B3llatr1x Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα!Είμαι φοιτητής στα Γιάννενα και ο πάροχός μου είναι η HOL.Το πακέτο μου είναι ADSL 24 Mbps. Παρ'όλο που ο μέσος όρος της περιοχής μου είναι 12 Mbps προσωπικά δεν αγγίζω ταχύτητες μεγαλύτερες των 6-8 Μbps.Δεν είναι αυτό όμως που με απασχολεί ιδιαίτερα, ούτε ο λόγος που κάνω αυτό το post.Ασχολούμαι αρκετά με το gaming και συγκεκριμένα παίζω Dota2. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες 09:00-12:00 το ping μου είναι σταθερό και σε ικανοποιητικό σημείο (60-80 m/s). Το πρόβλημά μου προκύπτει στις ώρες αιχμής (21:00-01:00 περίπου) όπου το ping πέρα από ασταθές, αγγίζει νούμερα όπως 150-200 ms γεγονός που καθυστά το gaming αδύνατο.Έχω έρθει επανηλλειμένα σε επαφή με τεχνικούς της hol. Έχω αλλάξει πολλές φορές το Noise Margin μου σε προσπάθειες να διορθώσω το πρόβλημαΈχω αλλάξει μεταξύ fastpath/interleaved, σε μία προσπάθεια να δω αν φταίει κάτι τέτοιο.Αφού φυσικά δεν άλλαξε κάτι, ήρθε τεχνικός της hol στο σπίτι να ελέγξει τη γραμμή μου και μου είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.Το αίτημά μου στάλθηκε στον ΟΤΕ όπου αφού ήρθε τεχνικός στο σπίτι να ελέγξει τις γραμμές μου είπε ότι το θέμα ενδέχεται να υπάρχει στη σύνδεση από τα κεντρικά στο καφάο και όχι από το καφάο στο σπίτι.Δεν μπόρεσαν να μου αλλάξουν γραμμή αφού από όσο μου είπαν όλες οι γραμμές που είναι καλύτερες από τη δική μου είναι κατηλλειμένες. Για να μην τα πολυλογώ, θέλω να ξέρω: Αν ξέρει κανείς το λόγο που συμβαίνει αυτό Αν το πρόβλημά μου θα λυθεί αλλάζοντας πάροχο. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στους servers του παιχνιδιού που παίζω 100%
grovolis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Πρώτα θα πω κάποια πράγματα που εννοούνται αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Βεβαιώσου ότι οι μετρήσεις που παίρνεις είναι με καλώδιο ethernet. Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιεί κάποιος άλλος την γραμμή σου για οτιδήποτε τις ώρες που υπάρχει το πρόβλημα. Τέλος αν το ρούτερ σου σε αφήνει να αλλάξεις modulation δοκίμασε να το βάζεις G.DMT. Οι λόγοι είναι πολλοί οπότε κυρίως με δοκιμές θα βρεις τι παίζει. Όσον αφορά την αλλαγή παρόχου ο ΟΤΕ έχει γενικότερα καλύτερα ping 10-20 ms ανάλογα την περίπτωση
B3llatr1x Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Πρώτα θα πω κάποια πράγματα που εννοούνται αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Βεβαιώσου ότι οι μετρήσεις που παίρνεις είναι με καλώδιο ethernet. Βεβαιώσου ότι δεν χρησιμοποιεί κάποιος άλλος την γραμμή σου για οτιδήποτε τις ώρες που υπάρχει το πρόβλημα. Τέλος αν το ρούτερ σου σε αφήνει να αλλάξεις modulation δοκίμασε να το βάζεις G.DMT. Οι λόγοι είναι πολλοί οπότε κυρίως με δοκιμές θα βρεις τι παίζει. Όσον αφορά την αλλαγή παρόχου ο ΟΤΕ έχει γενικότερα καλύτερα ping 10-20 ms ανάλογα την περίπτωση Όλα όσα είπες έχουν ελεγχθεί και δικό μου λάθος που δεν τα παρέθεσα στο αρχικό μου post. Όσο αναφορά το modulation, μπαίνοντας στις ρυθμίσεις του ρουτερ βλέπω ότι δεν μπορώ να το αλλάξω αλλά το κουτάκι αυτού που αναφέρεις (G.DMT) είναι τικαρισμένο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Έχεις δοκιμάσει να κάνεις ping/tracert IPs εσωτερικού κι εξωτερικού τις πρωινές ώρες αλλά και στις ώρες αιχμής? Αν βλέπεις ότι είναι αυξημένα κι αυτά, όχι μόνο οι server του Dota2, κατά 99% μπουκώνει στις ώρες αιχμής το DSLAM της HOL στα Γιάννενα με αποτέλεσμα να επηρεάζονται σημαντικά τα pings...
B3llatr1x Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Έχεις δοκιμάσει να κάνεις ping/tracert IPs εσωτερικού κι εξωτερικού τις πρωινές ώρες αλλά και στις ώρες αιχμής? Αν βλέπεις ότι είναι αυξημένα κι αυτά, όχι μόνο οι server του Dota2, κατά 99% μπουκώνει στις ώρες αιχμής το DSLAM της HOL στα Γιάννενα με αποτέλεσμα να επηρεάζονται σημαντικά τα pings... Οι servers του Dota2 δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα. Βάζω το χέρι μου στη φωτιά για αυτό. Στο ίδιο παιχνίδι άτομα από αλλού ή ακόμα και από Ελλάδα που παίζουν έχουν 30-40 ping. Και εγώ στις ώρες αιχμής χτυπάω 150. Πιστεύεις δηλαδή ότι με αλλαγή παρόχου θα είναι καλύτερα τα πράγματα; Η αλήθεια είναι ότι με όλη αυτή τη διαδικασία που πέρασα για να βγω σε αδιέξοδο θα έφευγα άμεσα από την HOL απλώς θα χρειαστεί να σπάσω συμβόλαιο και να δώσω ένα κάρο λεφτά νταβατζηλίκι...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Γι' αυτό είπα να κάνεις ping/tracert με άλλους servers, όχι dota/gaming, γενικά για να δεις πως είναι τα pings σε εσωτερικό κι εξωτερικό τις ώρες αιχμής... Αν είναι κι αυτά χάλια τότε υπάρχει πρόβλημα με HOL...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα