loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Ποια ειναι η γνωμη σας? Υπαρχει κανεις που να εχει παει ή να πηγαινει τωρα? Ξερω πως υπαρχουν πολλα ανοιχτα αλλα εγω ρωταω για οσα εχουν την ελληνικη γλωσσα αρα για το ελληνικο και της κυπρου (αυτα γνωριζω δεν ξερω αν υπαρχουν αλλα) Απ'οτι εχω πληροφορηθει τα πτυχια ειναι ακριβως το ιδιο ισαξια με αυτα των πανεπιστημιων της Ελλαδας και στα 2 αυτα ανοιχτα κι αναγνωρισμενα παγκοσμιως.
Holism Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Ήμουνα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, άντεξα για δυο μαθήματα και το άφησα. Οι τύποι ήταν απλά άθλιοι. Να θες να συνεννοηθείς για τα δίδακτρα και να τους κάνεις ερωτήσεις και το λογιστήριο και η γραμματεία να μην σου σηκώνουν το τηλέφωνο. Επίσης στην εποχή που ήμουν εγω το μάθημα(θεματική ενότητα) έκανε ένα 700ρι οπότε δεν άξιζε με τίποτα. + Τα πτυχία θεωρούνται ισάξια, αλλά υπάρχουν κάποια τα οποία ενώ αναγνωρίζονται απο το ελληνικό κράτος δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Αν δεν θες να ξαναδώσεις πανελλήνιες/κατατακτήριες και έχεις λεφτά πήγαινε σπούδασε έξω η τελείωσε κανένα κολέγιο εδώ. Τα ανοιχτά πανενπιστημια στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι για να κάνουν την πλάκα τους 50ριδες που βαρέθηκαν την ζωή τους και είπαν yolo θα ξανασπουδασω.
Prof_Chaos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 για μένα δεν αξίζει μεγάλος όγκος ύλης και το 80 % της βιβλιογραφίας κακογραμμένη. Τα φροντιστήρια ΕΑΠ κάνουν χρυσές δουλειές.. Το διάβασμα λόγο της βιβλιογραφίας γίνεται πολλές φορές εκνευριστικο.οι φοιτητές που διαβαζουν με μεθοδικότητα από το βιβλίο θα καταλαβαίνουν τι εννοώ τουλάχιστον στη Δεο. οι εργασίες αξίζουν τουλάχιστον από εκεί μαθαίνεις κατι ουσιαστικό. Εάν ήξερα τα παραπάνω δεν θα το ξεκινούσα και θα αρχιζα online οπως στο coursera που είναι μακραν υψηλότερου επιπέδου και λαμβάνεις ουσιαστικές γνώσεις. Φυσικά για online πτυχία υψηλού επίπεδου ειναι το open university της Αγγλίας και το lse για οικονομικά. Το Εαπ σε σύγκριση με τα παραπάνω απέχει πολυ σε πολλά επίπεδα και δεν θα το πρότεινα σε κάποιον. Σε σχέση πάντως με Ελληνικό κολλέγιο θα προτιμούσα το ΕΑΠ. ίσως αξίζει περισσότερο για διορισμένους σε δημόσιες υπηρεσίες τράπεζες κτλ που απλά χρειάζονται τον τίτλο του πτυχίου
Silverage Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Στη δουλειά μου πάει μία στο ΕΑΠ. Λέει οτι είναι δύσκολο και έχει πολύ ύλη. Αυτή εν τω μεταξύ έχει master απο Αμερική αλλά δεν της το αναγνωρίζουν εδώ για να πάρει το επίδομα οπότε αναγκαστικά πάει.
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 δε με πειραζει το ποσο δυσκολο ειναι. με βολευει που ειναι απο αποσταση και πανελλαδικες δε ξαναδινω με τιποτα,ειμαι 25. αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν εχει επαγγελματικη αποκατασταση δηλαδη αν ειναι οντως τοσο αναγνωρισιμο οσο λενε οτι ειναι τα κανονικα πανεπιστημια. εχω δει στις κυπρου πως στον ελληνικο πολιτισμο εχουν βαλει κατευθυνσεις και μπορεις να βγεις φιλολογος ή ιστορικος αρχαιολογος και με ενδιαφερει. οπως ειπα ηδη θελω κατι στην ελληνικη γλωσσα γιαυτο κι ειπα αυτα.
Holism Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 δε με πειραζει το ποσο δυσκολο ειναι. με βολευει που ειναι απο αποσταση και πανελλαδικες δε ξαναδινω με τιποτα,ειμαι 25. αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν εχει επαγγελματικη αποκατασταση δηλαδη αν ειναι οντως τοσο αναγνωρισιμο οσο λενε οτι ειναι τα κανονικα πανεπιστημια. δεν είναι. 1
Vapir Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 περίεργο που δεν είναι. Η αδερφή μου δουλεύει στο δημόσιο και ταυτόχρονα φοιτά κ στο ανοιχτό , περνάει κανονικά τα μαθήματα (νομίζω παίρνει 2-3 τη φορά) και θα το χρησιμοποιήσει για να ανέβει μισθολογικά αν θυμάμαι καλά , εκεί το αναγνωρίζουν κανονικά 1 1
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 δεν είναι. επειδη εχω ακουσει κι εγω οτι η υλη ειναι τεραστια. α εννοεις δεν ειναι αναγνωρισιμα το ιδιο? γιατι? το ξερεις ή απλα το λες? παρακαλω θελω κι επιχειρηματα οχι απλως να λετε την γνωμη σας. οτι ειναι το ιδιο αναγνωρισμενα στα χαρτια αυτο ειναι σιγουρο. εγω μιλαω για προσληψεις τωρα περίεργο που δεν είναι. Η αδερφή μου δουλεύει στο δημόσιο και ταυτόχρονα φοιτά κ στο ανοιχτό , περνάει κανονικά τα μαθήματα (νομίζω παίρνει 2-3 τη φορά) και θα το χρησιμοποιήσει για να ανέβει μισθολογικά αν θυμάμαι καλά , εκεί το αναγνωρίζουν κανονικά αν ειναι ομως το μονο πτυχιο πανεπιστημιου που θα εχεις? Ήμουνα στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, άντεξα για δυο μαθήματα και το άφησα. Οι τύποι ήταν απλά άθλιοι. Να θες να συνεννοηθείς για τα δίδακτρα και να τους κάνεις ερωτήσεις και το λογιστήριο και η γραμματεία να μην σου σηκώνουν το τηλέφωνο. Επίσης στην εποχή που ήμουν εγω το μάθημα(θεματική ενότητα) έκανε ένα 700ρι οπότε δεν άξιζε με τίποτα. + Τα πτυχία θεωρούνται ισάξια, αλλά υπάρχουν κάποια τα οποία ενώ αναγνωρίζονται απο το ελληνικό κράτος δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα. Αν δεν θες να ξαναδώσεις πανελλήνιες/κατατακτήριες και έχεις λεφτά πήγαινε σπούδασε έξω η τελείωσε κανένα κολέγιο εδώ. Τα ανοιχτά πανενπιστημια στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι για να κάνουν την πλάκα τους 50ριδες που βαρέθηκαν την ζωή τους και είπαν yolo θα ξανασπουδασω. επισης ποια χρονια πηγες εσυ? πλεον ειναι πιο οργανωμενα τα πραγματα.
Holism Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 επισης ποια χρονια πηγες εσυ? πλεον ειναι πιο οργανωμενα τα πραγματα. Το 2013. Δεν ξέρω τι είναι τωρα. Εγώ σου λέω πως ήταν όταν πήγα. Το μόνο καλό με αυτήν την σχολή ήταν οτι λειτούργησε σαν ώθηση να ξαναδώσω πανελλήνιες και να περάσω εκεί που θέλω 1
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Το 2013. Δεν ξέρω τι είναι τωρα. Εγώ σου λέω πως ήταν όταν πήγα. Το μόνο καλό με αυτήν την σχολή ήταν οτι λειτούργησε σαν ώθηση να ξαναδώσω πανελλήνιες και να περάσω εκεί που θέλω ποσο χρονων εδωσες ξανα? οι πανελλαδικες για μενα δεν ειναι επιλογη. θα πρεπει τωρα να περιμενω ως του χρονου και δε θα ειμαι και σιγουρη αν θα περασω ή οχι εν τελη εκει που θελω. εκτος αυτου μενω σε επαρχια οποτε θα πρεπει να μετακομισω και τα σχετικα. ειμαι καπως μεγαλη γιαυτο νομιζω. τουλαχιστον σε αυτο θα παω κατευθειαν σε κατι που θα με ενδιαφερει αλλα το μονο θεμα που με απασχολει ειναι στις προσληψεις αν παιζει καποιο ρολο δηλαδη αν το βλεπουν κατωτερο κι ας εχει την ιδια αναγνωριση ως πτυχιο.
Holism Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 ποσο χρονων εδωσες ξανα? οι πανελλαδικες για μενα δεν ειναι επιλογη. θα πρεπει τωρα να περιμενω ως του χρονου και δε θα ειμαι και σιγουρη αν θα περασω ή οχι εν τελη εκει που θελω. εκτος αυτου μενω σε επαρχια οποτε θα πρεπει να μετακομισω και τα σχετικα. ειμαι καπως μεγαλη γιαυτο νομιζω. τουλαχιστον σε αυτο θα παω κατευθειαν σε κατι που θα με ενδιαφερει αλλα το μονο θεμα που με απασχολει ειναι στις προσληψεις αν παιζει καποιο ρολο δηλαδη αν το βλεπουν κατωτερο κι ας εχει την ιδια αναγνωριση ως πτυχιο. Στα 20 ξαναδωσα και σπούδαζα παράλληλα ενα κολέγιο το οποίο τελειώνω τώρα. Δεν νομίζω ότι στα 25 είσαι μεγάλη για πανελλήνιες. Άποψη μου είναι οτι με το χαρτί από το ανοιχτό θα σε στραβοκοιτανε στις συνεντεύξεις σε σύγκριση με τους απόφοιτους ΑΕΙ/ ΤΕΙ οπότε δεν αξίζει, ειδικά αν σκεφτείς οτι τα περισσότερα παραδείγματα σπουδαστών που σου παρουσιάζουν οι περισσότεροι στο thread είναι άτομα τα οποία έχουν είδη δουλειά/πτυχίο και θέλουν απλά το πτυχίο του ανοιχτού πανεπιστημίου για να πάρουν αύξηση. Αν δεν θες να δώσεις πανελλήνιες ξανά ξεκίνα κάποιο κολέγιο σε πρόγραμμα distance learning που θα το τελειώσεις στα 3 χρόνια και δες μετά να φύγεις εξωτερικό. Το ανοιχτό πανεπιστήμιο δεν θα στο πρότεινα με τίποτα.
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Στα 20 ξαναδωσα και σπούδαζα παράλληλα ενα κολέγιο το οποίο τελειώνω τώρα. Δεν νομίζω ότι στα 25 είσαι μεγάλη για πανελλήνιες. Άποψη μου είναι οτι με το χαρτί από το ανοιχτό θα σε στραβοκοιτανε στις συνεντεύξεις σε σύγκριση με τους απόφοιτους ΑΕΙ/ ΤΕΙ οπότε δεν αξίζει, ειδικά αν σκεφτείς οτι τα περισσότερα παραδείγματα σπουδαστών που σου παρουσιάζουν οι περισσότεροι στο thread είναι άτομα τα οποία έχουν είδη δουλειά/πτυχίο και θέλουν απλά το πτυχίο του ανοιχτού πανεπιστημίου για να πάρουν αύξηση. Αν δεν θες να δώσεις πανελλήνιες ξανά ξεκίνα κάποιο κολέγιο σε πρόγραμμα distance learning που θα το τελειώσεις στα 3 χρόνια και δες μετά να φύγεις εξωτερικό. Το ανοιχτό πανεπιστήμιο δεν θα στο πρότεινα με τίποτα. δηλαδη ουτε για εξωτερικο αξιζει το χαρτι?
Holism Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 δηλαδη ουτε για εξωτερικο αξιζει το χαρτι? Αυτό θα στο πει κάποιος που έχει πάει στο εξωτερικό
loveisforfree Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Αυτό θα στο πει κάποιος που έχει πάει στο εξωτερικό μεχρι τωρα δεν μου εχει γραψει κανεις που να τελειωσε ή εστω να σπουδαζει για να παρω μια γενικη αποψη κανεις δεν υπαρχει δεν μπορει!
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 μεχρι τωρα δεν μου εχει γραψει κανεις που να τελειωσε ή εστω να σπουδαζει για να παρω μια γενικη αποψη κανεις δεν υπαρχει δεν μπορει! Έχω πετύχει άτομα (μεγαλύτερης ηλικίας) που έκαναν ανοικτό πανεπιστήμιο (Αγγλίας). Ποτέ μου δεν ασχολήθηκα για λεπτομέρειες οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Για εξωτερικό που ρωτάς είναι πολύ γενικό και αόριστο. Πιστεύω είναι προτιμότερο τα μαθήματα να γίνονται σε ξένη γλώσσα (αν θες να πας έξω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα