Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανεξάρτητα από αυτά που λέμε τις πραγματικές τιμές τις καθορίζει η αγορά. Εάν κάποιος ξόδεψε

100k για σπουδές και 200 για εξοπλισμό και πληρώνει ικα δεν ενδιαφέρει καθόλου τον πελάτη.

• Like 1
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και άλλη μια αντίφαση από μέρους σου. Όταν κάποιος αντιγράψει περιεχόμενο από το site σου (που το έχει γράψει εσύ) θες να αναφέρει και πηγή. Αν δεν το κάνει δεν θα αισθάνεσαι ότι σε κλέβουν? Ακριβώς το ίδιο πράγμα γίνετε και στα λογότυπα από το fiver.

Κλέβουν δουλειά άλλων ανθρώπων χωρίς καν να αναφέρουν την πηγή. Θα ήθελα να σε δω όταν από τα δικά σου κείμενα κάποιο πιο μεγάλο site θα μπορέσει να αποφέρει κέρδη χωρίς να αναφέρετε το site σου πουθενά. Τότε θα καταλάβεις τι σου λένε τόση ώρα τα παιδιά. 

Ακόμη και τις ίδιες τις εικόνες που χρησιμοποιείς στο site σου θα πρέπει να αναφέρεις πηγή ή να τις έχεις αγοράσει νόμιμα (από διάφορα stock images house) . Μην πεις ότι όλοι έτσι τι κάνουν. Το σωστό πρέπει να γίνετε σε όλες τις περιπτώσεις ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το υλικό για εμπορική χρήση.

Και τέλος πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι όλοι υδραυλικοί και φοιτητές που φτιάχνουν site αλλά και σοβαρές εταιρείες που θα πλήρωναν 3.000 για λογότυπο  μιας και αυτό είναι η εταιρική τους εικόνα.

Βρε συμφωνώ μαζί σου σ αυτό. Προσωπικά επειδή δεν γουστάρω να κάνω κάτι σε άλλον που δεν θέλω να μου το κάνει και τις εικόνες τις πληρώνω ή παίρνω τα copyrights με σύμφωνη γνώμη της πηγής ( direct e-mail και απαντάνε οκ συνήθως ) και τα κείμενα αν δανειστώ κάτι ( που δεν το κάνω συνήθως ) αναφέρω την πηγή.

Τώρα αν κάποιος μου κάνει copy-paste το κείμενο και το πουλάει για δικό του white-label θα το ανακαλύψω. Όχι την πρώτη μέρα αλλά σίγουρα την επόμενη. Αυτό είναι το " hobby " μου εξάλλου.

Τώρα για το fiverr που σκαλώνεις στο ξαναλέω , ήθελα ένα text logo το οποίο χρησιμοποιείται σε προσωπικό blog και δεν ήμουνα διατεθιμένος να δώσω παραπάνω από αυτά τα 5 ευρώ. Αν θεωρείς πως με αυτό ακυρώνω έναν κλάδο ή προσβάλλω κάποιον λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο από site τύπου fiverr , freelancer , elance κτλ δεν θα αγόραζα ποτέ logo για branding επειδή ξέρω πως δεν θα είναι unique και δεν θέλω να είναι κάτι ούτε κλεμμένο που ακυρώνει την δουλειά κάποιου άλλου ούτε και να το έχουν άλλοι 500. Και όπως και έπραξα πήγα σε ένα απλό text logo και εγώ ζήτησα να προσθέσει την εικονίτσα με το μουσάκι , από ένα meme που βρήκα στο google images και ρώτησα τον δημιουργό αν μπορώ να το χρησιμοποιήσω για το logo μου. Η απάντηση είναι προφανής.

Άρα το logo που αγόρασα επί της ουσίας δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το κείμενο " mousatoi.gr ".Τι κακό βρίσκεις σε όλο αυτό που σου είπα μόλις τώρα?

Δημοσ.

Δηλαδή ο γραφίστας του fiverr Χρήστο είναι "λιγότερο" γραφίστας από εσένα? Αυτό το σχόλιο που κάνεις είναι προσβλητικό. Ο καθένας κοστολογεί την δουλειά του όσο νομίζει και κανείς δεν έχει δικαίωμα να το κρίνει αυτό. Αν δεν σου αρέσει απλά δεν αγοράζεις , είναι ο πιο απλός νόμος της αγοράς και έτσι λειτουργεί και ο ανταγωνισμός.

Αυτός από το fiver δεν είναι γραφίστας. 

Το παν είναι να με ευχαριστεί το αποτέλεσμα και η ποιότητα της υπηρεσίας. Αν αυτή την ικανοποίηση την παίρνω πολύ φθηνότερα από ότι επικρατεί στην Ελληνική αγορά και στον κλάδο του γραφίστα τότε νομίζω ότι είναι μονόδρομος και διαφωνείς απλά για να διαφωνήσεις. Κοινή λογική είναι δεν λέμε κάτι παράξενο. 

Και να τα λες αυτά σε εμένα που έχω ξοδέψει το μισό μου ετήσιο εισόδημα τον τελευταίο χρόνο σε σεμινάρια για το internet marketing , ακούγεται γελοίο. Ιεράρχηση προτεραιοτήτων και διαχείρηση του budget είναι απλά.

Δεν φταίει η Ελληνική αγορά. Ισχύει σε όλο τον κόσμο. 

Το παίζω έξυπνος επειδή λέω το αυτονόητο , πως ο άνθρωπος έκανε μια απλή ερώτηση για την οποία δεν πήρε ποτέ απάντηση? Μάλλον είστε όλοι οι υπόλοιποι πολύ έξυπνοι και εγώ είμαι ο χαζός της υπόθεσης δεν εξηγείται διαφορετικά. 

Με βάση λοιπόν αυτή την λογική θα πρέπει αύριο το πρωί να εξαφανιστούν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή να βρούν κεφάλαια εκατομμυρίων που θα τους επιτρέψουν να ανταποκρίνονται στα στανταρ σου.

Σε ποιά χώρα ή μάλλον πραγματικότητα ζείς είπαμε? Αν θεωρείς πως ο υδραυλικός που ήρθε και σου έφτιαξε το μπάνιο , για να έχει μια ελάχιστη και αξιοπρεπή παρουσία στο διαδίκτυο πρέπει να ξοδέψει πάνω από 500 ευρώ τότε ονειροβατείς και θα ήταν καλό να ξυπνήσεις σύντομα.

Ή κάνεις χαβαλέ και ειρωνεύεσαι τον ευατό σου ή έχεις παραισθήσεις. Δηλαδή όταν θα πάω σε έναν designer να μου φτιάξει ένα λογότυπο θα του αναλύσω και το business plan μου? Θα του πώ " Θέλω ένα λογότυπο για το καινούριο μου αναψυκτικό πορτοκάλι " ΤΕΛΟΣ. Το που και πως θα το χρησιμοποιήσω τι τον νοιάζει και γιατί να τον νοιάζει? Μπορεί να θέλω να βγάλω πορτοκαλάδα για να πίνω με τους φίλους μου το καλοκαίρι. Και στην τελική το πλάνο μου μπορεί να μιλάει για δισεκατομμύρια τζίρο σε έναν χρόνο και να βγάλω μετά βίας το αρχικό κεφάλαιο. 

Design η χρηματοοικονομικά θα πληρώσω τελικά? Αν είναι να με κοστολογείς ανάλογα με το πορτοφόλι μου δεν είσαι επαγγελματίας , οίκος ανοχής είσαι. Όσο πιο φραγκάτος ο πελάτης τόσο καλύτερη η πόρνη. Άρα κοστολογείς το πορτοφόλι μου και όχι την δουλειά σου. Φοβερός επαγγελματισμός ε?

Το να σου ζητήσει η Coca Cola να φτιάξεις λογότυπο για ένα προιόν της , και η κάθε Coca Cola δεν είναι κέρδος για εκείνη , ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ. Δεν θα βγεί ο CEO της Coca Cola να πεί " Ο Μπάμπης ο Σουγιάς μας έφτιαξε το logo " εσύ θα βγείς και θα το φωνάζεις παντού για να κερδίσεις αναγνωρισιμότητα.

Γενικώς θα έπρεπε να σταματήσεις να ποστάρεις αμέσως όταν πρότεινες το fiver. Μαζί σου ότι για προσωπικά blog είναι μια χαρά λύση αλλά η όλη συζήτηση γίνετε για αυτά που γράφεις και που δεν ισχύουν γιατί πολύ απλά δεν έχεις εικόνα της αγοράς.

Και όσα βιβλία και να διαβάσεις αν δεν δουλέψεις στην συγκεκριμένη αγορά κάποια πράγματα πάντα θα σου διαφεύγουν. 

Δημοσ.

Ας ξεχάσουμε το εικαστικό του θέματος που λέγεται λογότυπο και έχει να κάνει με την εταιρική ταυτότητα. Ας πούμε ότι κάποιος μας το δίνει ζωγραφισμένο σε ένα φύλλο χαρτιού, πώς το κάνουμε vector;

Vectors λέμε στα windows τα αρχεία Wmf και Emf (μπορούν να έχουν και raster αλλά ως υποδοχείς, containers, κύρια έχουν γραφικά τύπoυ vector). Το Corel Draw το χειρίζεται άνετα. Υπάρχει το svg, που το φτιάχνει το Inkspace.

Αυτό που χρειάζεται κανείς είναι μια λειτουργία Trace η οποία κάνει το bitmap πολύγωνα-καμπύλες. Τέτοιο πρόγραμμα έχει το Corel Draw (Trace-Ocr)

Βρήκα αυτό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει http://vectormagic.com/home

Άμα έχεις το Vector έχεις το logo. Ένας κανόνας για καλό logo είναι το τεστ του ασπρόμαυρου. Δηλαδή κάνεις το logo μαύρο με άσπρο μόνο τα κενά. Αν αυτό ξεχωρίζει, σαν μια ταυτότητα, τότε έχουμε ένα στοιχείο που μας λέει ότι θα είναι πετυχημένο.

Όλα δεν τα ξέρω, αλλά κάποτε τα Trace τα έκανα επί πληρωμή...π.χ. έπαιρνα κάτι σακούλες και έδινα από το σχέδιο που είχαν το emf/svg.

Τεχνικά λοιπόν ένα Logo μπορεί να βγει από οποιοδήποτε σχέδιο, από χαρτί ή φωτογραφία.

(βλέπω πάλι γνωστά άτομα να το παίζουν "οι έξυπνοι στο χωριό με τους βλάκες", ας κόψουν το σήριαλ, το έχουμε βαρεθεί).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ας ξεχάσουμε το εικαστικό του θέματος που λέγεται λογότυπο και έχει να κάνει με την εταιρική ταυτότητα. Ας πούμε ότι κάποιος μας το δίνει ζωγραφισμένο σε ένα φύλλο χαρτιού, πώς το κάνουμε vector;

Με την M2000.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...