Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους πολύ παιδιά για την βοήθεια. Θα πάω να κοιτάξω για i20 και για Kia Rino.

Για το i20 δεν ξερω, για το rio ομως θα σου πω γιατι το εχω ψαξει:

Το fiesta 1.0 ecoboost ειναι πιο συμφερουσα αγορα. Στα ιδια λεφτα παιρνεις πολυ πιο δυνατο (και πιο φρεσκο γενικοτερα) κινητηρα, αγοραζεις ενα αμαξι πραγματικα διασκεδαστικο και ευχαριστο στην οδηγηση και εν τελει δεν χανεις σε αξιοπιστια (η φορντ γενικα ειναι μια decent εταιρεια, ισως απο τις πλεον αξιοπιστες μη ιαπωνικο-κορεατικες). Παραλληλα εχεις φθηνη συντηρηση (φθηνοτερη απο του kia για την ακριβεια), δες πχ τα τελη κυκλοφοριας που θα πληρωνεις στην καθε περιπτωση. Τα ecoboost ειναι πολυβραβευμενα μοτερ, θεωρουνται αξιοπιστα , δεν εχουν βγαλει το παραμικρο προβλημα μεχρι στιγμης. Οποτε τι μενει να φοβηθεις; Τα ηλεκτρονικα. Ε τα ηλεκτρονικα ειτε ford παρεις, ειτε kia ειναι τι θα σου κατσει (μονο η 4δα των mainstream brands του group vag ειναι σταθερα κακη και αναξιοπιστη σε αυτον τον τομεα).

Η ford τρεχει ωραιες προσφορες εντωμεταξυ, εγω πχ χτυπησα προσφορα για το ford fiesta sport 125ps (το οποιο συν τοις αλλοις ειναι και κουκλα, ειδικα αν το επιλεξεις στο καταλληλο χρωμα...) με λιγο παραπανω απο 13.000 ευρω χωρις αποσυρση και μετρητα, παροτι η αρχικη τιμη καταλογου αν δεν απατωμαι ειναι πανω απο 15.000. Για δοκιμασε να παρεις μια προσφορα απο αυτους, ισως εκπλαγεις οσο κι εγω  ;)

Τελος τα fiesta ειναι made in germany με οτι μπορει να σημαινει αυτο.

Το yaris 1.0L με τα 69 αλογα ειναι μια πραγματικα κακη επιλογη, αν και εχει ακομα χειροτερες. Μπορει να ειναι καλο αμαξι απο μια εξαιρετικη εταιρεια, αλλα με τα λεφτα του αγοραζεις πολυ καλυτερα αυτοκινητα που προσφερουν πολυ περισσοτερα.

ΥΓ. Μην ψαρωνετε με τις εγγυησεις. Δεν ειναι τιποτε περισσοτερο απο marketing των αντιπροσωπειων, τοσο για να τραβουν πελατες, οσο και για να τους εξαναγκαζουν στο να κανουν σερβις στις αντιπροσωπειες. Δεν σημαινει τιποτε απολυτως για την αξιοπιστια του αυτοκινητου το αν εχει 1 ή 10 χρονια εγγυηση. Απο την αλλη σαφως με 7χρονια εγγυηση εχεις το κεφαλι σου "ησυχο". Σκεψου ομως οτι στην περιπτωση που κανεις πολλα χιλιομετρα θα πληρωνεις υπερδιπλασιες τιμες για σερβις, αρα παλια στα ιδια λεφτα θα εισαι με το να βγεις εκτος εγγυησης, να σου χαλασει ενα ηλεκτρονικο συστημα και να το αλλαξεις. ΑΝ χαλασει.

• Like 1
Δημοσ.

15,3sec δίνει η Toyota για το 0-100.

ούτε καν , το έχω οδηγήσει , μάλλον τα 15sec τα μέτρησε σε κατηφόρα η toyota και στα review άμα δεις κανένας δεν κατάφερε το 15sec

btw το 620ti ελάχιστα πειραγμένο που πήρα με 1000€ κάνει 0-100 6sec :P

Δημοσ.

Χαχα τόσο κάνω τα 0-180 με το 10ετιας καρο μου.

το καρο σου ομως ειναι καμια 200αλογατα !!

Πιστευω τα ειπες σωστα!! ΝΑ χαιρεσαι κ το αμαξακι σου,Θεωρω οτι μαζι με το swift 136hp ειναι τα καλυτερα στην κατηγορια!!

ούτε καν , το έχω οδηγήσει , μάλλον τα 15sec τα μέτρησε σε κατηφόρα η toyota και στα review άμα δεις κανένας δεν κατάφερε το 15sec

btw το 620ti ελάχιστα πειραγμένο που πήρα με 1000€ κάνει 0-100 6sec :P

Εχω παει βολτα πολυυ παλια με ενα τετοιο κ πηγαινε καλα

Δημοσ.

κοιτα το 1.0 fiesta με τα 100 αλογα.εκει στα 13000 παιζει.πιο γρηγορο,πολυ καλυτερο στην οδηγηση και σε εμφανιση που φαινετε αρκετα πιο ωραιο απο το τετραγωνιμσενο yaris.

και το clio και το corsa ειναι ωραια αμαξακια επισης αλλα δεν ξερω σε τι τιμη παιζουν.πανε σε αντιπροσωπιες και παρε προσφορες για ολα δες επιτοκια και συνολικο κοστος τι εξοπλισμο θα εχει το αμαξι και τι δωρα θα σου κανουν κτλ κτλ.ακομα και και για το ιδιο αμαξι αντιπροσωπια με αντιπροσωπια εχει διαφορα στο αν θα σου κανει καποια εκτπωση η καποια καλυτερα δωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πιστευω τα ειπες σωστα!! ΝΑ χαιρεσαι κ το αμαξακι σου,Θεωρω οτι μαζι με το swift 136hp ειναι τα καλυτερα στην κατηγορια!!

To swift ειναι συνολικα καλυτερο και πιο γρηγορο αμαξι απο το fiesta sport (με sport κριτηρια το "καλυτερο"), αλλα στα μειον του ειναι το γερασμενο design και -κυριως- τα 1.600cc. Εχει ομως πολυ πιο εντονα sport στοιχεια απο το fiesta sport.

Κι αυτο ωστοσο παιζει σε πολυ ελκυστικη τιμη, ειδικα αν συγκριθει πχ με το yaris των 69 αλογων ή το polo των 60κατι αλογων ή αλλα αδικαιολογητα υπερτιμολογημενα αυτοκινητα για αυτα που δινουν στον αγοραστη τους.

Επεξ/σία από YourTrueLegend
  • Like 1
Δημοσ.

Σορρυ για το οφφτοπικ

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?Επειδή και γω θέλω να πάρω αυτοκίνητο αλλα με τα 300 € που παίρνω το μήνα δε μου φτάνουν .ηθελα να ρωτήσω εσείς τι δουλειά κάνετε και έχετε λεφτά για τετοια αμαξια?Θέλω να δικτυωθώ με λίγα λόγια ..μηπως ξέρετε αν υπάρχει καμια δουλειά με καλά λεφτα δλδ και για μενα ωστε να μπορεσω να αγοράσω και γω ένα αμαξι

Οντοπικ:

Το fiesta είναι εντυπωσιακό όντως

• Like 2
Δημοσ.

To swift ειναι συνολικα καλυτερο και πιο γρηγορο αμαξι απο το fiesta sport (με sport κριτηρια το "καλυτερο"), αλλα στα μειον του ειναι το γερασμενο design και -κυριως- τα 1.600cc (αυτα τα 2 ειναι που με οδηγησαν και στην επιλογη του fiesta sport). Εχει ομως πολυ πιο εντονα sport στοιχεια απο το fiesta sport.

Κι αυτο ωστοσο παιζει σε πολυ ελκυστικη τιμη, ειδικα αν συγκριθει πχ με το yaris των 69 αλογων ή το polo των 60κατι αλογων ή το rio ή αλλα αδικαιολογητα υπερτιμολογημενα αυτοκινητα για αυτα που δινουν στον αγοραστη τους.

Γερασμενο ντιζαιν δεν θα το ελεγα..Εγω το βρισκω αρκετα ομορφο κ φρεσκο

post-342417-0-98601400-1457210951_thumb.jpg

post-342417-0-42371800-1457210965_thumb.jpg

Δημοσ.

Σορρυ για το οφφτοπικ

Παιδιά να ρωτήσω κάτι?Επειδή και γω θέλω να πάρω αυτοκίνητο αλλα με τα 300 € που παίρνω το μήνα δε μου φτάνουν .ηθελα να ρωτήσω εσείς τι δουλειά κάνετε και έχετε λεφτά για τετοια αμαξια?Θέλω να δικτυωθώ με λίγα λόγια ..μηπως ξέρετε αν υπάρχει καμια δουλειά με καλά λεφτα δλδ και για μενα ωστε να μπορεσω να αγοράσω και γω ένα αμαξι

Οντοπικ:

Το fiesta είναι εντυπωσιακό όντως

Εγώ σπρώχνω  ότι πλούσιο θηλυκό κυκλοφορεί ! Προτιμώ τις συνταξιούχες χήρες με γερό κομπόδεμα !

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά μόλις γύρισα από μια αντιπροσωπεία της toyta και μου έβγαλαν μια προσφορα.

Κουμπώσανε πάνω στην προσφορα:

μεταφορικά 67 ευρώ

έξοδα προετιμασιας 68 ευρώ

έξοδα έκδοσις πινακίδων 220 ευρώ

Φάκελος τράπεζας 200 ευρώ

Το επιτόκιο δόσεων είναι 8.5%

και 20% προκαταβολή

Δηλαδή το αμάξι 1.0L πάει περίπου στα 16000 χιλιάρικα!!! Τα οποια μου φαίνονται πολλά :-S

Το άλλο δε με τα μεταφορικά έξοδα δεν το καταλαβαίνω...δηλαδή πληρώνεις 13 χιλιάρικα να πάρεις αυτοκίνητο και σε χρεώνουνε και τα έξοδα μεταφοράς να πάει στην αντιπροσωπεία...είναι φυσιολογικό αυτό?

Χωρις να μπαινω στην ουσια του θέματος, το 8.5% μου φενεται πολυ μεγαλο νουμερο και αμφιβάλω αν ειναι συμφερουσα η αγορα σημερα με τετοιο επιτόκιο. Στην Γερμανια το ιδιο αμαξι θα ειχε 3.5-3.8%, μεχρι να πέσουν και στην Ελλαδα, τετοια επιτόκια για χώρα του ευρώ ειναι σκέτη κλεψια.

Δημοσ.

Χωρις να μπαινω στην ουσια του θέματος, το 8.5% μου φενεται πολυ μεγαλο νουμερο και αμφιβάλω αν ειναι συμφερουσα η αγορα σημερα με τετοιο επιτόκιο. Στην Γερμανια το ιδιο αμαξι θα ειχε 3.5-3.8%, μεχρι να πέσουν και στην Ελλαδα, τετοια επιτόκια για χώρα του ευρώ ειναι σκέτη κλεψια.

Βασικά όποιος έχει cash και πληρώνει ντούκου μπορεί να διαπραγματευτεί τις τιμές . Αυτό είναι δεδομένο  !

Επίσης εχω εναν κανόνα στην ζωή μου . Όλα μετρητοίς . Κανένα χρωστούμενο πουθενά .

Ειδικά τώρα μέσα στην κρίση καλύτερα οχι δόσεις . Τα πράγματα οικονομικά είναι ρευστά .

Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω:

Όντως το αμάξι είναι ανθεκτικό και διαχρονικό χωρίς να βγάζει σημαντικά προβλήματα.

Όντως πλέον φτιάχνονται στην Ευρώπη και αν ναι, αυτό αλλάζει τις παραπάνω ιδιαιτερότητες του αμαξιού;

-ναι ειναι απο τα ανθεκτικοτερα στην κατηγορια του/με την μεγαλυτερη ,πιθανον νο 1 σε αντοχη στο χρονο/ επισης οικονομικο στην καταναλωση,ειδικα αν παρεις πετρελαιο θα κανεις την αποσβεση της διαφορας σε 2-3 χρονια(πολυ προσοχη απλα απο εμπιστο πρατηριο)

πολυ καλη αγορα ,υπαρχουν βεβαια και εναλλακτικες οπως το φιεστα που διαβασα καπου,το θεμα ειναι πιο σου εκανε κλικ και ποσα μπορεις να δωσεις

-οχι δεν αλλαζει καμια ιδιαιτεροτητα σε ενα αυτοκινητο η προελευση της παραγωγης,γινεται πλεον ρομποτικα σε εργοστασια σε ολο το κοσμο ειτε ευρωπη,ειτε τουρκια ,ασια κτλ,στην τελικη ο ιαπωνας ειναι ο κατασκευαστης και αυτο μετραει

πμ αν ψαχνεις μικρο για αθηνα με καλη καταναλωση  εισαι κομπλε

μην απαιτεις γκαζια ομως...

Δημοσ.

Πάντως στα 16 χιλιάρικα λογικά μπορεί να ανέβει και μια κατηγορία πάνω σε μέγεθος. Punto, Ibiza κλπ που είναι οκ και για μέσα στην πόλη αλλά και για κανένα ταξιδάκι, ειδικά αν δεν υπάρχει άλλο αυτοκίνητο μεγαλύτερο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...