Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η Microsoft εργάζεται πάνω στο Windows Defender Advanced Threat Protection, μία νέα υπηρεσίες που στοχεύει στις επιχειρήσεις για την ανίχνευση και την αντιμετώπιση προηγμένων απειλών.

Το client μέρος της υπηρεσίας θα ενσωματωθεί στα Windows 10, και σύντομα θα διατεθεί στους Windows Insiders, ως μέρος του δοκιμαστικού preview build της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας, “Redstone”.
Η Microsoft ήδη προσφέρει μία υπηρεσία antivirus/ antimalware με την ονομασία Windows Defender, ο πρόγονος της οποίας είχε διατεθεί ως free download για τα Windows XP, και σήμερα είναι ενσωματωμένη στα Windows 10.

Η υπηρεσία Windows Defender Advanced Threat Protection, έχει την κωδική ονομασία “Seville” και πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα την προστασία και την ασφάλεια σε σχέση με την σημερινή υπηρεσία Windows Defender, αφού πρόκειται για μία υπηρεσία που ανιχνεύει απειλές που έχουν ήδη καταφέρει να παραβιάσουν άλλα επίπεδα προστασίας, και παρέχει στους χρήστες όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για την διερεύνηση της παραβίασης και προτείνει συγκεκριμένα αντίμετρα.

Η επερχόμενη υπηρεσία θα κάνει χρήση ενός “ευφυούς γραφήματος ασφαλείας” που βρίσκεται στο cloud (Azure) και βασίζεται σε τεχνολογία machine-intelligence που έχει δημιουργήσει η ομάδα Azure. Το συγκεκριμένο “γράφημα” περιλαμβάνει μη-προσωποποιημένα δεδομένα, αρχεία που ενεργοποιούνται σε καθημερινή βάση καθώς και δεδομένα ανάλυσης απειλών που συλλέγονται από αισθητήρες, καθώς και ειδικούς σε ζητήματα ασφαλείας μέσα και έξω από την Microsoft από όλο τον κόσμο.

Η υπηρεσία είναι κάτι που δημιούργησε από μόνη της η Microsoft, και δεν βασίζεται σε κάποια τεχνολογία που απέκτησε από εταιρείες που έχει κατά καιρούς εξαγοράσει, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Windows & Devices, Terry Myerson. Η υπηρεσία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στις υφιστάμενες υπηρεσίες προστασίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Office 365 Advanced Threat Protection και Microsoft Advanced Threat Analytics.

Link.png Site: ZDNet

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα προστατεύουν τα W10 τουλάχιστον από τον ίδιο τους τον εαυτό;

Πάντως από την πρώτη μέρα μετάβασης στα 10, σταμάτησα να χρησιμοποιώ ξεχωριστή προστασία από antivirus κλπ. Και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα εως τώρα.

Βέβαια δεν είναι το μηχάνημα της δουλειάς μου αυτό το PC, κάθεται απλά σαν desktop στο σπίτι... :)

• Like 10
Δημοσ.

πολυ καλο νεο, αν αποδιδει στα επιπεδα των καλων antivirus θα ειναι ενα μεγαλο βημα μπροστα για τη microsoft.

Δημοσ.

Πάντως από την πρώτη μέρα μετάβασης στα 10, σταμάτησα να χρησιμοποιώ ξεχωριστή προστασία από antivirus κλπ. Και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα εως τώρα.

Βέβαια δεν είναι το μηχάνημα της δουλειάς μου αυτό το PC, κάθεται απλά σαν desktop στο σπίτι... :)

Γιατί είσαι έμπειρος χρήστης, μία γνωστή μου, μου λέει πρέπει να έχω έναν ιό στο υπολογιστή. Λέω για να δούμε, σκανάρω με Malware Bytes -> 398 βρήκε :P Άμα είσαι έμπειρος χρήστης ιούς δεν κολλάς είτε Windows έχεις, είτε OSX, είτε Android.

• Like 15
Δημοσ.

κι εγω επισης το pc του σπιτιου το εχω "γυμνο" τελειως και δουλευει αψογα ως τωρα..

• Like 5
Δημοσ.

Γιατί είσαι έμπειρος χρήστης, μία γνωστή μου, μου λέει πρέπει να έχω έναν ιό στο υπολογιστή. Λέω για να δούμε, σκανάρω με Malware Bytes -> 398 βρήκε :P Άμα είσαι έμπειρος χρήστης ιούς δεν κολλάς είτε Windows έχεις, είτε OSX, είτε Android.

Το καλό το trojian δεν φαίνεται ακόμη και σε έμπειρους χρήστες.

• Like 9
Δημοσ.

Το καλό το trojian δεν φαίνεται ακόμη και σε έμπειρους χρήστες.

Εξαρτάτε τι δουλειά κάνεις στον υπολογιστή, εγώ έχω ένα Ultrabook σπίτι για λόγους Development δίχως Antivirus με W10 και ιούς δεν έχω κολλήσει, άμα κατεβάζεις προγράμματα που δεν τα ξέρει η μάνα τους, ή πρόσθετα ή Torrents ή δεν ξέρω γω τι άλλο περίεργο τότε θα κολλήσεις τον ιό χαλαρά. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό, μπορεί να περιορίζεις την πιθανότητα αλλά δεν την εξαλείφεις. 

Δεν κατεβάζεις τόρρεντ; Δεν εγκαθιστάς δωρεάν προγράμματα; Δεν επισκέπτεσαι πονηρές ιστοσελίδες; 

Πως ένας έμπειρος χρήστης προστατεύεται χωρίς να περιορίζεται από τα παραπάνω;

• Like 1
Δημοσ.

Καλή η κίνηση, αλλά αν δε σταματήσουν αυτό το "βάλτε τα W10 με το ζόρι και ελάτε να είμαστε όλοι online με τους servers μας" δε το βλέπω να τα εγκαθιστώ ποτέ. Θα προτιμούσα να μου πει αγόρασέ τα 200-300€, αλλά δουλεύουν αυτόνομα και χωρίς σύνδεση με internet (αν χρειαστεί). Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει τον προσωπικό μου υπολογιστή να μην μπορώ να τον κάνω ότι θέλω εγώ, που τον έχω πληρώσει κιόλας. Τόσο παράλογο είναι αυτό;.. Τελοσπάντων, θα ήθελα μια έκδοση επί πληρωμή, χωρίς το κομμάτι της παρακολούθησης... 

Δημοσ.

Δεν κατεβάζεις τόρρεντ; Δεν εγκαθιστάς δωρεάν προγράμματα; Δεν επισκέπτεσαι πονηρές ιστοσελίδες; 

Όπως ανέφερα και παραπάνω το Ultrabook το έχω για development. Δεν κατεβάζω ούτε στο Windows αλλά ούτε στο Macbook Torrents. Δωρεάν προγράμματα εγκαταστώ αλλά τα γνωστά στα Windows (Open Office, 7zip, NodeJS, Cordova, Android Studio, Java, Firefox, Visual Studio Community) όπως και διάφορα ανάλογα σε Mac. Άμα τώρα θέλω κάποιο πρόγραμμα που να το χρειάζομαι πραγματικά θα το αγοράσω. 

Δημοσ.

Εδω και 8 χρονια, ειμαι χωρις antivirus στο PC και δεν εχω ρουφηξει ουτε εναν ιο.

Ο εγκεφαλος ειναι το καλυτερο antivirus.

Ο ασχετος, και την καλυτερη σουιτα να εχει αγορασμενη, τον ιο θα τον κολλησει, θελει δεν θελει.

• Like 12
Δημοσ.

Καλή η κίνηση, αλλά αν δε σταματήσουν αυτό το "βάλτε τα W10 με το ζόρι και ελάτε να είμαστε όλοι online με τους servers μας" δε το βλέπω να τα εγκαθιστώ ποτέ. Θα προτιμούσα να μου πει αγόρασέ τα 200-300€, αλλά δουλεύουν αυτόνομα και χωρίς σύνδεση με internet (αν χρειαστεί). Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει τον προσωπικό μου υπολογιστή να μην μπορώ να τον κάνω ότι θέλω εγώ, που τον έχω πληρώσει κιόλας. Τόσο παράλογο είναι αυτό;.. Τελοσπάντων, θα ήθελα μια έκδοση επί πληρωμή, χωρίς το κομμάτι της παρακολούθησης... 

Αν χρησιμοποιεις τους servers της microsoft ναι θα είσαι συνδεδεμένος συνεχεία,γιατί πως αλλιώς θα γίνει?πως θα χρησιμοποιεις το onedrive η το office χωρίς να χρησιμοποιεις κάποιον server?είναι ξεκάθαρο το όλο θέμα!αν δεν θες δεν σε παρακολουθεί κάνεις,έλεος με την παραπληροφορηση

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...