spacejason Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Καλημέρα σε όλους!! το τελευταίο διάστημα εχει μπει η φλόγα μέσα μου να σπουδάσω WEB DESIGN & DEVELOPMENT βεβαια απ όσο ενημερώθηκα η συγκεκριμένη ύλη περιλαμβάνει και το προγραμματισμό video games, για να καταλήξω... να σημείωσω οτι δυστιχως η οικονομικες μου και μαθητικες μου δυνατοτητες δεν μου δηνουν την επιλογη ουτε να μπω σε καποιο ΤΕΙ ουτε να παω σε καποια ακριβή σχολη γι αυτο λοιπον η επιλογη ενος ΙΕΚ ειναι για μενα μονοδρομος.. γνωρίζω βεβαια οτι οι αρχικες μου γνωσεις δεν θα ειναι πανεπιστήμιακου επιπέδου... ειμαι λοιπον μεταξυ ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ΙΕΚ INTERGRAFICS μετα απο μια επίσκεψη μου φανηκαν και τα 2 ιδια αλλα κραταω τις επιφυλάξεις μου...! Χριαζομαι την βοιθεια σας... ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΒΑΣΗ ΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΙΡΙΑΣ Ή ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΑ ΙΕΚ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ. Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτερων! (ζωτω συγνώμη αν το θεμα είναι off topic...)
Pseudonumo Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Από 4 γνωστούς μου που έχουν τελειώσει ιεκ (φυσικοθεραπεία,ένα άλλο σχετικό με πληροφορική,ένα σχετικό με ιατρικά εργαστήρια και ακόμα ένας που δεν θυμάμαι) η συμβουλή είναι μακρυά. Ελάχιστες γνώσεις και πτυχίο για τα σκουπίδια. Φυσικά, μπορεί το συγκεκριμένο τμήμα να είναι καλό, όπως για παράδειγμα αν πας για σεφ ή κομμωτής που νομίζω είναι καλά. Αλλά από τα άτομα που γνωρίζω (και ειδικά για παραϊατρικά επαγγέλματα) δεν τους παίρνει κανείς για δουλειά. Δουλεύουν σε άσχετο αντικείμενο. Ελπίζω να βρεις κάποιον που έχει τελειώσει το συγκεκριμένο τμήμα Δες και εδώ Ότι και να επιλέξεις επιβάλλεται να διαβάσεις, κανείς δεν μπορεί να στα βάλει μέσα στο κεφάλι. Για μένα καλύτερα να ξαναδώσεις για κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ. Αλλιώς πας για κάποιο τεχνικό επάγγελμα (από το οποίο μπορεί και να έχεις καλύτερες αποδοχές). 1
spacejason Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Σ ευχαριστώ! Μακαρι να βρω καποιον που να εχει σπουδασει σε αυτα τα Ι.ΙΕΚ να μου πει την γνωμη του.. γιατι εχω μπερδευτεί και δεν ξερω τι πρεπει να κανω... η γνωμες διησταντε.. καποιοι λενε οτι αμα θες περνεις γνωσεις αλλα οχι ιδικευμενες επομενως πρεπει να κανεις συνεχίσεις τος σπουδες σου (bachelor) και καποιο μου λενε οτι ειναι χασιμο χρονου... οσον αφορα το διαβασμα...το γνωριζω!.. το θεμα ομως ειναι να μου δωσει η σχολη τα κατάλληλα εφοδια να ασχοληθω και να διαβασω..! Η μονη αληθεια ειναι οτι το συγκεκριμενο επαγγελμα το εχω ερωτευτει!!!
dominotrix Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Εχω τελειωσει ΤΕΕ (ΕΠΑΛ σημερινα) Πληροφορικης και Δημοσιο ΙΕΚ Τεχνικος Τεχνολογιας Ιντερνετ. Αυτη τη στιγμη εργαζομαι σε σχεδιαστικο γραφειο ως front-end developer. Αυτο που θα ηθελα να σου πω ειναι πως ουτε στο ΤΕΕ ουτε στο ΙΕΚ εμαθα κατι χρησιμο. Δεν πηγα ουτε σε ΑΕΙ/ΤΕΙ ουτε Ι.ΙΕΚ. Αν θελεις να μαθεις κατι μπορεις και μονος σου αν το προσπαθησεις. Διαβασα εξωσχολικα βιβλια, εκατσα ατελειωτες ωρες στο google ψαχνοντας/μαθαινοντας και κυριως εφτιαχνα σελιδες μονο για εξασκηση χωρις να ειναι για καποιον πελατη. Αν δεν διαθετεις χρηματα αλλα εχεις ελευθερο χρονο, τοτε μπορεις να ξεκινησεις μονος σου. Απ'την αλλη αν θελεις να μαθεις τα βασικα, τοτε μπορεις να παρακολουθησεις μια σχολη για να μπεις λιγο στο κλιμα. Απ'οσο θυμαμαι τα ΙΙΕΚ ειναι σχετικα ακριβα η κανω λαθος; Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι πρωτα πρωτα HTML και CSS. Ειναι τα 2 πιο βασικα εργαλεια για να ξεκινησεις. Μια καλη αρχη για εξασκηση ειναι αυτο: https://www.codecademy.com/ Οτι απορια εχεις θα χαρω να βοηθησω. 2
XPHSTOS_ Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Θα μιλήσω ως κάποιος ο οποίος έχει πάει σε 3 ΙΕΚ και το ένα από αυτά ήταν και η ΑΚΜΗ (Θεσσαλονίκης)Επειδή ο τομέας που θέλεις να διδαχθείς είναι τεχνολογικός θα σου έλεγα να αποφύγεις τα ΙΕΚ και αν τελικά επιλέξεις να πας σε ΙΕΚ μακριά από τα Ιδιωτικά... είναι πεταμένα λεφτά και χρόνος.Παράδειγμα που μου έχει μείνει από ΑΚΜΗ, ζήτησα ένα mousepad για στο παλιό mac που δούλευα το ποντίκι δεν έπιανε καλά στην γυάλινη επιφανεια... Η απάντηση που πήρα... μετά από παράκλιση στον καθηγητή και στην γραμματεία... "Ε πως κάνεις έτσι, φέρε από το σπίτι σου..." ΌΧΙ! Δεν πληρώνω 3000€ τον χρόνο για να μη παίρνω σημειώσεις (γιατί δεν κάνει λένε) και να υπάρχουν βασικές ελείψεις σε εξοπλισμό..Έχω και άλλες ιστορίες... Στο δημόσιο είχα φοβερούς καθηγητές και αξιοπρεπεί εργαστήρια... Ήμουν μεταξύ AKMH και Intergraphics και ο ίδιος αλλά η Intergraphics (τότε, δεν ξέρω τώρα) αναγνωρισμένο ΙΕΚ από το κράτος και ΔΕΝ μπορούσες να δώσεις πιστοποίηση... όχι ότι έδωσα τελικά... ίσως να ήταν καλύτερα να πήγαινα εκεί!Το είχαν ανακαινίσει κιόλλας, εκείνη την χρονιά.Σου μαθαίνουν τα απολύτως απαραίτητα και αν δεν ασχοληθείς από μόνος σου δεν θα νιώθεις έτοιμος για δουλειά, μετά το πέρας της φοίτησης σου.Καλύτερα να πληρώσεις για κάποια μαθήματα online όπου σε μερικά site παίρνεις και certification.Όπως το teamtreehouse ή το udemy.Αν ψάξεις λίγο θα βρεις και άλλα.Από τα ΙΕΚ θα πάρεις certification αν τα τελειώσεις απλά και αν πάρεις την πιστοποίηση θα έχει ισχύ μόνο σε διαγωνισμούς δημοσίου.Αν έχεις βλέψεις για κάτι τέτοιο (που δεν νομίζω με το αντικείμενο που διάλεξες) τότε ναι, πάνε στα ΙΕΚ.-Συμπέρασμα για μένα: Προσωπική μελέτη ή μαθήματα online όπως τα site που σου έδωσα και θα είσαι μια χαρά.
kostenko Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Όπως σου είπαν και παραπάνω όπου και να περάσεις αν δεν ασχοληθείς μόνος σου δεν κανείς τίποτα. Εγώ έχω τελειώσει ΤΕΙ πληροφορικής , το οποίο Νάι μεν με βοήθησε σε θεωρητικές γνώσεις αλλά για πρακτικές ας μη το συζητάμε.Το μόνο που μέτρησε ήταν ή πρακτική που έκανα στο τέλος, που μου άνοιξε το δρόμο για τις επόμενες δουλειές μου. Μαζί με τα site που είπαν τα παιδιά, εγώ σου προτείνω και το freecodecamp.org που πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει και δίνει και πιστοποίηση. Να ξέρεις πάντως ότι είναι κάτι εξαιρετικά χρονοβόρο και απαιτεί αφοσίωση και όρεξη για να κανείς το οτιδήποτε.
k33theod Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Εγώ είμαι άσχετος από ιεκ αλλά από αυτά που έχω ακούσει είναι ότι τα δημόσια υπερτερούν των ιδιώτικών. Τα αει και τει όμως νομίζω ότι δίνουν αρκετές ευκαιρίες ακόμη και σε όχι καλούς μαθητές. Οι βαθμοί εισαγωγείς είναι αρκετά χαμηλοί.
GiwrgosPapaas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Εγώ είμαι άσχετος από ιεκ αλλά από αυτά που έχω ακούσει είναι ότι τα δημόσια υπερτερούν των ιδιώτικών. Τα αει και τει όμως νομίζω ότι δίνουν αρκετές ευκαιρίες ακόμη και σε όχι καλούς μαθητές. Οι βαθμοί εισαγωγείς είναι αρκετά χαμηλοί. Μου αρέσει που λες "νομίζω". Ούτε καν μπορείς να τα συγκρίνεις αυτά. Ακόμα και μάπα τμήματα ΤΕΙ προσφέρουν καλύτερη παιδεία. Πόσο μάλλον ένα καλό τμήμα. Απορώ γιατί αναλώνεστε συνέχεια με αυτονόητα πράγματα. Απλά πράγματα:
groot Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Από το process "θες να αποτύχεις στη ζωή σ" και με απάντηση "ΟΧΙ" φτάνεις σε μη valid process.... 2
apollonas7 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 φιλε μετα απο τει και μεταπτυχιακο στο παπει εχω να σ πω οτι καμια σπουδη και τιποτα δεν αξιζει σε αυτη τη γαμημενη χωρα ετσι οπως ειναι....απο τα ιεκ μακρια...ισως μαθεις 2 πραγματα αλλα το πτυχιο τους ειναι 0.....απο τει μακρια δεν θα μαθεις τιποτα πεταμενα λεφτα και χρονος και γνωσεις πιο 0 κι απο το 0.....πανεπιστημια αξιζουν αλλα ειναι λιγα.....παπει, ασοεε, μετσοβειο...θα σ ελεγα αν μπορεις κ εχεις διαθεση μονος....βιντεακια στο γιουτυβε και w3schools
Ilias95 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Το επίπεδο των σπουδών που κάνεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό κι από σένα. Τώρα από που προκύπτει ότι σε ΤΕΙ δεν μαθαίνεις τίποτα (8 εξάμηνα και υποχρεωτική πτυχιακή και πρακτική) ενώ σε ΙΕΚ ίσως μάθεις κανα δυο πραγματάκια, ένας θεός ξέρει...
wakabanka Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Εκτός ότι δεν μαθαίνεις τίποτα,όταν υπάρχει παρόμοια ειδικότητα σε ΤΕΙ/ΑΕΙ ξέχνα το ΙΕΚ,εδώ σε λίγο θα ζητάνε χαρτί πανεπιστημίου για σερβιτοριλίκι... Όπως σου είπαν τα παιδιά ψάξου μόνος σου αλλά θα χρειαστεί μπόλικο διάβασμα και μεράκι οπότε αν δεν είσαι και πολύ της μελέτης κοίτα για κάτι άλλο.
apollonas7 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 επειδη φιλε ηλια95 εχω σπουδασει κ εχω δει 2 πραγματα παραπανω και στις 3 κλιμακες εκπαιδευσης (μιας και εχω δουλεψει και καθηγητης σε ιεκ) ασε να ξερω καλυτερα.....τα τει ειναι σαν τα δημοσια ιεκ......τριμπουρδελα......εκτος απο μερικα τμηματα αθηνας και πειραια
Ilias95 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Εντάξει αφού πέρασες από όλα τα τμήματα πληροφορικής απέκτησες σφαιρική εικόνα και σε καμία περίπτωση δεν γενικεύεις, τι να πω, έτσι θα είναι. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα