Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια!

Από αυτό λοιπόν, η φάση που βρίσκομαι τώρα είναι να ψάχνω τι λάπτοπ να πάρω.

Ψαχουλεύω λοιπόν τα ιντερνέτια, να βρω κάτι που πρωτίστως θα ανταποκρίνεται στο (μειωμένο) μπάτζετ μου, μέχρι 300 άντε το πάρα πολύ 350€ δηλαδής, κάνω συγκρίσεις κτλ κτλ και καταλήγω στο Toshiba Chromebook 2 (του 2015). Άψογες κριτικές παντού, και μέσα στο μπάτζετ μου. Λέω εδώ είμαστε.

Και εκεί που είμαι έτοιμος να αποφασίσω να το πάρω, τι παθαίνω; Συνειδητοποιώ ότι δεν έχει Windows, αλλά Chrome. Κοίτα να δεις κάτι πράματα, γι' αυτό μάλλον το λένε Chromebook. Αλλά πού να μου κόψει.

Τόσα χρόνια με το σκυλοToshiba Satellite L300, έχω χάσει τις εξελίξεις. Μέχρι τα Windows 7 έχω δουλέψει. Από 8, 10, Chrome, Apple, δεν έχω ιδέα και νιώθω ο απόλυτος νεάντερνταλ.

Οπότε έλεγα τι να το πάρω το ρημάδι με OS Chrome άμα είναι να ξαναμάθω υπολογιστές απ' την αρχή, εγώ, που εσάρωσα τα ECDL από μωρό παιδί και χαιρόσαντε οι θειάδες μου;

Αλλά απ' την άλλη, και τα 10 πόσο διαφορετικά είναι/θα τα βλέπω; Αφού δεν έχω βιώσει την (όπως μου είπαν πολλοί, αρνητική) εμπειρία των 8; Δεν ξέρω εγώ από κουτάκια στην οθόνη. Είμαι της παλιάς σχολής (και καλά).

Οπότε, ερωτώ:

1. ποιες καλές προτάσεις έχετε για μάρκες/μοντέλα, μέχρι την τιμή που προανέφερα; (καλές = αν μη τι άλλο να έχει μια ρημάδα 4gb RAM - έτσι κι αλλιώς δεν το θέλω για gaming)

2. τι να αποφύγω;

3. αξίζει να πάρω Chromebook (που όσα έχω βρει είναι τέλειοι συνδυασμοί χρημάτων & χαρακτηριστικών) και να μην μπορώ να δουλεύω με κλειστά μάτια όπως μέχρι τώρα με το Office, ή θα ήταν καλύτερο να ψάξω γουίντοζ, κι ας είναι και 10 που δεν τα ξέρω;

4. πόσο εφικτό και πόσο ηλίθιο είναι, αν πάρω λάπτοπ με λειτουργικό Windows 10, να τα αλλάξω σε 7, μιας και δεν μπορώ εύκολα να προσαρμοστώ;

5. τι παίζει με τον αποθηκευτικό χώρο των Chromebooks;

6. free dos σημαίνει ότι εγκαθιστώ εγώ ό,τι θέλω;

Το ξέρω, πολλή φιλοσοφία για ένα παλιολάπτοπ, αλλά θέλω γνώμες. Καλό κάνει ο διάλογος :)

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

---------------

Για νάχετε μια ιδέα πού κυμαίνομαι, αυτά που έχω βρει είναι:

i. Toshiba Chromebook 2 CB35-C3300

ii. Dell Inspiron 3542

iii. Lenovo G50-30 80G0026NPB

iv. Asus F553MA-SX623B

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...