stereotype Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Παιδιά καλησπέρα, Έχω ένα ASUS N551JK και αφού έκανα clean install τα Windows 10 σε καινούριο SSD, τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζω περίεργο προβληματάκι με θερμοκρασίες και fan speed (για την ακρίβεια, δεν είμαι σίγουρος αν όντως είναι πρόβλημα, αλλά σίγουρα με ανησυχεί). Το μηχάνημα διατηρεί σχετικά υψηλές θερμοκρασίες (>55 C) σε πολύ χαμηλό CPU usage (<5%) σχεδόν σταθερά, όπως φαίνεται στα screenshots που παραθέτω. Να αναφέρω ότι το λάπτοπ είναι full updated, ακόμη και το BIOS, και ότι είναι φρέσκο, καθώς αγοράστηκε Σεπτέμβριο και πέρασε και από επίσημο service ASUS στην Αγγλία για άλλο πρόβλημα. Συνεπώς, είναι απίθανο να έχει μαζέψει ήδη σκόνη το fan. Επίσης, κανένα ύποπτο process δεν τρέχει στο background. Στο τελευταίο screenshot φαίνονται κάποια peaks που κάνει ο CPU κατά την έναρξη, όπου οι θερμοκρασίες αγγίζουν για λίγο μέχρι και 72 C, πράγμα που μου έκανε εντύπωση. Νομίζω ότι η κατάσταση δεν ήταν έτσι με Windows 8.1 Η θερμοκρασία δωματίου είναι κανονική, υποθέτω κοντά στους 21-22 C (κάθεσαι άνετα με κοντομάνικο). Ποια η γνώμη σας?
Tempor Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Επειδης περασε σερβις δε σημαινει οτι το καθαρισαν.
thanosga Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Ισως δημιουργεί πρόβλημα ο καινούριος ssd. Σε φίλο που πέρασα πρόσφατα ένα το έκανε το λάπτοπ ηλεκτρικό μάτι κουζίνας 70-81 β. Ξαναέβαλα τον παλιό σκληρό και όλα εντάξει 40-45 β. Δοκίμασε λοιπόν τον παλιό σκληρό και πες μας..
nikοs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Τι σχέση έχει ο ssd ρε παιδιά;;;Αυτό που γράφει ο φίλος από πάνω είναι φαινόμενο που εν μέρη συναντήθηκε μόνο σε mac και λέω εν μέρη γιατι εκεί δεν είχαμε θερμοκρασίες αλλά τα fanάκια χτύπαγαν κόκκινο στις στροφές... Ο ssd βοηθάει στο να πέφτουν οι θερμοκρασίες και αυτό γιατί δεν έχει μηχανικά μέρη και έτσι ο ίδιος ο δίσκος είναι πιο ψυχρός με αποτέλεσμα ολόκληρο το μηχάνημα να είναι ελαφρώς πιο κρύο... Από εκεί και πέρα o με ένα googlάρισμα είδα πως ο συγκεκριμένος επεξεργαστείς παίζει σε σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες,άρα δεν είναι μόνο δικό σου πρόβλημα...Τσέκαρε μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή της asus ή κάποια επιλογή μέσα από τα bios για silent mode που ουσιαστικά κρατάει τις στροφές των ανεμιστήρων χαμηλά για να μην ακούγεται το λαπτοπ και ως αποτέλεσμα έχεις τις μεγάλες θερμοκρασίες... Επίσης το "νομίζω πως στα 8.1 δεν ήταν έτσι" δεν είναι και πολύ κατατοπιστικό...Νομίζεις ή υποθέτεις;;;
ss13 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Τι μοντέλο έχεις ; Τι κάρτα γραφικών έχεις ; https://www.asus.com/us/support/article/565/
thanosga Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Τι σχέση έχει ο ssd ρε παιδιά;;;Αυτό που γράφει ο φίλος από πάνω είναι φαινόμενο που εν μέρη συναντήθηκε μόνο σε mac και λέω εν μέρη γιατι εκεί δεν είχαμε θερμοκρασίες αλλά τα fanάκια χτύπαγαν κόκκινο στις στροφές... Ο ssd βοηθάει στο να πέφτουν οι θερμοκρασίες και αυτό γιατί δεν έχει μηχανικά μέρη και έτσι ο ίδιος ο δίσκος είναι πιο ψυχρός με αποτέλεσμα ολόκληρο το μηχάνημα να είναι ελαφρώς πιο κρύο... Από εκεί και πέρα o με ένα googlάρισμα είδα πως ο συγκεκριμένος επεξεργαστείς παίζει σε σχετικά μεγάλες θερμοκρασίες,άρα δεν είναι μόνο δικό σου πρόβλημα...Τσέκαρε μήπως υπάρχει κάποια εφαρμογή της asus ή κάποια επιλογή μέσα από τα bios για silent mode που ουσιαστικά κρατάει τις στροφές των ανεμιστήρων χαμηλά για να μην ακούγεται το λαπτοπ και ως αποτέλεσμα έχεις τις μεγάλες θερμοκρασίες... Επίσης το "νομίζω πως στα 8.1 δεν ήταν έτσι" δεν είναι και πολύ κατατοπιστικό...Νομίζεις ή υποθέτεις;;; Έτσι πίστευα κι εγώ μέχρι που συνάντησα αυτό το φαινόμενο σε hp με ιντελ ι5 480μ 3ετίας; μοντέλο . Προχθές τον βάλαμε και τρελαθήκαμε. Σφαίρα το λάπτοπ, αλλα τρελες θερμοκρασίες. Αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθησει και μας δώσει λύση ευπρόσδεκτη!! Ο ssd ελέγχθηκε και δεν έχει κανένα πρόβλημα
thanosga Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Κάτι άλλο σου ανεβάζει θερμοκρασίες και όχι ο ssd! ...και με τον σκληρό γιατί ξαναπέφτει η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα; Εδώ σε θέλω μάστορα... Σίγουρα υπάρχει ασυμβατότητα υλικού ή software. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το Bios;
nikοs Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δύο διαφορετικοί σκληροί = δύο διαφορετικά φορμάτ ίσως κάτι δεν έχεις κάνει σωστά με τους drivers. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα