teo20net Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Εδώ και λίγο καιρό στο παλιό μου σύστημα (που πλέον χρησιμοποιώ ώς media center στην tv) κάνει ένα περίεργο ήχο που δεν μπορώ να εντοπίσω. Το σύστημα : AMD FX-6100 Mobo Gigabyte 990FXA-D3 Psu : Turbo-X Value 550w ή 500w Gpu : Sapphire Radeon HD 6790 HDD WD Caviar Green 1tb Ο θόρυβος μοιάζει σαν αυτόν που ακούς σε ταινίες όταν βλέπεις μαγνητικά πεδία, ηλεκτρικό βουητό μπορώ να το πώ. Για όσους ξέρουν απο ηλεκτροκόλληση, ακούγεται κάπως έτσι, σαν να τραβάει πολύ ρεύμα. Ώρες ώρες σταματάει τελείως, άλλες φορές ακούγεται αμυδρά και στο idle. Συνήθως ακούγεται όταν ανοίγω τον chrome ή κάποιο πρόγραμμα (popcorn/stremio/teamviewer/Speedfan κλπ) και κατα κόρον εκεί που κάνει μπαμ και ακούγεται πολύ, είναι όταν είναι σε idle και κουνάω το ποντίκι ή κάνω scroll up/down μια σελίδα. Ο θόρυβος είναι απόλυτα συγχρονισμένος με τις κινήσεις του ποντικιού ή του scroll, χωρίς να κλικάρω πουθενά ή να ανοίγω κάτι. Σταμάτάει το ποντίκι να κινείται ή το scroll, σταματάει και ο θόρυβος με απόλυτο συγχρονισμό. Αυτό με το ποντίκι όμως δεν γίνεται πάντα (την ώρα που γράφω αυτό το Post πχ δεν μου το κάνει). Προσπάθησω να το εντοπίσω, δεν μου ακούγεται απο το τροφοδοτικό (που θεώρησα τον πρώτο ύποπτο) αλλά απο το χώρο γύρω απο τον επεξεργαστή. Δεν μου μοιάζει να βγαίνει απο τον επεξεργαστή αλλά γύρω απο αυτόν. Θα ξαναδοκιμάσω αύριο να ανοίξω το case, απλά είπα να πάρω μια γνώμη πριν προσπαθήσω οτιδήποτε. (Ο θόρυβος άρχισε μετά απο λύσιμο όλου του case για καθάρισμα, καθάρισμα psu, αλλαγή πάστας και ψύκτρας επεξεργαστή και επανατοποθέτηση Mobo γιατί για ένα διάστημα, ακουμπούσα το case και ένιωθα τσίμπημα απο ρεύμα, μάλλον λόγω κακής γείωσης, πράγμα που πλέον έχει διορθωθεί. Δηλαδή πειράχτηκαν όλα, δεν μπορώ να περιορίσω τις πιθανές αιτίες του προβλήματος)
ekans Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 εμενα μου κανει για σκληρο δισκο.. για τσεκαρε τον ωστε να μαστε σιγουροι επισης το κουτι εχει αντιστατικα ποδαρακια να στηριζει την motherboard?
Ghost007 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 ποιο πιθανο τα πηνια του τροφοδοτικου... ειχα και εγω κατι παρομοιο παλαιοτερα... μεχρι που χειροτερεψε ο θορυβος και το αλλαξα πριν καει εντελος.....
teo20net Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Το κουτί είναι το Coolermaster Elite 430. Έχει κανονικά ποδαράκια και το θέμα που είχα με τη γείωση παλιότερα, δεν υπάρχει πλεόν. Ο σκληρός δεν είναι 100% μιας και ο θόρυβος έρχεται απο τη μέση του case και όχι απο μπροστά μεριά. Το τροφοδοτικό μπορεί να είναι, απλά όταν έβαλα αυτί στο pc, o θόρυβος δεν έβγαινε απο εκεί αλλά κάπου απο το κέντρο της Mobo. Δεν ξέρω αν μπορεί να μεταφέρεται αυτό το βουητό κάπως. Έτσι μου ακουγόταν αλλά και πάλι δεν κατάφερα να εντοπίσω ακριβώς που. Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό που λένε coil wine σε cpu/mobo?
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μήπως κάνει θόρυβο το fan της ψύκτρας? Μήπως το καλάδιο του fan της ψύκτρας ακουμπά στο fan?
teo20net Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Όχι δεν είναι τέτοιος ήχος. Όπως είπα και πιο πάνω ο ήχος είναι ηλεκτρικός καθαρά. Sent from my Lumia 930
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Για coi wine μου μοιάζει αλλά σε cpu/mobo? Μπααα. Θα δοκίμαζα ένα ένα τα parts ποιο το το κάνει και ξεκινώντας από την κάρτα γραφικών βάζοντας κάποια άλλη.
Ghost007 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 επιμενω στο τροφοδοτικο...και εγω οταν μου το προτοεμφανισε ηταν λες και ερχεται απο τι μητρικη ο θορυβος.. αλλα ειναι απο τα πηνια του τροφοδοτικου...
yimmiyimmi Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 και εγω επιμενω και μονο που ειδα turbo x και για να μη δεις στο τελος να σεχτυπανε τα πηνια οταν πλησιαζεις το pc καλυτερα τσεκαρε το και εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα καλυτερο,ξερεις τι σου δινει ακριβως το τροφοδοτικο στην εξοδο?Εγω θα δοκιμαζα ενα αλλο πριν τα καψει ολα η βλακεια του πλαισιου.
Kris_Lyn Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Εκ πρώτης όψης θα έλεγα κι εγώ τροφοδοτικό, αλλά μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι σου το κάνει στην κίνηση του ποντικιού.
teo20net Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2016 Δεν είμαι ούτε εγώ υπέρ του Πλαισίου, αλλά το συγκεκριμένο τροφοδοτικό έχει τραβήξει πάρα πολλά και λειτουργεί φέτος 8η χρονιά χωρίς πρόβλημα ώς τώρα. Αν ήρθε η ώρα του, τα έβγαλε τα λεφτά του. Εκ πρώτης όψης θα έλεγα κι εγώ τροφοδοτικό, αλλά μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι σου το κάνει στην κίνηση του ποντικιού. Share my thoughts Kris...Share my thoughts...
Ghost007 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Εκ πρώτης όψης θα έλεγα κι εγώ τροφοδοτικό, αλλά μου φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι σου το κάνει στην κίνηση του ποντικιού. περιεργο οντως αλλα ετσι ειναι..και εμενα ακριβως τα ιδια μου εκανε γιαυτο επιμενω στο τροφοδοτικο... αλλαξε το πριν καει εντελος....
teo20net Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 περιεργο οντως αλλα ετσι ειναι..και εμενα ακριβως τα ιδια μου εκανε γιαυτο επιμενω στο τροφοδοτικο... αλλαξε το πριν καει εντελος.... Έχω βάλει στο μάτι ένα Seasonic 400w αν θυμάμαι καλά. Απλά το καθυστερώ μέχρι να βρώ ένα καλό και μικρό case, που να τα χωράει όλα, για να τα αλλάξω όλα με τη μία.
Fulgore Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δεν είμαι ούτε εγώ υπέρ του Πλαισίου, αλλά το συγκεκριμένο τροφοδοτικό έχει τραβήξει πάρα πολλά και λειτουργεί φέτος 8η χρονιά χωρίς πρόβλημα ώς τώρα. Αν ήρθε η ώρα του, τα έβγαλε τα λεφτά του. Share my thoughts Kris...Share my thoughts... Για μενα βασικα κακως που το κρατησες και τοσο πολυ το εν λογω τροφοδοτικο.Αντε πες 2-3χρονια στην καλυτερη που ειναι και η εγγυηση του αλλα για παραπανω δεν ειναι.Βεβαια το ειπες και εσυ οτι ειναι 2ρο το pc πλεον αρα λογικο. Ειτε σου κανει τον θορυβο αυτο ειτε οχι καλο ειναι να αλλαχθει παντως.
dimitrisOP Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2016 coil whine ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με το παλαιο psu, το αλλαζεις και ολα καλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα