Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαχα παλευω τοσες μερες να φτασω στα 50 και τελικα,μια πτωση τασεως στην περιοχη μας,το καταφερε...Δεν ξερω πως εγινε αλλα εγινε...Μαλλον δεν θα κρατησει και πολυ,αλλα το ειδα τουλαχιστον μια φορα....

Eh3qfI0.png

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαχα παλευω τοσες μερες να φτασω στα 50 και τελικα,μια πτωση τασεως στην περιοχη μας,το καταφερε...Δεν ξερω πως εγινε αλλα εγινε...Μαλλον δεν θα κρατησει και πολυ,αλλα το ειδα τουλαχιστον μια φορα....

λογικο ειναι.συγχρονισες απο τους πρωτους οποτε επειδη δεν υπαρχει crosstalk που οι αλλοι ειναι down επαιξες στα 50.μολις παιξουν και οι αλλοι ειτε θα σου κανει αποσυνδεση και θα πεσεις στα κανονικα ειτε θα πεσει το margin πιο χαμηλα.αν το κρατησει καλως.αλλα στο επομενο Restart θα γινει το  ιδιο.μπορει τον αυγουστο που φευγει ο κοσμος να το ξαναδεις

Δημοσ.

Η πλακα ειναι οτι πριν 15 μερες ζητησα απο την hol να μου παει το margin 6,το εδωσαν ,ηρθαν απο τον ΟΤΕ απο οτι μου ειπα και δηλωσαν απο ΟΤΕ οτι η γραμμη μου δεν αντεχει 6αρι......

Τωρα βλεπω οτι παιζει και με 6αρι κανονικα η κανω κατι λαθος.??? Μηπως να ξαναπαρω τηλ να το δωσω ακομα μια ,μηπως και γινει η να μην το ρισκαρω.??

Δημοσ.

Η πλακα ειναι οτι πριν 15 μερες ζητησα απο την hol να μου παει το margin 6,το εδωσαν ,ηρθαν απο τον ΟΤΕ απο οτι μου ειπα και δηλωσαν απο ΟΤΕ οτι η γραμμη μου δεν αντεχει 6αρι......

Τωρα βλεπω οτι παιζει και με 6αρι κανονικα η κανω κατι λαθος.??? Μηπως να ξαναπαρω τηλ να το δωσω ακομα μια ,μηπως και γινει η να μην το ρισκαρω.??

δεν ειναι οτι δεν αντεχει αλλα δεν θελουν να το πανε επειδη θα ειναι οριακα το margin σου.σαν την Hol που παλια δεν εδινε ουτε  6 ουτε 9.και τωρα δινει.τωρα θα δειςκαι χαμηλοτερο για το λογο οτι οσο συνδεονται ατομα θα πεφτει το margin σου μεχρι πο μπορει να κανει αποσυνδεση αναλογως ποσο χαμηλα θα πεσει.μην παρεις καν τηλεφωνο.δυσκολο σε vdsl να δωσουν 6 αρι.και η Forthnet πχ 8αρι δινει.ζοριζει η κατασταση οποτε δεν βαζουν 6 ευκολα.απλα η καλωδιωση σου να μην εχει bridge taps οπως σου εγραψα και στα αλλα posts.

Δημοσ.

bridge taps  για βοηθα λιγο.... στο σπιτι δεν παει πιο απλο...πιστευω...

Mμια μπριζα ολο το σπιτι,τιποτα αλλο

p0ZCaAp.png

Δημοσ.

bridge taps  για βοηθα λιγο.... στο σπιτι δεν παει πιο απλο...πιστευω...

p0ZCaAp.png

ενταξει ναι τα ειχαμε πει και σε αλλο θεμα.εισαι εσυ με τα 2 μετρα utP.οχι δεν εχεις bridge taps(παραλληλα).

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Εδω τωρα σκεφτομαι να βγαλω εξω το μοντεμ,χαχαχα να κερδισω και τα 2 μετρα καλωδιο... :-D

τιποτα δεν θα κερδισεις στα 2 μετρα πιο κοντα.δεν εχει νοημα.απλα αν θες να κερδισεις μην βαλεις splitter μην βαλεις τηλεφωνο αμα δεν τα χρησιμοποιεις.και παρε κανα ρουτερ να ριχνεις το snr οπως πχ draytek 2760n που ο spank το εχει ριξει οσο ξερω.δεν ξερω στα tp link 9980 αν μπορεις να το κανεις.θελει να δεις τι εχει στο cli ή αν το εχει κανει καποιος αλλος.εντολες και Help υπαρχουν.

Δημοσ.

Θα μπορούσες να έχεις αν στην χωνευτή έχουν χρησιμοποιηθεί δύο ή περισσότερο ζεύγη utp ως αναπληρωματικά.

Όντως βρες την εντολή για snr tweak από το telnet να ξέρουμε και εμείς. Με το help όπως συνέστησε ο κύριος πουλινός. Και μία ερώτηση: όταν λέτε να παίξει χωρίς splitter τι εννοείτε; Να καταργήσει το τηλέφωνο από την συνδρομή του; Αλλιώς γιατί να αφήσει τις τηλεφωνικές συχνότητες να μπουν στο modem;

Δημοσ.

Oταν βγαζω το τηλ και το σπλιτερ ,κλειδωνει πιο χαμηλα...δεν ξερω τι γινετε....

Τωρα με το μοντεμ,δεν ξερω,το αγορασα το Σαββατο που μας περασε ,2 μερες το εχω και το δινω μαλλον...χαχαχα

Δημοσ.

Καλό είναι να πειραματίζεσαι με αυτά τα πράγματα και να μαθαίνεις απλά αν είναι να χαλάσεις λεφτά, κάφτα κάπου αλλού, ξέρω γω 9980 ή draytek.

Αν αφήσεις τις τηλεφωνικές συχνότητες του voice να περάσουν μέσα στο modem λογικό είναι να συγχρονίσει πιο χαμηλά. Απλά αυτό το "δοκίμασε χωρίς splitter" το έχω διαβάσει πολλάκις και δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί.

• Like 1
Δημοσ.

Καλό είναι να πειραματίζεσαι με αυτά τα πράγματα και να μαθαίνεις απλά αν είναι να χαλάσεις λεφτά, κάφτα κάπου αλλού, ξέρω γω 9980 ή draytek.

Αν αφήσεις τις τηλεφωνικές συχνότητες του voice να περάσουν μέσα στο modem λογικό είναι να συγχρονίσει πιο χαμηλά. Απλά αυτό το "δοκίμασε χωρίς splitter" το έχω διαβάσει πολλάκις και δεν καταλαβαίνω που αποσκοπεί.

Παλια απο οτι θυμαμαι,το adsl δεν επαιζε χωρις σπλιτερ...

Τωρα παιζουν κανονικα,τι κερδιζεις τι χανεις δεν ξερω,παντως εχω καμια 10 και παιζω μερες τωρα,αλλα πραγματικα η διαφορες μεταξυ τους ειναι ελαχιστες...

Την διαφορα την εκανε η ΔΕΗ σημερα,χαχαχα

Δημοσ.

Θα μπορούσες να έχεις αν στην χωνευτή έχουν χρησιμοποιηθεί δύο ή περισσότερο ζεύγη utp ως αναπληρωματικά.

Όντως βρες την εντολή για snr tweak από το telnet να ξέρουμε και εμείς. Με το help όπως συνέστησε ο κύριος πουλινός. Και μία ερώτηση: όταν λέτε να παίξει χωρίς splitter τι εννοείτε; Να καταργήσει το τηλέφωνο από την συνδρομή του; Αλλιώς γιατί να αφήσει τις τηλεφωνικές συχνότητες να μπουν στο modem;

ναι αν καποιος εχει συνδεσει αναπληρωματικο ζευγαρι και στην χωνευτη και στο πριζακι τοτε ναι μπορει να χανει απο εκει,απο οτι καταλαβα μαλλον πρεπει να τα εχει φτιαξει ο φιλος μας αυτο για να λεει μονο δυο μετρα καλωδια απο χωνευτη μεχρι μεσα.το σπιτι θα κατεληγε απο την χωνευτη σε πριζακι μαλλον με κανα ραζιμ και  ο φιλος μας θα τρυπησε τοιχο να μπει απευθειας μεσα για να ειναι 2 μετρα.

αν δεν χρησιμοποιει καποιος το τηλεφωνο μπορει να βγαλει το splitter και τα τηλεφωνα .καποιες φορες κοβουν πολυ λιγοοοο.το router δεν εχει προβλημα αν μπουν οι συχνοτητες  /ταση στο router.το προβλημα εχει το τηλεφωνο αν μπουν οι συχνοτητες του adsl στο τηλεφωνο  γιατι ακουγεται σαν θορυβος και επισης οταν γινεται αυτο μετα την πληρωνει και το ιντερνετ λογω αντανακλασεων νομιζω.

Πολλες φορες θα δεις κοσμος να εχει το ρουτερ σε μια πριζα σκετο χωρις τιποτα.Δεν ειναι λαθος.Και σε αλλη πριζα να εχει το τηλεφωνο με φιλτρο.Στο adsl πιο πολυ αυτο.ή θα δεις να εχουν διακλαδωτη οχι σπλιττερ και στην μια πλευρα να υπαρχει τηλεφωνο με φιλτρο και στην αλλη απλα το adsl/vdsl.

Ειχα ανεβασει και εικονα σε ενα παλιο guide αλλα δεν υπαρχει πλεον

το splitter κοβει προς το phone συνηθως παρα προς το adsl.και νομιζω αλλα θελει δοκιμη οτι αν βαλεις τηλεφωνο στην εξοδο dsl του splitter θα παρεις τονο.καποιοι βαζουν το splitter για περιπτωσεις κεραυνων.δεν εχω και σπλιττερ τωρα να το δοκιμασω αλλα θυμαμαι οτι δινει κανονικα και περναει και το τηλεφωνο στην dsl.οπως αν βαλεις αναποδα το line Με το phone το τηλεφωνο θα παιξει αλλα οχι το ιντερνετ.

Oταν βγαζω το τηλ και το σπλιτερ ,κλειδωνει πιο χαμηλα...δεν ξερω τι γινετε....

Τωρα με το μοντεμ,δεν ξερω,το αγορασα το Σαββατο που μας περασε ,2 μερες το εχω και το δινω μαλλον...χαχαχα

καμια φορα παιζει και αυτο.απλα και απο Reboot σε reboot θα δεις διαφορα.αλλα και λιγοτερο να συγχρονισει ειναι τελειως μικρες οι διαφορες.τωρα μπορει που το εβγαλες να ετυχε που εχουν συνδεθει και αλλοι μετα την διακοπη ρευματος οποτε και λογικο να πεσει.

γιατι να το δωσεις?το 9980 tp link δεν εχεις?τι παραπονο εχεις?

νομιζω ειχε ενα αλλο ρουτερ απο τον παροχο και πηρε το 9980 γιατι και η εικονα πιο πανω 9980 μου θυμιζει.εκτος αν ειναι δανεικο.

δοκιμασε το αμα θες σπιτι χωρις splitter και θα δεις οτι το sync δεν θα αλλαξει .vdsl οσο θυμαμαι εχεις και τηλεφωνια δεν εχεις voip εχεις tdm.μαλλον του εριξε το sync λογω και της διακοπης πιο πριν αν δεν ειχε κανει αλλο reboot.και να του το εριξε ειναι πολυ λιγο συνηθως.

ο λογος που το λενε ειναι για να ξερεις αν εχει θεμα το splitter ή οχι.για αυτο και σου εγραψα και πιο πανω οτι θα δεις πολλες φορες τηλεφωνικο διακλαδωτη με φιλτρο απο την μια και απο την αλλη τιποτα.σωστο ειναι και αυτο.το splitter πρεπει να κοψει τις συχνοτητες για να μην περασουν στο τηλεφωνο οχι για να μην περασουν στο ιντερνετ.το Internet θα παρει μονο αυτες που θελει ετσι και αλλιως.το τηλεφωνο επειδη ειναι απλα ενα τηλεφωνο θα παρει τα παντα.στο g.lite παλιααααα μπορουσες να παιξεις και χωρις φιλτρο οσο θυμαμαι.(πολυ μικρη ταχυτητα).

Παλια απο οτι θυμαμαι,το adsl δεν επαιζε χωρις σπλιτερ...

Τωρα παιζουν κανονικα,τι κερδιζεις τι χανεις δεν ξερω,παντως εχω καμια 10 και παιζω μερες τωρα,αλλα πραγματικα η διαφορες μεταξυ τους ειναι ελαχιστες...

Την διαφορα την εκανε η ΔΕΗ σημερα,χαχαχα

επαιζε.απλα ηθελε φιλτρο πριν το τηλεφωνο.στο g.lite απλα νομιζω επαιζες και χωρις κανενα φιλτρο σπλιττερ.ειτε βαλεις σπλιττερ ειτε οχι θα δεις μικρες διαφορες.και πολλες φορες η διαφορα μπορει να ειναι λιγο πιο πανω ή λιγο πιο κατω.αυτο ειναι και λογικο διοτι η γραμμη σου δεν ειναι συνεχεια η ιδια.και ενα Reboot να κανεις θα αλλαξει ο συγχρονισμος ειτε αφησεις το spliter ειτε το βγαλεις.

το θεμα δεν ειναι αν θα βαλεις σπλιττερ οταν εχεις μονο το ιντερνετ αλλα το θεμα ειναι να βαλεις φιλτρο ή σπλιττερ οταν εχεις το τηλεφωνο.αν δεν βαλεις εκει εχεις θεμα.οταν ειναι voip επισης δεν βαζουν σπλιττερ εκτος αν το θες σαν αντικεραυνικο.καποιοι βαζουν και για να κανουν επιστροφη την τηλεφωνια πισω στο υπολοιπο σπιτι γιατι δεν μπορουν ή δεν ξερουν να το φτιαξουν σωστα.πατεντα ειναι βεβαια αυτο και εχει καποια μειον 

• Like 1
Δημοσ.

Πριν 2 μερες πηρα το TD-W9970 γιατι εχει μεσα ιδιο τσιπακι με της καμπινας(για πιο καλα)....

Βιαστικα μαλλον,γιατι ηθελα να παρω ενα ASUS  οπου να μπορω να ρυθμιζω και το margin αλλα εφευγε πολυ στα χρηματα....Την ιδια βραδια το εβγαλαν προσφορα (καλη) στο e-shop και τραβαγα τα μαλλια μου....

Δεν ξερω αν αυτο που πηρα ειναι καλο,αλλα θα ηθελα το asus...

Τωρα ψαχνω να το δωσω,δυστηχως,αφου ειδα οτι η γραμμη μου παει και σε πιο ψηλα νουμερα και το κραταει σταθερα....Απο τις 12 σημερα το μεσημερι,ειναι με 4.4 margin και δεν κουναει καθολου...

\

Ουτε λαθος δεν εχει βγαλει,τι να πω,σαλταρε

Δημοσ.

Πριν 2 μερες πηρα το TD-W9970 γιατι εχει μεσα ιδιο τσιπακι με της καμπινας(για πιο καλα)....

Βιαστικα μαλλον,γιατι ηθελα να παρω ενα ASUS  οπου να μπορω να ρυθμιζω και το margin αλλα εφευγε πολυ στα χρηματα....Την ιδια βραδια το εβγαλαν προσφορα (καλη) στο e-shop και τραβαγα τα μαλλια μου....

Δεν ξερω αν αυτο που πηρα ειναι καλο,αλλα θα ηθελα το asus...

Τωρα ψαχνω να το δωσω,δυστηχως,αφου ειδα οτι η γραμμη μου παει και σε πιο ψηλα νουμερα και το κραταει σταθερα....Απο τις 12 σημερα το μεσημερι,ειναι με 4.4 margin και δεν κουναει καθολου...

\

Ουτε λαθος δεν εχει βγαλει,τι να πω,σαλταρε

ενταξει που να το ξερεις οτι θα βγει προσφορα.για το margin πρεπει να δεις αν μπορεις να το πειραξεις.καπου σε καποιο τοπικ αλλο ειχαμε γραψει οσο θυμαμαι.μια χαρα ειναι το 9980 και πιο πολλα ατομα το εχουν παρει απο το asus.για τα asus ειλικρινα δεν ξερω τι ρολο βαρανε.δεν εχω δει ατομα να αγοραζουν εδωμεσα ουτε καποιος να εχει γραψει γενικως εντυπωσεις.μια δυο φορες εχω δει σε πιο παλια θεματα να γραφουν οτι το πηραμε χωρις πολλα παραπανω σχολια και αυτο επειδη ηταν προσφορα οπως και τωρα.ενω tp link πολυς κοσμος σε αυτο το θεμα.για asus νεκρα.δεν λεω οτι ειναι ασχημα.απλα δεν εχουμε και κανα feedback.δεν εχει νοημα να το δωσεις.τι που παιζεις 47 τι να παιζεις 50.σιγα την διαφορα.δεν θα σε σωσουν τα 3 mbit.εισαι πολυ καλα ηδη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...