Προς το περιεχόμενο

Ειδικότητα γναθοχειρουργικής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Άσχετα με το ότι σε 3 χρόνια θα ξέρεις κι ο ίδιος ακριβώς τι παίζει, είναι μεταπτυχιακό, έχει κόστος 6 το έτος περίπου Ελλάδα, ασχολείται αποκλειστικά με έγκλειστους, κύστες, συμπαγείς όγκους των γνάθων, εμφυτεύματα. Όλα τα χειρουργεία γίνονται σε σηπτικό περιβάλλον. Αντίθετα η γνάθο έχει 1 έτος γενική χειρουργική, 2 έτη παράλληλα οδοντοφατνιακή και 3 έτη νοσοκομείακα χειρουργεία υπό γενική αναισθησία σε κεφαλή και τράχηλο (κόλπους, μύτη, στόμα, λαιμό, γνάθους). Το φάσμα είναι από φρονιμίτες ως καρκίνους και πολυκαταγματιες. Ωστόσο για να κανείς τα ενδονοσοκομειακά μετά πρέπει να δουλεύεις σε νοσοκομείο. Αλλιώς κάνεις ότι ο οδοντοφατνιακής στο ιατρείο σου.

Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, ο τρόπος εισαγωγής ήταν με τον βαθμό πιο παλιά και κάθε τόσο το αλλάζουν. Είναι ετήσια απόφαση. Περαιτέρω, υπάρχει ειδικό ποσοστό στις εισαγωγικές για ιατρική οδοντιατρική και το ανάποδο. Δηλαδή το 10% των εισακτεων είναι πάντα από την άλλη σχολή και το υπόλοιπο 90% από λοιπά ΑΕΙ ΤΕΙ. Αυτό σημάνει ότι με λίγο διάβασμα αν θες μπαίνεις άνετα.

Πολύ ακριβό για μένα 6 χιλιάρικα το χρόνο.. δεν πρόκειται άρα

καλύτερα γναθοχειρουργική που πληρώνεσαι... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όταν θα κανεις 4 χρόνια ιατρική θα το σκεφτείς ξανά. Ειλικρινά αν δεν σκέφτεσαι το νοσοκομείο με ότι σημαίνει αυτό (μέρα παράμερα εφημερία 24ωρο, βαριά χειρουργεία, μικρός μισθός) και το θες για έξω μόνο τότε 100% πας για οδοντοφατνιακή.

Επίσης μπορείς να περιμένεις να δουλέψεις λίγο με ασθενείς γιατί μπορεί πολύ απλά να μην το έχεις το χειρουργικό. Είχα πολλούς συμφοιτητές που κωλωναν σε μια δύσκολη εξαγωγή ή σε μια αιμορραγία. Επίσης τους κουράζε ένα τετραωρο plus χειρουργείο.

Οπότε περίμενε να πας στο 4-5 έτος και αποφασίζεις. Πώς το έχεις στο μυαλό σου τώρα; Τι εικόνα έχεις σχηματίσει;

Όταν θα κανεις 4 χρόνια ιατρική θα το σκεφτείς ξανά. Ειλικρινά αν δεν σκέφτεσαι το νοσοκομείο με ότι σημαίνει αυτό (μέρα παράμερα εφημερία 24ωρο, βαριά χειρουργεία, μικρός μισθός) και το θες για έξω μόνο τότε 100% πας για οδοντοφατνιακή.

Επίσης μπορείς να περιμένεις να δουλέψεις λίγο με ασθενείς γιατί μπορεί πολύ απλά να μην το έχεις το χειρουργικό. Είχα πολλούς συμφοιτητές που κωλωναν σε μια δύσκολη εξαγωγή ή σε μια αιμορραγία. Επίσης τους κουράζε ένα τετραωρο plus χειρουργείο.

Οπότε περίμενε να πας στο 4-5 έτος και αποφασίζεις. Πώς το έχεις στο μυαλό σου τώρα; Τι εικόνα έχεις σχηματίσει;

Αρχικά να σου πω ότι δεν με τρομάζουν 4 χρόνια ιατρικής (νομίζω είναι 3,5 βασικά αλλά οκ λεπτομέριες αυτά) και το ότι θα πληρώνμαι στην ειδικότητα το βρίσκω αρκετά παρήγορο για να μπορώ και εγώ να ζήσω κάπως. Έχεις δίκιο που μου λες να περιμένω απλά θέλω να το ψάξω. Από ειδικότητες μου αρέσει η στοματολογία, η γναθο, η νοσοκομειακή οδοντιατρική και η διαχείρηση στοματοπροσωπικού πόνου (κάπως έτσι το λένε). Ορθοδοντικές, προσθετικές, ενδοδοντίες ούτε να τα ακούς δε θέλω. Αλλά αν είναι τόσο ακριβά τα δίδακτρα μόνο για γνάθο με βλέπω.. αλλά στη χειρουργική δε νομίζω να έχω πρόβλημα.

Αρχικά να σου πω ότι δεν με τρομάζουν 4 χρόνια ιατρικής (νομίζω είναι 3,5 βασικά αλλά οκ λεπτομέριες αυτά) και το ότι θα πληρώνμαι στην ειδικότητα το βρίσκω αρκετά παρήγορο για να μπορώ και εγώ να ζήσω κάπως. Έχεις δίκιο που μου λες να περιμένω απλά θέλω να το ψάξω. Από ειδικότητες μου αρέσει η στοματολογία, η γναθο, η νοσοκομειακή οδοντιατρική και η διαχείρηση στοματοπροσωπικού πόνου (κάπως έτσι το λένε). Ορθοδοντικές, προσθετικές, ενδοδοντίες ούτε να τα ακούς δε θέλω. Αλλά αν είναι τόσο ακριβά τα δίδακτρα μόνο για γνάθο με βλέπω.. αλλά στη χειρουργική δε νομίζω να έχω πρόβλημα.

3.5 σημαίνει ότι μπαίνεις εαρινό εξάμηνο, υπόψιν χρωστάς μαθήματα από προηγούμενα έτη και δε σου δίνουν βιβλία γιατί είναι δεύτερη σχολή. Επίσης, δε πληρώνεσαι όσο είσαι ιατρική και ο μισθός του ειδικευμένου είναι μικρός. Στοματολογία με γνάθο είναι εντελώς άλλο πράγμα. Ειλικρινά περίμενε και θα δεις ότι οι απόψεις αλλάζουν. Τέλος πως μπορείς να λες ότι δε θα έχεις πρόβλημα στην χειρουργική;

3.5 σημαίνει ότι μπαίνεις εαρινό εξάμηνο, υπόψιν χρωστάς μαθήματα από προηγούμενα έτη και δε σου δίνουν βιβλία γιατί είναι δεύτερη σχολή. Επίσης, δε πληρώνεσαι όσο είσαι ιατρική και ο μισθός του ειδικευμένου είναι μικρός. Στοματολογία με γνάθο είναι εντελώς άλλο πράγμα. Ειλικρινά περίμενε και θα δεις ότι οι απόψεις αλλάζουν. Τέλος πως μπορείς να λες ότι δε θα έχεις πρόβλημα στην χειρουργική;

γιατί μπήκα με κατατακτήριες οδοντιατρική και έχω τελειώσει νοσηλευτική με ειδίκευση στη χειρουργική.

Αν ήθελες χειρουργική ειδικότητα γιατί δεν πηγές κατευθείαν στην ιατρική; Θες νοσοκομείο; Αν όχι δες για οδοντοφατνιακή έξω που έχει και δωρεάν προγράμματα και με αμοιβή, Γαλλία και Γερμανία σίγουρα.

Αν ήθελες χειρουργική ειδικότητα γιατί δεν πηγές κατευθείαν στην ιατρική; Θες νοσοκομείο; Αν όχι δες για οδοντοφατνιακή έξω που έχει και δωρεάν προγράμματα και με αμοιβή, Γαλλία και Γερμανία σίγουρα.

μαρέσουν και τα 2.. έδωσα και στα 2.. οδοντιατρική πέρασα.. έξω άμα είναι με αμοιβή τρέχοντας πάω:) 

Ακόμα μια ερώτηση προς τους οδοντιατρους.. ειδα ενα μαθημα με τιτλο ιατροδικαστικη στοματος.. υπαρχει τετοια ειδικοτητα; οδοντιατροδικαστης; Η το κανει ο ιατροδικαστης και εμεις απλως το κανουμε ενημερωτικα;

• 5 χρόνια αργότερα...
33 λεπτά πριν, johnmpert είπε

Τελικα τι αποφαση πηρες γιατι ειμαι και εγω τωρα 2ο ετος οδοντιατρικης και με ενδιαφερει η γναθο

συνάδελφος είμαι. αν θέλεις στείλε να σου πω τι θριλερ είναι :P

• Sad 1

Στις 6/3/2016 στις 3:48 ΜΜ, fylatos είπε

3.5 σημαίνει ότι μπαίνεις εαρινό εξάμηνο, υπόψιν χρωστάς μαθήματα από προηγούμενα έτη και δε σου δίνουν βιβλία γιατί είναι δεύτερη σχολή. 

Αναγνωρίζονται αρκετά κοινα μαθήματα κορμού που εχουν και οι δυο σχολές, πχ βιολογιες, χημείες κλπ. Βιβλία σε δευτερη σχολή δικαιούσαι κανονικά  εδω και λίγα χρόνια από τον ευδοξο, αυτό που δε δικαιουσαι είναι φοιτητικό εισιτήριο, σιτιση , στέγαση. βεβαια εδω ο φιλος λέει οτι θα είναι τριτη σχολή καθως είναι ηδη στην οδοντιατρική με κατατακτήριες αρα χάνει και τα βιβλία τα οποια είναι πανάκριβα και απαραίτητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, velociraptoras είπε

Αναγνωρίζονται αρκετά κοινα μαθήματα κορμού που εχουν και οι δυο σχολές, πχ βιολογιες, χημείες κλπ. Βιβλία σε δευτερη σχολή δικαιούσαι κανονικά  εδω και λίγα χρόνια από τον ευδοξο, αυτό που δε δικαιουσαι είναι φοιτητικό εισιτήριο, σιτιση , στέγαση. βεβαια εδω ο φιλος λέει οτι θα είναι τριτη σχολή καθως είναι ηδη στην οδοντιατρική με κατατακτήριες αρα χάνει και τα βιβλία τα οποια είναι πανάκριβα και απαραίτητα.

Το έγραψα το '16. Τα αρκετά κοινά μαθήματα είναι τα βασικά ιατρικά μαθήματα. Δεν υπάρχουν κοινές κλινικές και σαφώς δεν υπάρχουν τα μεγάλα επί πτυχίω μαθήματα και των δύο σχολών. Βέβαια βοήθεια ότι αναγνωρίζεται.

Επεξ/σία από fylatos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μπεις ιατρικη με κατακτηριες απο οδοντιατρικη θελει πολυ διαβασμα η ειναι γενικα ευκολο επειδη αφηνουν ενα 3%μονο για οδοντιατρους

2 λεπτά πριν, johnmpert είπε

Επεξ/σία από johnmpert

6 ώρες πριν, johnmpert είπε

Για να μπεις ιατρικη με κατακτηριες απο οδοντιατρικη θελει πολυ διαβασμα η ειναι γενικα ευκολο επειδη αφηνουν ενα 3%μονο για οδοντιατρους

εξαρταται τον ανταγωνισμό και πόσο διάβασμα θα ρίξεις. είναι απο τις σχολές που εχουν πολλους υποψήφιους. προσωπικά ετοιμαζόμουν για κατατακτήριες ιατρικής πριν καμποσα χρόνια, τελικά εδωσα ΒΕΤ γιατι φοβηθηκα τον ανταγωνισμό αλλά τα θέματα της ιατρικής που τα είδα μετα μου φάνηκαν πολύ πιο έυκολα από του ΒΕΤ (στο ΒΕΤ κόπηκα)

Ευκολο ειναι να μπεις στην Ιατρικη με κατατακτηριες, ακομα και με ασχετο πρωτο πτυχιο. Πολυ ευκολοτερο απο το να μπεις απο Πανελληνιες. Το δυσκολο (χρονοβορο βασικα) ειναι να αναπληρωσεις τα χρωστουμενα εργαστηρια / μαθηματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...