dmpatanis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Γινεται στο ειδη υπαρχων καλωδιο που βλεπω τηλεοραση και εχω συνδεμενη την κεραια να μπορω να βαλω και πιατο χωρις να τραβηξω ξεχωριστο καλωδιο??
cabdik Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 λογικα οχι, μιλαμε για 2 ξεχωριστους αποκωδικοποιητες....! πως θα βαλεις ενα καλωδιο σε 2 αποκωδικοποιητες?
dmpatanis Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Αλλο το δορυφορικο και αλλο το καλωδιο για την επειγεια? Καπου ειδα οτι υπαρχει διαχωριστης. Υπαρχει??
veteranos123 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Απ' όσο κατάλαβα γίνεται αλλά καλό είναι να μιλήσεις με κάποιον εγκαταστάτη δορυφορικών πιάτων. http://www.digitaltvinfo.gr/articles/installation-example/item/2962- Νομίζω το καλώδιο είναι ίδιο. Οι πρίζες αλλάζουν.
louben Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Καμια σχεση(επειδη το ειχα ψαξει εγω). Αλλο το σημα της δορυφορικης και αλλο της επιγειας.Αν ειχε γινει απο την αρχη σωστη εγκατασταση θα μπορουσαν και τα δυο να καταληγουν σε πριζα μα δυο εξοδους(δορυφορικη/επιγεια) οπου απο εκει και παλι θα εφευγαν δυο καλωδια.Αλλα ετσι οπως τα περιγραφεις δε γινεται.Αλλωστε το καλωδιο της δορυφορικης παει στο δεκτη.
SupaCoopa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Τα καλωδια επιγειας κεραιας και δορυφορικης ειναι ουσιαστικα τα ιδια (ομοαξονικα), αλλα τα καλωδια επιγειας παρουσιαζουν απωλειες οταν περναει δορυφορικο σημα, κυριως λογω υποδεεστερης θωρακισης. Μπακαλιστικα, σκεφτειτε το σαν τις διαφορές που εχουν τα καλωδια Cat 5 / Cat 5e / Cat 6 στα δικτυα. Το Cat 6 εχει καλυτερα χαρακτηριστικα και μεγαλυτερη "χωρητικοτητα", καπως ετσι και το δορυφορικο σε σχεση με το απλο καλωδιο επιγειας. Συνηθως ενα καλο καλωδιο επιγειας κεραιας, μπορει να περασει δορυφορικο σημα, αν μιλαμε για μικρη αποσταση. Αν ομως το καλωδιο δεν ειναι αρκετα ποιοτικο ή υπαρχει μεγαλη αποσταση, μαλλον θα ειναι αχρηστο για μεταφορα δορυφορικου σηματος, λογω μεγαλων απωλειων και πολλων παρεμβολων. Συνοψιζοντας, το δορυφορικο καλωδιο μπορει να περασει και επιγειο σημα, βαζοντας ενα TV/Sat Combiner στην αρχη του και μια τερματικη πριζα διαχωρισμου TV/Sat στο τελος του. Το απλο καλωδιο κεραιας με την ιδια συνδεσμολογια, στο καλο σεναριο θα δουλεψει χανοντας ισως καποια δορυφορικα καναλια που ειναι σε υψηλες συχνοτητες, αλλα στο κακο σεναριο δεν θα δουλεψει καθολου για την δορυφορικη και ισως σου προκαλεσει προβληματα και στα επιγεια καναλια.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Το καλώδιο μπορει να ειναι ενα αλλα θέλεις μίκτη και διαχωριστή Δηλαδή αυτό 2
soteras Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μπορείς αλλά θες ένα ιδικό διαχωριστή πάνω εκεί που ειναι η κεραια και το πιάτο εγώ εδώ και 7 χρόνια το έχω έτσι ένα καλώδιο κατεβαίνει από πάνω και πάει σε όλο το σπίτι.Δυστυχώς εκεί που βρισκέτε ο δικός μου διαχωριστής είναι δύσκολη η πρόσβαση για αν σου έλεγα μάρκα.Σε ένα μαγαζί με ηλεκτρικά να πας πες τι θες να κάνεις και ξέρουν αυτοί τι ακριβώς θα σου δώσουν εμένα μυ δώσαν π.χ ένα ιδικό ταφ με διαφορετικές θέσεις για κεραία και πιάτο και ένα μικρο μίκτη/ενισχυτή για να μην δημιοθργει απώλιες το ένα σήμα πάνω στο άλλο
HERTHAN Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Το καλώδιο μπορει να ειναι ενα αλλα θέλεις μίκτη και διαχωριστή Δηλαδή αυτό Νικο ο διαχωριστης αυτος μπορει να ειναι και σε τυπου πριζας ετσι δεν ειναι? Το ρωταω γιατι ετσι εχω κανει μια εγκατασταση στο σπιτι.Σε τρια δωματια κατεβαινουν τρια καλωδια δορυφορικα οπου καταληγουν σε μια πριζα μια πριζα οπου εχει tv και sat. Επειδη σε καποια αλλα δωματια(4) σε αλλο χωρο οπου ειναι ποιο παλια η εγκατασταση εχω τραβηξει απλα το καλωδιο το δορυφορικο κι εκει θα μπει μετα ο διαχωριστης οπου εχει η εικονα που παρεθεσες.Εκτος αν σκαψω τον τοιχο και βαλω κι εκει πριζα γιατι το καλωδιο τωρα ειναι εξω απο τον τοιχο. Ολα αυτα τα καλωδια θα συνδεθουν πανω σένα πολυδιακοπτη και θα φευγουν μετα απο εκει το ενα καλωδιο κατευθειαν στην κεραια και τα υπολοιπα 7-8(αναλογως με τα δωματια) θα ειναι στο δορυφορικο πιατο με διπλο lnb για nova και ote tv.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Τωρα να σου πω διαχωριστή ενσωματωμένο σε πριζα δεν εχω δει, δεν μου χρειάστηκε κιολας, μπορείς να ρωτήσεις ομως στο μεϊδάνη κάνοντας ενα τηλεφωνακι http://www.meidanis.gr/
HERTHAN Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Τωρα να σου πω διαχωριστή ενσωματωμένο σε πριζα δεν εχω δει, δεν μου χρειάστηκε κιολας, μπορείς να ρωτήσεις ομως στο μεϊδάνη κάνοντας ενα τηλεφωνακι http://www.meidanis.gr/ Ετσι ειναι η πριζες tv και sat οπως μου τις ειχε βαλει ο τεχνικος.
NikosKallithea Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Ετσι ειναι η πριζες tv και sat οπως μου τις ειχε βαλει ο τεχνικος. Πριζες tv sat ναι υπαρχουν, αλλα εχουν μεσα διαχωριστή ή πανε δυο χωριστά καλώδια ενα απο το επίγειο και ενα απο το δορυφορικό?
HERTHAN Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Πριζες tv sat ναι υπαρχουν, αλλα εχουν μεσα διαχωριστή ή πανε δυο χωριστά καλώδια ενα απο το επίγειο και ενα απο το δορυφορικό? Παει ενα καλωδιο στην πριζα το δορυφορικο αλλα απο εκει και περα δεν ξερω πως γινεται και τα συνδεουν ωστε να εχεις και επιγεια και δορυφορικο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα