Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρεικειται για εναν WD6400AAVS ενος φιλου που μου τον εδωσε να τον κοιταξω κι εγω.

Απο οτι μου ειπε αυτο εγινε οταν προσπαθησε να τον κανει zero formatting και μετα να τον σπλιταρει, ετσι πλεον μονιμα δειχνει 125 απο 640 GB που ηταν.

Δοκιμαστηκε οτι hd utility κυκλοφορει, μεχρι και Gparted, linux live cds, σβηστηκε, αλλαξε οτι διαθεσιμο φορματ υπαρχει αλλα η χωρητικοτητα παραμενει στα 128 GB....

Καμια ιδεα σχετικα με τι μπορει να εχει συμβει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η χωρητικότητα που αναφέρεις εμφανίζεται στη διαχείριση των δίσκων;

Ναι, παντου η ιδια χωρητικοτητα εμφανιζεται. Εννοω τα 128 GB.

EDIT:

Ο δισκος φτιαχτηκε, 634  GB free.

Πως;...

Παμε εδω: http://hddguru.com/software/2005.10.02-MHDD/ και κατεβαζουμε την τελευταια εκδοση του MHDD, ειναι ISO αρχειο, κατεβαζουμε την εκδοση για CD οχι για δισκετα.

Καιμε το ISO σε ενα CD.

Για λογους ασφαλειας τραβαμε - αν εχουμε - τους υπολοιπους δισκους εκτος και αφηνουμε μονο τον προβληματικο δισκο και το CD DVD drive με το CD που μολις καψαμε μεσα.

Παμε στο BIOS και επιλεγουμε να μπουταρουμε απο CD.

Βγαινει το προγραμμα, το αφηνουμε να προχωρησει μονο του, φτανει σε ενα σημειο και πρεπει να τρεξουμε (DOS) το προγραμμα, ετσι πληκτρολογουμε MHDD και παταμε enter.

Μολις τρεξει το πριγραμμα, δινουμε την μαγικη εντολη, NHPA και enter.

Το προγραμματακι βρικει τον δισκο, τον αναφερει με το ονομα του πχ. WD6400AAVS και το νουμερο του, πχ. 10.

Μας ζηταει να επιλεξουμε το νουμερο του δισκου που θελουμε να φτιαξουμε, δινουμε 10 και enter.

Μας ρωταει αν θελουμε να παμε σε LBA MODE, δινουμε Yes.

Μας ρωταει αν θελουμε να συνεχισουμε, δινουμε Yes.

Αυτο ηταν.... σε δεκατα του δευτερολεπτου ο δισκος ειναι ενταξει !!!

Εγω απο εκει μπουταρα απο USB με το acronis disk director, μου εμφανησε το 128 gb partition και ενα unallocated με τα GB που ελειπαν, ενωσα τα δυο partitions και ολα καλα.

Ισως αυτη να δουλεια θα γνεται και με το disk management των windows, προτιμησα το acronis..

Επεξ/σία από gf030

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...