Vapir Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 αν ειναι ομως το μονο πτυχιο πανεπιστημιου που θα εχεις? Την ρώτησα και μου λέει είναι ανάλογα τι αντικείμενο θα επιλέξεις, πρέπει να ρωτήσεις αν η σχολή είναι αναγνωρισμένη. Πιάνετε σαν τριτοβάθμια εκπαίδευση και για παράδειγμα η άλλη αδερφή μου που πάει λογιστική μπορεί μετά να ανοίξει λογιστικό γραφείο με αυτό.
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 για μένα δεν αξίζει μεγάλος όγκος ύλης και το 80 % της βιβλιογραφίας κακογραμμένη. Τα φροντιστήρια ΕΑΠ κάνουν χρυσές δουλειές.. Το διάβασμα λόγο της βιβλιογραφίας γίνεται πολλές φορές εκνευριστικο.οι φοιτητές που διαβαζουν με μεθοδικότητα από το βιβλίο θα καταλαβαίνουν τι εννοώ τουλάχιστον στη Δεο. οι εργασίες αξίζουν τουλάχιστον από εκεί μαθαίνεις κατι ουσιαστικό. Εάν ήξερα τα παραπάνω δεν θα το ξεκινούσα και θα αρχιζα online οπως στο coursera που είναι μακραν υψηλότερου επιπέδου και λαμβάνεις ουσιαστικές γνώσεις. Φυσικά για online πτυχία υψηλού επίπεδου ειναι το open university της Αγγλίας και το lse για οικονομικά. Το Εαπ σε σύγκριση με τα παραπάνω απέχει πολυ σε πολλά επίπεδα και δεν θα το πρότεινα σε κάποιον. Σε σχέση πάντως με Ελληνικό κολλέγιο θα προτιμούσα το ΕΑΠ. ίσως αξίζει περισσότερο για διορισμένους σε δημόσιες υπηρεσίες τράπεζες κτλ που απλά χρειάζονται τον τίτλο του πτυχίου εγω παντως ενδιαφερομαι πιο πολυ για της Κυπρου γιατι στην ειδικοτητα ελληνικος πολιτισμος εχει κατευθυνσεις για φιλολογος ή ιστορικος αρχαιολογος ενω στο ΕΑΠ δεν υπαρχει κατι τετοιο.
Holism Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 εγω παντως ενδιαφερομαι πιο πολυ για της Κυπρου γιατι στην ειδικοτητα ελληνικος πολιτισμος εχει κατευθυνσεις για φιλολογος ή ιστορικος αρχαιολογος ενω στο ΕΑΠ δεν υπαρχει κατι τετοιο. Στην Κύπρο θα σε πάρουν πιο εύκολα γιατί δεν είναι πολλοί αυτοί που κάνουν αίτηση εγγραφής. Παρ' ολα αυτά για να σου αναγνωριστεί το πτυχίο θα πρέπει να τρέχει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και στο ΕΑΠ ( ας με ενημερώσει κάποιος αν εχει αλλάξει η νομοθεσία).
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Στην Κύπρο θα σε πάρουν πιο εύκολα γιατί δεν είναι πολλοί αυτοί που κάνουν αίτηση εγγραφής. Παρ' ολα αυτά για να σου αναγνωριστεί το πτυχίο θα πρέπει να τρέχει το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα και στο ΕΑΠ ( ας με ενημερώσει κάποιος αν εχει αλλάξει η νομοθεσία). ο ελληνικος πολιτισμος υπαρχει σαν ειδικοτητα και στο ΕΑΠ απλα χωρις τις κατευθυνσεις του πανεπιστημιου της Κυπρου παντως. παιζει ρολο που δεν εχει τις κατευθυνσεις?
Holism Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 ο ελληνικος πολιτισμος υπαρχει σαν ειδικοτητα και στο ΕΑΠ απλα χωρις τις κατευθυνσεις του πανεπιστημιου της Κυπρου παντως. Ψάξε το πάντως γιατί θυμάμαι οτι το πρόγραμμα έπρεπε να ταν ολόιδιο με του ΕΑΠ και αυτό με τις κατευθύνσεις δεν υπήρχε όταν σπούδαζα στο ΑΠΚΥ.
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Ψάξε το πάντως γιατί θυμάμαι οτι το πρόγραμμα έπρεπε να ταν ολόιδιο με του ΕΑΠ και αυτό με τις κατευθύνσεις δεν υπήρχε όταν σπούδαζα στο ΑΠΚΥ. το ξερω ειναι ολοκαινουργιο αυτο μπηκε νομιζω φετος γιαυτο ενδιαφερομαι και θελω πιο πολλες πληροφοριες γιατι στο τηλ. εκει δε σου λενε και παρα πολλα αναλυτικα,δλδ εμενα μου ειπαν πως αναγνωριζεται οπως ολα τα ΑΕΙ κι οτι ειναι το ιδιο αναγνωρισμενο και στην Ελλαδα.
Flaoutistas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Εγώ που είχα δει τα τμήματα του... ότι να ναι μου φάνηκαν.. δε σε βγάζουν κατι συγκεκριμένο.. πιο πολύ για σένα για να μορφωθείς μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι.. όχι για να βρεις δουλειά.. και ακόμα και ισότιμο να είναι νομικά δε νομίζω ότι πιάνει μια μπροστά στα κανονικά πανεπιστήμια.. 2 1
mylo Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Υπόψιν πως τα πτυχία από Κύπρο θέλουν αναγνώρισης δοαταπ
solton57010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Απλα ψαξε λιγο το πτυχιο που διαλεγεις γιατι καποια εχουν θεματα με τα επαγγελματικα δικαιωματα (δεν θυμαμαι αν ηταν του ευρωπαικου ή του ελληνικου πολιτισμου που καποιοι ειχαν προβλημα να αναγνωρισουν) παντως για την ΔΕΟ που ξερω σιγουρα αναγνωριζεται ισαξια με τα αντιστοιχα πανεπιστημια οσον αφορα τον ασεπ (περιλαβανεται σε ολες τις προκυρηξεις) και επισης μπορεις να γραφτεις στο οικονομικο επιμελητήριο και να εργαστεις ως λογιστης (β ταξης και μετα απο μια 3ετια μπορεις και ως λογιστης α ταξης). Αποψη μου αμα κοιτας το ανοικτο της κυπρου δες καλυτερα για open university της αγγλιας.Επίσης υπαρχουν τα marconi και uninettuno ιταλικα και τα δυο με μαθηματα στα αγγλικα (και καποια μεταπτυχιακα στα ελληνικα) τα οποια τα προτιμουν αρκετοι εκπαιδευτικοι για να κανουν μεταπτυχιακο.Αλλιώς αν το θες για διορισμο κτλπ πιστευω το εαπ ειναι μονοδρομος καθως οι σπουδες εξ αποστασεως χρειαζονται αναγνωριση απο τον δοαταπ και ειναι μπλεξιμο
Flaoutistas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Απλα ψαξε λιγο το πτυχιο που διαλεγεις γιατι καποια εχουν θεματα με τα επαγγελματικα δικαιωματα (δεν θυμαμαι αν ηταν του ευρωπαικου ή του ελληνικου πολιτισμου που καποιοι ειχαν προβλημα να αναγνωρισουν) παντως για την ΔΕΟ που ξερω σιγουρα αναγνωριζεται ισαξια με τα αντιστοιχα πανεπιστημια οσον αφορα τον ασεπ (περιλαβανεται σε ολες τις προκυρηξεις) και επισης μπορεις να γραφτεις στο οικονομικο επιμελητήριο και να εργαστεις ως λογιστης (β ταξης και μετα απο μια 3ετια μπορεις και ως λογιστης α ταξης). Αποψη μου αμα κοιτας το ανοικτο της κυπρου δες καλυτερα για open university της αγγλιας.Επίσης υπαρχουν τα marconi και uninettuno ιταλικα και τα δυο με μαθηματα στα αγγλικα (και καποια μεταπτυχιακα στα ελληνικα) τα οποια τα προτιμουν αρκετοι εκπαιδευτικοι για να κανουν μεταπτυχιακο.Αλλιώς αν το θες για διορισμο κτλπ πιστευω το εαπ ειναι μονοδρομος καθως οι σπουδες εξ αποστασεως χρειαζονται αναγνωριση απο τον δοαταπ και ειναι μπλεξιμο Δηλαδή κάποιος που τελειώνει ελληνικό/ευρωπαϊκό πολιτισμό τι επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να έχει; Από τη στιγμή που κάναν το ανοικτό πανεπιστήμιο ας βάζαν καμία σχολή που να χει και αντίκρυσμα.. 1
Prof_Chaos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Εγώ που είχα δει τα τμήματα του... ότι να ναι μου φάνηκαν.. δε σε βγάζουν κατι συγκεκριμένο.. πιο πολύ για σένα για να μορφωθείς μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι.. όχι για να βρεις δουλειά.. και ακόμα και ισότιμο να είναι νομικά δε νομίζω ότι πιάνει μια μπροστά στα κανονικά πανεπιστήμια.. Καταρχήν δεν υπάρχει κανονικό και μη κανονικό πανεπιστήμιο. Το ΕΑΠ με όποια προβλήματα ειναι κανονικό πανεπιστήμιο και μάλιστα δύσκολο να το τελειώσεις. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η ελλειψη παρακολούθησης μαθημάτων η μέτρια-κακή βιβλιογραφια ο όγκος της ύλης ή έλλειψη σημειώσεων - SOS κτλ το καθιστά αρκετά δυσκολότερο απο αρκετές σχολές Εδω δεν έχει διεύρευσαν τα θέματα απο την τάδε παράταξη πάρτα διάβασε τα και πέρνα, ουτε το σενάριο να σε ξέρει προσωπικά ο καθηγητής να σε συμπαθεί ή να βλέπει οτι προσπαθείς και να σε βοηθήσει. Πρέπει να διαβάσεις ολη σχεδόν την ύλη . Δεν υπάρχει η παραμικρή διευκόλυνση . Ουτε καν τα θέματα να ειναι κάπως σχετικά με τις εργασίες που μπήκαν όλο το χρόνο.. Περνάς με τον κόπο σου και το σπαθί σου. Πας σε 6 συνεδρίες σου λένε 5 πράγματα για να σε βοηθήσουν κυρίως για τις εργασίες και πας σπίτι σου και διαβάζεις. Εαν κάνεις επιφανειακό διάβασμα ή διάβασμα της τελευταίας στιγμής (τον τελευταίο μήνα για πχ) δεν περνάς με τίποτα. Πρέπει να διαβάζεις με πρόγραμμα όλο τον χρόνο αλλιώς δεν βγαίνουν και οι υποχρεωτικές εργασίες. 1 1
kfyros Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Για το ΕΑΠ που ξέρω,είναι πολύ δύσκολο να μπεις (κλήρωση),και αρκετές κατευθύνσεις - ενότητες (πως τα λένε αυτά), αναγνωρίζονται ως master.Επίσης θέλει αρκετή δουλειά και δεν είναι για τεμπέληδες. Αν δουλεύεις, είναι αρκετά δύσκολο.Για προγραμματιστές, διοίκηση τεχνικών έργων , και λογιστικά - τραπεζικάξέρω λόγω φίλων και συγγενών. Οι τίτλοι σε αυτά αναγνωρίζονται και εδώ και στο εξωτερικό.Δεν ξέρω για άλλες ειδικότητες που αφορούν μόνο το δημόσιο πρακτικά , αν αναγνωρίζονται στο εξωτερικό ή σε ιδιωτικό τομέα.Σίγουρα αναγνωρίζονται ως πτυχία (δηλαδή ότι έχεις περάσει από τη διαδικασία δουλειάς και εκπαίδευσης ενός πανεπιστημίου).Πρέπει να ξεμάθεις τη μηχανική αποστήθιση που σου έχει μάθει το εκπαιδευτικό σύστημακαι να το βάλεις να δουλέψει , γιατί η δουλειά για τις ενότητες του ΕΑΠ δεν είναι παπαγαλία , αλλά θέλει και research.Γενικά ξέρω ότι σε βοηθούν οι επιβλέποντες μέσω email. Αυτό βέβαια εξαρτάται πού θα πέσεις. Δηλαδή κάποιος που τελειώνει ελληνικό/ευρωπαϊκό πολιτισμό τι επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να έχει;Από τη στιγμή που κάναν το ανοικτό πανεπιστήμιο ας βάζαν καμία σχολή που να χει και αντίκρυσμα.. Γίνε πολιτικός ή διπλωμάτης.Τι επαγγελματικά δικαιώματα περιμένεις από τέτοιες σπουδές;Όταν συμπλήρωνες το μηχανογραφικό με αμπεμπαμπλομ έκανες επιλογή;Αν δεν έχεις δόντι , περίμενε κανένα διαγωνισμό ΑΣΕΠ μπας και διοριστείς μαζί με τους άλλους αργόμισθους, να μας πίνετε το αίμα. 1 1
idomeneas7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 εγω παντως ενδιαφερομαι πιο πολυ για της Κυπρου γιατι στην ειδικοτητα ελληνικος πολιτισμος εχει κατευθυνσεις για φιλολογος ή ιστορικος αρχαιολογος ενω στο ΕΑΠ δεν υπαρχει κατι τετοιο. Θα πληρώσεις 6.000 για να σπουδάσεις...ελληνικό πολιτισμό? Και το ΦΠΨ έχει κατεύθυνση Ψυχολογίας αλλά φυσικά και δεν μπορείς να γίνεις ψυχολόγος αν το τελειώσεις. Βασικά με τα σημερινά δεδομένα αυτά τα θεωρητικά πτυχία είναι άχρηστα, εκτός και αν είσαι ήδη στο δημόσιο και τα θέλεις για αύξηση. 1 1
d_gkal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 αν δεν εχεις λευτα, απειρο ελευθερο χρονο, δε δουλευεις ΝΑΙ καντο. αλλιως ειναι πολυ δυσκολα. προσωπικα κληρωθηκα (Α κιολας!!) αλλα δε το ακολουθησα. ελευθερος χρονος 0, χρηματα ισα ισα να βγαινει ο μηνας
solton57010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δηλαδή κάποιος που τελειώνει ελληνικό/ευρωπαϊκό πολιτισμό τι επαγγελματικά δικαιώματα μπορεί να έχει; Από τη στιγμή που κάναν το ανοικτό πανεπιστήμιο ας βάζαν καμία σχολή που να χει και αντίκρυσμα.. Να μπορει να διοριστει ως εκπαιδευτικος το 99.9% των ατομων που διαλεγουν αυτες τις σχολες το κανουν για να μπουν καποια στιγμη στο δημοσιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα