azuli Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) (edit:Παιδια please διαβαστε ολο το ποστ πριν απαντησετε,γι αυτο το εγραψα!) Και μιλαω για το sleep που κανει οτι γουσταρει. Ξυπναει οποτε θελει να κανει updates και οτι αλλο το εχουν προγραμματισει και οτι και να κανεις τα wakes συνεχιζονται. Ανοιγει το computer συνεχεια μονο του και μου χει σπασει τα νευρα.Kαι μετα δεν ξανακλεινει κιολας,γυρναω σπιτι το βρισκω ανοιχτο,κοιμαμαι,με ξυπναει. Εχω δοκιμασει πολλα πραγματα κυριως μεσω task scheduler αλλα με καθε Update η και χωρις αυτο η Microsoft ξανακανει enable οσα tasks ειναι δικα της. Φυσικα τα wakes απο το power management τα εχω ολα απενεργοποιημενα,καθως και ολα τα wakes απο devices και απο το bios και απο τον device manager,δεν ειναι εκει το προβλημα. Δεν εχω βρει καμια μονιμη λυση στο ιντερνετ,οτι task και να κανω disable αυτα ξαναενεργοποιουνται μετα απο λιγο. Μα καλα τι μ@λ@κες ειναι εκει στην microsoft,ελεγχουν το δικο μου μηχανημα οπως γουσταρουν χωρις να με ρωτησουν?Τι epic fail ειναι αυτο με τα 10ρια? Εχει κανεις καμια δοκιμασμενη μονιμη λυση? Επεξ/σία 5 Μαρτίου 2016 από azuli
TheELF Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δεν έχει να κάνει με τα windows όσο με την μητρική/cpu ,αυτό που περιγράφεις είναι το Intel Smart Connect και αν δεν το κλείσεις από την μητρική(bios) τουλάχιστον πρέπει να το ρυθμίσεις σωστά. (Ή πέρνα gentoo για να έχεις την "ελευθερία" να γίνεις προγραμματιστής για να κάνεις απλά πράγματα. )
micos000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 +1 για το bios. Από εκεί πρέπει να το ρυθμίσεις. Απενεργοποίησε ότι έχει στο wake on...π.χ. wake on lan, wake on ring κτλ. Αν δε στρώσει έτσι τότε σταμάτα να το βάζεις σε sleep και βάζε το σε αδρανοποίηση.
azuli Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δεν έχει να κάνει με τα windows όσο με την μητρική/cpu ,αυτό που περιγράφεις είναι το Intel Smart Connect και αν δεν το κλείσεις από την μητρική(bios) τουλάχιστον πρέπει να το ρυθμίσεις σωστά. (Ή πέρνα gentoo για να έχεις την "ελευθερία" να γίνεις προγραμματιστής για να κάνεις απλά πράγματα. ) καμια σχεση,δεν εχω καν κατι σε intel στο συστημα μου.Κανε ενα search στο google θα βρεις απειρα ποστ με το συγκεκριμενο θεμα.Ειναι καθαρα θεμα των tasks των windows. +1 για το bios. Από εκεί πρέπει να το ρυθμίσεις. Απενεργοποίησε ότι έχει στο wake on...π.χ. wake on lan, wake on ring κτλ. Αν δε στρώσει έτσι τότε σταμάτα να το βάζεις σε sleep και βάζε το σε αδρανοποίηση. νομιζω και συ δεν διαβασες καν αυτα που εγραψα στο πρωτο ποστ..! Και στο hibernation συμβαινει ακριβως το ιδιο πραγμα,με τον ιδιο τροπο λειτουργει και αυτο απλα σωζει και στην μνημη και στον δισκο,καμια αλλη διαφορα δεν εχει με το sleep.
