Time-splicer Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Διαβάζω ότι για την ειδικότητα αυτή πλέον απαιτείται και πτυχίο ιατρικής και πτυχίο οδοντιατρικής ενώ παλιά χρειαζόταν μόνο πτυχίο οδοντιατρικής. Δεν είναι λίγο παράλογο αυτό; Επίσης ως οδοντίατρος πρέπει κάποιος να δώσει εξετάσεις και να φάει στη μάπα και τα χρόνια της ιατρικής; Αν κάνει κάποιος την ειδικότητα σε χώρα που θέλει μόνο πτυχίο οδοντιατρικής στην Ελλάδα θα είναι γναθοχειρουργός; Ξέρει κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Σε ποια χώρα δηλαδή; Γιατί ακόμα και στην Αμερική πάει σε dual degree. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Time-splicer Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Στη Σουηδία που είδα και σε κάτι άλλες χώρες της Ευρώπης που δε θυμάμαι τώρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Στη Σουηδία που είδα και σε κάτι άλλες χώρες της Ευρώπης που δε θυμάμαι τώρα Δεν είναι ακριβώς έτσι. Απλά αναφέρουν την γναθοχειρουργικη με την έννοια της αντίστοιχης εδώ οδοντοφατνιακής. Για γναθοχειρουργικη και παλιά εδώ έκανες ιατρική απλά παράλληλα με την ειδικότητα. Σε ενδιαφέρει η ειδικότητα; Τι έτος είσαι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Time-splicer Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 2ο έτος είμαι.. ντάξει θα μου πεις έχω καιρό αλλά η γναθοχειρουργική μαρέσει.. ορθοδοντικές και τα άλλα ούτε να τα ακούω δε θέλω.. αλλά πάει μετά πολλά χρόνια αν πρέπει να μπω και ιατρική..γναθοχειρουργική τη θέλω πάρα πολύ. εσύ οδοντίατρος είσαι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Ιατρική κάνεις στην ιατρική. Στην οδοντιατρικη κάνεις απλά κάποια γενικά ιατρικά μαθήματα. Όταν το κτλβεις αυτό θα δεις και γιατί είναι απαραίτητο να κάνεις ιατρική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Ιατρική κάνεις στην ιατρική. Στην οδοντιατρικη κάνεις απλά κάποια γενικά ιατρικά μαθήματα. Όταν το κτλβεις αυτό θα δεις και γιατί είναι απαραίτητο να κάνεις ιατρική. Είσαι αρκετά εκτός θέματος. Το ίδιο και οι γιατροί κάνουν ιατρική στην ιατρική και μετά οδοντιατρική για να κάνουν γναθοχειρουργικη. Τι θέλεις να πεις λοιπόν; Δεν είναι θέμα επάρκειας στην ιατρική. Απαιτούνται και οι δύο σχολές εξίσου. Στον ts, ας κανεις πρώτα τα κλινικά μαθήματα και βλέπεις. Μην κρίνεις από τώρα είναι νωρίς. Πάνε και στο νοσοκομείο να δεις κανένα χειρουργείο παραπάνω ή στα ενδοστοματικά να δείς κύστες και εξαγωγές κλπ. Είναι νωρίς. Κι εγώ τα ίδια έλεγα στην ηλικία σου... Βέβαια ακόμα τα λέω και ακολουθώ την οδό αυτή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Time-splicer Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Είσαι αρκετά εκτός θέματος. Το ίδιο και οι γιατροί κάνουν ιατρική στην ιατρική και μετά οδοντιατρική για να κάνουν γναθοχειρουργικη. Τι θέλεις να πεις λοιπόν; Δεν είναι θέμα επάρκειας στην ιατρική. Απαιτούνται και οι δύο σχολές εξίσου. Στον ts, ας κανεις πρώτα τα κλινικά μαθήματα και βλέπεις. Μην κρίνεις από τώρα είναι νωρίς. Πάνε και στο νοσοκομείο να δεις κανένα χειρουργείο παραπάνω ή στα ενδοστοματικά να δείς κύστες και εξαγωγές κλπ. Είναι νωρίς. Κι εγώ τα ίδια έλεγα στην ηλικία σου... Βέβαια ακόμα τα λέω και ακολουθώ την οδό αυτή. Καταλαβαίνω αυτό που λες, θέλως όμως να χω στο μυαλό μου τι πρέπει να κάνω για την ειδικότητα. Κατατακτήριες για ιατρική (άλλο διάβασμα εκεί), 3 χρόνια ιατρική και μετά άλλα 5 την ειδικότητα ε; Η ερώτηση μου όμως παραμένει, αν την κάνω σε χώρα που είναι ειδικότητα μόνο της οδοντιατρικής στην Ελλάδα θα είμαι γναθοχειρουργός; Και αν δε μου την αναγνωρίζουν στην Ελλάδα, τον τίτλο αυτό δε θα μπορώ να τον αξιοποιήσω κάπως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Ίσως μόνο ιδιωτικά, όχι ακαδημαϊκά ή στο ΕΣΥ λόγο μη ισοδυναμίας. Μην είσαι σίγουρος ότι σε 4 χρόνια θα έχει κατατακτήριες. Αλλάζει κάθε τόσο, μπορεί να είναι με βαθμό πτυχίου για τους γιατρούς οδοντιάτρους που θέλουν να πάνε από τη μια σχολή στην άλλη. Απλώς σου γράφω ότι οκ ακούγεται γαματο, αλλά δεν έχεις δει ποτέ χειρουργική. Οπότε περίμενε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xgol Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Εννοώ ότι οι γνώσεις της γενικής ιατρικής που λαμβάνει κάποιος στην οδοντιατρικη είναι εξαιρετικά περιορισμενες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Εννοώ ότι οι γνώσεις της γενικής ιατρικής που λαμβάνει κάποιος στην οδοντιατρικη είναι εξαιρετικά περιορισμενες. Και οι γνώσεις οδοντιατρικής που λαμβάνει ένας ιατρός στο μάθημα επιλογής της γναθοχειρουργικης είναι σχεδόν μηδενικές. Εφόσον λοιπόν συνάδελφε η συγκεκριμένη ειδικότητα λογικά απαιτεί και τα δύο πτυχία με ίση βαρύτητα (υποστηρίζω 100% ότι απαιτείται πτυχίο ιατρικής) είναι λογικό αυτό που γράφω πιο πάνω. Το ίδιο κι αυτό που λες εσύ, απλά χωρίς την άλλη μισή διατύπωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Flaoutistas Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Και οι γνώσεις οδοντιατρικής που λαμβάνει ένας ιατρός στο μάθημα επιλογής της γναθοχειρουργικης είναι σχεδόν μηδενικές. Εφόσον λοιπόν συνάδελφε η συγκεκριμένη ειδικότητα λογικά απαιτεί και τα δύο πτυχία με ίση βαρύτητα (υποστηρίζω 100% ότι απαιτείται πτυχίο ιατρικής) είναι λογικό αυτό που γράφω πιο πάνω. Το ίδιο κι αυτό που λες εσύ, απλά χωρίς την άλλη μισή διατύπωση. το οποίο μάθημα γναθοχειρουργικής είναι και επιλογής.. και γενικά βρίσκω βλακεία που πρέπει να δώσει κάποιος κατατακτήριες.. έπρεπε να υπήρχε ένας πιο εύκολος και γρήγρος τρόπος για να πας από οδοντιατρική-> ιατρική και το αντίστροφο... και για τον TS σκέψου την οδοντοφατνιακή... σαν ιδιώτης δε θα δεις καμία τρελή διαφορά.. ο μεγαλύτερος όγκος των περιστατικών έγκλειστοι φρονιμήτες θα είναι.. το μόνο κακό από πλευράς ασθενών θα ναι ότι ο γναθο ακούγεται πιο "μάγκας" και ενώ μπορεί να είσαι πολύ ικανός να προτιμάνε για την ίδια δουλειά τον γναθό λόγω του τίτλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adon1s Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Γενικοτερα επρεπε να υπαρχει πιο ευκολος τροπος για να πας απο ενα τμημα στο αλλο εντος της καθε Σχολης Επιστημων Υγειας. Πχ απο το τμημα Φαρμακευτικης στην Οδοντιατρική ή απο το τμημα ανθρώπινης Ιατρικής στην Κτηνιατρική . (Και το αναποδο και σε ολους τους συνδυασμους σαφως). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Time-splicer Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Είδα στη σελίδα της οδοντιατρικής το μεταπτυχιακό στην οδοντοφατνιακή χειρουργική. Αφένος θέλω να ρωτήσω.. αυτά είναι σαν απλά μεταπτυχιακά ή είναι ειδικότητα με την αντίστοιχη έννοια που έχει σε έναν γιατρό; Με δίδακτρα τι παίζει; Αφετέρου θέλω να ρωτήσω διαφορές μεταξύ οδοντοφατνιακής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής... στην ουσία η μόνη διαφορά που έχω δει είναι τα κατάγματα.. γιατί για αφαίρεση όγκων είδα ότι κάνει και στην οδοντοφατνιακή... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fylatos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Είδα στη σελίδα της οδοντιατρικής το μεταπτυχιακό στην οδοντοφατνιακή χειρουργική. Αφένος θέλω να ρωτήσω.. αυτά είναι σαν απλά μεταπτυχιακά ή είναι ειδικότητα με την αντίστοιχη έννοια που έχει σε έναν γιατρό; Με δίδακτρα τι παίζει; Αφετέρου θέλω να ρωτήσω διαφορές μεταξύ οδοντοφατνιακής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής... στην ουσία η μόνη διαφορά που έχω δει είναι τα κατάγματα.. γιατί για αφαίρεση όγκων είδα ότι κάνει και στην οδοντοφατνιακή... Άσχετα με το ότι σε 3 χρόνια θα ξέρεις κι ο ίδιος ακριβώς τι παίζει, είναι μεταπτυχιακό, έχει κόστος 6 το έτος περίπου Ελλάδα, ασχολείται αποκλειστικά με έγκλειστους, κύστες, συμπαγείς όγκους των γνάθων, εμφυτεύματα. Όλα τα χειρουργεία γίνονται σε σηπτικό περιβάλλον. Αντίθετα η γνάθο έχει 1 έτος γενική χειρουργική, 2 έτη παράλληλα οδοντοφατνιακή και 3 έτη νοσοκομείακα χειρουργεία υπό γενική αναισθησία σε κεφαλή και τράχηλο (κόλπους, μύτη, στόμα, λαιμό, γνάθους). Το φάσμα είναι από φρονιμίτες ως καρκίνους και πολυκαταγματιες. Ωστόσο για να κανείς τα ενδονοσοκομειακά μετά πρέπει να δουλεύεις σε νοσοκομείο. Αλλιώς κάνεις ότι ο οδοντοφατνιακής στο ιατρείο σου. Στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, ο τρόπος εισαγωγής ήταν με τον βαθμό πιο παλιά και κάθε τόσο το αλλάζουν. Είναι ετήσια απόφαση. Περαιτέρω, υπάρχει ειδικό ποσοστό στις εισαγωγικές για ιατρική οδοντιατρική και το ανάποδο. Δηλαδή το 10% των εισακτεων είναι πάντα από την άλλη σχολή και το υπόλοιπο 90% από λοιπά ΑΕΙ ΤΕΙ. Αυτό σημάνει ότι με λίγο διάβασμα αν θες μπαίνεις άνετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα