Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο Paul Scharre, πρώην εργαζόμενος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Αμερικής, έγραψε μια αναφορά με τίτλο "Αυτόνομα Όπλα και Λειτουργικοί Κίνδυνοι", στην οποία αναφέρεται στα μελλοντικά όπλα, τα οποία θα μπορούν να επιλέγουν στόχους από μόνα τους.

Ο Scharre διακρίνει ανάμεσα σε ημιαυτόνομα και πλήρως αυτόνομα όπλα, επισημαίνοντας ότι οι διαφορές είναι σημαντικές. Στην περίπτωση του ημιαυτόνομου όπλου, ένας άνθρωπος το επιβλέπει και παρεμβαίνει όποτε είναι αναγκαίο. Αντίθετα, στην περίπτωση του αυτόνομου όπλου, η ζημιά που μπορεί να προκληθεί είναι μεγάλη, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος μέχρι να καταφέρει να παρέμβει ένας άνθρωπος.

Τα μελλοντικά αυτόνομα όπλα μπορεί να έχουν αρκετές διαφορετικές μορφές όπως, παραδείγματος χάρη, drones που θα λειτουργούν χωρίς να ελέγχονται από κάποιον και οπλισμένα ρομπότ που θα λειτουργούν αυτόνομα.

Ο Scharre επισημαίνει ότι ένα αυτόνομο όπλο θα μπορούσε να στραφεί ενάντια σε λανθασμένους στόχους, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες. Επιπλέον, προσθέτει ότι η συγκεκριμένη δυσλειτουργία θα μπορούσε να παρατηρηθεί ταυτόχρονα σε πολλά αυτόνομα όπλα, μια δεδομένη χρονική στιγμή.

Ακόμη, ως λόγοι, για τους οποίους ένα αυτόνομο όπλο μπορεί να στραφεί ενάντια σε λανθασμένους στόχους, αναφέρονται το hacking και ο χειρισμός από τις αντίπαλες δυνάμεις, τα ελαττώματα στον σχεδιασμό και τα σφάλματα του λογισμικού.

Όσον αφορά τους παραπάνω κινδύνους, ο Scharre επισημαίνει ότι μπορούν να περιοριστούν, ωστόσο τα σενάρια πιθανών ατυχημάτων δεν μπορούν να αποκλειστούν πλήρως.

Link.png Site: Gizmodo

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα αυτόνομα όπλα θα αποτελέσουν δυστυχώς στο μέλλον τη δικαιολογία για τις μαζικές "παράπλευρες απώλεις" που θα συνοδεύουν κάθε πολεμική επιχείρηση...

• Like 3
Δημοσ.

το ιδιο ισχυει και για τα αυτονομα αυτοκινητα .μπορει να υπαρξει μαζικο συμβαν , δεν χρειαζεται να συμβαινει καθε χρονο , αλλα μια φορα να συμβει , θα εχει αρκετα  εξαπλωμενες συνεπειες , σε αντιθεση με οποιο λαθος χειρισμου καποιου οδηγου που συνηθως περιοριζεται τοπικα . 

μου εκανε εντυπωση προσφατα μια ανακοινωση για αποσυρση μερικων εκατομμυριων mars σε 55 χωρες , επειδη ειχε σπασει λεει ενα φιλτρο και ειχανε ρινισματα του φιλτρου οι καραμελοσοκολατες , το οποιο αποκαλυφθηκε επειτα απο παραπονα καταναλωτη .

φτασανε δηλαδη μερικα εκατομμυρια στην διανομη μεχρι να ανακαλυφθει το προβλημα , και μιλαμε για ενα προβλημα το οποιο ειναι οφθαλμοφανες , 

η μηχανη παραγωγης  δεν αντιληφθηκε το συμβαν , ουτε οποια διαδικασια ελενχου στην παραγωγη και την διανομη. 

αν αντι για το φιλτρο ηταν ενα δηλητηριο εστω και επιτηδες τοποθετημενο; 

• Like 2
Δημοσ.

πλεον διαβαζω τις ειδησεις κ τις ερευνες για να ξερω τι να μην πιστευω 

συνηθως δεν χρειαζεται και πολυ ερευνα , αν κατι μοιαζει "μαγικο" , πολυ προχωρημενο και περα απο τα συνηθισμενα μα παρολα αυτα χρειαζεται εντονη διαφημιση, 99.9999% + 0,0001% ειναι μουφα εχει δρακο+ φιδια και κοιτανε να σε εντυπωσιασουνε για να σε "φανε" η να σε κανουν να νιωθεις τιποτενιος , κατι που μας προκαλει ευαισθησιες και γινομαστε ευαλωτοι . 

ειναι ο τυπος της παραστασης του ταχυδακτυλουργου .

Δημοσ.

αν κάποια στιγμη στη χωρα σου απο πανω κανει βολτες ενα τετοιο αεροπλανακι δεν σε ενδιαφερει αν ειναι ημιαυτονομο, αυτονομο η επανδρωμένο. αυτο ενδιαφερει τους υπολοιπους που διαβαζουν τις ειδησεις απο τον καναπε τους.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

το ιδιο ισχυει και για τα αυτονομα αυτοκινητα .μπορει να υπαρξει μαζικο συμβαν , δεν χρειαζεται να συμβαινει καθε χρονο , αλλα μια φορα να συμβει , θα εχει αρκετα  εξαπλωμενες συνεπειες , σε αντιθεση με οποιο λαθος χειρισμου καποιου οδηγου που συνηθως περιοριζεται τοπικα.

Η συγκριση ενος αυτονομου οπλου με ενα αυτονομο αυτοκινητο ισχυει οσο η συγκριση ενος οπλου με ενα αυτοκινητο.

