in2dark Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Αντε να ρωτησω μπας και βγαλω ακρη Ολοι αναφερθηκατε στο fivver αλλος υπερ αλλος κατα Μια απορια ομως εχω που με αφορα κιολας... Αν δε παω σε ετοιματζιδικο-αντιγραφη απι fivver. Ποια ειναι μια νορμαλ τιμη για logo?
mousatoi.gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Αντε να ρωτησω μπας και βγαλω ακρη Ολοι αναφερθηκατε στο fivver αλλος υπερ αλλος κατα Μια απορια ομως εχω που με αφορα κιολας... Αν δε παω σε ετοιματζιδικο-αντιγραφη απι fivver. Ποια ειναι μια νορμαλ τιμη για logo? Από όσο μπορώ να γνωρίζω το 50αρικο είναι ταρίφα συνήθως. Κάποιος πιο έμπειρος ή επαγγελματίας θα σου δώσει περισσότερες απαντήσεις.
Gilfoyle Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Αντε να ρωτησω μπας και βγαλω ακρη Ολοι αναφερθηκατε στο fivver αλλος υπερ αλλος κατα Μια απορια ομως εχω που με αφορα κιολας... Αν δε παω σε ετοιματζιδικο-αντιγραφη απι fivver. Ποια ειναι μια νορμαλ τιμη για logo? Ανάλογα την περίπτωση. Είναι σαν να ρωτάς "Πόσο κοστίζουν οι διακοπές;" Χρειάζονται πάρα πολλές πληροφορίες πριν απαντηθεί κάτι τέτοιο. Άμα πάει πχ η Coca Cola σε έναν designer και του πει "Γεια σου μάγκα, μας αρέσει η δουλειά σου, θέλουμε να φτιάξεις ένα logo για το νέο αναψυκτικό που ετοιμάζουμε. Το logo αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε δισεκατομμύρια κουτάκια παγκοσμίως, διαφημίσεις, έντυπα, διαδίκτυο, αφίσες και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς και ευελπιστούμε να μας αποφέρει μερικά δις εσόδων", εκεί ο designer θα απαντήσει με 5ψήφια -ίσως και 6ψήφια- νούμερα. Άμα πει "ένα 50άρικο και την ευχή σου" η εταιρία δε θα σκεφτεί "ποπο ευκαιρία", απλά δε θα τον πάρει στα σοβαρά γιατί δεν μπορεί να καταλάβει το scope της δουλειάς. Κάθε πελάτης, κάθε project, κάθε logo, πρέπει να μελετώνται ξεχωριστά, χωρίς να γίνεται τσουβάλιασμα ("Logo των 50e"). Μακριά από τους "επαγγελματίες" που το κάνουν αυτό. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Σοβαρό λογότυπο με λιγότερα από τρία χιλιάρικα δεν παίρνεις.
nikos121 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Βασικα εκει στοχευα και εγω στα 3000 με 3500. θα ειναι καλο ομως?
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Καλό θα είναι αν ξέρεις τι θες. Ο γραφίστας δεν είναι ταχυδακτυλουργός. Αν έχεις πολύ συγκεκριμένη εικόνα στο μυαλό σου για το τι θες να επικοινωνεί το λογότυπο θα έχεις ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
vadou Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Σοβαρό λογότυπο με λιγότερα από τρία χιλιάρικα δεν παίρνεις. Καλά εσύ πήγες τώρα στο άλλο άκρο και καλά κάνει και ο άλλος μετά και σε δουλεύει... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Το να με δουλεύει επειδή του λέω ποια είναι η πραγματικότητα δεν βλέπω πως ακριβώς με υποτιμά.
mousatoi.gr Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Καλά εσύ πήγες τώρα στο άλλο άκρο και καλά κάνει και ο άλλος μετά και σε δουλεύει... +1 Αντε να ρωτησω μπας και βγαλω ακρη Ολοι αναφερθηκατε στο fivver αλλος υπερ αλλος κατα Μια απορια ομως εχω που με αφορα κιολας... Αν δε παω σε ετοιματζιδικο-αντιγραφη απι fivver. Ποια ειναι μια νορμαλ τιμη για logo? Για ποιόν ακριβώς λόγο το χρειάζεσαι δεν μας είπες, αν φυσικά το επιθυμείς.
in2dark Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2016 Καλα ... Οτι ναναι Πως μου τι σπαει που η τιμη αλλαζει αναλογα ποιος εισαι και τι budget εχεις... Και δεν μιλαω μονο για αυτα. Ακομα και ο σιδερας η ο ταμπελας το ιδιο σκεπτικο εχουν Τεσπα. 3 χιλιαρικα ε? Να βγαλει δηλαδη ο αλλος 3-5 μηνιατικα απο ενα λογοτυπο? Καλα... Μουσατε για μια επιχειρηση παροχης υπηρεσιων το θελω. Θα κανω κατι μονος, θα βαλω και καμια αγγελια κ βλεπουμε. Παντως χιλιαρικα δεν παιζουν. Αμα ποτε με κανω google θα τα δωσω
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Τα τρία χιλιάρικα σας φαίνονται πολλά γιατί είστε ιδιώτες. Για μια εταιρία το να δώσει τρεις χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εταιρική εικόνα, γιατί αυτό ακριβώς είναι το λογότυπο, δεν είναι πολλά λεφτά. Βέβαια, όλα σχετικά είναι. Όταν δίνεις πεντακόσια ευρώ για site, και είσαι με υπολογιστές πενταετίας που τρέχουν ακόμα Windows XP όλα αυτά ακούγονται αστεία. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Κι αυτό που παίρνεις δείχνει και το ποιος είσαι. Η εταιρία με το λογότυπο των πενήντα ευρώ δεν πρόκειται να πάρει ποτέ σοβαρά λεφτά από πελάτη.
mousatoi.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Τα τρία χιλιάρικα σας φαίνονται πολλά γιατί είστε ιδιώτες. Για μια εταιρία το να δώσει τρεις χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εταιρική εικόνα, γιατί αυτό ακριβώς είναι το λογότυπο, δεν είναι πολλά λεφτά. Βέβαια, όλα σχετικά είναι. Όταν δίνεις πεντακόσια ευρώ για site, και είσαι με υπολογιστές πενταετίας που τρέχουν ακόμα Windows XP όλα αυτά ακούγονται αστεία. Ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Κι αυτό που παίρνεις δείχνει και το ποιος είσαι. Η εταιρία με το λογότυπο των πενήντα ευρώ δεν πρόκειται να πάρει ποτέ σοβαρά λεφτά από πελάτη. Με βάση λοιπόν αυτή την λογική θα πρέπει αύριο το πρωί να εξαφανιστούν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή να βρούν κεφάλαια εκατομμυρίων που θα τους επιτρέψουν να ανταποκρίνονται στα στανταρ σου. Σε ποιά χώρα ή μάλλον πραγματικότητα ζείς είπαμε? Αν θεωρείς πως ο υδραυλικός που ήρθε και σου έφτιαξε το μπάνιο , για να έχει μια ελάχιστη και αξιοπρεπή παρουσία στο διαδίκτυο πρέπει να ξοδέψει πάνω από 500 ευρώ τότε ονειροβατείς και θα ήταν καλό να ξυπνήσεις σύντομα. Ανάλογα την περίπτωση. Είναι σαν να ρωτάς "Πόσο κοστίζουν οι διακοπές;" Χρειάζονται πάρα πολλές πληροφορίες πριν απαντηθεί κάτι τέτοιο. Άμα πάει πχ η Coca Cola σε έναν designer και του πει "Γεια σου μάγκα, μας αρέσει η δουλειά σου, θέλουμε να φτιάξεις ένα logo για το νέο αναψυκτικό που ετοιμάζουμε. Το logo αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε δισεκατομμύρια κουτάκια παγκοσμίως, διαφημίσεις, έντυπα, διαδίκτυο, αφίσες και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς και ευελπιστούμε να μας αποφέρει μερικά δις εσόδων", εκεί ο designer θα απαντήσει με 5ψήφια -ίσως και 6ψήφια- νούμερα. Άμα πει "ένα 50άρικο και την ευχή σου" η εταιρία δε θα σκεφτεί "ποπο ευκαιρία", απλά δε θα τον πάρει στα σοβαρά γιατί δεν μπορεί να καταλάβει το scope της δουλειάς. Κάθε πελάτης, κάθε project, κάθε logo, πρέπει να μελετώνται ξεχωριστά, χωρίς να γίνεται τσουβάλιασμα ("Logo των 50e"). Μακριά από τους "επαγγελματίες" που το κάνουν αυτό. Ή κάνεις χαβαλέ και ειρωνεύεσαι τον ευατό σου ή έχεις παραισθήσεις. Δηλαδή όταν θα πάω σε έναν designer να μου φτιάξει ένα λογότυπο θα του αναλύσω και το business plan μου? Θα του πώ " Θέλω ένα λογότυπο για το καινούριο μου αναψυκτικό πορτοκάλι " ΤΕΛΟΣ. Το που και πως θα το χρησιμοποιήσω τι τον νοιάζει και γιατί να τον νοιάζει? Μπορεί να θέλω να βγάλω πορτοκαλάδα για να πίνω με τους φίλους μου το καλοκαίρι. Και στην τελική το πλάνο μου μπορεί να μιλάει για δισεκατομμύρια τζίρο σε έναν χρόνο και να βγάλω μετά βίας το αρχικό κεφάλαιο. Design η χρηματοοικονομικά θα πληρώσω τελικά? Αν είναι να με κοστολογείς ανάλογα με το πορτοφόλι μου δεν είσαι επαγγελματίας , οίκος ανοχής είσαι. Όσο πιο φραγκάτος ο πελάτης τόσο καλύτερη η πόρνη. Άρα κοστολογείς το πορτοφόλι μου και όχι την δουλειά σου. Φοβερός επαγγελματισμός ε? Το να σου ζητήσει η Coca Cola να φτιάξεις λογότυπο για ένα προιόν της , και η κάθε Coca Cola δεν είναι κέρδος για εκείνη , ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ. Δεν θα βγεί ο CEO της Coca Cola να πεί " Ο Μπάμπης ο Σουγιάς μας έφτιαξε το logo " εσύ θα βγείς και θα το φωνάζεις παντού για να κερδίσεις αναγνωρισιμότητα. Καλα ... Οτι ναναι Πως μου τι σπαει που η τιμη αλλαζει αναλογα ποιος εισαι και τι budget εχεις... Και δεν μιλαω μονο για αυτα. Ακομα και ο σιδερας η ο ταμπελας το ιδιο σκεπτικο εχουν Τεσπα. 3 χιλιαρικα ε? Να βγαλει δηλαδη ο αλλος 3-5 μηνιατικα απο ενα λογοτυπο? Καλα... Μουσατε για μια επιχειρηση παροχης υπηρεσιων το θελω. Θα κανω κατι μονος, θα βαλω και καμια αγγελια κ βλεπουμε. Παντως χιλιαρικα δεν παιζουν. Αμα ποτε με κανω google θα τα δωσω Φίλε μου η γνώμη μου είναι η εξής. Το wordpress είναι ένα αρκετά εύκολο cms και αν έχεις την διάθεση και τον χρόνο μπορείς να φτιάξεις ένα πολύ απλό και όμορφο site για να προωθήσεις την δουλειά σου. Όσον αφορά το λογότυπο και πάλι γνώμη μου είναι να μην δώσεις παραπάνω από 50 ευρώ. Τέλος αν φτάσεις σε σημείο να μπορείς να ξοδέψεις 3 χιλιάρικα σε logo πες μου να στο φτιάξω εγώ με 1500 και τα υπόλοιπα να τα πιούμε μπύρες. Enjoy ps. Ελπίζω να μην μπερδεύεις την έννοια " λογότυπο " με την έννοια " συνολική εταιρική ταυτότητα και branding " γιατί καθόμαστε και γράφουμε τζάμπα τόση ώρα. 1
nikos121 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 μεσα σε μια ωρα και χωρις να εχω τπτ ιδιαιτερες γνωσεις εφτιαξα κατι πολυ απλο οπως αυτο ετσι πειραματιζομενος. http://prntscr.com/afca21 Που να ασχοληθεις και παραπανω...
mousatoi.gr Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Ενδιαφέρον Νίκο. Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποίησες τελικά?
nikos121 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2016 Το photoshop και εναν οδηγο απο το youtube. Θελω τα γραμματα Ζ Ε και απο κατω την επωνυμια. Ενταξει βγαινει λιγο σουπερμαν το συγκεκριμενο αλλα για αρχη κατι εκανα. Θα δοκιμασω και αλλα στυλ με σχηματα-χρωματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα