MySt3R10uSs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα,γίνεται να κάνω τον υπολογιστη να ανοιγει πιο γρήγορα?? Και δεν εννοώ τα windows,αλλα απο την στιγμή που πατάω το κουμπί,μεχρι να φύγει η οθόνη των bios(όπου εμφανίζεται το σημα της μητρικης και σου λέει τι πληκτρα να πατήσεις για να μπεις στα bios...) Απο την στιγμή που παταω το κουμπι μεχρι και να εμφανιστει η οθονη των Bios κάνει 7-10sec ενώ μένει ανοικτει η οθόνη των Bios Και αυτή περίπου 4,5sec. Γίνεται να κάνω κατι?? Η μητρική μου είναι η x99 sabertooth της asus.(αμα παίζει ρόλο) Ευχαριστώ!!!
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα,γίνεται να κάνω τον υπολογιστη να ανοιγει πιο γρήγορα?? Και δεν εννοώ τα windows,αλλα απο την στιγμή που πατάω το κουμπί,μεχρι να φύγει η οθόνη των bios(όπου εμφανίζεται το σημα της μητρικης και σου λέει τι πληκτρα να πατήσεις για να μπεις στα bios...) Απο την στιγμή που παταω το κουμπι μεχρι και να εμφανιστει η οθονη των Bios κάνει 7-10sec ενώ μένει ανοικτει η οθόνη των Bios Και αυτή περίπου 4,5sec. Γίνεται να κάνω κατι?? Η μητρική μου είναι η x99 sabertooth της asus.(αμα παίζει ρόλο) Ευχαριστώ!!! Ψαξε στο uefi bios καπου στη καρτελα boot θα εχει ποση ωρα θελεις να περιμενει ο υπολογιστης στο logo για να εχεις τον αναλογο χρονο για να μπεις στο bios 1
teoepi2 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα,γίνεται να κάνω τον υπολογιστη να ανοιγει πιο γρήγορα?? Και δεν εννοώ τα windows,αλλα απο την στιγμή που πατάω το κουμπί,μεχρι να φύγει η οθόνη των bios(όπου εμφανίζεται το σημα της μητρικης και σου λέει τι πληκτρα να πατήσεις για να μπεις στα bios...) Απο την στιγμή που παταω το κουμπι μεχρι και να εμφανιστει η οθονη των Bios κάνει 7-10sec ενώ μένει ανοικτει η οθόνη των Bios Και αυτή περίπου 4,5sec. Γίνεται να κάνω κατι?? Η μητρική μου είναι η x99 sabertooth της asus.(αμα παίζει ρόλο) Ευχαριστώ!!! ο χρόνος μέχρι να ανάψει το numlock στο πληκτρολόγιο δεν μπορεί να αλλάξει από εκεί και μετά, ανάλογα με το πόσο καινούργια ή παλιά είναι η μητρική, μπορείς να αφαιρέσεις κάποιους ελέγχους που γίνονται κατά το post, ενεργοποιώντας το quickboot αν έχει ή κάποια ξεχωριστή επιλογή για τον έλεγχο των μνημών αυτό αφαιρεί κάποιο χρόνο που ανάλογα με το μηχάνημα μπορεί να είναι αρκετά μεγάλος αυτό βέβαια το κάνεις δεδομένου ότι δεν έχεις προβλήματα, είναι προφανές ότι οι έλεγχοι αυτοί υπάρχουν για κάποιο λόγο από εκεί και πέρα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, ίσως απενεργοποιώντας διάφορα κομμάτια και λειτουργίες που δεν χρησιμοποιείς, πχ να πιάσεις μία μία τις pci που δεν χρησιμοποιείς και να τις απεργοποιήσεις αλλά δεν νομίζω πως θα δεις διαφορά 2
arrows Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Ο καλύτερος τρόπος που υπάρχει για να το πετύχεις αυτό είναι να κάνεις format και εγκατάσταση windows under uefi mode, και στην συνέχεια ενεργοποίηση του ultra fast boot απο το uefi bios, με disable to gmt,θα χρειαστείς ενα φλασάκι usb, το rufus και την προυπόθεση οτι όλες οι συσκευές στο σύστημα σου υποστηρίζουν uefi mode
RigasGR Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Αν εχεις καρτα γραφθκων χωρις uefi post θα κολλαει και δεν θα συνεργάζεται. Συνηθως τα χ99 έχουν ενα delay post time.
TheELF Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Στην φάση που περιγράφεις γίνονται οι έλεγχοι και αναγνωρίζονται οι δίσκοι(και γενικά το υλικό) μπορεί δηλαδή κάλλιστα να μην τροφοδοτείται σωστά κάποια συσκευή ή να έχει ψιλό-πρόβλημα οπότε να αργεί λίγο μέχρι να την βρει.
MySt3R10uSs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Κομπλε το βρηκα αυτο για τα bios,ποσο γρηγορα να ανοιγουν. Αλλα αυτο στην αρχη? Δεν γινεται να κανω κατι για να ανοιγει ο υπολογιστης πιο γρηγορα απο την στιγμη που παταω το κουμπι μεχρι να μπει στα bios?
teoepi2 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 κι αυτό που λέει ο theelf ισχύει, ειδικά πολλοί σε αριθμό και ακόμη περισσότερο μερικοί μηχανικοί δίσκοι ειδικά seagate, όπως επίσης και ο usb έλεγχος μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές καθυστερήσεις οπότε αν έχεις κάτι από τα δύο ίσως να μπορείς να μειώσεις λίγο ακόμη το χρόνο - όχι, ο χρόνος που πέρνει η τροφοδότηση δεν αλλάζει εύκολα - πίστεψέ με το έχω ψάξει γιατί ασχολούμαι με server hardware (που βέβαια δεν μας πολυενδιαφέρει το boot γιατί δεν οι server δεν κλείνουν συχνά) και κάποια μηχανήματα έχουν υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή μπορεί από τη στιγμή που κάνει post μέχρι να μπει σε λειτουργικό να μην περνάει ούτε καν δευτερόλεπτο, όσο βαρύ και να είναι το λειτουργικό, λόγω ισχυρού hardware αλλά μέχρι να ξεκινήσει το post να θέλει και 20-30 δευτερόλεπτα μπορείς να αλλάξεις μητρική βέβαια, υπάρχουν μητρικές που αυτό το κομμάτι διαρκεί ελάχιστα αλλά θέλει ψάξιμο
MySt3R10uSs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 κι αυτό που λέει ο theelf ισχύει, ειδικά πολλοί σε αριθμό και ακόμη περισσότερο μερικοί μηχανικοί δίσκοι ειδικά seagate, όπως επίσης και ο usb έλεγχος μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές καθυστερήσεις οπότε αν έχεις κάτι από τα δύο ίσως να μπορείς να μειώσεις λίγο ακόμη το χρόνο - όχι, ο χρόνος που πέρνει η τροφοδότηση δεν αλλάζει εύκολα - πίστεψέ με το έχω ψάξει γιατί ασχολούμαι με server hardware (που βέβαια δεν μας πολυενδιαφέρει το boot γιατί δεν οι server δεν κλείνουν συχνά) και κάποια μηχανήματα έχουν υπερβολικά μεγάλη καθυστέρηση σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή μπορεί από τη στιγμή που κάνει post μέχρι να μπει σε λειτουργικό να μην περνάει ούτε καν δευτερόλεπτο, όσο βαρύ και να είναι το λειτουργικό, λόγω ισχυρού hardware αλλά μέχρι να ξεκινήσει το post να θέλει και 20-30 δευτερόλεπτα μπορείς να αλλάξεις μητρική βέβαια, υπάρχουν μητρικές που αυτό το κομμάτι διαρκεί ελάχιστα αλλά θέλει ψάξιμο SSD εχω και δεν εχω συνδέσει κανεναν HDD μεχρι στιγμης. Οσο για μητρικη δεν γινεται να αλλάξω,3 μήνες την έχω Πίστευα ότι ίσως να γινόταν αν "πειραζα" την μητρικη.Δηλαδή να έκανα το λεγομενο overvolt... Το Hardware παίζει ρόλο δηλαδη???
