Προς το περιεχόμενο

Το μέλλον του Xbox; Ταχύτερες αναβαθμίσεις hardware και backward compatibility


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Microsoft πραγματοποίησε τo ετήσιο “spring showcase” στο Σαν Φρανσίσκο, μία εκδήλωση για να δείξει στους δημοσιογράφους όλα όσα έρχονται μέχρι την έκθεση E3, που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

Η εταιρεία, κατά την διάρκεια του περασμένου έτους ήταν απασχολημένη στο να βάλει το Xbox One στον σωστό δρόμο, μετά την επεισοδιακή εκκίνηση του, και στο keynote του, ο Phil Spencer, επικεφαλής του τμήματος Xbox της Microsoft, επισήμανε τις αλλαγές που έκανε η Microsoft για να “βάλει τον gamer στο κέντρο κάθε απόφασης της”.

 

Για παράδειγμα, ο Phil Spencer έκανε λόγο για την προσπάθεια της Microsoft να φέρει τα Xbox One και Windows 10 πιο κοντά από ποτέ άλλοτε, ως μέρος μίας στρατηγικής για να αποτελέσει το Xbox την πλέον συναρπαστική πλατφόρμα, τόσο για τους developers όσο και για τους ίδιους τους gamers. Ο στόχος της εταιρείας είναι να αφήσει τους gamers να επιλέξουν εκείνοι που θα παίξουν τα παιχνίδια τους, στην κονσόλα ή στο PC. Επίσης, η Microsoft θέλει να οικοδομήσει ένα μέλλον, που οι gamers δεν θα αφήνουν την συλλογή παιχνιδιών τους πίσω τους, κάθε φορά που μία νέα έκδοση του Xbox κυκλοφορεί στην αγορά.

 

Το πρώτο βήμα για το όραμα της Microsoft έγινε στην περσινή έκθεση E3, όταν και ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε ένα πρόγραμμα προς τα πίσω συμβατότητας, που θα καθιστούσε τους τίτλους του Xbox 360 συμβατούς με το Xbox One. Ωστόσο ο Phil Spencer οραματίζεται μία ακόμα καλύτερη λύση για το μέλλον. Τώρα που το Xbox One τρέχει Windows 10, η Microsoft θέλει να οδηγήσει τους developers να αναπτύξουν Universal Windows Applications, και αυτό σημαίνει ότι θα είναι απλούστερο μελλοντικά για τους gamers να φέρουν την συλλογή με τα παιχνίδια τους στις νέες κονσόλες. “Θέλουμε να αποσυνδέσουμε την πλατφόρμα λογισμικού μας από την πλατφόρμα hardware στην οποία θα τρέχει” δήλωσε ο Phil Spencer.

 

Κάτι τέτοιο, είναι μία PC-style προσέγγιση στο gaming, κάτι που δεν αποτελεί μάλιστα σύμπτωση. “Μπορούμε να πούμε ότι (στοχεύουμε) λίγο περισσότερο σαν αυτό που βλέπουμε στο PC, όπου μπορώ να πάω προς τα πίσω και να τρέξω τα παλιά παιχνίδια Quake και Doom που έτρεξα πριν από πολλά χρόνια, και παράλληλα να μπορώ να δω τα τελευταία παιχνίδια 4Κ που βγαίνουν, ενώ παράλληλα έχω όλη την συλλογή μαζί μου πάντα” είπε ο Phil Spencer.

 

Αυτή η στρατηγική ενδεχομένως να σημαίνει ότι η Microsoft μπορεί να βελτιώνει το hardware της κονσόλας της πιο γρήγορα, χωρίς οι gamers να είναι αναγκασμένοι να αφήνουν τις συλλογές με τα παλαιότερα παιχνίδια τους κάθε φορά που παρουσιάζεται νέα κονσόλα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Phil Spencer είπε ότι ενδεχομένως θα δούμε την Microsoft να “βγαίνει με νέες δυνατότητες hardware κατά την διάρκεια μίας γενιάς” (κονσόλας) αν και δεν διευκρίνισε τι είδους δυνατότητες θα ήταν αυτές. Ενδέχεται πάντως η Microsoft να ετοιμάζει μία ισχυρότερη έκδοση του Xbox One.

 

“Βλέπεις βελτιώσεις στις δυνατότητες των γραφικών, βλέπεις βελτιώσεις στις οθόνες, βλέπεις πράγματα σαν τα 4K και HDR, και όλες αυτές οι τεχνολογίες που έχουν έρθει, και οι κονσόλες κάθονται στην άκρη, εκτός του κύκλου αναβάθμισης” είπε ο Phil Spencer στο Engadget ενώ αναφέρθηκε και τον διετή κύκλο αναβάθμισης στα smartphones ως έμπνευση. Μάλιστα, είπε ότι θέλει να δει μία σταθερή ροή καινοτομιών στο hardware της κονσόλας, και όχι την τυπική επταετία που μεσολαβεί μεταξύ δύο γενεών. Βεβαίως, κάτι τέτοιο ενδεχομένως θα σημαίνει ότι κάποιοι gamers που θέλουν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα απεικόνισης, θα χρειαστεί να επενδύουν αρκετά χρήματα κάθε δύο ή τρία χρόνια, ωστόσο η παλιά συλλογή με τα παιχνίδια όλων των gamers δεν θα επηρεάζεται από την αλλαγή. Βεβαίως, o Phil Spencer δεν έκανε πιο συγκεκριμένες τις σκέψεις του, ούτε μπήκε σε λεπτομέρειες για το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

 

Για την ώρα επίσης, τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα για το Xbox One και τα Windows 10 πωλούνται ξεχωριστά, αλλά ιδανικά, η αγορά μίας μόνο έκδοσης –με το μοντέλο UWA- θα μπορούσε να ξεκλειδώσει το παιχνίδι στην άλλη πλατφόρμα. Η Microsoft πειραματίζεται με κάτι τέτοιο πάντως. Για παράδειγμα, όσοι προ-παραγγείλουν το Quantum Break για το Xbox One στο Xbox store θα λάβουν δωρεάν και την έκδοση του παιχνιδιού για PC.

 

Στην εκδήλωση, η Microsoft επίσης έδειξε στους δημοσιογράφους το Gears of War: Ultimate Edition να τρέχει στα Windows 10 σε ανάλυση 4K, το Quantum Break και στις δύο πλατφόρμες (Xbox One, Windows 10), το Killer Instinct: Season 3 και την definitive edition του Ori and Blind Forest επίσης και στις δύο πλατφόρμες κ.ά.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Καταλαβες που παει το πραγμα; Ολικη αναβαθμιση καθε 1--2 χρονια για να παιξεις τα νεα παιχνιδια.
Μονο η microsoft θα το σκεφτοταν αυτο... 
Εχει λυσσαξει να βγαλει λεφτα απο τη τσεπη μας..

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έγραψα και αλλού...
 

Παιδιά εάν δεν έχετε καταλάβει από το τόσο κραξιμο που έχει ρίξει η "PCMR"... το PS4 & XBOXONE ήταν ένα απλό μέτριο PC όταν βγηκαν... Τώρα το xbox one έχει και win 10 ...

ΟΛΕΣ οι επόμενες γενιές θα είναι compatible με τα τωρινά games ... όπως στα PC παίζω Diablo 2 μέχρι και Star Citizen ...

 

Τώρα εάν θα μπορείς να αλλαζει GPU στο Xbox σαν τον HDD είναι κάτι άλλο αλλά καλό για όλους... Όλα τα games έτοιμα... ούτε νέα controllers ούτε ούτε κτλ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβες που παει το πραγμα; Ολικη αναβαθμιση καθε 1--2 χρονια για να παιξεις τα νεα παιχνιδια.

Μονο η microsoft θα το σκεφτοταν αυτο... 

Εχει λυσσαξει να βγαλει λεφτα απο τη τσεπη μας..

Μπα μάλλον κάτι σαν tiers σε κονσόλες, παραδειματος χάρη στα 400€ που θα παίζει στα low 500€ mid και άμα σε περνει 600€ για high.

Δλδ κάτι σαν ένωση του PCMR με της κονσόλες...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπα μάλλον κάτι σαν tiers σε κονσόλες, παραδειματος χάρη στα 400€ που θα παίζει στα low 500€ mid και άμα σε περνει 600€ για high. Δλδ κάτι σαν ένωση του PCMR με της κονσόλες...

Low @ 720-900p

Medium 1080P

Ultra 4k with fury X II Ti :P

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταλαβες που παει το πραγμα; Ολικη αναβαθμιση καθε 1--2 χρονια για να παιξεις τα νεα παιχνιδια.

Μονο η microsoft θα το σκεφτοταν αυτο... 

Εχει λυσσαξει να βγαλει λεφτα απο τη τσεπη μας..

Αναβάθμιση κάθε 1-2 χρόνια είναι τραγικό και αν διάβασες το άρθρο δεν λέει κάτι τέτοιο. Είναι εντελώς παράλογο. Αν γίνει κάτι τέτοιο απλά οι κονσολάδες θα ξυπνήσουν, θα αγοράσουν ένα μέτριο pc θα του "μπάσουν" και μια καλή gpu και άσε τη Microsoft να κάθεται να τα κοιτάει τα xbox της :D

Είναι γεγονός όμως ότι οι κονσόλες έχουν μείνει τραγικά πίσω. Εν έτη 2016 βλέπουν τα 1080p @ 60fps με το κυάλι και μην ξεχνάμε ότι το 4K βρίσκεται προ των πυλών. 

 

Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να αφήσουν τις τσιγκουνιές και να επενδύσουν σε (πολύ) καλύτερο hardware για την επόμενη γενιά. Και όσο για την "τυπική επταετία που μεσολαβεί μεταξύ δύο γενεών" έχει δίκιο, πρέπει να υπάρξει μια ενδιάμεση έκδοση με αναβαθμισμένο hardware γιατί πολύ απλά επτά "τεχνολογικά" έτη είναι ένας αιώνας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω διαβάσει ότι αυτά όλα θα πάνε το πολύ 2-3 χρονια. Η MS έχει αναβάθμιση τους servers τις και στην τελική θέλει να κάνει το XBox σαν ένα casting box. 

Το render και όλα αυτά θα γίνονται στους servers τις MS. 

 

Και επειδή η MS είναι τεραστια σε σύγκριση με την SONY μάλλον η κατάλληλη επιλογή είναι το Xbox σε σύγκριση με το PS

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα, είπε ότι θέλει να δει μία σταθερή ροή καινοτομιών στο hardware της κονσόλας, και όχι την τυπική επταετία που μεσολαβεί μεταξύ δύο γενεών\

 

 

αυτο δε μαρεσε..

 

μετα απο 3 ps αμα μου την σκατζαρει η ms με τπτ περιορισμους στο τι παιχνιδια παιζω στο one Μου ,αν δεν αναβαθμιστω με νεο hw,

 

ε

πουλαω

και πισω

ps

 

τωρα τα περι 4k κλπ ποσως με ενδιαφερουν

αν ειχα χρονο να παιξω σοβαρα θα παιζα στο pc μου..

 

ελλειψη χρονου πηρα κονσολα..για 1 ωρα το βραδυ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναγκαστικα επρεπε να τραβηξουν αυτο τον δρομο .

Ειναι η ποιο λογικη αποφαση .

Ποια είναι η λογική απόφαση.

Εδώ μιλάμε για κονσόλα και όχι για pc.

Αν γίνει κάτι τέτοιο το οποίο ισχυρίζονται τότε αλίμονο μας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαν κάτοχος όλων των κονσολών «νέας γενιάς» και gamer απο εποχη snes, μπορώ να πώ ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσει το one κάποιος εκτός αν θέλεις να παίξεις halo η-και αν οι φίλοι σου ειναι κάτοχοι του one και μόνο. Σαν κάτοχος να πληροφορήσω τον κόσμο που δεν ξέρει οτι θα πρέπει να έχεις gold συνδρομή διαφορετικά όχι απλα δεν παιζεις multi (όπως και στο ps4 βέβαια) αλλα δεν μπορείς καν να κάνεις save τα screenshot που πήρες απο το παιχνίδι και μετά απο κάποιες ημέρες διαγράφονται!.Το os με όλα τα update είναι ακόμα δύστροπο και αργό και το κυριότερο είναι οτι πλέον δεν έχει αποκλειστικότητες εκτός απο τα halo, sunset overdrive, ryse και το quantum break που θα κυκλοφορησει και το gears of war που επίσης θα κυκλοφορίσει Το χειριστήριο ειναι υποβαθμισμένο σε σχέση με εκείνο του 360 και ουσιαστικά αν έχεις σοβαρές βλέψεις και θέλεις να ρίξεις πολλές ώρες στο gaming ειναι σαν να σου λένε αγόρασε το elite που σίγουρα είναι καλύτερο αλλα κοστίζει 150 ευρω. Αν έχει κάποιος 360 του συνιστώ να μείνει εκεί και είναι μια χαρά.  Εγω δυστήχώς το είχα αγοράσει bundle με το witcher 3 και πραγματικά δεν θέλω να ρίξω 100-150 ώρες και παραπάνω σε ένα τέτοιο κορυφαίο τίτλο με αυτή την κονσόλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το one θα παίζει ολα τα games για μια 7ετια με τα γραφικά που μπορεί

Το new Xbox που θα έρθει θα έχει τα ιδια games απλα θα έχει τούμπανα χαρακτηριστικά

 

Αυτο καταλαβαίνω εγω. Και αν ισχύει, τοτε ειναι Win Win

 

Θες απλα μια κονσόλα, φθηνή, χωρις να σε νοιάζουν γραφικά κλπ; πας σε one

Θες 4Κ ανάλυση κλπ κλπ πας στο νέο Xbox

 

Και ολα με τα ιδια games

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...