Προς το περιεχόμενο

Alcatel Onetouch Idol X+ bootloop

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα μου έφερε ένας φίλος το Alcatel Onetouch Idol X+ τ5ου που είχε αγοράσει πέρισυ το Φεβρουάριο επειδή εδώ και καιρό μου έλεγε ότι κολλάει και δεν ανταποκρίνεται η οθόνη, και όταν το πήγε στα public (είχε εγγύηση) του είπαν "θα κανουμε factory reset, αλλα για backup κλπ ueloyme 30€". Και του ειπα να μου το φερει να το κανω εγω backup και reset.

Το πρόβλημα είναι ότι από προχτές, το κινητό δεν ανάβει καν. Δείχνει το σήμα της Alcatel και σβήνει. Και μετά ξανά τα ίδια. Μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερα να μπω σε recovery mode και να κάνω factory reset, και όταν το κινητό πήγε να ανοίξει, έβγαλε ότι σταμάτησε η κάθε εφαρμογή/daemon που έτρεχε... Μετά από ΠΟΛΛΑ (30+) restart που έκανε μόνο του, κατάφερε να ανοίξει, και όλα κομπλε.

Ειπα λοιπον να του κανω ενα restart να δω αν έφτιαξε, αλλά τώρα δεν bootαρε καν. Alcatel logo και reboot.

Το πήγα σε ένα κατάστημα επισκευών εδώ κοντά και μου είπαν ότι κατα 99% έχει θέμα η ROM, και δεν γίνεται να αλλαχθεί, εκτός αν βάλουμε καινούρια μητρική που "θα κοστίσει όσο όλο το κινητό".

Επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις από Android, έχει κανείς καμία ιδέα του τι μπορεί να έχει το κινητό και αν γίνεται να το φτιάξω? Ή να πω στο φιλαράκι να πάει για καινούριο? (και προφανώς ποτε ξανα Alcatel, μόλις έληξε η εγγύηση χάλασε...). Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν προηγήθηκε πτώση ή νεράκι 99% στην ROM είναι το θέμα.

1. Μήπως το επίσημο software περιεχει κάποιου τύπου επιδιόρθωση που εγκαθιστά ξανά την τελευταία διαθέσιμη rom ?

2. Aν όχι το ιδανικό θα ήταν να κάνεις το παραπάνω μόνος σου ακολουθώντας τα αντίστοιχα θέματα στα ξένα forum όπως xda, και λογικά θα μπορούσες να του περάσεις ακόμα και lollipop 5.1.1. (cyanogen βέβαια) και στο τέλος να γίνει καλύτερο από καινούργιο, εφόσον πάντα το πρόβλημα είναι στο software.

3. Αν δεν έχεις χρόνο/όρεξη για νέες περιπέτειες θα σου πρότεινα να του αδειάσεις όλη την μπαταρία μέχρι να μην ενεργοποιήτε άλλο να είναι εντελώς νεκρό και μετά μια πλήρης φόρτιση, μπας και σε φοβηθεί και ανοίξει 

Και αν ακόμα δεν... ε ωρα για καινούργιο.

EDIT
1 χρόνο εγγύηση είχε, όχι 2 ?

EDIT 2
Άκυρα οτι είπα και απλά χρησιμοποίησε την εγγύηση του.

Είχε κάνει Root  ο φίλος σου στην συσκευή ?

Επεξ/σία από giannisv6
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα μου έφερε ένας φίλος το Alcatel Onetouch Idol X+ τ5ου που είχε αγοράσει πέρισυ το Φεβρουάριο επειδή εδώ και καιρό μου έλεγε ότι κολλάει και δεν ανταποκρίνεται η οθόνη, και όταν το πήγε στα public (είχε εγγύηση) του είπαν "θα κανουμε factory reset, αλλα για backup κλπ ueloyme 30€". Και του ειπα να μου το φερει να το κανω εγω backup και reset.

Το πρόβλημα είναι ότι από προχτές, το κινητό δεν ανάβει καν. Δείχνει το σήμα της Alcatel και σβήνει. Και μετά ξανά τα ίδια. Μετά από πολύ προσπάθεια κατάφερα να μπω σε recovery mode και να κάνω factory reset, και όταν το κινητό πήγε να ανοίξει, έβγαλε ότι σταμάτησε η κάθε εφαρμογή/daemon που έτρεχε... Μετά από ΠΟΛΛΑ (30+) restart που έκανε μόνο του, κατάφερε να ανοίξει, και όλα κομπλε.

Ειπα λοιπον να του κανω ενα restart να δω αν έφτιαξε, αλλά τώρα δεν bootαρε καν. Alcatel logo και reboot.

Το πήγα σε ένα κατάστημα επισκευών εδώ κοντά και μου είπαν ότι κατα 99% έχει θέμα η ROM, και δεν γίνεται να αλλαχθεί, εκτός αν βάλουμε καινούρια μητρική που "θα κοστίσει όσο όλο το κινητό".

Επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις από Android, έχει κανείς καμία ιδέα του τι μπορεί να έχει το κινητό και αν γίνεται να το φτιάξω? Ή να πω στο φιλαράκι να πάει για καινούριο? (και προφανώς ποτε ξανα Alcatel, μόλις έληξε η εγγύηση χάλασε...). Ευχαριστώ

Οπως μπορεις να δεις και εσυ ο ιδιος τα Alcatel κινητα και μαλιστα απο το Public εχουν 2 χρονια εγγυηση οπως και γενικα ολα τα τηλεφωνα(ακομα και τα Iphone εν μερη).Αρα πηγαινε στο public που εγινε η αγορα με το κινητο και την αποδειξη αγορας να σου πουνε τι παιζει.

• Like 2
Δημοσ.

+1 να το παει στα public για δωρεαν επισκευη γιατι πολυ απλα εχει αλλους 11-12 μηνες εγγυηση

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Ο φίλος μου νόμιζε ότι έχει 1 χρόνο και είχε ξενερώσει, αλλά μόλις τα κοίταξα, και όπως είπατε έχουν 2! Άρα πάει απο Δευτέρα public και τπ αναλαμβάνουν αυτοί.

Ευχαριστώ για όλες τις προτάσεις (θα τις κρατήσω για future reference). Δεν είχε κάνει root τη συσκεή, έτρεχε stock Android, άρα δεν θα έχει θέμα με εγγυήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το πήγε στα public και του είπαν πως "ο δεικτης υγρασιας είναι κόκκινος" και ότι "δεν το αναλαμβάνουν και μπορούν να το στείλουν στην αντιπροσωπεία με 15€, αλλά και αυτοί μπορεί να αρνηθούν να το επισκευάσουν".

Ρώτησα το φίλο μου να μου πει σοβαρά αν του έπεσε σε νερο ή κάτι τέτοιο και μου είπε ότι ποτέ, αν εξαιρέσεις την λίγη βροχή που όλα τα κινητά θα φάνε και την υγρασία από το να έχεις το κινητό στο μπάνιο όταν κάνεις ντουζ και ακούς μουσική...

Το έστειλε στην αντιπροσωπία και περιμένει τώρα, αλλά θέλω γνώμες τι να του πω να κάνει αν αρνηθούν την επισκευή...

Σκέφτομαι να του πω να πει ότι τι δουλειά έχει ο δείκτης υγρασίας με τη χαλασμένη ROM (?), και αφού ανάβει το κινητό αλλά κάνει bootloop δεν έχει προκληθεί ζημιά από νερό αλλά προβληματικό hardware...

Είναι valid points αυτά η πάει για καινούριο κινητό τελικά?......

Υ.Γ.: Εγώ που έχω το κινητό μου 5+ χρόνια, το έχω συνέχεια στο μπάνιο όταν κάνω ντους (πολλές προσωπικές πληροφορίες? :P ) και έχει φάει ΠΟΛΥ βροχη, ο δεικτης υγρασίας είναι ακόμα άσπρος. Δεν νομίζω να μου λέει μ*****κίες ο φίλος μου, δεν θα είχε νόημα... Αλλά έχω μία υποψία πως τον έχουν πολύ εκτεθιμένο τον "δείκτη" τα alcatel για κάποιον περίεργο λόγο.

Δημοσ.

Μισο λεπτο γιατι κατι απο τα παραπανω δεν στεκει. Εσεις τον δεικτη υγρασιας τον ειδατε εκεινη την στιγμη οτι ειναι οντως κοκκινος???Επισης για ποιο λογο αφου το public δεν θα το επισκευαζε ουτως ή αλλως και θα το εστελνε στην αντιπροσωπεια το ανοιξε το κινητο και ειδε τον δεικτη υγρασιας οπως λες???Επισης τι παει να πει 15ευρω μεταφορικα χωρις να ειναι σιγουρο αν το φτιαξουν ανευ χρηματων???

Δηλαδη αν το στειλουν και σου ριξει ακυρο η αντιπροσωπεια ή σου πει πληρωσε 200ευρω και εσεις δεν δεχτειτε τα 15ευρω που θα πανε???Ουτε απο amazon εξωτερικου για ενα κινητο δεν σε χρεωνουν 15ευρω μεταφορικα,μας κοροιδευει το public???

Δημοσ.

Μισο λεπτο γιατι κατι απο τα παραπανω δεν στεκει. Εσεις τον δεικτη υγρασιας τον ειδατε εκεινη την στιγμη οτι ειναι οντως κοκκινος???Επισης για ποιο λογο αφου το public δεν θα το επισκευαζε ουτως ή αλλως και θα το εστελνε στην αντιπροσωπεια το ανοιξε το κινητο και ειδε τον δεικτη υγρασιας οπως λες???Επισης τι παει να πει 15ευρω μεταφορικα χωρις να ειναι σιγουρο αν το φτιαξουν ανευ χρηματων???

Δηλαδη αν το στειλουν και σου ριξει ακυρο η αντιπροσωπεια ή σου πει πληρωσε 200ευρω και εσεις δεν δεχτειτε τα 15ευρω που θα πανε???Ουτε απο amazon εξωτερικου για ενα κινητο δεν σε χρεωνουν 15ευρω μεταφορικα,μας κοροιδευει το public???

Τον είδαμε... Όταν άνοιξε να δει αν είχε SIM μέσα, ήταν όντως κόκκινος. (Αν κατάλαβα καλά, ο δείκτης στα αλκατέλ είναι μόλις ανοίξεις το πορτάκι στο πλάι που μπαίνει η SIM, εκέι, πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο μιας και μπορεί πολύ εύκολα να βραχεί από βροχή...)

Για τα μεταφορικά και εγώ δεν το κατάλαβα ποτέ... Είπα στον φίλο μου να τους πει ότι "θα το παει αυτος" αλλα δυστυχως τουε ειχε πει ηδη να το στειλουν... Τωρα περιμένουμε να δούμε τι θα πουν.

Προτάσεις για άλλες λύσεις/ιδέες ευπρόσδεκτες!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...