emperor4her Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 καλημερα, εχω μια απορια. προς το παρον εχω adsl 24 (κλειδωνει στα 14-15 αναλογα τα κεφια) και με πηραν απ τον οτε και μου παν οτι μπορω επιτελους να παω σε vdsl 30. μεχρι τωρα δεν ειχαν πορτα.. τελος παντων, vdsl30 τι σημαινει οσων αφορα την ταχυτητα, μεχρι 30 ή 30? καποτε ειχα ακουσει οτι η vdsl σου δινει οσο λεει, αλλα δεν ειμαι σιγουρος. 2η ερωτηση, επειδη το router Που εχω θεωρω οτι ειναι ενα απ τα καλα της αγορας και δεν θελω να δωσω extra χρηματα να παρω vdsl router, αν το συνδεσω πανω σε αυτο που θα μου δωσει ο οτε και κανει αυτο τον διαμοιρασμο θα ναι κομπλε λογικα ε?
Grim Ripper Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Καλημέρα. Απ' όσο ξέρω θα έχεις όσο λένε 30Mbps. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν το πιάνουν όλο και η διαφορά είναι 1-2Mbps τις περισσότερες φορές. Το modem/router που έχεις φαίνεται να μην υποστηρίζει vdsl οπότε δεν θα λειτουργεί (ή δεν θα λειτουργεί σωστά σαν vdsl). Με ένα search στο google μάλλον μπορείς να περάσεις firmware του w9980 το οποίο είναι vdsl. Δεν σου λέω να το κάνεις, μην σε πάρω στο λαιμό μου. Θα σου δώσουν εκείνοι νέο modem/router λογικά.
emperor4her Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Καλημέρα. Απ' όσο ξέρω θα έχεις όσο λένε 30Mbps. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν το πιάνουν όλο και η διαφορά είναι 1-2Mbps τις περισσότερες φορές. Το modem/router που έχεις φαίνεται να μην υποστηρίζει vdsl οπότε δεν θα λειτουργεί (ή δεν θα λειτουργεί σωστά σαν vdsl). Με ένα search στο google μάλλον μπορείς να περάσεις firmware του w9980 το οποίο είναι vdsl. Δεν σου λέω να το κάνεις, μην σε πάρω στο λαιμό μου. Θα σου δώσουν εκείνοι νέο modem/router λογικά. αυτο με το firmware δεν το ξερω, θα το ψαξω αν βαλω του οτε που θα μου δωσουν και κανω bridged και ουσιαστικα το tp-link κανει το διαμοιρασμο? λογικα 30 δεν θα εχω κανονικα?
Lolarikos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Θεωρητικα ειναι εως 30 αλλα πρακτικα για αποστασεις το πολυ 300 μετρων απο το καφαο που παιρνεις θα ειναι ακριβως. Οσον αφορα το αλλο ερωτημα μπορεις να περασεις το dsl router του isp σε bridge mode οποτε κανει συγχρονισμο και λειτουργει ως modem. Μετα χρησιμοποιεις στο tp link μια θυρα lan ως wan. Εννοειται κανεις και στα δυο τις καταλληλες ρυθμισεις. Σε περιπτωση που σου εχει παρασχει ο παροχος κωδικους ppp τους βαζεις μονο στο tp link το οποιο λειτουργει σαν απλο router. Το dsl router του παροχου κανει μονο το modulation/demodulation. Πιο καλος τροπος ειναι να ενεργοποιησεις στο dsl router του παροχου το pppoe passthrough οποτε ειναι το ιδιο με πριν αλλα τωρα το modem του isp κανει και δευτερη κληση και παιρνει και αυτο external ip. Εδω βαζεις κωδικους ppp και στα δυο. Και τα δυο κανουν routing δεν αχρηστευεται καποιο οπως πριν. Αυτο το λεμε και semi bridge mode. Τωρα πως ειναι αυτες οι ρυθμισεις πρακτικα απο router σε router ποικιλει. Αλλα δεν θα δυσκολευτεις. Και crossflash σε firmware 9980 μπορεις να κανεις απλα προσεχε. Υπαρχει σχετικο βιντεακι στο youtube. Αυτη ισως να ειναι και η καλυτερη λυση. Επισης μπορεις χωρις να κανεις τιποτα απο αυτα να χρησιμοποιησεις μια lan του tplink ως wan και να κανεις απο εκει την δρομολογηση. Αλλα θα εχεις διπλο NAT αφου θα εχεις δυο δρομολογητες στην ιδια external ip. Επισης τον ελεγχο της γραμμης θα τον εχεις το modem του isp. Θα εχεις προβληματα με τα subnets δηλαδη δεν θα μπορουν οι συσκευες που ειναι συνδεδεμενες στο tplink να δουν αυτες που ειναι στο isp. Εκτος αν ορισεις ιδιο netid στις internal και οριοθετησεις σωστα τα ευρη των δυο dhcp η αν κλεισεις dhcp στο tplink που το εκανες τοτε switch / access point οποτε δεν συμφερει.
emperor4her Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Θεωρητικα ειναι εως 30 αλλα πρακτικα για αποστασεις το πολυ 300 μετρων απο το καφαο που παιρνεις θα ειναι ακριβως. Οσον αφορα το αλλο ερωτημα μπορεις να περασεις το dsl router του isp σε bridge mode οποτε κανει συγχρονισμο και λειτουργει ως modem. Μετα χρησιμοποιεις στο tp link μια θυρα lan ως wan. Εννοειται κανεις και στα δυο τις καταλληλες ρυθμισεις. Σε περιπτωση που σου εχει παρασχει ο παροχος κωδικους ppp τους βαζεις μονο στο tp link το οποιο λειτουργει σαν απλο router. Το dsl router του παροχου κανει μονο το modulation/demodulation. Πιο καλος τροπος ειναι να ενεργοποιησεις στο dsl router του παροχου το pppoe passthrough οποτε ειναι το ιδιο με πριν αλλα τωρα το modem του isp κανει και δευτερη κληση και παιρνει και αυτο external ip. Εδω βαζεις κωδικους ppp και στα δυο. Και τα δυο κανουν routing δεν αχρηστευεται καποιο οπως πριν. Αυτο το λεμε και semi bridge mode. Τωρα πως ειναι αυτες οι ρυθμισεις πρακτικα απο router σε router ποικιλει. Αλλα δεν θα δυσκολευτεις. Και crossflash σε firmware 9980 μπορεις να κανεις απλα προσεχε. Υπαρχει σχετικο βιντεακι στο youtube. Αυτη ισως να ειναι και η καλυτερη λυση. Επισης μπορεις χωρις να κανεις τιποτα απο αυτα να χρησιμοποιησεις μια lan του tplink ως wan και να κανεις απο εκει την δρομολογηση. Αλλα θα εχεις διπλο NAT αφου θα εχεις δυο δρομολογητες στην ιδια external ip. Επισης τον ελεγχο της γραμμης θα τον εχεις το modem του isp. Θα εχεις προβληματα με τα subnets δηλαδη δεν θα μπορουν οι συσκευες που ειναι συνδεδεμενες στο tplink να δουν αυτες που ειναι στο isp. Εκτος αν ορισεις ιδιο netid στις internal και οριοθετησεις σωστα τα ευρη των δυο dhcp η αν κλεισεις dhcp στο tplink που το εκανες τοτε switch / access point οποτε δεν συμφερει. μαλιστα, ευχαριστω πολτ ησουν κατατοπιστικοτατος! μολις ερθει λοιπον η vdsl, τοι αποριες εχω το ξανασυζηταμε αν και νομιζω οτι θα παω για το crossflash. ευχαριστω και παλι
Lolarikos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Στο crossflash πρεπει να ειναι ιδιο το hardware αναμεσα στα δυο μοντελα της εταιρειας για να αποφευχθουν τυχον ασυμβατοτητες. Για αυτο λεω προσεχε. Αν και απο ο,τι εχω διαβασει δουλευει κομπλε. Επισης προσοχη στην διαδικασια.
emperor4her Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 μα αφου εχω το 8980 (το λεει και κατω απ το ρουτερ) πως μπορει να εχει διαφορετικο hardware?
Lolarikos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Θες στο 8980 να περασεις firmware που προοριζεται για το 9980. Το hardware απο οτι διαβαζω παντως ειναι το ιδιο οποτε οκ.
emperor4her Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) καλησπερα, ειδα το εξης video και κατεβασα και τα αρχεια απο το description. ομως θελει λεει και εναν ttl adapter. τι ειναι αυτο ρε παιδια? πρωτη φορα το ακουω! νομιζω οτι θα ηταν πιο απλη διαδικασια φλασαροντας καποιο Image. ] λεει πρεπει να κανω αυτο, αλλα δεν εχω καταλαβει τιποτα, οποια βοηθεια πολυτιμη! edit: επειτα απο καμποσο διαβασμα καταλαβα τι ειναι το ttl και που θα το χρειαστω.. μαλλον νομιζω πως θα ακολουθησω την αλλη μεθοδο. bridged με το router του οτε.. μου φαινεται πολυ περιπλοκη διαδικασια.. Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2016 από emperor4her
realizer Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Το καλωδιο TTL που θες, ειναι σαν και αυτο. (δευτερη φορα σημερα που βαζω link απο το grobotronics, σορρυ, τυχαιο...) Αλλα απο την εικονα που παραθετεις (αν αυτη η εικονα ειναι απο το PCB του router), δεν υπαρχουν τα απαραιτητα pins για να συνδεθει το TTL καλωδιο, οποτε πρεπει να κολληθουν πρωτα. Αμα δεν το κατεχεις, δωσ'το σε καποιον που ξερει... (για να σε προλαβω, ουτε εγω ξερω απλα εχω ενα TTL στην ακρη γιατι ποτε δεν ξερεις που μπορει να σου χρειαστει).
emperor4her Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Το καλωδιο TTL που θες, ειναι σαν και αυτο. (δευτερη φορα σημερα που βαζω link απο το grobotronics, σορρυ, τυχαιο...) Αλλα απο την εικονα που παραθετεις (αν αυτη η εικονα ειναι απο το PCB του router), δεν υπαρχουν τα απαραιτητα pins για να συνδεθει το TTL καλωδιο, οποτε πρεπει να κολληθουν πρωτα. Αμα δεν το κατεχεις, δωσ'το σε καποιον που ξερει... (για να σε προλαβω, ουτε εγω ξερω απλα εχω ενα TTL στην ακρη γιατι ποτε δεν ξερεις που μπορει να σου χρειαστει). ναι αλλα ομως δεν βρηκα καπου οδηγειες η καποια εικονα που να δειχνει που θα κοληθουν μεσα στο router. εννοω καλάι εχω, και ψηλοξερω να κολλαω (εξαρταται απο το ποσο μικρες ειναι οι επαφες, δεν ειμαι και master) αλλα δεν εχω βρει που θα κοληθει!
realizer Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 ναι αλλα ομως δεν βρηκα καπου οδηγειες η καποια εικονα που να δειχνει που θα κοληθουν μεσα στο router. εννοω καλάι εχω, και ψηλοξερω να κολλαω (εξαρταται απο το ποσο μικρες ειναι οι επαφες, δεν ειμαι και master) αλλα δεν εχω βρει που θα κοληθει! Τι εννοεις? Που θα κολληθει, ποιο? Αν ανοιξεις το router, καπου θα υπαρχουν οι οπες της φωτο που ανεβασες (Ground - Tx - Rx - VCC). Υποθετω πως ακολουθεις διαδικασια οπως σε αυτο το video, ωστε να κολλησεις τα πινακια... Και μετα ειναι ετοιμο, μπορεις να συνδεσεις το TTL καλωδιο (οχι το VCC γιατι μπορει να σου καψει το router) με το PC σου, να βγεις μεσω μιας εφαρμογης οπως το putty στην κονσολα του router, και να κανεις απο εκει το cross flash.
emperor4her Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Τι εννοεις? Που θα κολληθει, ποιο? Αν ανοιξεις το router, καπου θα υπαρχουν οι οπες της φωτο που ανεβασες (Ground - Tx - Rx - VCC). Υποθετω πως ακολουθεις διαδικασια οπως σε αυτο το video, ωστε να κολλησεις τα πινακια... Και μετα ειναι ετοιμο, μπορεις να συνδεσεις το TTL καλωδιο (οχι το VCC γιατι μπορει να σου καψει το router) με το PC σου, να βγεις μεσω μιας εφαρμογης οπως το putty στην κονσολα του router, και να κανεις απο εκει το cross flash. η μονη σχετικη φωτο που βρηκα οταν ανοιξα το ρουτερ ειναι αυτη, και δεν βρηκα ομως πουθενα να λεει tx rx κλπ.. τελικα αυτο ειναι: το βρηκα. Το μονο που μας μενει τωρα να βρω και εναν ttl! :S :S καψιμο βραδιατικα... 1
realizer Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Ελα ρε συ, και ενας τυφλος μπορει να δει τις οπες... Δεν γραφουν πουθενα Tx-Rx-GD-VCC, αλλα βγαζει ματι. Edited OK, glad you found it.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα