Προς το περιεχόμενο

Exei mellon to redhat?

dominant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάτι τελευταίο: η ιστορία γράφεται από ανθρώπους, όχι από εταιρίες... ο Linus Torvalds και ο RMS έχουν εξασφαλίσει μία θέση στην ιστορία των υπολογιστών, ενώ η RedHat και η Microsoft όχι, και μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν.

Εγώ θα έλεγα οτι η θέση της Microsoft στην ιστορία είναι κάτι παραπάνω απο εξασφαλισμένη ! όχι μόνο αξίζει να σημειωθεί στην ιστορία αλλά άλλαξε και την πορεία της ιστορίας αφόυ άνοιξε τον δρόμο στην μαζική χρησιμοποίηση των H/Y ακόμα και απο τη γιαγιά μου πχ ! Αν δεν υπήρχε η microsoft ίσως υπήρχε κάποια άλλη εταιρεία αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά ! Η ιστορία φτιάχνεται απο ανθρώπους όπως ο Torvalds αλλά πριν απο αυτόν υπήρχε και ο Gates . . . Σκεφτείτε οτι αν κάποια εταιρεία (όπως ήρθαν τα πράγματα η MS) δεν είχε κάνει αυτά που έκανε, μπορεί το PC να είχε μείνει μια "elite"΄και πανάκριβη λύση για λίγους και εκλεκτούς που θα το είχαν πραγματικά ανάγκη για επαγγελματικούς λόγους ! Είναι σχεδόν σίγουρο οτι δεν θα μιλούσαμε καν για το linux τώρα !

Εγώ δεν θέλω να δω το χώρο της πληροφορικής να μετατρέπεται σε γήπεδο με οπαδούς ομάδων MS-linux-*BSD-Solaris . . .κλπ, υπάρχουν λύσεις για όλα τα γούστα και τελικά η επιλογή λειτουργικού σχετίζεται με το πόσο θέλει να ασχοληθεί με το θέμα ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ο καθένας .Άντε να πείσω τον αδερφό μου που τον ενδιαφέρει να κατεβάζει τραγούδια απο το kazaa να μάθει linux !

Παιδιά, και η microsoft έχει παίξει τον ευγεργετικό της ρόλο στο θέμα PC, όπως έχει παίξει και βρώμικα επίσσης ! Το θετικό είναι οτι δε ζούμε σε ένα κόσμο αυστηρά μονοπωλιακό! υπάρχουν τόσα λειτουργικά, και πίσω απο το linux υπάρχει η Hewlet Packard και η IBM, δεν είναι τόσο μαύρα κι άραχνα όλα !

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδιά ... ο καθένας απαντά σε διαφορετική (ιδεατή) ερώτηση και δεν πρόκειται ποτέ να βγάλουμε άκρη.

Γι' αυτό αφήνω σε εσάς την εξέλιξη του Linux και μόλις το εξελίξετε σε βαθμό που αποκτήσει

Φιλικό GUI

Plug and don't pray

Ένα σοβαρό office

Πληθώρα συμβατού λογισμικού για κάθε δουλειά

Συμβατούς drivers για κάθε είδους hardware

ΧΩΡΙΣ

1. restart μετά από κάθε εγκατάσταση

2. μπλέ οθόνες

3. κολλήματα

4. ΤΡΥΠΕΣ ασφαλείας

να μου πείτε να το δοκιμάσω.

Φιλικά ...

Δημοσ.

μπορείς να το δοκιμάσεις και τώρα όπως είναι ;-) είναι ήδη σε πολύ κάλό επίπεδο, εξαρτάται πόσο χρόνο έχεις να αφιερώσεις για να το "ανακαλύψεις"

Δημοσ.
μπορείς να το δοκιμάσεις και τώρα όπως είναι ;-) είναι ήδη σε πολύ κάλό επίπεδο, εξαρτάται πόσο χρόνο έχεις να αφιερώσεις για να το "ανακαλύψεις"

Δεν έχω ούτε χρόνο ούτε όρεξη να ανακαλύπτω πράγματα ... θέλω να μου αποκαλύπτονται ...

Δημοσ.
Κάτι τελευταίο: η ιστορία γράφεται από ανθρώπους, όχι από εταιρίες... ο Linus Torvalds και ο RMS έχουν εξασφαλίσει μία θέση στην ιστορία των υπολογιστών, ενώ η RedHat και η Microsoft όχι, και μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσουν.

Εγώ θα έλεγα οτι η θέση της Microsoft στην ιστορία είναι κάτι παραπάνω απο εξασφαλισμένη ! όχι μόνο αξίζει να σημειωθεί στην ιστορία αλλά άλλαξε και την πορεία της ιστορίας αφόυ άνοιξε τον δρόμο στην μαζική χρησιμοποίηση των H/Y ακόμα και απο τη γιαγιά μου πχ ! Αν δεν υπήρχε η microsoft ίσως υπήρχε κάποια άλλη εταιρεία αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά ! Η ιστορία φτιάχνεται απο ανθρώπους όπως ο Torvalds αλλά πριν απο αυτόν υπήρχε και ο Gates . . . Σκεφτείτε οτι αν κάποια εταιρεία (όπως ήρθαν τα πράγματα η MS) δεν είχε κάνει αυτά που έκανε, μπορεί το PC να είχε μείνει μια "elite"΄και πανάκριβη λύση για λίγους και εκλεκτούς που θα το είχαν πραγματικά ανάγκη για επαγγελματικούς λόγους ! Είναι σχεδόν σίγουρο οτι δεν θα μιλούσαμε καν για το linux τώρα !

Εγώ δεν θέλω να δω το χώρο της πληροφορικής να μετατρέπεται σε γήπεδο με οπαδούς ομάδων MS-linux-*BSD-Solaris . . .κλπ, υπάρχουν λύσεις για όλα τα γούστα και τελικά η επιλογή λειτουργικού σχετίζεται με το πόσο θέλει να ασχοληθεί με το θέμα ΗΛ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ο καθένας .Άντε να πείσω τον αδερφό μου που τον ενδιαφέρει να κατεβάζει τραγούδια απο το kazaa να μάθει linux !

Παιδιά, και η microsoft έχει παίξει τον ευγεργετικό της ρόλο στο θέμα PC, όπως έχει παίξει και βρώμικα επίσσης ! Το θετικό είναι οτι δε ζούμε σε ένα κόσμο αυστηρά μονοπωλιακό! υπάρχουν τόσα λειτουργικά, και πίσω απο το linux υπάρχει η Hewlet Packard και η IBM, δεν είναι τόσο μαύρα κι άραχνα όλα !

Ksereis oti an den htan h Microsoft ta pragmata 8a htan polu kalutera? Pws ekane h M$ to MS-DOS? Mhpws to agorase apo kapoion asxeto me Microsoft kai to pou lhse san diko ths?

Pws ekane h M$ ta windows? Mhpws klemenh idea apo Apple?

Pws ginetai loipon mia etairia pou ta proionta ths einai klemena na kanei kalo? kai sthn periptwsh twn windows an den kanw la8os h apple eixe dwsei prototupa tou mac sthn M$ kai kala gia na thn boh8hsei h M$ thn apple ston tomea twn leitourgikwn, kai h M$ ebgale OS diko ths carbon! Kai prin bgalei h apple thn final version h M$ eixe kanei hdh sumfwnies me alles etairies gia na prow8hsei ta windows. Giati nomizeis oti ta windows einai toso xalia? Giati grafthkan grhgora (douleies tou podariou pou leme) kai basismena se mia patata sunexisan kai tis epomenes versions. Kai mhn ksexname oti ton kairo pou protobghkan ta wondows ta mac eixan xronia fwtos kalutero OS...

Apenantias to Linux pou basisthke sto unix, ena leitourgiko ftiagmeno OXI gia ton aplo xrhsth alla gia advanced xrhstes, programmers ktl, exei ftasei sto epipedo na einai KAI user friendly etoimo gia ton xrhsth windows (blepe mandrake, sure, redhat ktl). Twra an kapoios balei linux kai exei exotic hardware pou den exei support gia Linux mporei na riksei ena brisidi sthn M$ pou exei kanei toda kala se mas kai kanei kalh douleia sto na "pei8ei" tis etairies na bgazoun drivers prwta gia windows kai AN bgaloun gia linux.

H M$ einai monopwleio kai to epibalei! Me tropous pou perilambanoun kai ton ekbiasmo!

@gv

Φιλικό GUI

Mallon den exeis dei pote sou Gnome h KDE.

Plug and don't pray

Se auto to 8ema isws prepei na ksereis kapoia pragmata gia to pc sou gia na mhn pray

Ένα σοβαρό office

Blepe OpenOffice gia tribeis ta matia sou

Πληθώρα συμβατού λογισμικού για κάθε δουλειά

Yparxoun apeira progs gia ka8e douleia, apo ta opoia polla progs gia windows empneusthkan

Συμβατούς drivers για κάθε είδους hardware

H kalh mas M$ bazei to xeri ths... :roll: Pali kala pou uparxoun kati porwmena tupakia pou frontizoun na kanoun oti mporoun gia na bgaloun drivers gia linux.

restart μετά από κάθε εγκατάσταση

Auto einai to kamari tou Linux (to brhkes sta windows kai sou arese? :roll: :lol: )

μπλέ οθόνες

Auto einai to kamari twn windows :lol: :lol:

κολλήματα

Den paizoun sto Linux

ΤΡΥΠΕΣ ασφαλείας

Exeis akousei tipota gia security holes gia linux?

Auta. :D

Δημοσ.

φίλε μου πρέπει να σου πω οτι η πραγματικότητα είναι απλά το χρώμα του γυαλιού μέσα απο το οποίο βλέπει ο καθένας.Δε σε κατηγορώ που τα γυαλιά σου έχουν γεμίσει πινγκουίνους - κι εμένα εμφανίζονται συχνά αλλά τουλάχιστον βλέπω και άλλα χρώματα . . .

Δημοσ.

gv: edaksi ta alla pou egrapses, na dexto oti ade den evales Linux kai den ta ksereis(an kai en meri sou apadise o Dimmu_Borgir) alla ekeino to telefteo --ekeino me to tripes asfaleias ... ti na pw... exei vouiksei o kosmos me tis patates tis MS alla afto den einai epixirima.Epixirima gia to oti to Linux einai asfales einai to oti kaneis oti thes(!!) me tin enoia "Emeis re file sou dinoume kai ton kodika gia oti thes, meta einai dikia sou doulia to ti tha kaneis gia na exeis to systyma sou asfales" me tin proipothesi oti ksereis kai oti exeis oreksi gia doulia na to settareis.Allios an thes vale MS-Windows kai na koimase isixos...

Oso gia to fedora x*stike i forada sto aloni re pedi mou pia.Etsi kai allios gia to enterpise edition tou redhat plirones, e eipan ekei ta miala tou redhat na onomasoun tin desktop edition(pou einai free) fedora kai siga to thema :lol: :lol:

Vasiko thema einai poso to Linux exei mellon stin Ellada ektos twn oriwn twn panepistimiwn/TEI.Etairies kai trapezes vazoun Solaris i HPUX apo oso akouw kai den mou kanei ediposi vevea.Ta pragmata en Elladi einai tragika alla afto einai alli istoria...Endiktika anafero oti ixa diavasei kapou oti stin Germania apofasisan na valoun se dimosies ipiresies Linux ksilonodas ta windows :idea:

PS:@gv

Pou me to pou vgike to RPC vuln gia Win, routares tin misi ellada kai oxi tin alli misi giati etrexe WindowsME i 98(se)...ti patch kai istories -- apo oti thimame to prwto patch itan allagi twn offsets mono..

Δημοσ.

Oso kai na lete oti to linux einai user friendly den einai! Apla pramata.....

Me to pou mpeis tha vreis se mia mera 3-4 bugs sto KDE!!

Thimamai sto suse 8 pou den allaze to background sto root - kai meta mou lete gia bugs :)

Sxetika me to logismiko se linux: DEN iparxei software gia kathe xrisi! Iparoxun polla pragmata gia ta opoia den exei grafei akoma logismiko. Ena aplo paradeigma: Ziteitai ftp client me GUI perivallon (siga min grafo ta onomata arxeion gia na ta katevaso :P ) pou na ipostirizei tin dimiourgia liston (gia katevasma) kai fxp transfers.... (san to FlashFXP ton windows).

Sxetika me tin redhat: ama zitaei lefta gia ta updates eite tha ta pernoume opos ta windows :D [gia ososu exoun tosi anagi ta redhat] i tha xrisimopoiisoume allo distro.

Pantos mia aporia pou exo einai giati kathontai kai kanoun 300 distro kai diaforetika pragmata gia kati anti gia ena kai leitourgiko!

Δημοσ.

Thimamai sto suse 8 pou den allaze to background sto root - kai meta mou lete gia bugs

Δε μίλησε κανείς για bugs! Μιλήσαμε για security holes (νομίζω το ότι δεν άλλαζε bg στο root δεν αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας...). Προφανώς και υπάρχουν bugs ειδικά στα δύο Desktop Environments' date=' αλλά διορθόνωνται και βελτιώνονται με μεγάλους ρυθμούς.

Ziteitai ftp client me GUI perivallon (siga min grafo ta onomata arxeion gia na ta katevaso :P ) pou na ipostirizei tin dimiourgia liston (gia katevasma) kai fxp transfers.... (san to FlashFXP ton windows)

gftp. Για όνομα του Θεού, υπάρχει σε κάθε διανομή που έχει GNOME!

Και υπάρχουν και άλλοι clients (google is our best friend :) )

Pantos mia aporia pou exo einai giati kathontai kai kanoun 300 distro kai diaforetika pragmata gia kati anti gia ena kai leitourgiko!

Πρέπει να καταλάβουμε κάποια πράγματα. Το Linux είναι απλώς ένας πυρήνας. Το όλο συνοδευτικό software είναι που κάνει τις διαφορές από διανομή σε διανομή. Υπάρχουν λοιπόν διάφορες διανομές που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες. Άλλες είναι «λειτουργικότερες» με τον τρόπο που το θέτεις και άλλες όχι. Πόσες διανομές έχεις δοκιμάσει;

Ma pou diavazete gia to Linux' date=' sto RAM ?!

[/quote']

Απ' ότι φαίνεται....

Δημοσ.

όποιος κάνει λόγο για ανεπαρκή διαθεσιμότητα λογισμικού στο linux, καθώς και για security holes να κάνει τα εξής πράγματα:

1.επίσκεψη στο freshmeat.net

2.googling

3.χρησιμοποίηση κάποιας σταθερής και αξιόπιστης διανομής και όχι ότι προβάλλουν μόνο τα περιοδικά του χώρου

4.εγγραφή στις λίστες mail της microsoft για να δεί πόσα προβλήματα είχε (και έχει) μέχρι στιγμής ο internet explorer μόνο, για να μήν συζητήσουμε τα υπόλοιπα...

σίγουρα, security bugs πάντα θα υπάρχουν, αλλά αυτό που μετράει είναι η συχνότητα εμφάνισής τους και το πόσο γρήγορα αντιμετωπίζονται.Στο θέμα αυτό δέν τίθεται θέμα σύγκρισης.

Όπως είπε και κάποιος:

"Linux IS user friendly... It's just selective about who its friends are."

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...