loveisforfree Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Και ειδικά το συγκεκριμένο επαγγελμα είναι ότι πρέπει για το εξωτερικο ειρωνικα το λες? αν το λες ειρωνικα γιατι..? αφου με τον πολιτισμο εχει να κανει το πτυχιο. με ενα μεταπτυχιακο παιρνεις και μια ειδικευση μετα αλλη. αυτό δεν το γνωρίζω καθόλου , μη σου πω ψέματα όμως η αδερφή μου λέει πως το δικό της σαν φιλολογικής και όχι πρακτικής φύσεως μπορεί να την βοηθήσει να μεταπηδήσει σε άλλη θέση στο δημόσιο ,δηλαδή να ανέβει ή να αλλάξει αντικείμενο , (δεν είμαι σίγουρος γιατι βιαζόταν όταν την ρώτησα ) ενώ της λογιστικής που πάει η άλλη αδερφή μου έχει κανονική χρήση λες κ ήταν απο πανεπιστήμιο , μπορεί να εργαστεί και να ανοίξει και λογιστικό γραφείο κανονικότατα. καταλαβα αυτο ειναι καπως διαφορετικο με την περιπτωση μου..
kfyros Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 τι να κανουμε δεν ειχαμε ολοι μυαλο σαν εσενα μαλλον τοτε στις πανελλαδικες. εμενα δε μου αρεσε τοτε η σχολη που ειχα περασει και την παρατησα. τουλαχιστον τα πτυχια εκει στα ανοιχτα δε τα παιρνεις πινοντας φραπε στις καφετεριες οπως με καποιες σχολες εδω που τις θεωρεις κι ανωτερες και δεν εχουν και κανενα αντικρυσμα μετα. και δεν γινεσαι ουτε διπλωματης ουτε πολιτικος(οχι πως δε μπορεις αν θες) γινεσαι καθηγητης ή μπορεις να εργαστεις σε μουσεια κι αρχαιολογικους χωρους(εκατο φορες θα τα πω) το σχολιο σου για το δημοσιο το λιγοτερο εριστικο......αλλα οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται. αν δεν μπορεις να απαντησεις σοβαρα και να βοηθησεις τοτε καλυτερα μη γραφεις καν. ευχαριστω! Έγραψα αν πρόσεξες σε άλλο ποστ σχετικά με το ΕΑΠ. Δεν το παίζω έξυπνος αλλά η θεσούλα στο δημόσιο χωρίς γερό δόντι δεν υπάρχει πλέον (και το δόντι δεν διορίζει μόνιμους αλλά για κάτι πεντάμηνα κλπ.) , ειδικά σε θέσεις "live your myth in Greece as civil servant" όπως αυτές που αναφέρεις. Παίξε τζόκερ καλύτερα. Σίγουρα στα 18 δεν έχει κανείς το πηγμένο μυαλό να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό, μα το να χαραμίσει 4+ χρόνια από τη ζωή του σε σπουδές με μηδενική πιθανότητα επαγγελματικής αποκατάστασης (πέρα από κάποια κακοπληρωμένα part time projects σε τίποτα ανασκαφές και τίποτα φροντιστήρια με μισθούς ζιμπάμπουε) είναι κοινή λογική. Εκτός αν είναι φανατικός και γουστάρει αυτό που σπουδάζει, όχι όμως για βιοποριστικούς λόγους . Πλέον , με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 και κόψιμο όλων των πρόωρων, νέοι διορισμοί θα γίνουν τουλάχιστον σε μια πενταετία για non critical κρατικές υπηρεσίες. Όσο για τις πανελλήνιες, είναι σε μεγάλο βαθμό τύχη. Και δεν ορίζουν τη ζωή κανενός. Από κωλοφαρδία μπήκα στην ΑΒΣΠ (το τωρινό ΠΑΠΕΙ) με την πρώτη το 1990 (πριν φτιαχτούν τα καινούργια κτίρια), αλλά επειδή δεν είχα φράγκα για να το παίζω φοιτητής και δούλευα from day one, πέρασα σχεδόν όλα τα οικονομικά και λογιστικά μαθήματα που με ενδιέφεραν (με σημειώσεις) , και το παράτησα αφού τα υπόλοιπα μαθήματα ήταν αλλού για αλλού (αστικά - εμπορικά δίκαια και άλλα γενικών γνώσεων) . Και φυσικά θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ άξιο και περήφανο για να μπω στο δημόσιο. Άλλες εποχές θα μου πεις. Συμφωνώ. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα τώρα. Γιατί μ' αυτά και με εκείνα φτάνεις 30 χωρίς ένσημο και έχεις αποκλειστεί από την αγορά εργασίας. Πιάσε δουλειά με ασφάλιση στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και κάνε κι ένα πτυχίο παράλληλα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 δε με νοιαζει και τοσο να κατσω ελλαδα. απ'οσο εμαθα στο εξωτερικο εχει μεγαλη αξια αυτο της κυπρου παντως. Πάνω σε τι αντικείμενο θες να σπουδάσεις και μετά να φύγεις εξωτερικό; Στον πολιτισμό; Πιστεύω αν για κάποιον άλλον είναι 2 φορές δύσκολο να βρει κάτι έξω με αντικείμενα όπως θετικές/τεχνολογικές επιστήμες, με τέτοιο αντικείμενο που θα επιλέξεις θα είναι 50 φορές δυσκολότερο για εσένα.
viper2005 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 δε με νοιαζει και τοσο να κατσω ελλαδα. απ'οσο εμαθα στο εξωτερικο εχει μεγαλη αξια αυτο της κυπρου παντως. ? Εάν δεν σε νοιάζει να μείνεις στην ελλαδα ακομα καλυτερα. Μάθε καλα αγγλικά, πάρε ενα certification σε κατι που σου αρεσει και φύγε ετςι όπως εισαι. Κάποια στιγμή μετα δες το για distance learning απο οποίο κράτος βρίσκεσαι εκεί την χρονική περίοδο.
loveisforfree Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Έγραψα αν πρόσεξες σε άλλο ποστ σχετικά με το ΕΑΠ. Δεν το παίζω έξυπνος αλλά η θεσούλα στο δημόσιο χωρίς γερό δόντι δεν υπάρχει πλέον (και το δόντι δεν διορίζει μόνιμους αλλά για κάτι πεντάμηνα κλπ.) , ειδικά σε θέσεις "live your myth in Greece as civil servant" όπως αυτές που αναφέρεις. Παίξε τζόκερ καλύτερα. Σίγουρα στα 18 δεν έχει κανείς το πηγμένο μυαλό να πάρει τις καλύτερες αποφάσεις συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό, μα το να χαραμίσει 4+ χρόνια από τη ζωή του σε σπουδές με μηδενική πιθανότητα επαγγελματικής αποκατάστασης (πέρα από κάποια κακοπληρωμένα part time projects σε τίποτα ανασκαφές και τίποτα φροντιστήρια με μισθούς ζιμπάμπουε) είναι κοινή λογική. Εκτός αν είναι φανατικός και γουστάρει αυτό που σπουδάζει, όχι όμως για βιοποριστικούς λόγους . Πλέον , με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 και κόψιμο όλων των πρόωρων, νέοι διορισμοί θα γίνουν τουλάχιστον σε μια πενταετία για non critical κρατικές υπηρεσίες. Όσο για τις πανελλήνιες, είναι σε μεγάλο βαθμό τύχη. Και δεν ορίζουν τη ζωή κανενός. Από κωλοφαρδία μπήκα στην ΑΒΣΠ (το τωρινό ΠΑΠΕΙ) με την πρώτη το 1990 (πριν φτιαχτούν τα καινούργια κτίρια), αλλά επειδή δεν είχα φράγκα για να το παίζω φοιτητής και δούλευα from day one, πέρασα σχεδόν όλα τα οικονομικά και λογιστικά μαθήματα που με ενδιέφεραν (με σημειώσεις) , και το παράτησα αφού τα υπόλοιπα μαθήματα ήταν αλλού για αλλού (αστικά - εμπορικά δίκαια και άλλα γενικών γνώσεων) . Και φυσικά θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ άξιο και περήφανο για να μπω στο δημόσιο. Άλλες εποχές θα μου πεις. Συμφωνώ. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη σοβαρότητα τώρα. Γιατί μ' αυτά και με εκείνα φτάνεις 30 χωρίς ένσημο και έχεις αποκλειστεί από την αγορά εργασίας. Πιάσε δουλειά με ασφάλιση στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και κάνε κι ένα πτυχίο παράλληλα. γιαυτο θελω ενα πτυχιο που να μπορω να παρω απο αποσταση ωστε να μπορω να εχω και δουλεια ταυτοχρονα. αλλα δυστυχως οπως και μονος σου το εχεις δει πρεπει να εχεις πτυχια και παλι δουλειες δε βρισκεις. ετσι κ αλλιως θελω πολυ να φυγω απο εδω περα. δε με νοιαζει το δημοσιο και γενικα η Ελλαδα αφου αυτην την περιοδο ειναι ξοφλημενη. Πάνω σε τι αντικείμενο θες να σπουδάσεις και μετά να φύγεις εξωτερικό; Στον πολιτισμό; Πιστεύω αν για κάποιον άλλον είναι 2 φορές δύσκολο να βρει κάτι έξω με αντικείμενα όπως θετικές/τεχνολογικές επιστήμες, με τέτοιο αντικείμενο που θα επιλέξεις θα είναι 50 φορές δυσκολότερο για εσένα. ρε φιλε με αυτην την λογικη δε πρεπει να σπουδαζει κανεις τιποτα την σημερον εποχη. απο καπου πρεπει να αρχισεις δε νομιζεις? υπαρχουν και τα μεταπτυχιακα μετα κι αλλα πολλα,ο δρομος παντα ανοιγει με ενα πτυχιο πανεπιστημιου απο το να μην εχεις απολυτως τιποτα. εγω εχω ενα χαρτι απο ιεκ ας πουμε και δε μου χρησιμευει πουθενα.
UniversalMachine Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 την καύτερη δουλειά πάντως την έκανε ένας φίλος μου.. PhD σε καλές τέχνες με υποτροφία! και πληρώνεται και απο πάνω.. άμα είσαι καλλιτέχνης όλα γίνονται
arxaggelos Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Καυτερή δουλειά; Κάνει ενδιαφέροντες συνειρμούς.
manostse Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Διαβάζω εδώ και ώρα τα σχόλια και πραγματικά αναρωτιέμαι τι παίζει στην Ελλάδα με την ξερολιαση!!!! το πρόγραμμα λέγεται σπουδές στον Ελληνικό πολιτισμό και είναι ισότιμο με τις φιλοσοφικές σπουδές, όπως π.χ. η πληροφορικη στο Ηράκλειο κρητης λεγοταν πληροφορικη και πολυμέσα στη Καλαμάτα πληροφορικη και δίκτυα αλλά και στα δυο το αντικείμενο ηταν η πληροφορικη, έτσι και το πρόγραμμα του ΕΛΠΟΛ ειναι φιλοσοφικό, δλδ εμπεριέχει μεσα τις επιστήμες της φιλολογίας, ιστορίας, αρχαιολογίας. Στην Κύπρο τα πράγματα ειναι ακομα πιο ξεκαθαρα, το προγραμμα χωρίζεται στις κλασσικές και γνωστες σε ολους μας κατευθύνσεις της φιλοσοφικής σχολής, την επιστήμη της φιλολογίας, ιστορίας, αρχαιολογίας. Στην Κυπρο μπορει οποιος επιλεξει να γινει φιλολογος να διοριστεί κανονικα στην δευτεροβαθμια εκπαιδευση. Στην Ελλαδα δεν το αναγνωριζουν το κομματι αυτο πιο πολυ για λογους συμφερόντων (κλασσικο ελληνικο δημοσιο). Οσοι ομως επιθυμουν ντε και καλα να γινουν καθηγητες μεσης εκπαιδευσης μπορουν να κανουν ενα μεταπτυχιακο και μετα να διοριζονται οπως και ολοι οι υπόλοιποι στη Ελλαδα, δλδ του αγ π...ου . Το ΑΠΚΥ δεν εχει καμια σχεση με το Εαπ, ουτε στην ποιοτητα ,ουτε στην εξειδίκευση που προσφερει, ουτε καν στην διοικηση του, μιας και το ΑΠΚΥ ειναι αυτονομο εχει δηλαδη σύγκλητο και πρύτανη σε αντιθεση με το ΕΑΠ που εχει προεδρο (βλεπε παλιο συστημα ΤΕΙ). Οποιος επιλεξει Ελληνικο πολ. θα σπουδασει Ιστορια,αρχαιολογια ή φιλολογια (αναλογα την κατεύθυνση που θα παρει). Τωρα για οσους βλεπουν σοβαρα την επιστημη τους και τους αφορα η ερευνα στο αντικειμενο τους και δε θελουν απλα να διδασκουν ψεματα στα σχολεια, πρεπει να γνωριζουν πως οποια σχολη και αν βγαλουν χωρις μεταπτυχιακο ουτε τιτλο θα παρουν, ουτε θα κανουν κατι. Τωρα οσο για τους αδαεις που ετρεξαν να σχολιασουν τα προγραμματα αυτα και να τα μειωσουν, θα ηταν καλυτερο πρωτα να ενημερωθουν, και για τα ιδια τα προγραμματα αλλα και για τους επιστήμονες που εχουν βγει απο αυτα, και αυτη την στιγμη επιτελουν ερευνητικο εργο σε διαφορα πανεπιστήμια. Σαφεστατα το πτυχια ειναι ισοτιμα με ολων των αει(ανωτερα των Τει για την ελλαδα. αυτο βεβαια ειναι ενα αλλο θεμα, λες και στα τει δε κανεις πανεπιστημιακα μαθηματα) του κοσμου, δεν εχει καμια σχεση ο τροπος που γινεται η παραδοση μαθηματων, ουτως η αλλως πλεον ολα τα ιδρυματα εχουν και την εξ αποστασεως εκπαιδευση. Δε ξερω αν τελικα μπηκες στο προγραμμα, αλλα ευχομαι να το εχεις κανει, και αν το εχεις κανει θα εχεις διαπιστωσει ο,τι σου γραφω. 1
pontez2 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 8 ώρες πριν, manostse είπε Οσοι ομως επιθυμουν ντε και καλα να γινουν καθηγητες μεσης εκπαιδευσης μπορουν να κανουν ενα μεταπτυχιακο και μετα να διοριζονται οπως και ολοι οι υπόλοιποι στη Ελλαδα, δλδ του αγ π...ου . Aν αναφέρεσαι στην Ελλάδα, αυτο δεν αφορά τους αποφοιτους ΕΛΠ και ΕΠΟ. Το πτυχίο τους δεν έχει ενταχθεί σε κάποιον κλάδο, οπότε και διδακτορικό να κάνουν, δε μπορουν να διδάξουν. Στα υπόλοιπα συμφωνω απόλυτα
opcorsa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 τα ΕΛΠ-ΕΠΟ θεωρω οτι ειναι απλα για μορφωση, δεν ειναι το ιδιο το προγραμμα τους με τις καθηγητικες σχολες και δικαιως θεωρω δεν εχουν δικαιωματα φιλολογου κλπ και δεν το λεω για κακο, απλα αποδικνυει οτι και το ΕΑΠ μαλλον την ιδια στοχευση ειχε..
pontez2 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, opcorsa είπε τα ΕΛΠ-ΕΠΟ θεωρω οτι ειναι απλα για μορφωση, δεν ειναι το ιδιο το προγραμμα τους με τις καθηγητικες σχολες και δικαιως θεωρω δεν εχουν δικαιωματα φιλολογου κλπ και δεν το λεω για κακο, απλα αποδικνυει οτι και το ΕΑΠ μαλλον την ιδια στοχευση ειχε.. Διαφωνω να σου πω την αμαρτία μου. Οι αποφοιτοι ΕΛΠ και ΕΠΟ δεν ειναι φιλόλογοι. Πολιτισμολόγοι ειναι. Το μάθημα του πολιτισμου, ειναι υποχρεωτικό να διδαχθεί στα σχολεία βάσει Ε.Ε. Οι αποφοιτοι ΕΛΠ και ΕΠΟ ειναι οι πλέον αρμοδιοι να το διδάξουν (επισης μπορουν να διδάξουν ιστορία, τέχνη, λογοτεχνία. Δε μπορουν να διδάξουν "γλωσσα", αρχαία, λατινικά). Δεν τους αφήνουν διοτι υποστηριζουν οτι δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Αραγε ποια πανεπιστημιακή σχολή ή ΤΕΙ κάνει μαθήματα τα οποία δινουν παιδαγωγική επάρκεια, πλην του παιδαγωγικού και των Φιλολόγων; Κάνουν οι Φυσικοί? Κάνουν οι πληροφορικάριοι? Οι μαθηματικοί ίσως? Ο απόφοιτος ΕΑΠ των φυσικων επιστημων πχ, έχει δικαίωμα διδασκαλίας και πολλοί το έχουν εκμεταλευτεί. Γενικά όσους ξέρω να έχουν τελειώσει την ΕΛΠ ή την ΕΠΟ έχουν "βελάξει"
opcorsa Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 33 λεπτά πριν, pontez2 είπε Διαφωνω να σου πω την αμαρτία μου. Οι αποφοιτοι ΕΛΠ και ΕΠΟ δεν ειναι φιλόλογοι. Πολιτισμολόγοι ειναι. Το μάθημα του πολιτισμου, ειναι υποχρεωτικό να διδαχθεί στα σχολεία βάσει Ε.Ε. Οι αποφοιτοι ΕΛΠ και ΕΠΟ ειναι οι πλέον αρμοδιοι να το διδάξουν (επισης μπορουν να διδάξουν ιστορία, τέχνη, λογοτεχνία. Δε μπορουν να διδάξουν "γλωσσα", αρχαία, λατινικά). Δεν τους αφήνουν διοτι υποστηριζουν οτι δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Αραγε ποια πανεπιστημιακή σχολή ή ΤΕΙ κάνει μαθήματα τα οποία δινουν παιδαγωγική επάρκεια, πλην του παιδαγωγικού και των Φιλολόγων; Κάνουν οι Φυσικοί? Κάνουν οι πληροφορικάριοι? Οι μαθηματικοί ίσως? Ο απόφοιτος ΕΑΠ των φυσικων επιστημων πχ, έχει δικαίωμα διδασκαλίας και πολλοί το έχουν εκμεταλευτεί. Γενικά όσους ξέρω να έχουν τελειώσει την ΕΛΠ ή την ΕΠΟ έχουν "βελάξει" αυτο μαλλον πρεπει να ειναι καινουργια λεξη δεν διαφωνω οτι ζοριζονται απλα λεω οτι ειναι "φλου" το αντικειμενο, λιγο απο ολα.. πχ ο φιλολογος μπορει να εχει κανει 2-3 μαθηματα μονο για λατινικα στο πανεπιστημιο... και δεν φταιει το εαπ, οπως ειπα θεωρω οτι ειναι για προσωπικη αναπτυξη αυτα τα πτυχια.. και ειναι και πολυ καλο το επιπεδο σπουδων.. 3 χρονια μεταπτυχιακο εκανα εκει και το θεωρω "ανωτερο" απο το συμβατικο πανεπιστημιο που τελειωσα
pontez2 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, opcorsa είπε αυτο μαλλον πρεπει να ειναι καινουργια λεξη δεν διαφωνω οτι ζοριζονται απλα λεω οτι ειναι "φλου" το αντικειμενο, λιγο απο ολα.. πχ ο φιλολογος μπορει να εχει κανει 2-3 μαθηματα μονο για λατινικα στο πανεπιστημιο... και δεν φταιει το εαπ, οπως ειπα θεωρω οτι ειναι για προσωπικη αναπτυξη αυτα τα πτυχια.. και ειναι και πολυ καλο το επιπεδο σπουδων.. 3 χρονια μεταπτυχιακο εκανα εκει και το θεωρω "ανωτερο" απο το συμβατικο πανεπιστημιο που τελειωσα Δε ξέρω αν ειναι νέα η παλιά ως λέξη. Ξέρω οτι συνηθως έτσι λένε τους απόφοιτους των συγκεκριμένων ειδικοτήτων και έτσι έχει περαστει οτι θα λέγεται ο καθηγητής που θα διδάσκει το μάθημα του πολιτισμού (από το 2004 υπάρχει η οδηγία της Ε.Ε.). Εχουν ζητήσει επισημα να διδάσκουν συγκεκριμένα μαθήματα στα οποία έχει αναγνωρισθει η επάρκειά τους, οπως ιστορία τέχνης, ιστορία κτλ κτλ. Ο φιλόλογος μπορει να κάνει οπως πολυ σωστά λες 2-3 μαθηματα για τα Λατινικά. Ο αποφοιτος της ΕΛΠ έχει κάνει 2-3 ενότητες που αφορουν πχ τη Λογοτεχνία και άλλες 3-4 που αφορουν την ιστορία. Λαμβάνοντας υπ όψη οτι η κάθε ενοτητα, ισοδυναμεί με 3-4 πανεπιστημιακά μαθήματα, καταλαβαίνεις οτι τα πράγματα ξεφεύγουν. Άλλωστε οι ίδιοι οι "Πολιτισμολόγοι", δεν αυτοπροσδιοριζονται ως φιλόλογοι, ούτε θέλουν να έχουν σχέση με τους ΠΕ02. Ουτως η αλλιως η μιση Ελλάδα φιλόλογοι ειναι Προς αποφυγη παρεξήγησης, δεν ειμαι ειδικός στο θέμα. Μεταπτυχιακό έχω κάνει σε αυτους. Απλά ξέρω κόσμο που έχει τελειώσει την ΕΛΠ και την ΕΠΟ και πάνω κάτω γνωριζω τα αιτήματά τους και γνωρίζω επισης απο που έχουν δεχθεί πόλεμο για να μην αναγνωρισθουν. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2018 από pontez2 1 1
manostse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 26/9/2018 στις 8:49 ΠΜ, pontez2 είπε Aν αναφέρεσαι στην Ελλάδα, αυτο δεν αφορά τους αποφοιτους ΕΛΠ και ΕΠΟ. Το πτυχίο τους δεν έχει ενταχθεί σε κάποιον κλάδο, οπότε και διδακτορικό να κάνουν, δε μπορουν να διδάξουν. Στα υπόλοιπα συμφωνω απόλυτα Αναφέρομαι στο απκυ, του οποίου όλα τα πτυχία έχουν επιστημονική επάρκεια!!! γιαυτό τον λόγο στην κυπρο διορίζονται κανονικά φιλολογοι στην μέση εκπαίδευση. Οι δυο σχολές έχουν απλά ίδιο όνομα κατά τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση, Ο ελπολ του απκυ εχει εξαμηνιαία μαθηματα και εξειδικευμενα, και το πιο βασικο το απκυ ανηκει στον οργανισμο των ευρωπαικων πανεπιστημιων (προγραματα ερασμους κτλ κτλ) τωρα οσον αφορα το εαπ δυστυχώς η Ελληνικη πολιτεια επιλεγει για αλλη μια φορα να απαξιωσει τα δικαιωματα των πτυχιουχων της, οταν δυστυχώς προσθετει τον επο και τον ελπολ στα αλλα 195 πανεπιστημιακα τμηματα που δεν εχουν αναγνωρισμενο πτυχιο!! παραθετω το προγραμμα του ελπολ του απκυ http://www.ouc.ac.cy/web/guest/s1/programme/elp/description. το σημαντικό που το διαχωρίζει απο τον ελπολ ειναι τα ξεχωριστα μαθηματα για την καθε φαση της ιστοριας, οι κατευθύνσεις και φυσικα τα αρχαία και λατινικά για τους φιλόλογους οπως και τα παιδαγωγικα για οποιον θελει να γινει καθηγητης. Τωρα οσον αφορα την Ελλαδα.. τι να κανουμε!! στη χωρα μας δυστυχώς μοναχα η ρεμουλα και το μεσον νομιμοποιειται. Οι ανθρωποι που μορφώνονται μενουν απεξω.. και δυστυχως για αυτους αναγκαζονται να φυγουν σε αλλες χωρες για να τους αναγνωριστουν τα αυτονοητα. Απλα σκεφτείτε ποσο παιζουν τα συμφεροντα στη χωρα μας που αναγνωρίζει την ιδιωτικη α'βαθμια και β'βαθμια εκπαιδευση και οχι την γ'βαθμια.. Λες και ειναι σε θεση ως κρατος να σπουδασει και να εξασφαλίσει τους πολιτες της!!! Στις 26/9/2018 στις 11:10 ΠΜ, pontez2 είπε Δε ξέρω αν ειναι νέα η παλιά ως λέξη. Ξέρω οτι συνηθως έτσι λένε τους απόφοιτους των συγκεκριμένων ειδικοτήτων και έτσι έχει περαστει οτι θα λέγεται ο καθηγητής που θα διδάσκει το μάθημα του πολιτισμού (από το 2004 υπάρχει η οδηγία της Ε.Ε.). Εχουν ζητήσει επισημα να διδάσκουν συγκεκριμένα μαθήματα στα οποία έχει αναγνωρισθει η επάρκειά τους, οπως ιστορία τέχνης, ιστορία κτλ κτλ. Ο φιλόλογος μπορει να κάνει οπως πολυ σωστά λες 2-3 μαθηματα για τα Λατινικά. Ο αποφοιτος της ΕΛΠ έχει κάνει 2-3 ενότητες που αφορουν πχ τη Λογοτεχνία και άλλες 3-4 που αφορουν την ιστορία. Λαμβάνοντας υπ όψη οτι η κάθε ενοτητα, ισοδυναμεί με 3-4 πανεπιστημιακά μαθήματα, καταλαβαίνεις οτι τα πράγματα ξεφεύγουν. Άλλωστε οι ίδιοι οι "Πολιτισμολόγοι", δεν αυτοπροσδιοριζονται ως φιλόλογοι, ούτε θέλουν να έχουν σχέση με τους ΠΕ02. Ουτως η αλλιως η μιση Ελλάδα φιλόλογοι ειναι Προς αποφυγη παρεξήγησης, δεν ειμαι ειδικός στο θέμα. Μεταπτυχιακό έχω κάνει σε αυτους. Απλά ξέρω κόσμο που έχει τελειώσει την ΕΛΠ και την ΕΠΟ και πάνω κάτω γνωριζω τα αιτήματά τους και γνωρίζω επισης απο που έχουν δεχθεί πόλεμο για να μην αναγνωρισθουν. φιλε δεν υπαρχει τετοιο πτυχιο, πολιτισμιολογοι ή εθνολογοι ειναι στην ουσια η κοινωνικη ανθρωπολογια!! αυτα τα πραγματα δε στεκουν, οι ανθρωποι διδασκονται αρχαια, νεα και βυζαντινη ιστορια, φιλολογια και φιλοσοφια καθως και αρχαιολογια! ακριβως οπως οι φιλοσοφικες σχολες. εγω ασπουμε που ημουν στο πληροφορικη και πολυμεσων επρεπε να με λεγαν πολυμεσολογο;;;; μη τρελαθουμε!! η διαφορα ειναι οτι η Κυπρος λογω της αγγλικης της παιδειας κανει θαυματα στην εκπαιδευση, σε αντιθεση με εμας που φτιαξαμε αει-τει ακομα και στη γαυδο που λεει ο λογος!! αλλα δε φροντισαμε οι αποφοιτοι να εχουν δικαιωματα γιατι παρα πολυ απλα τα μονοπώλια δινουν και παιρνουν σε χωρες οπως η δικη μας, που δυστυχως αυτοπροσδιοριζεται ως ευρωπαικη!!! Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2018 από manostse
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2018 ορεξη για κουβεντες εχετε. απλα τα πραγματα, εχουν κατσει οι πανεπιστημιακοι στις πολυθρονες τους και θελουν με νυχια και με δοντια να ειναι στη κορυφη. με τρικλοποδιες στους αλλους αντι να προσφερουν καλυτερες παροχες, ελλαδα ειμαστε οποτε στο θεμα καταρτιση εχουμε μεινει κανα αιωνα πισω σε σχεση με τον υπολοιπο κοσμο. επισης μενουμε πισω και σε αλλα θεματα που επηρεαζονται απο τα παραπανω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα