itasoulas01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Καλησπερα. Θα ηθελα να γνωριζω αν η mobo μου http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=Motherboard&U=en-us0000231 μπορει να υποστηριξει SSD. Ειναι SATA 2 αλλα ο Jmicron controller δεν εχει επιλογη για AHCI (μονο IDE, RAID, Disabled με επιλεγμενο το τελευταιο). Καταρχην: 1. Τον SSD θα τον αναγνωρισει το συστημα? Αυτο ειναι και το πιο σημαντικο διοτι εκει θελω να κανω καθαρη εγκατασταση τα win10 2. Αν ναι, παρολο που δεν εχω SATA3 και AHCI επιλογες, θα δω διαφορα σε ταχυτητα απο ενα HDD WD Blue Caviar? Γνωριζω οτι δεν θα εχω το 100% του SSD απλα δεν ξερω σε τι βαθμο και αν θα ειναι αισθητη η διαφορα απο ενα απλο HDD Ευχαριστω και αν θελετε περισσοτερες πληροφοριες πειτε μου. Σκεφτομαι να παρω τον OCZ Trion 150 στα 120GB.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Θα τον αναγνωρίσει και θα δείς διαφορά, απλά είναι πολύ φρέσκος δίσκος! Ίσως να έριχνες μια ματιά σε παλαιότερα μοντέλα που είναι δοκιμασμένα χωρίς προβλήματα. (έστω χωρίς ΠΟΛΛΑ προβλήματα).
itasoulas01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Θα τον αναγνωρίσει και θα δείς διαφορά, απλά είναι πολύ φρέσκος δίσκος! Ίσως να έριχνες μια ματιά σε παλαιότερα μοντέλα που είναι δοκιμασμένα χωρίς προβλήματα. (έστω χωρίς ΠΟΛΛΑ προβλήματα). Καταρχάς ευχαριστώ. Παραδείγματα μπορείς να φερεις!? Ας πούμε sandisk plus ή adata sp550 premier?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δέν θα σε πάρω στο λαιμό μου, δές εδώ http://www.insomnia.gr/topic/558140-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CF%89%CE%BD/ και θα βγάλεις άκρη είμαι σίγουρος
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Λογικά θα υποστηρίζεται το trim. Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι αν θα έχεις προβλήματα με drivers με τα win 10.
itasoulas01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Λογικά θα υποστηρίζεται το trim. Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι αν θα έχεις προβλήματα με drivers με τα win 10. δηλαδη? εννοεις drivers για τον συγκεκριμενο ή οσον αφορα drivers για να τον κανουν συμβατο με το συστημα? δεν ειναι plug&play? Η εννοεις οτι συγκεκριμενα τα win10 εχουν θεμα με ssd (ή το συγκεκριμενο). Συγνωμη γιατι αν και σχετικος με αρκετα θεματα, δεν εχω ασχοληθει με ssd μεχρι τωρα λογω παλαιοτητας συστηματος. Αναβαθμισα επεξεργαστη, ψυκτρα, μνημες, καρτα γραφικων και ηχου και τωρα περασα στο κομματι της αποθηκευσης. Μηπως να μεινω σε hdd?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Όχι, μίλησε καθαρά για τα 10άρια. Σε sata 2 πρόσφατα, format ide με εφτάρια δεν αντιμετώπισα ουδέν πρόβλημα ούτε μετά την αναβάθμιση σε 10. Μπορεί να αντιμετώπισε θέμα ο BlueBlood7 κάτσε να μας πει. Απ'την άλλη κι εσύ δεν έπαιρνες και μια μητρικούλα να τέλειωνες αφού τα άλλαξες όλα; Παρηγοριά στον άρρωστο αναβάθμιση έκανες Κάρτα ήχου και γραφικών με καλό επεξεργαστή δεν θα πλήρωνες, θα κρατούσες τα onboard και θα τα έδινες για mobo. Τέσπα εσύ ξέρεις
itasoulas01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 παντως οσο το ψαχνω βλεπω οτι το firmware upgrade πρεπει να γινεται σε AHCI mode, πραγμα το οποιο δεν εχω. Και τι να τον κανω τον ssd αν εχει bugs που δεν θα μπορω να φτιαξω!
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 για το firmware δεν μου τα λές καλά http://ocz.com/consumer/download/firmware/firmware_update_v1.7_guide.pdf στο Getting started δες το 5. Ο ssd είναι το μόνο που άν πάρεις θα μείνει για αρκετές αναβαθμίσεις ακόμα. Αυτά απο 'μένα.
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Drivers για το σύστημα. Με τον ssd δεν έχεις θέμα. Κακώς έκανες την αναβάθμιση. Έβαζες και λίγα παραπάνω και έπαιρνες ένα νέο σύστημα. Σε παλιά συστήματα κάποιες συσσκευές και κυρίως οι μητρικές παρουσιάζουν προβλήματα συμβατότητας ενώ σε κάποια άλλα όχι. Αλλά αυτό θα το δεις και στην πράξη. Αν δεις διάφορα προβλήματα βάζεις 7 ή 8.1 1
itasoulas01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 οκ παιδια, ευχαριστω για την ανταποκριση. Να σας πω την αληθεια θα το σκεφτω λιγο ακομη. Οσον αφορα την αναβαθμιση δεν ξοδεψα πολλα. Ο υπολογιστης μου ομως παει σφαιρα για την χρηση που του κανω (οχι gamer) και εχω μεινει ευχαριστημενος. Απλα σκεφτομαι οτι ο ssd θα μου δωσει αυτο το κατι παραπανω για να ολοκληρωσω την διαδικασια. Στην τελικη δεν ξερω αν πρεπει να μπλεξω με θεματακια λογω παλαιοτητας συστηματος και οτι ισως απλα θα πρεπει να το ξανασκεφτω.
BlueBlood7 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Ε καλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις τα 10.
itasoulas01 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Ε καλά δεν χάνεις και τίποτα να δοκιμάσεις τα 10. αυτα εχω και παιζουν μια χαρα με το hardware που εχω για την ωρα. Και με αρκετο tweak στο software πανε σφαιρα! 1
itasoulas01 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Επιστρέφω με νεότερα. Αγόρασα τελικά τον ADATA Premier S550 120Gb ενώ αρχικά είχα πει για τον OCZ Trion 150 120GB. Οι λόγοι...??? Καταρχήν είδα σε ξένα site ότι πολλοί χρήστες, τουλάχιστον για τον Trion 100, ανέφεραν ότι τα έφτυσε μετά από 2-3 μήνες. Επίσης αρκετά βίντεο στο youtube δεν δίνουν στο τελευταίο μοντέλο τα καλύτερα λόγια. Όπως επίσης και τα user benchmark από το το user benchmark site, έδειχναν ότι ο ADATA είναι σαφώς καλύτερος. Επίσης και διάφοροι έλληνες χρήστες από δω και από κει έχουν πει μόνον καλά λόγια. Τελος κάτι που έλαβα υπόψη μου και λεχθηκε σε αυτό το thread (και ευχαριστώ θερμά για τη συμβουλή) ήταν να δοκίμασω κάτι που ήταν ήδη καιρό στην αγορά και όχι κάτι νέο δεδομένο ότι ο ssd θα έμπαινε σε sata2 και IDE Mode λόγω παλαιότητας. Και τελικά όντως ήταν ολοσωστη σκέψη γιατί: 1. Κατεβάζοντας το ssd toolbox από την ADATA και πηγαίνοντας να κανω firmware upgrade, μου είπε ότι πρέπει να είμαι σε AHCI mode πράγμα αδύνατο για εμένα. 2. Μου έβγαλε όμως ότι έχω το πιο προσφατο firmware πράγμα πολύ καλό μιας και ως παλιό μοντέλο δεν βλέπω να παίρνει άλλο upgrade Στα παραπάνω λοιπόν κολλάει ότι η επιλογή δίσκου που είναι καιρό στην αγορά μου βγήκε σε καλό. Αν έπαιρνα τον Trion, δεν θα μπορούσα να κάνω upgrade. Άσχετα αν ο φίλος παραπάνω μπερδεύτηκε και μου έδειξε manual που αφορούσαν παλιότερα μοντέλα της OCZ. Τώρα, το αποτέλεσμα... Αισθητή διάφορα σε σύστημα 8-9 χρόνων το οποίο φοράει Intel core 2 duo E6700 στα 2,66GHz και 4Gb Kingston σε dual mode. Για κάποιον που δεν παίζει παιχνίδια είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μαζί και κάτι κάρτες γραφικών και ήχου που άλλαξαν, light modding κτλπ σε thermaltake armor Jr...ΑΨΟΓΑ!!! Περίπου στα 170-180 ευρώ μου στοίχησε να αναβαθμισω ένα σύστημα 9 χρονων με τον ssd να παίζει ένα πολύ μεγάλο ρόλο συνολικά στην ταχύτητα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Πολλοί κατασκευαστές προτείνουν να κάνεις το update σε ide, ψάξ'το ενημερωτικά. Η δουλειά η δική σου πάντως έγινε, Μεγειές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα