Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι καλύτερο από rm corsair σε ποιότητα σε αυτά τα λεφτά, η super flower δεν είναι καμιά τυχαία, απλά δεν έχει γίνει mainstream όπως η corsair. Περίμενε και άλλες γνώμες όμως για να είσαι σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι καλύτερο από rm corsair σε ποιότητα σε αυτά τα λεφτά, η super flower δεν είναι καμιά τυχαία, απλά δεν έχει γίνει mainstream όπως η corsair. Περίμενε και άλλες γνώμες όμως για να είσαι σίγουρος.

Σε βλέπω να καταφέρεσαι εναντίον της Corsair τελευταία και δεν καταλαβαίνω γιατί. Τα τελευταία RMx είναι εξαιρετικά τροφοδοτικά. Λάβε υπόψιν ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια ξεκίνησε να δουλεύει για την Corsair ο κορυφαίος reviewer τροφοδοτικών στον κόσμο, ο Jonny Gerow, γνωστός ως JonnyGuru. Πολλά κακώς κείμενα διορθώθηκαν. Γενικώς, δεν βλέπω επιχειρηματολογία στο θέμα των τροφοδοτικών, αλλά συνθηματολογία τώρα τελευταία στο forum. Πολύ καλή εταιρεία η Super Flower. Εξαιρετικά τροφοδοτικά. Τώρα ως προς τί είναι τόσο καλύτερα από τα καινούργια RM δεν μπορώ να το καταλάβω... 

Γενικά, δεν μου αρέσει η συνθηματολογία. Πριν κάποια χρόνια στο forum όλοι προτείνανε XFX τροφοδοτικά εντελώς τυφλά, επειδή ήταν κατασκευής Seasonic, και επειδή όλοι τα πρότειναν. Γέμισε ο τόπος με παράπονα για τα συγκεκριμένα τροφοδοτικά, και τώρα αυτοί που τα προτείνανε άλλαξαν προτιμήσεις. Συνθήματα και τότε, συνθήματα και τώρα. Θέλει ψάξιμο το πράγμα. Δεν πετάμε απλά, "α, τα τάδε τροφοδοτικά είναι μάπα, πάρε τα άλλα" κ.λπ.  

Όσο για το θέμα των προβληματικών Corsair, πράγματι από αυτά που παρακολουθώ γέμισε ο τόπος παράπονα για τα φτηνά της μοντέλα, κυρίως την σειρά CX. Από RM δεν έχω ακούσει γενικά παράπονα. Στο παρελθόν επίσης, όταν πρωτοβγήκαν τα ΑΧ, ακούστηκαν πάλι αρκετά παράπονα. Τώρα πιά δεν ακούω, ή για να το πώ αλλιώς, δεν ακούω περισσότερα από ό,τι για άλλες εταιρείες. Αν και περισσότερα να ακούσω, εντύπωση δεν θα μου κάνει. Η Corsair πρέπει να παραμένει στην κορυφή των πωλήσεων, ειδικά στα τροφοδοτικά. Αυτό που παίζει ρόλο στα failure rates είναι τα ποσοστά αστοχίας και όχι ο απόλυτος αριθμός. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες. Είμαι εναντίον της corsair σε αυτό που γίνεται με τα ελαττωματικά τροφοδοτικά, το οποίο το βλέπω όχι μόνο εδώ στην Ελλάδα, που κυρίως συμβαίνει στα φθηνά τροφοδοτικά πχ cx-vs (έχω διαβάσει ένα κάρο σχόλια για cx που σκάνε χωρίς καν να δουλεύουν στο όριο, έχω και εγώ cx και είμαι λίγο επιφυλακτικός με όσα έχω διαβάσει παρόλο που το μηχάνημά μου δεν καίει τίποτα που λέει ο λόγος μπροστά στα συνολικά watt του cx), αλλά σε forum του εξωτερικού έχω διαβάσει αρκετά κυρίως για rm με προβληματικούς ανεμιστήρες που δεν άναβαν και υπερθερμαίνονταν τα τροφοδοτικά, για προβληματικά ax που κράτησαν πολύ λίγο και μετά τα κλάτταραν και άλλα τέτοια με αποτέλεσμα να θέλουν rma. Δεν λέω, βγάζω το καπέλο στην corsair για το φοβερό support της, απλά έχουν παραγίνει οι αστοχίες υλικού. Σαφέστατα δεν συμβαίνει αυτό μόνο στα corsair, συμβαίνει και σε άλλες μάρκες, ωστόσο στα corsair συμβαίνει περισσότερο, οι αστοχίες υλικού είναι μεγαλύτερες συγκριτικά με άλλες μάρκες. Αυτό δεν το βλέπω μόνο στα τροφοδοτικά της corsair αλλά και στις aio της, αρκετά ελαττωματικά κομμάτια με σωλήνες που χαλάνε. Γενικότερα κρατάω πλέον μικρό καλάθι απέναντι στην corsair, μιας και τα προϊόντα της τα οποία είναι αρκετά υπερτιμημένα και υπερπροβλημένα ενώ σε σχέση με τον ανταγωνισμό τυχαίνει να έχουν παρόμοια ποιότητα, δες πχ από τροφοδοτικά φθηνή σειρά cx, παρόμοια ποιοτικά σειρά τα munich / berlin της thermaltake με χαμηλότερη τιμή και λιγότερες αστοχίες υλικού (hec τα tt αυτά έναντι των cx που είναι cwt). Ελπίζω να βελτιώσει αυτό το ζήτημα με τις αστοχίες, τόσο στα τροφοδοτικά όσο και στις aio. Προτιμώ να επιλέξω ένα τροφοδοτικό άλλης μάρκας που προσφέρει τα ίδια με ένα corsair αν έχει χαμηλότερη τιμή παρά να δώσω περισσότερα στην corsair επειδή είναι corsair, επειδή έχει το όνομα. Αυτή είναι φυσικά η άποψή μου, δεν είμαι υπερ καμιάς εταιρείας, θα πάρω το καλύτερο δυνατό σε αυτά που δίνω, το καλύτερο δυνατό που έχει τα λιγότερα failure rates.

• Like 2
Δημοσ.

Και εγώ είχα CX και το άλλαξα λόγω coil whine. Τώρα έχω RM750. Κανένα πρόβλημα. Προβλήματα με υπερθέρμανση δεν έχω ακούσει, αλλά ήταν γνωστό το θέμα στην πρώτη τους κυκλοφορία λόγω κάποιων ακραίων reviews που τα ξετίναξαν. Η καινούργια σειρά RMi και RMx δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά RM. 

H Corsair είναι πράγματι κορυφαία εταιρεία στο support. Αυτό δεν είναι αμελητέο. Ξέρεις ότι για ψύλλου πήδημα σου αλλάζουν όλη την συσκευή χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις. Αυτό είναι μεγάλο +. Όταν σου δίνει λοιπόν μια τέτοια εταιρεία 7 χρόνια, το σκέφτεσαι σοβαρά. 

Θα συμφωνήσω για τις ΑΙΟ. Είναι άλλη ιστορία όμως. Δεν έχει σχέση με τα τροφοδοτικά. Και εγώ είχα την Η80i και πήγα σε NZXT και βρήκα την υγειά μου από πολλές απόψεις. Επίσης, τα κουτιά. Η εταιρεία φημιζόταν για τα κουτιά της αλλά η προηγούμενη σειρά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Και εδώ όμως άλλαξαν προς το καλύτερο τελευταία. Τα καινούργια 400C και 600C μου άρεσαν φοβερά, αν και η Corsair φάνηκε να τρέχει πίσω από άλλες εταιρείες σχεδιαστικά και καταϊδρωμένη...

Στις μνήμες πάλι, έχω πολύ καλή εμπειρία, ειδικά μετά από προβλήματα σε ddr4 που έψαχνα. Από Crucial που είχα και εμπιστοσύνη την πάτησα. Με Vengeance LPX είχα φοβερή σταθερότητα και πολύ καλές δυνατότητες oc. 

Το συμπέρασμα είναι αυτό που είπες. Δεν είμαστε υπέρ καμίας εταιρείας. Παίρνουμε αυτό που μας κάνει για την δουλειά μας και μας βολεύει οικονομικά. Το όνομα όμως εγώ το κοιτάω και σου είπα τους λόγους. Είναι το support κορυφαίος παράγοντας επιλογής για μένα πλέον. Με την Corsair, παρότι άλλες βγάζουν καλύτερα προϊόντα σε κάποιους τομείς, αισθάνομαι πλήρη ασφάλεια.

Αυτά από μένα.  

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είχα θέμα όταν πήρα το cx 430, συγκεκριμένα με τον ανεμιστήρα του. Φυσικά πριν το πάρω έριξα διάβασμα, δεν το πήρα κουτουρού, το προτίμησα έναντι ενός tt munich 430w, λέω πάει στο καλό corsair είναι όλα τα reviews άριστο το βγάζουν, άσε που τότε δεν πολυασχολιόμουν με τροφοδοτικά και δεν είχα ιδέα ότι τα φθηνά thermaltake είναι hec και ότι είναι το ίδιο ποιοτικά με τα cx. Τέλος πάντων, γρύλιζε ο ανεμιστήρας και είδα πως για να το στείλω ταχυδρομικώς Ολλανδία ήθελε κοντά 50 ευρώ και λέω ώπα, αν είναι να δώσω 50 ευρώ και να έχω το ίδιο θέμα ας πάρω νέο τροφοδοτικό καλύτερα. Το πήρα απόφαση το ξεβίδωσα, έβγαλα τον ανεμιστήρα, τον έλυσα, τον καθάρισα και τον ξαναλίπανα και εδώ και 2 χρόνια κοντά είναι dead quiet και σούπερ το τροφοδοτικό. Το ρίσκο έπιασε τόπο και λέω αφού έφταιγε ο ανεμιστήρας σιγά το πράγμα, μετά την διόρθωση θα είναι κομπλέ για πολλά χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.

Οι καλυτερες εταιριες ειναι Corsair/Evga.Για 100 € παρε της corsair το CX750m.Εαν εχεις 40€ πανω παρε το Rm 750 της Corsair η της αυτο που ανεφερες στον τιτλο

Οι καλυτερες εταιριες ειναι Corsair/Evga.Για 100 € παρε της corsair το CX750m.Εαν εχεις 40€ πανω παρε το Rm 750 της Corsair η το Rmx της Corsair.Εγω εχω το Rm 650 με τον 6600κ και μια 980 και δεν εχω θεμα με το ρευμα ουτε εχει εμφανησει καποιο προβλημα το psu.Επισης οταν ειναι πανω απο το 40% το φορτου του τοτε ο το fan του psu ανοιγει,εαν ειναι κατω απο το 40% του φορτου δεν το εχει αναγκη και δεν κανει και θορυβο,οχι οτι οταν δουλευι κανει.Προτεινω εαν εχεις 100 να παρεις το Cx750m επειδη ειναι 80+bronze και semi-modular και εαν εχεις 140-150 να παρεις το Rm 750 80+Gold Full modular.Αλλα καλυτερα πριν κανεις κατι ακου μερικες γνωμες και για την καινουργια σειρα Rmx και εαν ακουσεις καλα λογια παρε αυτο γιατι εχει πιο καινουργια τεχνολογια.Αυτα απο εμενα ευχομαι να παρεις οτι καλυτερο για το budget σου εαν και οτι και να παρεις δεν θα εχει πολυ μεγαλη διαφορα διοτι η corsair δεν ειναι η μονη καλη εταιρια διοτι υπαρχει και η Evga η SeaSonic η Super Flower.

Δημοσ.

Οι καλυτερες εταιριες ειναι Corsair/Evga.Για 100 € παρε της corsair το CX750m.Εαν εχεις 40€ πανω παρε το Rm 750 της Corsair η της αυτο που ανεφερες στον τιτλο

Δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη εταιρεία, υπάρχει καλύτερο και όχι καλύτερο προϊόν από την κάθε εταιρεία ανάλογα με το αντίστοιχο price range, μιας και πάνω κάτω σε όλες τις γνωστές εταιρείες τα τροφοδοτικά κατασκευάζονται από την hec, την cwt, την seasonic, την super flower κλπ. Επίσης στα 100 ευρώ το cx 750m είναι από τις πιο άκυρες και μη βάσιμες επιλογές, σιγά μην δώσει κάποιος που γνωρίζει πέντε πράγματα 100 ευρώ για 750αρι bronze cwt μέτριας ποιότητας με capxon ως επί το πλείστον πυκνωτές και πολύ μέτριες κολλήσεις. Ούτε στον εχθρό μου δεν θα πρότεινα το συγκεκριμένο τροφοδοτικό πραγματικά, για τα λεφτά που κάνει είναι κάργα μέτριο. Ορίστε και review για περαιτέρω λεπτομέρεις :

http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=416

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...