parsifal Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Επ επ, όχι ad hominem επιθέσεις, μαζευτείτε λίγο. Μπορείτε να διαφωνήσετε με κόσμιο τρόπο. Αν αναγκαστώ να ξαναποστάρω σε αυτό το topic, δε θα είναι για καλό...
mousatoi.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Το photoshop και εναν οδηγο απο το youtube. Θελω τα γραμματα Ζ Ε και απο κατω την επωνυμια. Ενταξει βγαινει λιγο σουπερμαν το συγκεκριμενο αλλα για αρχη κατι εκανα. Θα δοκιμασω και αλλα στυλ με σχηματα-χρωματα Γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι πιο text-based? Και πιο εύκολο θα είναι και προσωπικά τα βρίσκω πιο όμορφα.
nikos121 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 ναι ενταξει για δοκιμη ηταν αυτο. Δες εδω https://www.youtube.com/results?search_query=photoshop+round+logo ποσα ωραια round λογοτυπα μπορεις να φτιαξεις με εναν οδηγο
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Επ επ, όχι ad hominem επιθέσεις, μαζευτείτε λίγο. Μπορείτε να διαφωνήσετε με κόσμιο τρόπο. Αν αναγκαστώ να ξαναποστάρω σε αυτό το topic, δε θα είναι για καλό... Ad hominem επίθεση είναι να πεις σε κάποιον τα λες αυτά επειδή είσαι μαύρος, χοντρός, γυναίκα, ομοφυλόφιλος. Το να του λες ότι είναι άσχετος επειδή λέει βλακείες δεν είναι ad hominem. Τεσπά, δικό σου το site κι εσύ αποφασίζεις.
mousatoi.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Ααα το θες τύπου badge. Όντας άσχετος και εγώ μου φαίνεται δύσκολο το συγκεκριμένο. Αλλά πιστεύω θα το καταφέρεις αν πειραματιστείς. Αν βγάλεις κάποιο ωραίο ρίξτο να το δούμε
nikos121 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Εννοειται. Και μετα θα το κοστολογησω 3000€ χαχαχα ε ρε μυαλα
mousatoi.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Εννοειται. Και μετα θα το κοστολογησω 3000€ χαχαχα ε ρε μυαλα
parsifal Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Ad hominem επίθεση είναι να πεις σε κάποιον τα λες αυτά επειδή είσαι μαύρος, χοντρός, γυναίκα, ομοφυλόφιλος. Το να του λες ότι είναι άσχετος επειδή λέει βλακείες δεν είναι ad hominem. Τεσπά, δικό σου το site κι εσύ αποφασίζεις. My bad, υπέθεσα ότι ήσουν όντως από το Αγρίνιο, όπως γράφτηκε σε ένα κακόηθες από τα posts που σβήστηκαν.
Gilfoyle Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Ή κάνεις χαβαλέ και ειρωνεύεσαι τον ευατό σου ή έχεις παραισθήσεις. Δηλαδή όταν θα πάω σε έναν designer να μου φτιάξει ένα λογότυπο θα του αναλύσω και το business plan μου? Θα του πώ " Θέλω ένα λογότυπο για το καινούριο μου αναψυκτικό πορτοκάλι " ΤΕΛΟΣ. Το που και πως θα το χρησιμοποιήσω τι τον νοιάζει και γιατί να τον νοιάζει? Μπορεί να θέλω να βγάλω πορτοκαλάδα για να πίνω με τους φίλους μου το καλοκαίρι. Και στην τελική το πλάνο μου μπορεί να μιλάει για δισεκατομμύρια τζίρο σε έναν χρόνο και να βγάλω μετά βίας το αρχικό κεφάλαιο. Design η χρηματοοικονομικά θα πληρώσω τελικά? Αν είναι να με κοστολογείς ανάλογα με το πορτοφόλι μου δεν είσαι επαγγελματίας , οίκος ανοχής είσαι. Όσο πιο φραγκάτος ο πελάτης τόσο καλύτερη η πόρνη. Άρα κοστολογείς το πορτοφόλι μου και όχι την δουλειά σου. Φοβερός επαγγελματισμός ε? Το να σου ζητήσει η Coca Cola να φτιάξεις λογότυπο για ένα προιόν της , και η κάθε Coca Cola δεν είναι κέρδος για εκείνη , ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ. Δεν θα βγεί ο CEO της Coca Cola να πεί " Ο Μπάμπης ο Σουγιάς μας έφτιαξε το logo " εσύ θα βγείς και θα το φωνάζεις παντού για να κερδίσεις αναγνωρισιμότητα. Φίλε μου η γνώμη μου είναι η εξής. Το wordpress είναι ένα αρκετά εύκολο cms και αν έχεις την διάθεση και τον χρόνο μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ απλό και όμορφο site για να προωθήσεις την δουλειά σου. Όσον αφορά το λογότυπο και πάλι γνώμη μου είναι να μην δώσεις παραπάνω από 50 ευρώ. Τέλος αν φτάσεις σε σημείο να μπορείς να ξοδέψεις 3 χιλιάρικα σε logo πες μου να στο φτιάξω εγώ με 1500 και τα υπόλοιπα να τα πιούμε μπύρες. Enjoy ps. Ελπίζω να μην μπερδεύεις την έννοια " λογότυπο " με την έννοια " συνολική εταιρική ταυτότητα και branding " γιατί καθόμαστε και γράφουμε τζάμπα τόση ώρα. Πώς μπορείς να έχεις τόσο αυτοπεποίθηση, όταν ξεκάθαρα δεν έχεις ιδέα από τον κλάδο; Πραγματικά το ζηλεύω αυτό. Όταν πας σε έναν designer ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟ BUSINESS PLAN ΣΟΥ. Ένας καλός designer θα σου κάνει 1002 ερωτήσεις για το scope της δουλειάς που σκοπεύεις να του αναθέσεις. Ξαναλέω όμως, ότι το πιο σημαντικό είναι το ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙΣ. Στο παράδειγμα της Coca Cola, είναι ξεκάθαρα κέρδος και για εκείνη, καθώς θα επωφεληθεί από τις πωλήσεις. Επίσης είναι πολύ πιθανό στο συμβόλαιο που θα υπογράψετε να μην σου επιτρέπει να πάρεις credit για την δουλειά που έκανες, οπότε το κέρδος για εσένα παίζεται. Απ' την άλλη, άμα μιλάμε για Wordpress site με nulled theme, 25 plugins και 5$ logo από το fiverr, πιθανόν να μην χρειάζεται να πεις στον "designer" καν τι σκοπεύεις να κάνεις. Το όνομα σου αρκεί, θα βάλει ένα περίεργο font, ένα icon και τέλος. Απλά όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, εκεί μη περιμένεις να έχεις σοβαρούς πελάτες. Ξαναλέω, αφού ΞΕΚΑΘΑΡΑ δεν ξέρετε από την αγορά εργασίας -τουλάχιστον πάνω από το επίπεδο "μου φτιαξέ το site το ξαδελφάκι μου που ξέρει φορματς και ψάχνω λόγκο"- γιατί λέτε ανακρίβειες; Ξέρω άτομα που έχουν απορριφθεί από μεγάλες δουλειές για logo, επειδή είχαν ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ προσφορά ( 1800$) και θεωρήθηκε ότι δεν έχουν καταλάβει το project. Πώς γίνεται να πιστεύετε ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ είναι χαζοί που πληρώνουν τόσα χιλιάρικα, ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ DESIGNERS είναι πόρνες που κοιτάνε το πορτοφόλι σου για να υπερκοστολογήσουν, αλλά η αλήθεια κρύβεται στο ελληνικό site των 10 views/month και το logo του fiverr? Μικρομεσαίες βλέψεις έχεις, στην καλύτερη μικρομεσαίους πελάτες θα έχεις. Το αναμενόμενο είναι να μην έχεις και σχεδόν καθόλου πελάτες. Επεξ/σία 15 Μαρτίου 2016 από Gilfoyle 2
mousatoi.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Όσο μένεις κολλημένος σε αυτό που θες να πείς και δεν καταλαβαίνεις την ουσία της συζήτησης άστο , κουράζουμε και χάνει την αίγλη του. Καλημέρα
XPHSTOS_ Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Η ένωση γραφιστών ελλάδος (ΕΓΕ) πριν μερικά χρόνια είχε διαξάγει μια έρευνα και είχε βγάλει έναν κατάλογο-πρόταση κοστολόγησης των υπηρεσιών. Τον κατάλογο μπορείτε να τον βρείτε εδώ. Ο κατάλογος είναι προ-κρίσης και γιαυτό οι τιμές θα φανούν υπερβολικές σε κάποιους αλλά ΔΕΝ είναι!Τέλος, το budget παίζει ρόλο...Αν ο άλλος θέλει ένα λογότυπο των 50€, για να μην μπει μέσα (για να το κατάλαβετε κάποιοι) ο γραφίστας... θα ασχοληθεί max ένα 5ωρο. Σε αυτό το πεντάωρο θα πρέπει να βγουν προσχέδια, σχέδια να γίνει παρουσίαση στον πελάτη και οι τελικές διορθώσεις.Αν ξεπεραστεί το 5ωρο ο γραφίστας και μόνο αυτός είναι χαμένος!Απλά πράγματα...Μπορεί ένα λογότυπο να είναι απλό (φαινομενικά) και να λέτε σιγά το πράγμα, θα του πήρε το πολύ 10 λεπτά να το σχεδιάσει...Αλλά του πήρε 1 εβδομάδα για να κάνει έρευνα και να καταλήξει σε αυτό το λογότυπο μέσα από δεκάδες άλλα!!!Αυτός ο χρόνος πληρώνετε!Δεν θέλετε να πληρώσετε, καλώς... με 50€ θα πάρεις 1-2 σχέδια θα μου κάνεις 3-4 αλλαγές και τέλος.Θα είμαστε χαρούμενοι και οι 2!Αν νομίζετε κάποιοι ότι η γραφιστική είναι παιχνίδι ή ότι μπορεί να γίνει επειδή ξέρεις να δουλεύεις τα προγράμματα σας πληροφορώ ότι κάνετε λάθος! 1
mousatoi.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Αυτό λέω ρε συ Χρήστο. Εγώ θα σου πώ ξέρεις μπορώ να διαθέσω Χ πόσο για ένα λογότυπο , συνειδητοποιημένα και όμορφα , και γνωρίζω τι θα πάρω για αυτό το Χ ποσό. Εσύ θα ασχοληθείς με αυτό τον αντίστοιχο χρόνο που νομίζεις ότι αξίζουν τα χρήματα που θα πάρεις και τελείωσε. Όντως θα ήμαστε και οι 2 χαρούμενοι. Γιατί αυτό με κάνει " ηλίθιο " δεν μπορώ να καταλάβω. Εφόσον παρέχεις και αυτή την υπηρεσία low cost γιατί να μην την πάρω? Συμφωνούμε για να διαφωνούμε δηλαδή τόση ώρα. Ούτε κατηγορώ τους γραφίστες για τις χρεώσεις τους , ούτε κρίνω την δουλειά τους γιατί πολύ απλά δεν την ξέρω και δεν θέλω να την μάθω. Αυτό που ξέρω είναι πως έχω συγκεκριμένο budget , για να το διαθέσω σε συγκεκριμένα πράγματα και το logo των 3,000 δεν είναι μια προτεραιότητα μου. Έτσι σκέφτεται και η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που θέλουν να έχουν όσο το δυνατόν οικονομικότερη παρουσία στο ιντερνετ και δεν είναι κακό. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι και να πάρουμε αλλά και να δώσουμε 3ψήφια και 4ψήφια ποσά για τις υπήρεσιες που μας παρέχονται ή παρέχουμε αλλά δυστυχώς δεν ζούμε σε τέτοια εποχή.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 @XPHSTOS_ Ωραίος ο μπούσουλας της ΕΓΕ. Να βγει και κάτι χρήσιμο από όλο αυτό το thread γιατί πήξαμε στον αρνητισμό και τις αρλούμπες. @mousatoi.gr Τώρα το παίζεις συγκατάβαση. Όταν είπα ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι με λιγότερα από τρία χιλιάρικα δεν φτιάχνεις σοβαρό λογότυπο, μου την έπεσες γιατί ζω σε άλλο σύμπαν. Μάγκας μέχρι εκεί που σε παίρνει, γιατί δεν μπορείς να βγάλεις όλη την ένωση γραφιστών απατεώνες και αιθεροβάμονες. Το ότι δεν ξέρεις τη δουλειά των γραφιστών το καταλάβαμε και μόνοι μας. Αυτό βέβαια δεν σε εμποδίζει να την απαξιώνεις τόση ώρα.
SupaCoopa Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Τα εχουν πει και αλλοι, αλλα ας τα πω και εγω. Μην απαξιωνετε επαγγελματιες και ολοκληρους κλαδους ελαφρια τη καρδία. Το "ελα μωρε δυο κουμπακια παταει, σιγα μην του δωσω 50 ευρω" ειναι μεγαλη προσβολη για οποιονδηποτε εχει επενδυσει χρονο και χρημα στο επαγγελμα του. Θα πω το κλασσικο... Μπορει ενα λογοτυπο να φτιαχτει σε 3 ωρες, αλλα κανεις δεν σκεφτεται ποσες σπουδες εχει κανει αυτος που το εφτιαξε, ποσο διαβασμα και "ψαξιμο" στο software εχει ριξει (ναι, καποτε δεν υπηρχε καν YouTube με "μαγικα" tutorial), ποσα χρηματα εχει χαλασει σε εξοπλισμο και προγραμματα (ναι, οι σωστοι επαγγελματιες δεν δουλευουν με σπασμενο Corel και Adobe Suite), ποσα "κερατιατικα" πρεπει να πληρωσει σε ταμεια και εφορια (ναι, υπαρχουν και αυτοι που δεν τα παιρνουν μαυρα), ποσα εξοδα εχει το "μαγαζι" που συντηρει καθε μηνα. Ναι, μπορειτε να φτιαξετε λογοτυπο ή site τσαμπα μονοι σας ή να σας το φτιαξει το ξαδερφακι που "ξερει". Το ιδιο μπορει να γινει και με το σερβις του ΙΧ, την επισκευη του πλυντηριου που χαλασε, το σκαψιμο και κλαδεμα του κηπου, το βαψιμο του σπιτιου, την προετοιμασια και το ψησιμο της πιτσας, την παρασκευη ενος φρεντο καπουτσινο. Το οτι αυτος που κανει το σερβις του ΙΧ το κοστολογει τοσο, δεν σημαινει ντε και καλα οτι ειναι απατεωνας επειδη εσεις μπορειτε να το κανετε τσαμπα. Σημαινει οτι εσεις θα ξοδεψετε απλα τον ελευθερο σας χρονο και μπορει να κανετε και πατατα, ενω ο αλλος θα δουλεψει και θα σας δωσει μια εξασφαλιση για το αποτελεσμα. Αν κανετε το οτιδηποτε μονοι σας και σας ικανοποιει το αποτελεσμα, ολα καλα και μπραβο σας. Ισως δεν εχετε αναγκη κανεναν επαγγελματια, ζουμε αλλωστε στην εποχη του DIY. Αν ομως ζητατε το "κατι παραπανω", ειτε προκειται για λογοτυπο ειτε για βαψιμο του σπιτιου ειτε για μαγκιορικο καφε, θα το πληρωσετε γιατι κανενας επαγγελματιας δεν δουλευει τσαμπα. Και οπως σχεδον σε ολα τα πραγματα σε αυτη τη ζωη, οτι πληρωσεις παιρνεις. 1
Brochet Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Το παίζω έξυπνος επειδή λέω το αυτονόητο , πως ο άνθρωπος έκανε μια απλή ερώτηση για την οποία δεν πήρε ποτέ απάντηση? Μάλλον είστε όλοι οι υπόλοιποι πολύ έξυπνοι και εγώ είμαι ο χαζός της υπόθεσης δεν εξηγείται διαφορετικά. Προσωπικά πήρα ένα text logo , μιας και αυτό ζήτησα και την εικονίτσα με το μούσι την πρόσθεσα εγώ για να μπεί στο favicon. Αν τώρα παρεξηγήθηκε τόσο πολύ ο δημιουργός του μουσακίου να τον κεράσω μια μπουγάτσα να πάνε τα φαρμάκια κάτω. Το περιεχόμενο μου δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να το χρησιμοποιήσει ο καθένας για αναδημοσίευση αρκεί να αναφέρει την πηγή. Όσο για τα "εικαστικά" φυσικά και δεν τα δημιούργησα μόνος μου μιας και χρειάζομαι πραγματικές εικόνες κυρίως και δεν έχω την δυνατότητα να βγώ έξω στον δρόμο και να φωτογραφίζω κόσμο. Επειδή πολύ το κουράσαμε από την πλευρά μου το θέμα τελειώνει εδώ , μιας και άκρη δεν πρόκειται να βγεί. Καλή επαγγελματική συνέχεια σε όλους εύχομαι είτε στους σοβαρούς και ηθικούς επαγγελματίες είτε σε όλους εμάς τους υπόλοιπους αρχάρχιους , κλέφτες και ηλίθιους. Και άλλη μια αντίφαση από μέρους σου. Όταν κάποιος αντιγράψει περιεχόμενο από το site σου (που το έχει γράψει εσύ) θες να αναφέρει και πηγή. Αν δεν το κάνει δεν θα αισθάνεσαι ότι σε κλέβουν? Ακριβώς το ίδιο πράγμα γίνετε και στα λογότυπα από το fiver. Κλέβουν δουλειά άλλων ανθρώπων χωρίς καν να αναφέρουν την πηγή. Θα ήθελα να σε δω όταν από τα δικά σου κείμενα κάποιο πιο μεγάλο site θα μπορέσει να αποφέρει κέρδη χωρίς να αναφέρετε το site σου πουθενά. Τότε θα καταλάβεις τι σου λένε τόση ώρα τα παιδιά. Ακόμη και τις ίδιες τις εικόνες που χρησιμοποιείς στο site σου θα πρέπει να αναφέρεις πηγή ή να τις έχεις αγοράσει νόμιμα (από διάφορα stock images house) . Μην πεις ότι όλοι έτσι τι κάνουν. Το σωστό πρέπει να γίνετε σε όλες τις περιπτώσεις ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το υλικό για εμπορική χρήση. Και τέλος πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι όλοι υδραυλικοί και φοιτητές που φτιάχνουν site αλλά και σοβαρές εταιρείες που θα πλήρωναν 3.000 για λογότυπο μιας και αυτό είναι η εταιρική τους εικόνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα