Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

Το λαπτοπ (Lenovo G505) αυτο φορουσε win 8.1 (x64) ολα καλα μέχρι που μια μέρα τα usb ports ενα-ενα σταματούσαν να δουλεύουν. Μια μέρα παω να το ανοιξω και ετρωγε stuck στον bootloader των windows. Πατησα το onekey recovery και πάλι stuckare στον bootloader της lenovo. Κανω ενα bootable dvd τα 7αρια και εκεί που πηγε να μου βγαλει το μενόυ των windows για να κανω φορματ τρωω BSOD με μηνυμα bugcode_usb_driver. Δοκίμασα να εγκαταστήσω ολες τισ εκδόσεις των windows αλλα καθε φορα το ιδιο. Το μονο που τρεχει όπως και αυτη την στιγμη ειναι linux (ubuntu 14.04 LTS) . To laptop με linux λειτουργει κανονικα αλλα πάλι δεν αναγνωρίζει τα usb αν και δεν με πολυ-ενδιαφερει καθως χειριζομαι αρχεια απο mail για την δουλειά μου.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κανω bios-update καθως η lenovo δεν βγαζει tool για αλλα λογισμικα. (δεν ψηνομαι να δοκιμασω να τρέξω το .exe μέσω wine).

Επειδή το laptop το χρειαζομαι για την δουλειά μου και τρέχω αρκετα windows programms υπαρχει τρόπος να μπούνε windows και να παρακάμψω το BSOD κατα το installation???

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ακόμα και αν βρείς τρόπο να παρακάμψεις τον έλεγχο για τα usb ports κατα την διαδικασία του install ,πολύ φοβάμαι οτι όταν περάσεις τα windows θα έχεις το ίδιο κόλλημα στον bootloader το οποίο κατα πάσα πιθανότητα προκύπτει απο τα χαλασμένα ports (άν είναι μόνο αυτό το θέμα ).Δεδομένου λοιπόν οτι δεν θές να πάς στην λογικά ακριβή λύση της επιδιόρθωσης μητρικής ,θα μπορούσες ενδεχομένως ή να εγκαταστήσεις virtual box windows πάνω στα linux ή αλλιώς να κατεβάσεις το Wine που είναι πρόγραμμα για να τρέχεις windows προγράμματα απο linux μέσω reverse-engineer

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...