TheELF Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Και στο hibernation συμβαινει ακριβως το ιδιο πραγμα,με τον ιδιο τροπο λειτουργει και αυτο απλα σωζει και στην μνημη και στον δισκο,καμια αλλη διαφορα δεν εχει με το sleep. Κάτι που δεν τρέχει δεν μπορεί να κάνει και τίποτα,στο hibernation δεν τρέχει τίποτα. Αν δεν είναι από ρύθμιση στο bios,τότε κάπου υπάρχει βραχυκύκλωμα ή άλλο προβληματάκι που δίνει κάπου τάση ενώ δεν θα έπρεπε και έτσι προκαλεί εκκίνηση.
micos000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Τα διάβασα αυτά που έγραψες, πάντα το κάνω και επιμένω ότι είναι θέμα bios. Σε κατάσταση sleep δύο πράγματα μπορούν να επαναφέρουν το σύστημα. Ή μέσω κάποια επιλογής στο bios ή μέσω κάποιου χρονοδιαγράμματος, το οποίο πάλι θα ενεργοποιηθεί από το bios. Είδες αν έχει κάτι στο bios ή απλά θεωρείς ότι δεν μπορεί να είναι από εκεί και το αγνοείς; Για να προτείνω το hyber σημαίνει ότι το έχω δοκιμασμένο. Από τότε που πήρα το 1ο λάπτοπ το 2008 δεν έχω κάνει σχεδόν ποτέ τερματισμό, μόνο αδρανοποίηση και επανεκκίνηση όταν έχει τίποτα ενημερώσεις. Ποτέ μα ποτέ δεν έχει ανοίξει το λάπτοπ μόνο του στα τόσα χρόνια και τα 10άρια τα έχω από το Σεπτέμβριο που κυκλοφορήσαν και πήρα και την 1511 τον Νοέμβριο. Ενημερωτικά, το hybernate έχει μια πολύ μεγάλη διαφορά από το sleep. Τερματίζει τελείως το σύστημα αφού αποθηκεύσει ότι έχει στην ram στο δίσκο ενώ το sleep απλά κρατάει τα πάντα στη ram και μπαίνει σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης κλείνοντας τα πάντα εκτός από λίγο ρεύμα που κρατάει η μητρική για να διατηρεί τα δεδομένα της ram. Τέλος, ζητάς βοήθεια και μας λες να προσέξουμε τι γράφεις αλλά ακόμα δεν ανέφερες τι υπολογιστή έχεις και τα χαρακτηριστικά του. Μόνο το ότι έχεις 10άρια ξέρουμε μέχρι τώρα.
azuli Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Κάτι που δεν τρέχει δεν μπορεί να κάνει και τίποτα,στο hibernation δεν τρέχει τίποτα. Αν δεν είναι από ρύθμιση στο bios,τότε κάπου υπάρχει βραχυκύκλωμα ή άλλο προβληματάκι που δίνει κάπου τάση ενώ δεν θα έπρεπε και έτσι προκαλεί εκκίνηση. φιλε μου ειναι γνωστο προβλημα.Oταν ειναι σε sleep η hibernation δεν ειναι το ιδιο με οταν ειναι κλειστο.Τα windows μπορουν να εκτελεσουν wake. Τα διάβασα αυτά που έγραψες, πάντα το κάνω και επιμένω ότι είναι θέμα bios. Σε κατάσταση sleep δύο πράγματα μπορούν να επαναφέρουν το σύστημα. Ή μέσω κάποια επιλογής στο bios ή μέσω κάποιου χρονοδιαγράμματος, το οποίο πάλι θα ενεργοποιηθεί από το bios. Είδες αν έχει κάτι στο bios ή απλά θεωρείς ότι δεν μπορεί να είναι από εκεί και το αγνοείς; Για να προτείνω το hyber σημαίνει ότι το έχω δοκιμασμένο. Από τότε που πήρα το 1ο λάπτοπ το 2008 δεν έχω κάνει σχεδόν ποτέ τερματισμό, μόνο αδρανοποίηση και επανεκκίνηση όταν έχει τίποτα ενημερώσεις. Ποτέ μα ποτέ δεν έχει ανοίξει το λάπτοπ μόνο του στα τόσα χρόνια και τα 10άρια τα έχω από το Σεπτέμβριο που κυκλοφορήσαν και πήρα και την 1511 τον Νοέμβριο. Ενημερωτικά, το hybernate έχει μια πολύ μεγάλη διαφορά από το sleep. Τερματίζει τελείως το σύστημα αφού αποθηκεύσει ότι έχει στην ram στο δίσκο ενώ το sleep απλά κρατάει τα πάντα στη ram και μπαίνει σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης κλείνοντας τα πάντα εκτός από λίγο ρεύμα που κρατάει η μητρική για να διατηρεί τα δεδομένα της ram. Τέλος, ζητάς βοήθεια και μας λες να προσέξουμε τι γράφεις αλλά ακόμα δεν ανέφερες τι υπολογιστή έχεις και τα χαρακτηριστικά του. Μόνο το ότι έχεις 10άρια ξέρουμε μέχρι τώρα. Εκει που γραφω οτι τα εχω κλεισει ολα απο το bios και οτι ειναι γνωστο προβλημα των win10 το διαβασες? Δεν ψαχνω αοριστα λυση,ψαχνω συγκεκριμενη λυση που να απενεργοποιει μονιμα τα tasks του συστηματος που το ξυπνανε για maintenance και update. Ξερω που ειναι το προβλημα (tasks) και ψαχνω την λυση,δεν ψαχνω το προβλημα. Διαβασε λιγο για ποιο συγκεκριμενο πραγμα μιλαω --> https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/3gd066/computer_wakes_up_every_night_from_sleep/ ευχαριστω παντως για την απαντηση!