• Like 5
Δημοσ.

Εάν είναι να προκαλούν τόση ζημιά και μάλιστα στον σύμμαχο τότε ποιος ο λόγος να υπάρχουν. Ειλικρινά δεν τους καταλαβαίνω. Μάλλον θέλουν να βρουν καινούργιο τρόπο να δικαιολογουν κατά λάθος βόμβες, πυραύλους κτλ

Δημοσ.

Η συγκριση ενος αυτονομου οπλου με ενα αυτονομο αυτοκινητο ισχυει οσο η συγκριση ενος οπλου με ενα αυτοκινητο.

αν λαβουμε υποψη μας την αποδοτικοτητα στην αφαιρεση ζωης , ε τοτε τα αυτοκινητα σαφως υπερεχουν εν καιρο ειρηνης . 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

αν λαβουμε υποψη μας την αποδοτικοτητα στην αφαιρεση ζωης , ε τοτε τα αυτοκινητα σαφως υπερεχουν εν καιρο ειρηνης . 

Θα παραθεσω για μια ακομα φορα το επιχειρημα οτι τα οπλα δεν ειναι αυτοκινητα, το οποιο για καποιο λογο χρειαζεται επεξηγηση.

Και οι τσιχλες σκοτωνουν κοσμο καθε χρονο, αλλα προτεινω να μην τις προσθεσουμε στην ιδια λιστα με τα αυτοκινητα και τα οπλα, πιθανοτατα δεν ταιριαζουν, ακομα και εαν η χρηση και των τριων εχει αποτελεσμα να πεθανει κοσμος το 2015. Μαλλον ο θανατος δεν ειναι η κυρια λειτουργια/στοχος και των τριων.

Και δεν αστειευομαι καθολου για τις τσιχλες.

• Like 4
Δημοσ.

καταλαβαινω gi0 το υφος της αντιπαραθεσης , αλλα επετρεψε μου να εχω την πεποιθηση οτι ολα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν οπλα . ιδιαιτερα αν υπαρχει μαζικος ελενχος απο συγκεκριμενα κεντρα. 

ακομη και η αθωα φαινομενικα ενημερωση.

αν και πιστευω οτι ειμαστε υπερβολικα πολλοι οι ανθρωποι (και με τα τεχνικα μεσα , σχεδον ανυποφορα πολλοι ) , δεν θα μπορουσα να μην λογαριαζω την περιπτωση αποτυχιας οποιου συστηματος με μετρο και την ζωη .

• Moderators
Δημοσ.

καταλαβαινω gi0 το υφος της αντιπαραθεσης , αλλα επετρεψε μου να εχω την πεποιθηση οτι ολα μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν οπλα . ιδιαιτερα αν υπαρχει μαζικος ελενχος απο συγκεκριμενα κεντρα. 

ακομη και η αθωα φαινομενικα ενημερωση.

αν και πιστευω οτι ειμαστε υπερβολικα πολλοι οι ανθρωποι (και με τα τεχνικα μεσα , σχεδον ανυποφορα πολλοι ) , δεν θα μπορουσα να μην λογαριαζω την περιπτωση αποτυχιας οποιου συστηματος με μετρο και την ζωη .

Να επισημανω το προφανες, δεν ειμαι σε θεση να σου επιτρεψω ή να σου απαγορευσω οτιδηποτε σχετικο με τις αποψεις σου.

Καταλαβαινω καλα τι προσπαθεις να πεις και γι αυτο προσπαθω με τη σειρα μου να τονισω οτι κανεις λαθος στην κατηγοροποιηση που κανεις, χρησιμοποιωντας το παραδειγμα της τσιχλας οπου και αυτη "σκοτωνει", οπως "σκοτωνουν" τα αυτοκινητα, οπως σκοτωνουν και τα οπλα. Εαν δεν ειναι αρκετα ξεκαθαρο, no worries, no problem, συζητηση κανουμε.

Cheers

Δημοσ.

Να επισημανω το προφανες, δεν ειμαι σε θεση να σου επιτρεψω ή να σου απαγορευσω οτιδηποτε σχετικο με τις αποψεις σου.

Καταλαβαινω καλα τι προσπαθεις να πεις και γι αυτο προσπαθω με τη σειρα μου να τονισω οτι κανεις λαθος στην κατηγοροποιηση που κανεις, χρησιμοποιωντας το παραδειγμα της τσιχλας οπου και αυτη "σκοτωνει", οπως "σκοτωνουν" τα αυτοκινητα, οπως σκοτωνουν και τα οπλα. Εαν δεν ειναι αρκετα ξεκαθαρο, no worries, no problem, συζητηση κανουμε.

Cheers

μια διευκρινηση

το "επετρεψε μου" ηταν σχημα του λογου με σκοπο να "σπειρω" τις ανησυχιες μου και σε καμια περιπτωση στοχος του να θιξω την αμεροληψια σου :)

και το "αντιπαραθεση" , ειχε τον ρολο της αναγνωρισης της διαφοροποιησης των αποψεων . 

τωρα το αν εχω κανει λαθος στην κατηγοριοποιηση (και σε μεγαλυτερη κλιμακα απο οτι περιλαμβανει το θεμα )  , το ευχομαι οσο μαλον τιποτα αλλο , ενα τετοιο λαθος εκ μερους μου , δεν κοστιζει σε κανεναν τιποτα σε αντιθεση με την εκδοχη να μην εχω κανει λαθος .που και παλι το "εγω" ενος ατομου δεν παιζει καποιον ιδιαιτερο ρολο ωστε να με ενδιαφερει να επιβεβαιωθω η να διαψευστω  .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...