Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν το εχω χρησιμοποιησει για αυτο δεν το προτεινα.. γενικα το point ειναι οτι με budget <200ε μπορεις οντως να αγορασεις κατι αξιολογο απο ελλαδα αν δεν θες να μπλεκεις με Κινα (εγγυηση, τελωνιο, διαθεσιμοτητα κτλπ)

Βασικα στο παραπανω που λες πρεπει να προσδιορισει ο καθενας τι θεωρει σαν αξιολογο. Προσωπικα στο budget που αναφερεις τα μονα που βλεπω ειναι Moto G(σε λεφτα κατω των 130ευρω πλεον),και μετα σε κατι τυπου Flex 2.Στα ενδιαμεσα μεταξυ Moto G και Flex 2 υπαρχουν διαφορες συσκευουλες με 2gb ram στο Android αλλα απο την στιγμη που εχει πεσει τοσο το Flex 2 δεν αξιζουν οι αλλες συσκευες.

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αντί να σε ενοχλεί που κάποιες γνωστές εταιρίες πουλάνε κινητά στην τιμή των 700€, όσο δηλαδή κοστίζει ένα καλό λαπτοπ σε ενοχλεί που οι Κινέζοι πουλάνε στα 300€.

δηλαδή τα 700€ είναι λογική τιμή ενώ τα 300€ δεν είναι. αντιθέτως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

εντάξει τώρα τι να σχολιάσει κανείς;

• Like 3
Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα έχουν ειπωθεί για τα κινέζικα κινητά και κακώς χαρακτηρίζονται "κινέζικα". Υπόψιν όμως ένα κινητό στην Ελλάδα πουλιεται 700€ γιατί πληρώνεις φόρους, service, ανταλλακτικά σε στοκ, υπαλλήλους εδώ, κτλ. Με αγορά από κίνα, δεν περιλαμβάνονται όλα αυτά στην τιμή.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα έχουν ειπωθεί για τα κινέζικα κινητά και κακώς χαρακτηρίζονται "κινέζικα". Υπόψιν όμως ένα κινητό στην Ελλάδα πουλιεται 700€ γιατί πληρώνεις φόρους, service, ανταλλακτικά σε στοκ, υπαλλήλους εδώ, κτλ. Με αγορά από κίνα, δεν περιλαμβάνονται όλα αυτά στην τιμή.

και ναι και οχι... Καποια (οχι ολα) Meizu και Xiaomi εισαγονται κανονικά, με πολυ φυσιολογικές τιμές (το καπέλωμα ειναι σε νορμαλ πλαισια δλδ) και κανονικα με εγγυησεις κλπ. Meizu, Public-Γερμανοι κλπ και απο Xiaomi τα φέρνει το Amazon.de.

Δημοσ.

δηλαδη ολα τα "μη κινεζικα" κινητα οπως samsung,lg,sony κτλπ που φερνουν στο σκρουτζ και κοστιζουν τα μισα λεφτα πολλες φορες δλδ απο 500-600 στα 300 ευρο κοντα δεν εχουν εγγυησεις service φορους υπαλληλους κτλπ?ελα τωρα μην λεμε αστεια πραγματα...απλα τα ξεφτιλιζουν οι μεγαλες αλυσιδες!

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι με την Κίνα σαν χώρα. Το πρόβλημα είναι με τις Κινέζικες εταιρείες που βγάζουν μη ποιοτικά προιοντα. Άλλωστε, ακόμα και οι επώνυμες εταιρείες εκεί φτιάχνουν τα εξαρτήματά τους.

Συγνώμη αλλά :

1)snapdragon 820

2)4gb ram 

3)3000mah 

4)Καλή κάμερα 

5)Ωραίο και  ποιοτικό σχεδιασμό

Και  3-3.5 κατοσταρικα τιμή σου  πολύ  τι να πω,Αγόρασε το αντίστοιχο της Samsung στα 760 ευρώ 

Και δεν  καταλαβαίνω τον όρο κινέζικο, οταν αναφέρεσαι, σε Xiaomi... Απο  τις ποιοτικοτερες συσκευές 

Εκεί την πατάτε. Λέτε "ουαου" specs.

1) Okey

2) Τι να την κάνω τόση ΡΑΜ; επίσης, τι ΡΑΜ είναι; τι συχνότητα; δηλαδή σαν να μου λες ότι ένα PC που έχει 4GB DDR2 στα κάτι λίγα Mhz είναι καλύτερο από 2GB DDR3 1600Mhz

3) Σουπερ! ένα κινέζικο με ΓΑΜΑΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ 3000mah. Το ότι τραβάει μπαταρία σαν νεράκι και κλαίνε όσοι τα αγόρασαν στα φορουμς το είδατε;

4) Κλαιν μαιν. και ένα κινητό με 200 ευρώ έχει μια πολύ καλή κάμερα 12mpx. Επίσης, οι φακοί τους έχουν θόρυβο και σε σκοτάδι είναι πιο μάπα από επώνυμο 200 ευρώ.

5) Το μόνο που θα συμφωνήσω. Δεν με απασχολεί η πλαστικούρα... ως shape το mi5 τα σπαει.

Γενικά τα 300 ευρώ για επώνυμο με τέτοια specs είναι τζάμπα πράγμα. Για Κινέζικο όμως, με όλα αυτά τα προβλήματα που έγραψα πάνω, είναι αρκετά λεφτά.

Α! ξέχασα να αναφέρω και το πρόβλημα με το GPS... δεν πειράζει, το ανέφερε ο πάνω πάνω.

...

Οχι τίποτα άλλο αλλά πρέπει να είσαι και μικρός , από μεγάλο άνθρωπο να το δεχτώ

Ίσως φταίει που το βλέπω λογικά, χωρίς να υποστηρίζω τα Κινέζικα ή τα επώνυμα. Εγώ απλά έκανα μια έρευνα για τα Xiaomi (για να ξέρω ρε παιδί μου... αν είναι όντως τόσο καλά να μην δώσω τσάμπα 500 ευρώ για το επόμενο κινητό) και είδα ΠΟΛΛΑ σχόλια όπου είχαν τα παραπάνω προβλήματα. 

Δεν γίνεται τώρα να βλέπεις σε επώνυμο φόρουμ (gsmarena ¨ηταν ;) στα 200 σχόλια ξέρω γω, οι 30 να γράφουν ότι είχαν πρόβλημα. είναι το 15%.

αντί να σε ενοχλεί που κάποιες γνωστές εταιρίες πουλάνε κινητά στην τιμή των 700€, όσο δηλαδή κοστίζει ένα καλό λαπτοπ σε ενοχλεί που οι Κινέζοι πουλάνε στα 300€.

δηλαδή τα 700€ είναι λογική τιμή ενώ τα 300€ δεν είναι. αντιθέτως είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.

εντάξει τώρα τι να σχολιάσει κανείς;

Με ενοχλεί να πουλάνε προβληματικές συσκευές. Και όχι! δεν θα έδινα 700ε. Θα έπαιρνα κάτι με 400-450 (150~ παραπάνω από ένα xiaomi mi5) και θα έκανα καλύτερα τη δουλειά μ.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι με την Κίνα σαν χώρα. Το πρόβλημα είναι με τις Κινέζικες εταιρείες που βγάζουν μη ποιοτικά προιοντα. Άλλωστε, ακόμα και οι επώνυμες εταιρείες εκεί φτιάχνουν τα εξαρτήματά τους.

1) Okey

2) Τι να την κάνω τόση ΡΑΜ; επίσης, τι ΡΑΜ είναι; τι συχνότητα; δηλαδή σαν να μου λες ότι ένα PC που έχει 4GB DDR2 στα κάτι λίγα Mhz είναι καλύτερο από 2GB DDR3 1600Mhz

3) Σουπερ! ένα κινέζικο με ΓΑΜΑΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ 3000mah. Το ότι τραβάει μπαταρία σαν νεράκι και κλαίνε όσοι τα αγόρασαν στα φορουμς το είδατε;

4) Κλαιν μαιν. και ένα κινητό με 200 ευρώ έχει μια πολύ καλή κάμερα 12mpx. Επίσης, οι φακοί τους έχουν θόρυβο και σε σκοτάδι είναι πιο μάπα από επώνυμο 200 ευρώ.

5) Το μόνο που θα συμφωνήσω. Δεν με απασχολεί η πλαστικούρα... ως shape το mi5 τα σπαει.

Γενικά τα 300 ευρώ για επώνυμο με τέτοια specs είναι τζάμπα πράγμα. Για Κινέζικο όμως, με όλα αυτά τα προβλήματα που έγραψα πάνω, είναι αρκετά λεφτά.

Α! ξέχασα να αναφέρω και το πρόβλημα με το GPS... δεν πειράζει, το ανέφερε ο πάνω πάνω.

Α! μην ξεχάσω ρε... έχω έναν φίλο που έκανε βίντεο για YT (unboxing xiamo mi4) και του έκλεισε το κινητό κατά τη διάρκεια του recording. (φυσικά κόπηκε από το βίντεο)

Νταξ. δεν είναι και για τα σκουπίδια. 200 ευρώ είναι καλά για Mi 5.

Ίσως φταίει που το βλέπω λογικά, χωρίς να υποστηρίζω τα Κινέζικα ή τα επώνυμα. Εγώ απλά έκανα μια έρευνα για τα Xiaomi (για να ξέρω ρε παιδί μου... αν είναι όντως τόσο καλά να μην δώσω τσάμπα 500 ευρώ για το επόμενο κινητό) και είδα ΠΟΛΛΑ σχόλια όπου είχαν τα παραπάνω προβλήματα. 

Δεν γίνεται τώρα να βλέπεις σε επώνυμο φόρουμ (gsmarena ¨ηταν ;) στα 200 σχόλια ξέρω γω, οι 30 να γράφουν ότι είχαν πρόβλημα. είναι το 15%.

Με ενοχλεί να πουλάνε προβληματικές συσκευές. Και όχι! δεν θα έδινα 700ε. Θα έπαιρνα κάτι με 400-450 (150~ παραπάνω από ένα xiaomi mi5) και θα έκανα καλύτερα τη δουλειά μ.

Λογικό να του κλείσει το xiamo, για τα υπόλοιπα είναι απλά ένα ακόμη ανέκδοτο σαν αυτά που έγραψες στο πρώτο ποστ, πραγματικά σε ευχαριστώ που με έκανες και γέλασα, στις μέρες μας είναι σπάνιο 

• Like 2
Δημοσ.

1) Okey

βασικά δεν καταλαβαίνω τι έρευνα έκανες και σίγουρα η έρευνα δεν αφορά το Mi5 (γιατί δε το έχει σχεδόν κανένας ;)

τώρα αν το Mi4 είχε θέματα δεν γνωρίζω 

γνωρίζω όμως για το redmi 1 , συσκευή με Mediatek Που τα περισσότερα κινητά είχαν θέμα με το gps στο redmi δεν μασούσε μια (α επίσης και σε galaxy s είχα θέμα με το gps -αργότερα με την amoled  , άρα η οι κορεάτες είναι gtp)

βέβαια το gsmarena δεν μου λέει κάτι για τα σχόλια του , να μου πεις από κανά xda ή έστω το δικό μας το myphone να το δεχτώ , αλλά για τα comments του gsmarena είναι επιπεδου του δικού σου , μια γενικότητα (σχεδόν) χωρίς κανένα νόημα 

1-2-3-4-5 εξακολουθούμε να μιλάμε για το Mi5 Και τα είδες όλα αυτά ;;;; (ddr 4 έχει , δεν πήρε τις μνήμες από το σκρούζ κι έβαλε ό.τι βρήκε φθηνότερο παιδιά και η μπαταρία είναι ό.τι λέει)

υ.γ. να μου πεις προβλήματα της Miui (κυρίως με εμάς τους "Ευρωπαίους" χρήστες) να το δεχτώ , τα άλλα άστα

Δημοσ.

1) Okey

5) Το μόνο που θα συμφωνήσω. Δεν με απασχολεί η πλαστικούρα... ως shape το mi5 τα σπαει..

Όντως το mi4 με f1.8 είναι μάπα στο σκοτάδι.. Α ούτε και η μπαταρία του βγάζει 5 ώρες screen on time οταν διπλα μου το s6 έχει σβήσει στο τριωρο..

Την πάτησα ο καημένος και έχασα 200€

Λυπάμαι αλλά η έρευνα που έκανες δεν είναι καλή..

• Like 1
Δημοσ.

Ευτυχως για μας υπαρχουν πολλες επιλογες.Και φτηνες και ακριβες.

Στα 300€ θα προτιμουσα ενα LG G4 κυριως για την εγγυηση αν χρειαστει και για την πολυ καλη του καμερα.

Αλλα σιγουρα δεν ειναι ολα τα Κινεζικα το ιδιο,οπως δεν ειναι και ολα τα πιο γνωστα σε εμας λογω ιστοριας (δεν θα πω επωνυμα γιατι θεωρω πιο επωνυμη την huawei απο οτι την HTC πια).Αλλαξαν τα πραγματα και μπορεις να βρεις αξιοπιστια και εγγυηση σε αρκετα Κινεζικα.

Π.χ. χιλιες φορες να παρω ενα xiaomi redmi note 2 ,παρα ενα LG G4 s ή καποιο s5 neo και τετοιες μπουρδες στα ιδια λεφτα.

Στα πιο πολλα λεφτα (300 και πανω) ,θα προτιμησω καποιο απο skroutz samsung ή LG λογω εγγυησης,μεταπωλησης και ανταλλακτικων.

Αλλα οκ ετσι το σκεφτομαι εγω...

• Like 1
Δημοσ.

Οτι πληρωνεις παιρνεις αγαπητε. Αν θες να μου εχεις το τελευταιο τεχνολογικα μοντελο day one θα πληρωσεις αναλογα. Αλλιως περιμενεις να βγει το επομενο μοντελο και χτυπας το προηγουμενο μιση τιμη. Και μαντεψε αλλα και στην μιση τιμη παλι ειναι μεσα αυτα που αναφερεις. Αλλα δυστηχως οτι ειμαστε σαν λαος(στα κινητα τουλαχιστον)της μουρης,τοτε δεν ειναι και τυχαιο γιατι οι 700ρες που γραφεις παραπανω ολως τυχαιως ειναι για 1 συγκεκριμενο μοντελο-εταιρια.

Σημερα πηγα πχ στο Kaizer το κινητο μου(moto g3)για service λογω καμμενου pixel. Περιμενα περιπου 30-40λεπτα μεχρι να φυγω και στο διαστημα αυτο εφυγαν 5-6 Iphone 6s 64gb(μαλιστα ενας εριξε ακυρο στο κινητο γιατι το ηθελε σε μαυρο και ειχε τελειωσει).

Οταν το S6 πλεον κοστιζει τα μισα χρηματα.

Αρα πλεον να μην μας κανουν εντυπωση ορισμενα πραγματα και γιατι οι κινεζοι εχουν παρει τα πανω τους,ειδικα οταν πλεον βλεπουμε ποιοτικες κατασκευες και απο αυτους.

Δημοσ.

Στα 300€ θα προτιμουσα ενα LG G4 κυριως για την εγγυηση αν χρειαστει και για την πολυ καλη του καμερα.

Αλλα σιγουρα δεν ειναι ολα τα Κινεζικα το ιδιο,οπως δεν ειναι και ολα τα πιο γνωστα σε εμας λογω ιστοριας (δεν θα πω επωνυμα γιατι θεωρω πιο επωνυμη την huawei απο οτι την HTC πια).Αλλαξαν τα πραγματα και μπορεις να βρεις αξιοπιστια και εγγυηση σε αρκετα Κινεζικα.

Π.χ. χιλιες φορες να παρω ενα xiaomi redmi note 2 ,παρα ενα LG G4 s ή καποιο s5 neo και τετοιες μπουρδες στα ιδια λεφτα.

Στα πιο πολλα λεφτα (300 και πανω) ,θα προτιμησω καποιο απο skroutz samsung ή LG λογω εγγυησης,μεταπωλησης και ανταλλακτικων.

αυτό ακριβώς 

ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες

εγώ π.χ. που ξέρω και θα ασχοληθώ με την συσκευή μου έχω περισσότερες επιλογές 

σε φίλο/γνωστό θα προτείνω άλλα , με βάση πάντα τις ανάγκες του και την χρήση 

αλλά το να συγκρίνουμε τα goophone , agnosto-phone με κινητά της xiaomi / meizu .............. 

Δημοσ.

1) Okey

ερρμμμ εσυ την πατάς...  Ολα τα στοιχεια που αναφέρεις ειναι διαθέσιμα απο τον κατασκευαστή. Γνωστά και επίσημα. Αν σου κάνει διαλέγεις αν δε σου κάνει προσπερνας. Και επι των μνημων/ταχυτητων ειναι πλήρως ανταγωνιστικά και τα κυκλωματα ειναι ιδια ακριβώς με των υπολοιπων παραδοσιακών κατασκευαστων.

Στο θέμα της μπαταρίας... μιλας σοβαρά τώρα? Δειξε μου ΕΝΑΝ κατασκευαστη, επωνυμο η μη που δεν ειχε ποτε του θέμα με battery drain! Αυτα ομως ειναι θέματα ROM τα οποια διορθώνονται σχετικά σύντομα. Φυσικά παιζει να σου την κάνει την δουλειά καποιο app τρίτο οποτε το προβλημα ειναι δικο σου και οχι του κατασκευαστή.

Κάμερα.... με 200 ευρώ ΚΑΝΕΝΑ κινητο δεν εχει καλή κάμερα. Καλές εχουν μονο οι ναυαρχίδες. ΟΛΑ τα κινητα εχουν θόρυβο στην ληψη σκοτεινών θεμάτων... ακομα και οι ναυαρχίδες απο οποιαδήποτε εταιρια. Ακομα δεν εφευρεθηκε το κοκκαλάκι της νυχτεριδας.

Και σου ξαναλένε, πως το επώνυμο σου των 300 ευρώ, θα είναι αρκετά πισω σε δύναμη και οχι μονο με το κινητο εισαγωγης απο Κινα. Δεν συγκρινεις τα ιδια πράγματα. Συγκρινεις μια γενιά πισω (και αν, γιατι με 300 ευρώ ειναι χλωμά πραγματα ακομα και για περισυνο επώνυμο) με μια φρεσκαδούρα κινητο με ολα τα τελευταια καλουδια.

Επίσης θα θελα να ακουσω και για το GPS.... Υποπτευομαι σε τι αναφέρεσαι, αλλα πες...

Γενικά, πήρες σβάρνα μερικά τοπικ κινέζικων κινητων (αγνωστα ποια) διάβασες 5 πράγματα και έχεις βγάλει τα συμπεράσματα σου γενικα. Εν τω μεταξυ φανι στορυ προβληματα εμφανίζονται μια χαρά και στα "επωνυμα" αλλά... επιλεκτικη ανάγνωση προφανως.

Βεβαια προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι το "300 ευρώ πολλά ειναι, για 200€ ισως". Τι πάει να πει αυτό? Αν βγάζουν τα προβληματα που λες, ουτε 10 ευρώ, οχι 200... Οταν αγοράζουμε κάτι, δεν αγοράζουμε την τιμή αλλα το functionality!

Αμα δε γουστάρεις Κινα, σου βγαίνει το ρατσιστικό ρε παιδι μου, καλά κανεις! Το οτι έκανες τόπικ για να μας το πεις αυτό δεν ξέρω που αποσκοπει. Ειναι καποια αποπειρα αυτοεπιβεβαιωσης της επιλογης σου?

Ο γραφών έδινε και δίνει ουκ ολίγα φράγκα κάθε χρόνο σε κινητά και ρέστα και απο τα χέρια μου εχουν περάσει αρκετα πρωτοκλασσάτα. Αυτή τη στιγμή ειμαι με κινέζο και άνετα θα ξαναπερνα γιατι πολυ απλά δεν εχω χάσει κάτι σε σχέση με το επώνυμο, αντιθετως γλυτωσα και 2-3 κατοστάρικα.

• Like 3
Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω πως στην "έρευνα" που έκανα, έψαξα για "xiaomi mi 4 opinions" και όχι "xiaomi mi 5 problems".

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Δεν λέω ότι τα Κινέζικα είναι προβληματικά. Απλά λέω ότι έχουν λίγα περισσότερα προβλήματα από τα επώνυμα.

ΥΓ: Αυτό με το service στα επώνυμα κινητά, 3 χρόνια δεν έχει πάθει το παραμικρό και δεν χρειάστηκε ποτέ service το κινητό μ. Οπότε, μην δίνετε τζάμπα 700 ευρώ για κινητό, επειδή θα σας παρέχει service στην Ελλάδα.

Βεβαια προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι το "300 ευρώ πολλά ειναι, για 200€ ισως". Τι πάει να πει αυτό? Αν βγάζουν τα προβληματα που λες, ουτε 10 ευρώ, οχι 200... Οταν αγοράζουμε κάτι, δεν αγοράζουμε την τιμή αλλα το functionality!

Μπορεί παρόλα αυτά τα προβλήματα να είναι μια χαρά λειτουργικό. Οπότε, μπορεί κάποιος να μην έχει θέμα που θα το έχει στη πρίζα κάθε 10 ώρες, που στο σκοτάδι δεν θα τραβάει όπως τα επώνυμα (δεν θα τον ενδιαφέρει καν η φωτογραφία), και να μην χρησιμοποιεί καν GPS.

Έτσι, μια χαρα λειτουργικό είναι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...