teoepi2 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 δεν γνωρίζω αν το επηρρεάζει το overvolt, θα πόνταρα πως δεν το επηρρεάζει, διάβασες κάπου όχι σχετίζεται, να το δούμε; περίμενε να δεις τι θα πουν και οι υπόλοιποι το hardware παίζει ρόλο στο boot αλλά τώρα πια αυτοί οι χρόνοι είναι ήδη μικροί, εξάλλου εσύ ψάχνεις για post και power-up περισσότερο 1
FasTaker Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Με τις ρυθμισεις που προτειναν οι προλαλισαντες θα κερδιεσεις 3 - 4 δευτερολεπτα αν και προσωπικα δεν θα πειραζα το POST. Αλλα δεν βλεπω το λογο για αυτη τη φασαρια οι χρονοι σου ειναι σε λογικα πλαισια. 1
arrows Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 http://winaero.com/blog/install-windows-10-using-uefi-unified-extensible-firmware-interface/ Aυτό και αν δεν σου κάνει googlare αν δεν καταλαβαίνεις ακόμα βρές ενα γνωστό που να ξέρει τι του γίνεται να σε βοηθήσει, και όταν δίνουμε συμβουλές για ενα θέμα βοηθάμε κάποιον εφ όσον μπορούμε δε χρειάζονταί 127 ποσταρίσματα μηπως αυτό μηπως το άλλο... Οριστε πως μπουτάρει υπολογιστής με windows se uefi mode και ultra fast boot 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 4 Μαρτίου 2016 SSD εχω και δεν εχω συνδέσει κανεναν HDD μεχρι στιγμης. Οσο για μητρικη δεν γινεται να αλλάξω,3 μήνες την έχω Πίστευα ότι ίσως να γινόταν αν "πειραζα" την μητρικη.Δηλαδή να έκανα το λεγομενο overvolt... Το Hardware παίζει ρόλο δηλαδη??? Παιζει ρολο το hardware παρολα αυτα ο κυριως λογος που καθυστερουσε εσενα ειναι καθαρα απο την ρυθμιση της μητρικης ποσο ωρα θα μενει στο Logo για να προλαβεις να πατησεις το del για να μπεις στο UEFI bios Εμενε για καποιο λογο flashara τελευταιο bios και γυρισε τον χρονο απο 3 δευτερολεπτα στα 12 , συγκεκριμενη ρυθμιση βεβαια δεν νομιζω να επιρεαζει τους ελεγχους που κανει η μητρικη στο postarisma
MySt3R10uSs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Αυτη η ρυθμιση για το ποση ωρα θα μείνει στο Logo την εχω βαλει στα 3sec.....Βεβαια δεν ειναι μόνο εκεί το προβλημα μου αλλα κυρίως στο χρόνο που κανει μέχρι να εμφανιστει το logo....
pnick Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Αυτη η ρυθμιση για το ποση ωρα θα μείνει στο Logo την εχω βαλει στα 3sec.....Βεβαια δεν ειναι μόνο εκεί το προβλημα μου αλλα κυρίως στο χρόνο που κανει μέχρι να εμφανιστει το logo.... Μια χαρά είναι οι χρόνοι σου. Παίζει ρόλο η μητρική. Μεγάλες μητρικές, σημαίνουν πολλά devices, που σημαίνουν πολλοί έλεγχοι κ.λπ. Και εγώ Asus X99 Deluxe έχω και αργεί. Τεστάρει μνήμες, όλα τα ports και όλες τις συσκευές ώστε να μπαίνεις σταθερά στο λειτουργικό. Μπορείς να αφαιρέσεις και το memory test στην αρχή, αλλά μικρό το όφελος. Ο μόνος τρόπος να ρίξεις δραστικά τους χρόνους είναι με κάποια custom BIOS που κυκλοφορούν από κάτι τζιμάνια στο εξωτερικό. Ψάξε κάποιον Fernando στο Google. Εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα. Είναι ένα από τα αρνητικά του να έχεις high end μητρική.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα