nikaiara Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα σε όλους καταρχήν. Θα στήσω πρώτη φορά desktop και χρειάζομαι απόψεις για να συνδιάσω αυτά που έχω σκεφτεί Περίπου στα 1500€ πύργος Γκειμινγκ και φωτο εντιτινγκ με ενδιαφέρουν κυρίως photoshop, lightroom etc. Για οθονη ποντίκια κλπ θα ψαχτώ αργότερα Η συναρμολόγηση δε με απασχολεί θα γινει από φίλο αν όχι από το κατάστημα, θα ρωτήσω βεβαια τιμες σε eshop για σύνολο Λειτ. συστημα δε με απασχολεί. Αναβαθμίσεις θα γίνουν μετά από χρόνια OC θα γίνει σε CPU και GPU όχι άμεσα μεγάλο βέβαια. Έχω καταλήξει σε κουτί NZXT NOCTIS 450 CPU: i7 6700K GPU: ASUS gtx 970 STRIX OC τροφοδ: corsair cs750w 80plus gold υδρόψυξη: coolermaster nepton 240M Περιμένω τις απόψεις σας και τις προσωπικές σας εμπειρίες καθώς και προτάσεις για μητρική, ραμ κλπ.
Fulgore Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Προχωρας αφοβα και σε ram εννοειται 16gb τουλαχιστον. Και για να προλαβω μερικους. Αν για οθονη μιλαμε για 1080p gtx 970. Αν πχ σε λιγοτερο απο χρονο θες να πας σε 1440p,καλυτερα R9 390. Απο τροφοδοτικο προτιμησε Evga Supernova G2 750 ή απο Corsair RM σειρα και πανω. Αλλιως Super Flower,Enermax και Seasonic. Για 970 παντως οι καλυτερες υλοποιησεις θεωρουνται οι Msi,gigabyte G1 και η Evga(η FTW εκδοση ομως). Για τις Asus δεν εχουν ακουστει και τα καλυτερα.
CrimsonSky_gr Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Παραγγειλε απο Γερμανια,θα σου βγουν κατω απο 1500 και τα παραπανω τα βαζεις για να παρεις σωστη οθονη Το τροφοδοτικο θελει πραγματι αλλαγη. Αν θες ελλαδα σωνει και καλα παρτα απο το guaranty τουλαχιστον,σταματηστε να δινετε λεφτα στους κλεφτες του eshop
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Αν το θες κυριως για παιχιδια, θα βρεθουν αλλοι που θα σου δωσουν καλυτερες συμβουλες. Αν ασχολεισαι επαγγελματικα με τη φωτογραφια τοτε θα σου προτεινα να αλλαξεις κατευθυνση.Τροφοδοτικο, κουτι, καρτα γραφικων τα εβαλα στο περιπου. Η προταση μου αφορα καθαρα το Lightroom και την ταχυτητα επεξεργασιας (που οταν εχεις να επεξεργαστεις χιλιαδες εικονες ακομα και τα δεκατα μετρανε).Και φυσικα δεν προτεινω να τα παρεις απο e-shop. Μπες στο σκρουτζ και βρες τις καλυτερες τιμες απο το καθε ενα κομματι.
nikaiara Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Το τροφοδοτικό κ μένα δ μου γέμιζε το μάτι το EVGA καλό το βλέπω. Για μητρική τι λέτε? MSI Z170 Gaming M7 ή ASUS Z170 Pro Gaming??
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μήπως να πήγαινες σε X99? Περιττη η Χ99 για φωτογραφια. Για βιντεο αλλαζει το πραγμα αλλα για φωτογραφια καλυτερα 4 γρηγοροι πυρηνες. Αυτο που θα κανει την μεγαλη διαφορα στο Lightroom ειναι δυο γρηγοροι SSD αλλα μονο αν μιλαμε για επαγγελματικη χρηση. Αν η χρηση ειναι ερασιτεχνικη (που δεν σε πειραζει που θελει ενα δευτερολεπτο να φορτωσει η εικονα και να ενεργοποιηθουν τα sliders) τοτε αλλαζει το πραγμα. 1
MechaCorn Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Προχωρας αφοβα και σε ram εννοειται 16gb τουλαχιστον. Και για να προλαβω μερικους. Αν για οθονη μιλαμε για 1080p gtx 970. Αν πχ σε λιγοτερο απο χρονο θες να πας σε 1440p,καλυτερα R9 390. Απο τροφοδοτικο προτιμησε Evga Supernova G2 750 ή απο Corsair RM σειρα και πανω. Αλλιως Super Flower,Enermax και Seasonic. Για 970 παντως οι καλυτερες υλοποιησεις θεωρουνται οι Msi,gigabyte G1 και η Evga(η FTW εκδοση ομως). Για τις Asus δεν εχουν ακουστει και τα καλυτερα. Με 3.5 gb vram η gtx 970 δεν θα έχει και πολύ μέλλον ούτε στα 1080p. Ήδη τα games έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε vram και ο ts λέει πως αναβαθμίσεις θα γίνουν σε χρόνια. Οπότε η 390 είναι μονόδρομος πιστεύω.
pnick Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 H AMD κάρτες στις εφαρμογές επεξεργασίας, δεν... δυστυχώς. Για gaming στην περίπτωση τους TS ίσως να είναι καλύτερη λύση. 1
MechaCorn Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 H AMD κάρτες στις εφαρμογές επεξεργασίας, δεν... δυστυχώς. Για gaming στην περίπτωση τους TS ίσως να είναι καλύτερη λύση. Δεν είμαι γνωστης και δεν βλέπω για ποιο λογο μια 390 δεν θα κάλυπτε τις ανάγκες του. Σε τι υπολείπεται σε σύγκριση με την 970 δηλαδή;
nikaiara Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Η χρήση του lightroom είναι ημιεπαγγελματική οπότε και τα αστραπιαία ανοίγματα δ με απασχολούν. Νομίζω πως και με τα δύο συστήματα θα κάνω τη δουλειά μου. Για gaming χωρίσ αναβάθμιση για 3 χρόνια ας πούμε όμως τι???? Για 390 αρχικά ψαχνόμουν και κατέληξα σε 970 αλλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο, επειδή οσους ξέρω χρησιμοποιούν nvidia.
SpirosZ68 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Αν δεν ασχολεισαι επαγγελματικα προχωρα στις λυσεις που σου εδωσαν για Gaming. ΑΤΙ 390 και καλο τροφοδοτικο.
nikaiara Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Τόσο πιο καλή είναι η 390 στα gaming? στα τεστ που βλέπω τα fps ίδια είναι. Αν βάλω 390 πρέπει να αλλάξω και επεξεργαστεί?
MechaCorn Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Τόσο πιο καλή είναι η 390 στα gaming? στα τεστ που βλέπω τα fps ίδια είναι. Αν βάλω 390 πρέπει να αλλάξω και επεξεργαστεί? όχι ο επεξεργαστής δεν παίζει κανέναν ρόλο. Η 390 έχει μικρή διάφορα από την 970 αλλά έχει 8gb vram αντί για 3.5 που έχει η 970. Οπότε θα σου αντέξει περισσότερα χρόνια χωρίς να θέλει αναβάθμιση και είναι πολύ καλύτερη εάν χρησιμοποιείς οθόνη υψηλής ανάλυσης (>1080p)
nikaiara Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Ευχαριστώ πολύ όλους. Για μητρική τι γίνεται? Κάπου είχα διαβάσει οτι ο 6700Κ χρειάζεται Η ή Ζ170 ο dimitrisOP πρότεινε τη X99. Δε καταλαβαίνω τι γίνεται με τις μητρικές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα