Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Στο κυριο συστημα εχω τον ι7 920 με μια asus p6t deluxe.

Απο θεμα αποδοσης ειμαι ικανοποιημενος αλλα θα με ενδιαφερε να παω σε μια πιο καινουργια πλατφορμα να εχω τουλαχιστον sata 3 και usb3,χωρις να εχω τρελη διαφορα αποδοσης αλλα και επισης το να χω καινουργιο συστημα εγγυηση ειναι θεμα για μενα επισης.

Συγκεκριμενα σκεφτομουνα να δινα combo μητρικη επεξεργαστη ας πουμε 180-200 και αντε πες να βαζα κανα 30αρι ακομα και να πηγαινα σε εναν fx 6300-8320-μητρικη.Θα θελα λοιπον αν ειναι ευκολο καμια προταση σε αυτα τα λεφτα για επεξεργαστη-μητρικη που να παιρνει και overclock σε αυτα τα λεφτα(ψυκτρα θα βαλω την υπαρχουσα zalman cnps11x).

ευχαριστω

Δημοσ.

ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS M5A78L-M/USB3 RETAIL CPU AMD FX-8300 3.30GHZ BLACK EDITION BOX

sorry για τα caps τα πηρα copypaste απο το eshop

ευχαριστω για την προταση,καμια απο εμπειρια ή αποψη απο την μητρικη αυτη εχεις,δεν βρηκα κατι να λενε για oc σε review.

Αφου θα κανεις αλλαγη μετα απο τοσα χρονια γιατι να πας σε τελειωμενη πλατφορμα;

Αν παω σε skylake( core ι5) το μπατζετ θα ανεβει πολυ.

Δημοσ.

Μπορεις να πας σε ι3 6100 και να μεινεις εντος μπατζετ.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-920-vs-Intel-Core-i3-6100/1981vs3511

Δεν ειναι μεγαλη αναβαθμιση σε επεξεργαστικη ισχυ (που ειπες σε καλυπτει ουτως η αλλως) αλλα σου δινει την δυνατοτητα της σημαντικης αναβαθμισης στο μελλον με μονη αλλαγη αυτη του επεξεργαστη.

Δημοσ.

Μπορεις να πας σε ι3 6100 και να μεινεις εντος μπατζετ.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-920-vs-Intel-Core-i3-6100/1981vs3511

Δεν ειναι μεγαλη αναβαθμιση σε επεξεργαστικη ισχυ (που ειπες σε καλυπτει ουτως η αλλως) αλλα σου δινει την δυνατοτητα της σημαντικης αναβαθμισης στο μελλον με μονη αλλαγη αυτη του επεξεργαστη.

Δυστυχως αλλη αναβαθμιση μεσα σε 2-3 χρονια δεν θα μπορω να κανω,δηλαδη οτι παρω τωρα θα μου μεινει για διαστημα και θελω γενικα να ειναι καλη επενδυση,Για αυτο και ειχα στο μυαλο μου για fx8320 που εχει καλη σχεση τιμης αποδοσης και σε single και σε multicore με καποιο overclock παντα.

Δημοσ.

ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS M5A78L-M/USB3 RETAIL CPU AMD FX-8300 3.30GHZ BLACK EDITION BOX

sorry για τα caps τα πηρα copypaste απο το eshop

Δηλαδή του προτείνεις να αλλάξει ενα γρήγορο σύστημα με ενα χειρότερο σε όλους τους τομείς με μόνο ώφελος τι? Να ενισχ'υσει οικονομικά την amd ας πούμε, Εχεις καθόλου ιδέα τι αποδίδει και τι........

Καλησπερα

Στο κυριο συστημα εχω τον ι7 920 με μια asus p6t deluxe.

Απο θεμα αποδοσης ειμαι ικανοποιημενος αλλα θα με ενδιαφερε να παω σε μια πιο καινουργια πλατφορμα να εχω τουλαχιστον sata 3 και usb3,χωρις να εχω τρελη διαφορα αποδοσης αλλα και επισης το να χω καινουργιο συστημα εγγυηση ειναι θεμα για μενα επισης.

Συγκεκριμενα σκεφτομουνα να δινα combo μητρικη επεξεργαστη ας πουμε 180-200 και αντε πες να βαζα κανα 30αρι ακομα και να πηγαινα σε εναν fx 6300-8320-μητρικη.Θα θελα λοιπον αν ειναι ευκολο καμια προταση σε αυτα τα λεφτα για επεξεργαστη-μητρικη που να παιρνει και overclock σε αυτα τα λεφτα(ψυκτρα θα βαλω την υπαρχουσα zalman cnps11x).

ευχαριστω

Αν σε ενδιαφέρει υπάρχει και η περίπτωση να έπαιρνες κάποιον xeon π.χ. Χ5650, έιναι στα 32nm άρα πολύ πιο κρύος απο τον ι7 920 που είναι στα 45, κλοκάρεται πανέυκολά στα 4,0 χωρίς καν να πειράξεις vcore κοστίζει απο 70-100€ και αποδίδει single core πού γρηγορότερα απο οτιδήποτε σε amd και κλοκαρισμένος στο επίπεδο των sandy bridge, ενω σε multi που είναι και το συνατό του σημείο φτάνει το επίπεδο ενος 5820Κ στην στοκ συχνότητα λειτουργίας του, το καλύτερο είναι οτι η μητρική σου έχει απόλυτη συμβατότητα με αυτούς τους επεξεργαστές συνεπώς ρίσκο 0.

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή του προτείνεις να αλλάξει ενα γρήγορο σύστημα με ενα χειρότερο σε όλους τους τομείς με μόνο ώφελος τι? Να ενισχ'υσει οικονομικά την amd ας πούμε, Εχεις καθόλου ιδέα τι αποδίδει και τι........

Αν σε ενδιαφέρει υπάρχει και η περίπτωση να έπαιρνες κάποιον xeon π.χ. Χ5650, έιναι στα 32nm άρα πολύ πιο κρύος απο τον ι7 920 που είναι στα 45, κλοκάρεται πανέυκολά στα 4,0 χωρίς καν να πειράξεις vcore κοστίζει απο 70-100€ και αποδίδει single core πού γρηγορότερα απο οτιδήποτε σε amd και κλοκαρισμένος στο επίπεδο των sandy bridge, ενω σε multi που είναι και το συνατό του σημείο φτάνει το επίπεδο ενος 5820Κ στην στοκ συχνότητα λειτουργίας του, το καλύτερο είναι οτι η μητρική σου έχει απόλυτη συμβατότητα με αυτούς τους επεξεργαστές συνεπώς ρίσκο 0.

Ο μονος λογος που δεν του προτεινα ακριβως το ιδιο (+ να προσθετε ενα USB 3.0 controller) ειναι γιατι εγραψε οτι ηθελε να παρει καινουριο για σατα3 και εγγυηση. Βεβαια το να κανεις υποβαθμιση για να εχεις εγγυηση δεν μου ακουγεται ουτε εμενα λογικο (αν χαλασει τοτε παιρνεις καινουριο) αλλα οτι θελει ο καθε ενας.

(χωρια που δεν εχω ασχοληθει με την AMD και δεν εχω ιδεα ποσο υποδεεστερος ειναι ο 8320 απο τον Χ5650)

• Like 1
Δημοσ.

Είναι αρκετά υποδεεστερος για να κάνεις υποβαθμιση τέτοια κοίτα ενα ποσταρισμα μου πώς αποδίδει ενας xeon Χ5650

Sigmatauiotagammamuiotatauupsilonpiomicr

Kαι μιλάμε για 6 πύρηνο του 2010, δές και εδώ εναν (8 πύρηνο εδώ γελάμε) στα 5 Ghz 600 περισσότερα απο τον Xeon στα 4,4 , FX 9590 τι κάνει, και μιλάμε για ταβάνι πανω απο 5,2ghz δεν νομίζω να βρίσκει κανένας FX για 24/7 χρήση o xeon δούλευε έτσι 1,5 χρόνο έτσι καθημερινά κρύος 24/7 χωρίς πρόβλημα, για bencharisma είχε ανέβει μέχρι 5,1ghz

Sigmatauiotagammamuiotatauupsilonpiomicr

Δημοσ.

Μάλλον πόσταρες ενώ έγραφα δές φιλε ενα παράδειγμα πιο πάνω έναντι του κορυφαίου FX της σειράς

• Like 1
Δημοσ.

Περίμενε μέχρι το καλοκαίρι να βγουν οι AM4, πάρε ένα φτηνό Athlon η APU να κάνεις την δουλεία σου μέχρι να βγουν οι ZEN τέλος του 16.

Δημοσ.

Ναι να δώσει τον ήδη γρήγορο ι7 920 να χαλάσει χρήματα σε εναν ασθενικό athlon, και μετά να ξαναγοράσει pc στο τέλος του 16 υπο την προυπόθεση οτι ο zen δε θα αποδειχθεί μουλάρι και τα γράφεις αυτά και σοβαρά,τι να πω ρε.......μου έλεος

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον πόσταρες ενώ έγραφα δές φιλε ενα παράδειγμα πιο πάνω έναντι του κορυφαίου FX της σειράς

αυτο εγινε

Περίμενε μέχρι το καλοκαίρι να βγουν οι AM4, πάρε ένα φτηνό Athlon η APU να κάνεις την δουλεία σου μέχρι να βγουν οι ZEN τέλος του 16.

Tragic

Δημοσ.

Τι διαβάζω σε αυτό το thread έλεος...μου αρέσει που μερικοί περιμένουν τους zen σαν θεόσταλτο δώρο 

@ts 

Αυτό που σκέφτεσαι στην ουσία είναι υποβάθμιση , πάρε ένα καλό cooler και αν είναι D0 o 920 τα 4.2-4.4 τα έχει άνετα η x5650 με ενα 100αρικο απο ebay

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...