Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προς op

Να διευκρινίσω πως μιλούσα για ΕΑΠ , εκεί έχουν μπει και οι δύο αδερφές μου. Η μια κάτι σαν ιστορία πολιτισμού ? δεν θυμάμαι που πιάνεται για φιλολογικό και θα την βοηθήσει να ανέβει μισθολογικά (δουλεύει στο δημόσιο στην αεροπορία) και η άλλη πάει λογιστική και όπως είπα μπορεί να ανοίξει και λογιστικό γραφείο μετά με αυτό.

Για το ΕΑΠ που ξέρω,
είναι πολύ δύσκολο να μπεις (κλήρωση),
και αρκετές κατευθύνσεις - ενότητες (πως τα λένε αυτά), αναγνωρίζονται ως master.

Επίσης θέλει αρκετή δουλειά και δεν είναι για τεμπέληδες. Αν δουλεύεις, είναι αρκετά δύσκολο.

η μια η αδερφή μου που δουλεύει περνάει κανονικά τα μαθήματα(παίρνει 2-3 τη φορά) αλλα όντως είναι δύσκολα , κλείνεται στην κυριολεξία μέσα κ διαβάζει όταν έχει εργασία ή εξετάσεις (δεν ξέρω πότε κ πως πάνε αυτά , δεν ρώτησα).
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι αυτό που είπες , πως αν δεν διαβάσει κάποιος απλά θα έχει πετάξει τα λεφτά του
νομίζω πάνε γύρω στα 700euro το μάθημα? ή κάνω λάθος?

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

καταρχας μερικες ειρωνιες να λειπουν. επισης θελω σοβαρες απαντησεις οπως ειπα και πιο πανω κι οχι προσωπικες αποψεις για το αν ειναι αχρηστα τα πτυχια ή οχι. για να λενε πως ειναι το ιδιο αναγνωρισιμα με τα υπολοιπα ελληνικα δε νομιζω να ειναι και τοσο αχρηστα. μπραβο σας οσοι καταφερατε ηδη κατι αλλα υπαρχουμε κι εμεις που θελουμε μια δευτερη ευκαιρια. διευκρινισα πως εχω σκοπο να διαβασω οσο χρειαζεται οπως επισης οτι δε θελω να γραφτω σε ξενο γιατι θελω να εχει την ελληνικη γλωσσα ωστε να ειναι εστω σε αυτον τον τομεα πιο ευκολο. τα κολλεγια που λετε καποιοι,καποια δεν αξιζουν μια,αυτα δηλαδη που μπορω να αντεξω οικονομικα κι αυτα που αξιζουν θελω πολλα χρηματα τα οποι δεν εχω να διαθεσω δυστυχως. και ναι. με ενδιαφερει ο ελληνικος ή ευρωπαικος πολιτισμος για καποιον που ειρωνευτηκε. δεν νομιζω πως απαγορευεται! αλλα θελω να μαθω κυριως τι βγαινεις εν τελη απο αυτες τις κατευθυνσεις και τι δουλειες μπορεις να κανεις περα απο καθηγητης κι απο οσο εμαθα και σε μουσεια κι αρχαιολογικους χωρους. για την Κυπρο το ξερω για το δοαταπ , σημασια εχει πως το αναγνωριζει οποτε αυτο δεν ειναι θεμα. επειτα εχω σκοπο να το προχωρησω και να  κανω και κανενα μεταπτυχιακο μετα δε θα μεινω με αυτο το χαρτι μονο. απλως επειδη ξερω πως πανε πολλοι μεγαλοι εκει και καποιοι κυριως για δικη τους προσωπικη επιθυμια κι οχι γιατι το χρειαζονται , δε θελω να χασω τον χρονο μου αν ειναι να μην εχω επαγγελματικη αποκατασταση. θα προτιμουσα να μου απαντησει καποιος που ξερει καλα ή καποιος που εχει τελειωσει ηδη το ΕΑΠ ή το κυπριακο και κυριως στις ανθρωπιστικες σπουδες. στις προκυρηξεις πχ περιλαμβανονται αυτα τα πτυχια κανονικα??

Προς op

Να διευκρινίσω πως μιλούσα για ΕΑΠ , εκεί έχουν μπει και οι δύο αδερφές μου. Η μια κάτι σαν ιστορία πολιτισμού ? δεν θυμάμαι που πιάνεται για φιλολογικό και θα την βοηθήσει να ανέβει μισθολογικά (δουλεύει στο δημόσιο στην αεροπορία) και η άλλη πάει λογιστική και όπως είπα μπορεί να ανοίξει και λογιστικό γραφείο μετά με αυτό.

το ιστορια πολιτισμου μηπως ειναι μεταπτυχιακο? γιατι δε νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο προπτυχιακο. επειδη τα εχω κοιταξει.

Δηλαδή κάποιος που τελειώνει ελληνικό/ευρωπαϊκό πολιτισμό τι επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να έχει;
Από τη στιγμή που κάναν το ανοικτό πανεπιστήμιο ας βάζαν καμία σχολή που να χει και αντίκρυσμα.. 

μπορεις σιγουρα να διοριστεις ως καθηγητης οπως και να δουλεψεις σε μουσεια κι οτι εχει να κανει με αρχαιολογικους χωρους. σου λυθηκε η απορια σε αυτο? τωρα για κατι αλλο δεν ξερω γιαυτο ρωταω.

• Thanks 1
Δημοσ.

το ιστορια πολιτισμου μηπως ειναι μεταπτυχιακο? γιατι δε νομιζω να υπαρχει κατι τετοιο προπτυχιακο. επειδη τα εχω κοιταξει.

ιδέα δεν έχω , το μόνο σίγουρο είναι πως είναι αναγνωρισμένα κανονικά τα πτυχία τους και έχουν την ίδια ισχύ με του πανεπιστημίου 

Δημοσ.

Γίνε πολιτικός ή διπλωμάτης.

Τι επαγγελματικά δικαιώματα περιμένεις από τέτοιες σπουδές;

Όταν συμπλήρωνες το μηχανογραφικό με αμπεμπαμπλομ έκανες επιλογή;

Αν δεν έχεις δόντι , περίμενε κανένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ μπας και διοριστείς μαζί με τους άλλους αργόμισθους, να μας πίνετε το αίμα.

τι να κανουμε δεν ειχαμε ολοι μυαλο σαν εσενα μαλλον τοτε στις πανελλαδικες. εμενα δε μου αρεσε τοτε η σχολη που ειχα περασει και την παρατησα. τουλαχιστον τα πτυχια εκει στα ανοιχτα δε τα παιρνεις πινοντας φραπε στις καφετεριες οπως με καποιες σχολες εδω που τις θεωρεις κι ανωτερες και δεν εχουν και κανενα αντικρυσμα μετα. και δεν γινεσαι ουτε διπλωματης ουτε πολιτικος(οχι πως δε μπορεις αν θες) γινεσαι καθηγητης ή μπορεις να εργαστεις σε μουσεια κι αρχαιολογικους χωρους(εκατο φορες θα τα πω) το σχολιο σου για το δημοσιο το λιγοτερο εριστικο......αλλα οποιος εχει την μυγα μυγιαζεται. αν δεν μπορεις να απαντησεις σοβαρα και να βοηθησεις τοτε καλυτερα μη γραφεις καν. ευχαριστω!

ιδέα δεν έχω , το μόνο σίγουρο είναι πως είναι αναγνωρισμένα κανονικά τα πτυχία τους και έχουν την ίδια ισχύ με του πανεπιστημίου 

ναι το ξερω αυτο. απλως αναρωτιεμαι αν οντως στην συνεντευξη πχ θα σε δουν με καλο ματι ή καχυποπτα οπως ειπαν και καποια παιδια πιο πανω. κι αυτο που ρωτησα κιολας,στις προκυρηξεις που βγαινουν αυτα τα πτυχια πιανονται κανονικα δηλαδη ε?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καθόλου ειρωνεία και ΔΕΝ μπορείς να γίνεις καθηγητής, πέρα από κανένα φροντιστήριο για 3 ευρώ την ώρα η κανένα ιδιέταιρο για 5. Τυπικά μπορείς δηλαδή, αλλά στο δημόσιο παίρνουν μόνο αναπληρωτές με προϋπηρεσία και στα ιδιωτικά παίρνουν με μεταπτυχιακά και προϋπηρεσία.

Πήγαινε σλάβικες σπουδές του ΕΚΠΑ καλύτερα αφού σου αρέσει.

Υ.Γ. Το δικό μου πτυχίο από ΕΚΠΑ λέει "Πτυχίο Ελληνικής τε και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας". Μάντεψε αν μπορώ να γίνω φιλόλογος ελληνικής οπουδήποτε.

Υ.Γ.2. 'Οχι, δεν μπορώ.

• Sad 2
Δημοσ.

Καθόλου ειρωνεία και ΔΕΝ μπορείς να γίνεις καθηγητής, πέρα από κανένα φροντιστήριο για 3 ευρώ την ώρα η κανένα ιδιέταιρο για 5. Τυπικά μπορείς δηλαδή, αλλά στο δημόσιο παίρνουν μόνο αναπληρωτές με προϋπηρεσία και στα ιδιωτικά παίρνουν με μεταπτυχιακά και προϋπηρεσία.

Καθηγητής μπορεί να γίνει, τουλάχιστον στην Κύπρο. Στην Ελλάδα όταν σπούδαζα εγω μπορούσαν να γίνουν μόνο αυτοί του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

Δημοσ.

Ποια ειναι η γνωμη σας? Υπαρχει κανεις που να εχει παει ή να πηγαινει τωρα? Ξερω πως υπαρχουν πολλα  ανοιχτα αλλα εγω ρωταω για οσα εχουν την ελληνικη γλωσσα αρα για το ελληνικο και της κυπρου (αυτα γνωριζω δεν ξερω αν υπαρχουν αλλα) Απ'οτι εχω πληροφορηθει τα πτυχια ειναι ακριβως το ιδιο ισαξια με αυτα των πανεπιστημιων της Ελλαδας και στα 2 αυτα ανοιχτα κι αναγνωρισμενα παγκοσμιως.

Καταφερα και το τελείωσα (ΕΑΠ) και δεν το προτείνω. Ο μονος λογος για να παει καποιος ειναι:

• να ειναι δημοσιος που εχει τα χρονια σαν ΔΕ και θελει να αλλαξει κατηγορια 
  • να ειναι αναγκασμενος να παρει χαρτι απο ελλαδα 
  • δεν μπορει να αναγνωρίσει μεταπτυχιακο εξω και αναγκαστικά το ξανακανει 
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Καταφερα και το τελείωσα (ΕΑΠ) και δεν το προτείνω. Ο μονος λογος για να παει καποιος ειναι:

• να ειναι δημοσιος που εχει τα χρονια σαν ΔΕ και θελει να αλλαξει κατηγορια 
  • να ειναι αναγκασμενος να παρει χαρτι απο ελλαδα 
  • δεν μπορει να αναγνωρίσει μεταπτυχιακο εξω και αναγκαστικά το ξανακανει 

δε με νοιαζει και τοσο να κατσω ελλαδα. απ'οσο εμαθα στο εξωτερικο εχει μεγαλη αξια αυτο της κυπρου παντως.

Υ.Γ. Το δικό μου πτυχίο από ΕΚΠΑ λέει "Πτυχίο Ελληνικής τε και Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας". Μάντεψε αν μπορώ να γίνω φιλόλογος ελληνικής οπουδήποτε.

Υ.Γ.2. 'Οχι, δεν μπορώ.

οι σλαβικες σπουδες τι ειναι? εσυ βρηκες καποια δουλεια τωρα?

Δημοσ.

Σλάβικες

Εγώ έχω δουλειά αλλά τελείως άσχετη με το αντικείμενο. Κάνω αίτηση όταν βγαίνουν οι αναπληρωτές αλλά ούτε σε 50 χρόνια δεν θα φτάσει η σειρά μου.

• Sad 2
Δημοσ.

Σλάβικες

Εγώ έχω δουλειά αλλά τελείως άσχετη με το αντικείμενο. Κάνω αίτηση όταν βγαίνουν οι αναπληρωτές αλλά ούτε σε 50 χρόνια δεν θα φτάσει η σειρά μου.

εννοω σου χρησιμευσε το πτυχιο ή οχι?

Δημοσ.

Σλάβικες

Αυτό το πράγμα που έχουν βάλει emoticons πάνω από τις ανακοινώσεις και οι ξενέρωτοι στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης δεν βάζουν τίποτα με ξεπερνά  :-(

Θέλω κι εγώ τέτοια.

Δημοσ.

εννοω σου χρησιμευσε το πτυχιο ή οχι?

Μου χρησίμευσε με την έννοια ότι στη θέση που είμαι έψαχναν πτυχιούχο τριτοβάθμιας ανεξαρτήτως ειδικότητας. Απλά δεν ήθελαν κάποιον "του λυκείου". Στο αντικείμενο είναι σχεδον αδύνατο να κάνω κάτι. Εχω μια συμφοιτήτρια που παράλληλα με τη διδασκαλία είναι και σερβιτόρα για να βγαίνει. Πλέον σκέφτεται να είναι μόνο σερβιτόρα γιατί έχει καλύτερες συνθήκες και απολαβές.

Δημοσ.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος μπορούν να εργοδοτηθούν σε ένα εύρος επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων όσα είναι συναφή με τον χώρο του πολιτισμού (πολιτιστικές υπηρεσίες και οργανισμοί, μουσεία, τουριστικά επαγγέλματα, επαγγέλματα από το χώρο των τεχνών και του θεάματος κ.ο.κ.), την εκπαίδευση και τη δημόσια διοίκηση. Επιπλέον, οι φοιτητές που θα επιλέξουν και ολοκληρώσουν τις Θεματικές Ενότητες Αρχαία Ελληνικά I & II και Λατινικά Ι & ΙΙ, συγκεντρώνουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα που απαιτούνται από την Κυπριακή Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για την εγγραφή τους στους καταλόγους διοριστέων της Κυπριακής Μέσης Εκπαίδευσης.

αυτα λενε πως ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα του ελληνικου πολιτισμου στο πανεπιστημιο της Κυπρου παντως.

κι Ευρωπαικες πιστωτικες μοναδες(ects) δινει 240 το συγκεκριμενο πτυχιο 

να και το προγραμμα που με ενδιαφερει 

http://www.ouc.ac.cy/web/guest/s1/programme/elp/description 

δεν περιστρεφονται κι ολα γυρω απο την Ελλαδα παιδια εγω θελω να φυγω απο εδω το μονο σιγουρο!

Δημοσ.

ναι το ξερω αυτο. απλως αναρωτιεμαι αν οντως στην συνεντευξη πχ θα σε δουν με καλο ματι ή καχυποπτα οπως ειπαν και καποια παιδια πιο πανω. κι αυτο που ρωτησα κιολας,στις προκυρηξεις που βγαινουν αυτα τα πτυχια πιανονται κανονικα δηλαδη ε?

αυτό δεν το γνωρίζω καθόλου , μη σου πω ψέματα

όμως η αδερφή μου λέει πως το δικό της σαν φιλολογικής και όχι πρακτικής φύσεως μπορεί να την βοηθήσει να μεταπηδήσει σε άλλη θέση στο δημόσιο ,δηλαδή να ανέβει ή να αλλάξει αντικείμενο , (δεν είμαι σίγουρος γιατι βιαζόταν όταν την ρώτησα ) ενώ της λογιστικής που πάει η άλλη αδερφή μου έχει κανονική χρήση λες κ ήταν απο πανεπιστήμιο , μπορεί να εργαστεί και να ανοίξει και λογιστικό γραφείο κανονικότατα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...