micos000 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μάλλον πρέπει να βάζω τα γυαλιά μου ποιο συχνά γιατί μου ξέφυγε το σημείο που είπες ότι τα απενεργοποίησες στο bios. Όπως είπα όμως, ποτέ δεν μου έχει ανοίξει υπολογιστής από την αδρανοποίηση ενώ από την αναμονή μου έχει ανοίξει. Ούτε το dell με τα 10άρια μου έχει ανοίξει ποτέ. Η αδρανοποίηση μεταφέρει τα πάντα στον δίσκο και τερματίζει τελείως το σύστημα και δεν τρέχει κανένα πρόγραμμα σε αντίθεση με την αναμονή που μπορεί να υπάρχει κάτι που να παραμένει στην μνήμη. Βάλτο σε αδρανοποίηση οπότε και δες αν σου ανοίξει πάλι και πες μας αν είναι λάπτοπ (μοντέλο) ή σταθερός (μητρική) μήπως και είναι κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Επίσης, στις επιλογές ενέργειας, στις ρυθμίσεις για προχωρημένους, απενεργοποίησε το hybrid mode. 1
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Απο τις λιγες φορες που θα διαφωνησω μαζι σου μικε, αλλα ειναι προβλημα των tasks των 10.
micos000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Και μπορεί δηλαδή ένα schedule task να επαναφέρει το σύστημα από αδρανοποίηση; Πέρα βέβαια από κάποιο χρονοδιάγραμμα βάση ώρας που μπορεί να οριστεί στο bios. Εμένα πάντως δεν μου έχει ανοίξει ποτέ και ούτε μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αφού στην αδρανοποίηση το σύστημα τερματίζεται τελείως.
rfc Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Ναι ρε... και σε μενα το κανει καμια φορα αυτο, ειναι γνωστο θεμα
micos000 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Έλεος ποια αυτή η ms. Μου φαίνεται θα καταντήσει χειρότερη και από την apple. Αν της βγει και το θέμα με το store και καταφέρει να κυκλοφορούν τα πάντα μέσα από το σύστημα αυτό (αναφέρομαι στο άρθρο εδώ στο Insomnia για το uwp) τότε θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε για κάποιο καλό linux. 2
Bspus Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Θα σε πειραζε να απενεργοποιησεις οτιδηποτε εχει να κανει με sleep, hibernate, hybrid κλπ μεσα απο το power options? Δεν βλεπω πουθενα να αναφερεις οτι εχεις κανει και αυτο συγκεκριμενα γι αυτο το λεω. Εγω αυτο εχω κανει και εχω το high performance power plan και τα κουμπια ολα να κανουν shut down. Ποτε δεν μου εχει δημιουργησει θεμα να ανοιξει μονο του. Windows 10 φυσικα εννοω και ασχετα απο ρυθμισεις BIOS
yianniss Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Φίλε μου στο δικό μου pc το πρόβλημα σταμάτησε όταν πήγα control panel - device manager - (Keyboards, Mice, Network Adapters, όλα τα Universal Serial Bus Controllers) - power management - tick στο: allow the computer to turn off this device to save power. Γιάννης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα