Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτά τα xiaomi που αναφέρετε και υπεραμύνεστε οι περισσότεροι σ' αυτό το post, τα βλέπω, τουλάχιστον στο skroutz, με μνήμες 8 ή16, όπου σε άλλα post για επώνυμα και μη τις θεωρούν από ξεπερασμένες έως ανεπαρκείς, και σε τιμές άνω των 200€ όλα τους. Οπότε υπάρχει δικό σ' αυτά που λέει εφόσον περσινές ναυαρχίδες των 32 τουλάχιστον τις βρίσκεις στα 300-350€ τώρα.

άσχετο με τα xiaomi , σχετικό με όλα τα άλλα 

οδηγούς θα βγάζουμε σε λίγο για τα απλά , τα κινητά αυτά δεν εισάγονται ρε συ από κάποια εταιρία , τα περισσότερα δεν μπορούν να αγοραστούν καν πολλά τεμάχια , γιατί το σκρουτζομάγαζο είναι ένα μικρό κατάστημα που θα πάρει 1-2 συσκευές για να δει αν θα μπορέσει να τις πουλήσει 

επίσης την συσκευή θα την πάρει από το άλλο το κινεζομάγαζο που ψωνίζουμε εγώ κι εσύ , με λογικά ούτε καν έκπτωση 

οπότε τι θα κάνει το μαγαζί για να βγάλει όλα ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ περί 23% , εγγύηση κλπ ;;;;

και αν δε πουλήσει τι θα κάνει ; θα το σβήσει από την λίστα σου επειδή εσύ δεν μπορείς να το βλέπεις ;;;;

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα τέτοιες απόψεις... Τις ίδιες που έχουν οι γονείς μου και οι παππούδες μου, οτι προέρχεται απο κινα είναι χαλια και φθηνο, Και του λεω πάντα, Αν σου δώσουν ενα χρυσω κόσμημα από Κίνα δεν έχει αξία, Δηλαδή με λιγα λογια το ίδιο μας λες και συ ,

Να βγάλουμε μια ετικέτα σε οτιδήποτε προέρχεται από Κίνα, ή να το θεωρούμε χαμηλης ποιότητας

ή να το κοστολογουμε χαμηλά

Συμφωνώ για το κόσμημα, αλλά αυτοκίνητο θα έπαιρνες, σήμερα, κινέζικο;

• Like 1
Δημοσ.

Είναι το ίδιο δηλαδή; Η τεχνογνωσία τους ενός και του άλλου δεν είναι στο ίδιο επίπεδο στην Κίνα. Αυτή τη στιγμή τα τηλέφωνα στην Κίνα δεν έχουν επί της ουσίας να ζηλέψουν κάτι από αυτά που κυκλοφορούν επίσημα εδώ οι ταιβανοκορεάτες. Σε πολλά συμφωνώ βέβαια αλλά δεν θα τους υποστηρίξουμε όλοι μαζί εμείς για να πάνε "μπροστά" ότι θέλουν. Αν η Samsung έχει ακριβό R&D και επενδύει πολλά σε Χ τεχνολογίες τότε καλά κάνει και χρεώνει αντίστοιχα αλλά εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να την υποστηρίξω. Γι αυτό υπάρχουν και οι άλλοι που "αντιγράφουν" και σου δίνουν από τα "έτοιμα" σε καλές τιμές. 

Για όλους έχει η βιομηχανία. Εκεί όμως που οι κινέζοι ξεφεύγουν είναι στις φτηνές συσκευές. Απλά δεν πιάνονται οι τύποι. Ακόμα και εδώ που έρχονται οι συσκευές τους για τα δεδομένα της αγοράς είναι ανταγωνιστικές ή ακόμα και φτηνές γι αυτά που προσφέρουν. Ακόμα και εδώ από Ελλάδα παράδειγμα η τιμή του Xiaomi Redmi note 2 (32gb) είναι περίπου 220 ευρώ. Εχεις δει τι παίρνεις από LG, Samsung, Sony κτλ κτλ σε αυτά τα λεφτά; Ασχετο το γεγονός ότι από έξω το παίρνεις 100 ευρώ κάτω.

Δημοσ.

εχεις δει φιλε ποτε κινεζικο αμαξι εστω και σε φωτογραφια... ? 

Δημοσ.

Ακόμα και εδώ από Ελλάδα παράδειγμα η τιμή του Xiaomi Redmi note 2 (32gb) είναι περίπου 220 ευρώ. Εχεις δει τι παίρνεις από LG, Samsung, Sony κτλ κτλ σε αυτά τα λεφτά; Ασχετο το γεγονός ότι από έξω το παίρνεις 100 ευρώ κάτω.

Έχω δει γι᾽ αυτό το ανέφερα και πιο πάνω , παίρνω π.χ nexus εξαμήνου στα 260, στα 40 δεν κόλλησα...

Είδα και το hands on του Bacardi δεν τρελλάθηκα κιόλας. Εντάξει αν το παίρνεις απ᾽έξω και περάσει από 40 κύματα να γλυτώσεις τελωνεία, και μετά βάλε του ελληνική rom από την ελληνική κοινότητα, τότε οκ, αλλά άστο φίλε, τη γυναίκα πότε θα την δω.

εχεις δει φιλε ποτε κινεζικο αμαξι εστω και σε φωτογραφια... ? 

Πρώτη φορά Hong Kong λόγω επαγγέλματος το 1996, Κίνα πρώτη φορά πάλι λόγω επαγγέλματος 1999, 

έντυπη έκδοση 4Τ, αχρηστείο 2005 για το Landwind.

Που είσουν το 96-99, στο νυχτερινό που τελείωσες, φίλε;

Δημοσ.

μισο.. εβγαλες αποψη για κινεζικα αυτοκινητα επειδη πηγες το 99 που δεν υπηρχαν καν ηλεκτρικα παραθυρα?

ή επειδη ειδες μια ευρωπαικη εκδοση ενος μοντελου μιας καινουργιας εταιριας να βγαινει μαπα?

Δημοσ.

Έχω δει γι᾽ αυτό το ανέφερα και πιο πάνω , παίρνω π.χ nexus εξαμήνου στα 260, στα 40 δεν κόλλησα...

Είδα και το hands on του Bacardi δεν τρελλάθηκα κιόλας. Εντάξει αν το παίρνεις απ᾽έξω και περάσει από 40 κύματα να γλυτώσεις τελωνεία, και μετά βάλε του ελληνική rom από την ελληνική κοινότητα, τότε οκ, αλλά άστο φίλε, τη γυναίκα πότε θα την δω.

Υπάρχει ένα πρόβλημα στο σκεπτικό σου. Το Nexus 5X μπορεί να είναι ωραία συσκευή αλλά δεν φτάνει τις παροχές και την πρακτικότητα του redmi note 2. Δεν έχει ράδιο, δεν έχει micro-SD, δεν έχει υποδοχή για 2 κάρτες, δεν έχει αφαιρούμενη μπαταρία κτλ κτλ. Επίσης η διαφορά χρημάτων μεταξύ των 32GB εκδόσεων είναι 80 ευρώ και όχι 40. Ναι οκ το 5X έχει επίσης καλύτερα στοιχεία όπως αισθητήρα δαχτυλικών και ικανότερο σε γραφικά SoC αλλά δεν το λες και πιρπιτσόλι το note 2 σε αυτό το κομμάτι. 

Τέλος είναι μόνο αυτή η συσκευή. Μονόδρομος που λέμε. Συζήτηση κάνουμε έτσι και αλλιώς και υπάρχει λόγος που πολλοί έχουν μεταφέρει τα γούστα τους στα των κινέζικων συσκευών. Προσφέρουν απλά περισσότερα με λιγότερα. 

Δημοσ.

Εάν μιλάμε για κινητά των 700 συμφωνώ, αλλά στα 50-100 θα αγοράσω περσινή ναυαρχίδα από τα να μπω σε διαδικασία παραγγελίας από Κίνα (Δεν ξέρω εάν είδες το video του Bacardi για αγορές από εκεί) εφόσον δεν πωλούνται επίσημα Ευρώπη, κάποια τέλος πάντων, μην αρχίσουμε τα Huawei πωλούνται, τα έχει ο Γερμανός κλπ και γενικώς μην πιάνεσε από ένα παράδειγμα κινητού που ανέφερα, υπάρχουν σαφώς και άλλα με μεγαλύτερες ή και μικρότερες αποκλίσεις. 

Τέλος εάν υπάρχει πρόβλημα στο σκεπτικό μου, άστο καλύτερα να μην το σχολιάσω....συγχωρείσαι...

Δημοσ.

Εάν μιλάμε για κινητά των 700 συμφωνώ, αλλά στα 50-100 θα αγοράσω περσινή ναυαρχίδα από τα να μπω σε διαδικασία παραγγελίας από Κίνα (Δεν ξέρω εάν είδες το video του Bacardi για αγορές από εκεί) εφόσον δεν πωλούνται επίσημα Ευρώπη, κάποια τέλος πάντων, μην αρχίσουμε τα Huawei πωλούνται, τα έχει ο Γερμανός κλπ και γενικώς μην πιάνεσε από ένα παράδειγμα κινητού που ανέφερα, υπάρχουν σαφώς και άλλα με μεγαλύτερες ή και μικρότερες αποκλίσεις. 

Τέλος εάν υπάρχει πρόβλημα στο σκεπτικό μου, άστο καλύτερα να μην το σχολιάσω....συγχωρείσαι...

Μάκη κι εγώ φοβάμαι τις αράχνες αλλά τι σχέση έχει με το ακόμα ποιο άσχετο τόπικ ; 

φοβάσαι να πάρεις από έξω , καλά κάνεις , εμάς τι μας απασχολεί ; 

δεν θες να πάρεις κάτι που δεν έχει επίσημη υποστήριξη μαζί σου κι εγώ στον κάθε , άσχετο με την τεχνολογία , γνωστό μου θα του έλεγα μην πάρεις π.χ. xiaomi γιατί επίσημα δεν έχει ελληνικά

τι σχέση έχουν αυτά με το γενικό και αόριστο "κινέζικο = μάπα" ;

έχει γεμίσει ο κόσμος με άτομα που δεν θέλουν να χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους με πράγματα (που απλά δεν κατέχουν) και σχολιάζουν σε ένα φόρουμ κι σε ένα τόπικ που δεν θα έπρεπε να τους ενδιαφέρει (γιατί χάνουν τον πολύτιμο χρόνο τους)

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θέλω να προσβάλω κοινωνικές ομάδες ... αλλά δυστυχώς οι "άμπαλοι" παίζει να είναι και η πλειοψηφία.

Τι νομίζεις; παντού και με όλες τις εταιρείες στηρίζονται στην άγνοια του κοσμάκι και τον κοροιδευουν στη μάπα.

Χτες είδα -εδώ στο ινσομνια- ένα άρθρο με ένα παιδί που πήγε το τηλέφωνό του για Service και τον κοροιδευανε. (έτυχε να γνωρίζει κάποια ελάχιστα αυτός και καταλάβαινε ότι λέγανε παπαριές)

---

Τέσπα, για να μην βγάζετε λόγια που δεν είπα, η γνώμη μου για τα Κινέζικα είναι:

Τα κινέζικα είναι καλή επιλογή για τα λεφτά αυτά. Παρόλο που είναι όλο προβλήματα, είναι αρκετά λειτουργικά. (άλλωστε ποιον ενδιαφέρει η κάμερα; ποιον ενδιαφέρει ότι το βάζει 2 φορές/μερα στη μπρίζα; ποιος χρησιμοποιεί gps; ε βρε παιδί μ... και αν κολλήσει ξαφνικά 1 φορά τη μέρα δεν έγινε και κάτι)

Θα εκτιμουσα εαν μας απαντουσες ειλικρινα..

Ειχες ποτε κινεζικο απο αξιοπιστη εταιρια(lenovo/xiaomi/oneplus/meizou/zte)?

Τελος για τα επωνυμα...Εχετε την εντυπωση πως τα samsung/sony/htc θεωρουνταν παντα επωνυμα/αξιοπιστα?

Το ξερεις οτι οταν αγορασα το samsung f700(πιθανοτατα το κινητο που εχω ευχαριστηθει το περισσοτερο μεχρι τωρα) με οθονη αφης και πληκτρολογιο συρταρωτο το 2007 το βλεπανε φιλοι και με "κοροιδευανε" που δεν πηρα επωνυμο της τοτε εποχης(nokia/motorola/panasonic/erickson).

Δημοσ.

Αν υπήρχε μια αξιόπιστη κινεζική εταιρεία, Ναι

Δημοσ.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα τέτοιες απόψεις... Τις ίδιες που έχουν οι γονείς μου και οι παππούδες μου, οτι προέρχεται απο κινα είναι χαλια και φθηνο, Και του λεω πάντα, Αν σου δώσουν ενα χρυσω κόσμημα από Κίνα δεν έχει αξία, Δηλαδή με λιγα λογια το ίδιο μας λες και συ ,

Να βγάλουμε μια ετικέτα σε οτιδήποτε προέρχεται από Κίνα, ή να το θεωρούμε χαμηλης ποιότητας

ή να το κοστολογουμε χαμηλά

Όχι και άδικα νομίζω. Μας έχουν δώσει αφορμές.

Όταν παίρνεις σίδερο και σου χαλάει την επόμενη μέρα. (στην καλύτερη). Στην χειρότερη μπορεί να προκαλέσει ζημιά.

Ξέρεις ποιο είναι το θέμα; δεν είναι ότι μεγάλοι άνθρωποι είναι καχύποπτοι ή οτιδήποτε.

Είναι απλά ότι η νεολαία είναι πιο ευαίσθητη και γενικά κοιτάει ένα παρελθόν με αδίστακτους που μας φεσώσανε 400δις, και δεν θέλει να γίνει σαν αυτούς. Η νεολαία είναι αρκετά πιο ευαίσθητη. Θα χαιδέψει το καημένο το ζωάκη στο δρόμο. Θα το ταίσει... θα θα.

Αλλά... είμαστε παράλληλα και "βλκες" που έχουμε τυφλωθεί και , μονο-κ-μονο, για να μην προσβάλουμε κάποια εταιρεία, δεν αποδεχόμαστε την σαπίλα τους.

Δημοσ.

οι πωλητες-εταιριες-χονδρεμποροι μας εχουν δωσει αφορμες..

η κινα βγαζει σιδερα που λες για ολη την μεση ανατολη... σε χωρες με μισθο 100 δολλαρια το μηνα... και ως ο μεγαλυτερος εξαγωγεας στον κοσμο εννοειτε πως θα βγαλει κατι φτηνο και γι αυτες τις χωρες 

ουτε καν τους νοιζει η ευρωπαικη αγορα.. εμεις με το ζορι τα φερνουμε.. γιατι εχουν καλο κερδος.. γιατι ειναι φτηνα..

και φερνουν οι γυφτοι και λοιποι αυτα τα παιχνιδια μιας χρησης που εχουν στα πανηγυρια!

θα αγοραζε κανεις κινεζικο smartphone π.χ απο τα site αν ειχαν τις τιμες που εχουν και στην ελλαδα? 

δηλαδη οι κινεζοι εχουν προδιαγραφες ποιοτητας μονο για αμερικανικα τηλεφωνα και γερμανικα πλυντηρια? για τα δικα τους οχι?

Δημοσ.

Αλλά... είμαστε παράλληλα και "βλκες" που έχουμε τυφλωθεί και , μονο-κ-μονο, για να μην προσβάλουμε κάποια εταιρεία, δεν αποδεχόμαστε την σαπίλα τους.

βλάκας είναι αυτός που θα πάρει το σίδερο από το "παζάρι" γιατί λέει "έλα μωρέ σίδερο είναι" (και που θα το πουλήσει και Ελληνας βέβαια γιατί έχει ένα "καλό παιδί" που του τα φέρνει)

βλάκας είναι αυτός που θα πάρει το "τάδε κινητό" γιατί έχει της παναγιάς τα μάτια και κάνει 50 ευρώ και νομίζει ότι είναι το ίδιο με το άλλο που κάνει 1000 αλλά δεν έχει ψαχτεί πιο πρίν για το τι παίζει με το κινητό 

αλλά το θέμα είναι ότι στην τελευταία σου πρόταση κάνεις το ίδιο ακριβώς 

δεν τυφλώθηκες για να μην προσβάλεις κάποια εταιρία , απλά τυφλώθηκες και τις προσβάλεις όλες και το χειρότερο , τουλάχιστον αυτό μας έχεις πει , χωρίς καν να έχεις λόγο και εμπειρία (όχι το gsmarena δεν είναι τίποτα από τα 2)

Δημοσ.

Θα εκτιμουσα εαν μας απαντουσες ειλικρινα..

Ειχες ποτε κινεζικο απο αξιοπιστη εταιρια(lenovo/xiaomi/oneplus/meizou/zte)?

Τελος για τα επωνυμα...Εχετε την εντυπωση πως τα samsung/sony/htc θεωρουνταν παντα επωνυμα/αξιοπιστα?

Το ξερεις οτι οταν αγορασα το samsung f700(πιθανοτατα το κινητο που εχω ευχαριστηθει το περισσοτερο μεχρι τωρα) με οθονη αφης και πληκτρολογιο συρταρωτο το 2007 το βλεπανε φιλοι και με "κοροιδευανε" που δεν πηρα επωνυμο της τοτε εποχης(nokia/motorola/panasonic/erickson).

Δεν έχω Κινέζικα.

Καλά τώρα... τι συγκρίνεις Lenovo/ZTE/Oneplus κλπ ;;;

* Κάτι περίεργα ακούω για λαπτοπς Lenovo. Αλλά ας μην το αναλύσουμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...