Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει ο γιος μου ενα pc διετιας κια κατι  με i3 και 8GB μνημη .Μητρικη αυτη που φαινεται στην φωτογραφια . Εβαλε χθες ενα δισκο ssd 240 GB και windows 10 64 bit και λεει να αλλαξει και επεξεργαστη  σε i5 ή i7

Μπορει με αυτη την μητρικη ή θελι κι αυτη αλλαγμα ?

Στο Πλαισιο μου επαν θελει και αλλη μητρικη.

Ευχαριστω.

post-40980-0-05038900-1457254357_thumb.jpg

Δημοσ.

Στο πλαίσιο δεν ξέρουν τι τους γίνεται και καλό θα ήταν να μην τους παίρνεις στα σοβαρά. Η μητρική αυτή υποστηρίζει μέχρι και i7 3770k, που είναι ο ξεκλείδωτος που σημαίνει πως σηκώνει oc, ωστόσο με b85 oc δεν μπορείς να κάνεις oc και αν έχεις ξεκλείδωτο επεξεργαστή σε κλειδωμένο chipset, δηλαδή h61/ b75 / h77 θα τον τρέχεις κανονικά απλά δεν θα μπορείς να τον υπερχρονίσεις. Πες μας τι τροφοδοτικό έχει το μηχάνημα, μήπως τελικά πρέπει να δοθεί έμφαση εκεί, ειδικά αν είναι καμιά κινεζιά. Αν με τον i3 είναι οκ το παιδί ας μείνει ως έχει, διαφορετικά αν έχει ειδικές απαιτήσεις από επεξεργαστική ισχύ πες μας ποιες είναι αυτές να βοηθήσουμε περαιτέρω. Ορίστε και οι επεξεργαστές που υποστηρίζονται στην μητρική αυτή, με το τελευταίο bios υποστηρίζονται όλοι οι ivy bridge / sandy bridge απροβλημάτιστα (οι sandy είναι μια γενιά πριν τους ivy, 10% πιο αργοί σε clock to clock) :

https://www.asus.com/Motherboards/B75MA/HelpDesk_CPU/

• Like 4
Δημοσ.

Σε ευχαριστω.Οντως στο Πλαισιο ειναι μερικοι πολυ ασχετοι..Μου ελεγεν παλια οτι καλωδιο HDMI μεταφερει μονο εικονα !!!

Πιστευω οτι για κατι on line κυριως παιχνιδια  που παιζει ειναι καλα και με τον i3

Απλα εχει πολες εφαρμογες ταυτοχρονα ανοιχτες απο οτι ειδα .

Θα κοιταξω μετα για το τροφοδοτικο αν και νομιζω ειναι ΟΚ .Η αυτονομη καρτα γραφικων ειχε 100 ευρω πριν δυο χρονια

Δημοσ.

Για παράδειγμα και να δουλεύει σωστά το μηχάνημα με κινεζιά, τίποτα δεν αναιρεί ότι είναι κινεζιά με χαμηλή ποιότητα κατασκευής και δεν ξέρεις πότε θα στην κάνει. Αν έχει κάνα επώνυμο είναι οκ. Αν έχει πολλές εφαρμογές ανοιχτές και του ταβανιάζει ο επεξεργαστής ας κοιτάξει για κάναν μετάχειρο i5 3570 / 3470 στο 120αρι ή αν βρει κάναν i5 2500 / 2400 στο 80αρι, οι 2xxx είναι sandy με χαμηλότερη ανά πυρήνα απόδοση κατά 10% περίπου σε σύγκριση με ivy bridge στα ίδια ρολόγια (πχ sandy i5 3.3 ghz πιο αργός κατά 10% από ivy i5 3.3 ghz) , οι 3xxx είναι ivy bridge. Αν έχει τώρα ivy bridge i3, δηλαδή 3xxx ας κοιτάξει για ivy i5 μιας και θα έχει παρόμοια ή και λίγο καλύτερα fps αν ο i5 είναι ψηλότερα χρονισμένος από τον τωρινό i3. Αν έχει ivy i3 και πάει σε sandy i5 θα χάσει ελάχιστα από τα fps, 5 -10 στην πολύ χειρότερη. Γνώμη μου αν βρει ivy bridge πάει εκεί :).

• Like 1
Δημοσ.

(οι sandy είναι μια γενιά πριν τους ivy, 10% πιο αργοί σε clock to clock) 

Μικρότερη είναι η διαφορά, 2-3% στους i5 και i7. 

• Like 1
Δημοσ.

Πάσο τότε, δεν το είχα ψάξει για τους συγκεκριμένους αναλυτικότερα ;).

Έτυχε να περάσουν από τα χέρια μου και ivy και sandy. Θυμάμαι συγκρίσεις του 2700Κ με τον 3770Κ (που είχα) όπως και του 4930Κ με τον 3930Κ (που είχα). Ελάχιστες οι διαφορές. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...