Dare-Devil Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Θα απαντησω με ενα παραδειγμα που μας ειχε δωσει μια καθηγητρια στο λυκειο πριν απο καμια 5ετια και μαρεσε. Υποθετουμε πως η καθηγητρια ειναι εργοδοτης και ολοι εχουμε τα ιδια πτυχια πανω στο αντικειμενο της δουλειας της και της ζηταμε δουλεια.Ρωταει λοιπον, "ποσοι απο εσας εχετε lower?" σηκωνουν οι 20 απο τους 25 τα χερια.Μετα ρωταει "ποσοι απο εσας εχετε proficiency?" και σηκωνουν τα χερια 2 ατομα.Ε, αυτοματως, εφοσον δεν παιζουν αλλοι παραγοντες στον ανταγωνισμο μεταξυ μας και το θεμα ειναι το πτυχιο αγγλικων, αυτοι που εχουν proficiency αμεσως περνανε μπροστα. Long story short, go for it. Ένα ουτοπικό σενάριο .Στην πράξη η πρόσληψή είναι παράγοντας χιλιάδων μεταβλητών . Εμφάνιση γνώσεις προσωπικότητα , θέληση, διπλωματία κ.α Επειδή ξέρω περιπτώσεις που έχουν προσλάβει άτομο με πτυχίο ΙΕΚ και δώσανε άκυρο σε άτομα με πτυχία πανεπιστημίου και μεταπτυχιακά και βαθμούς ,πίστεψε με όλα είναι ρευστά στην αγορά εργασίας . Τα πολλά χαρτιά και οι καλοί βαθμοί δεν είναι μονόδρομος για την επιτυχία . Οπως ξέρω άτομά που με πτυχία και μεταπτυχιακά δεν μπορούν να βρουν δουλειά έτσι ξέρω άτομο με πτυχίο ΙΕΚ που ποτέ δεν έμεινε άνεργος στον ίδιο τομέα πάντα όλοι τους και παίρνει πολύ καλά φράγκα . Μην ξεχνάμε και έναν άλλο σημαντικό παράγοντα εύρεσης δουλειάς. ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ . 1
yannis27gr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Το IELTS έχει διετή ισχύ και συνήθως το δίνουν όσοι θέλου να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Συμφωνώ με ό,τι είπες, να διορθώσω μόνο αυτή τη φράση. Κανένα πιστοποιητικό δεν έχει -απ' όσο ξέρω- χρονική ισχύ. Το μόνο που πιστοποιεί είναι το επίπεδο γνώσεων στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν μπορεί να ξέρει πότε θα "ξεχάσεις" αυτά που ήξερες ώστε να πάψει να ισχύει. Τα περισσότερα πανεπιστήμια πάντως θέλουν πράγματι να το έχεις αποκτήσει τα τελευταία 2 χρόνια οπότε ενώ τυπικά δε λήγει ποτέ, ουσιαστικά όντως καθίσταται σχεδόν άχρηστο 2 χρόνια μετά. Προσωπική εμπειρία, σχετική με το θέμα: Πολλά παιδιά πήραν πράγματι το proficiency σε νεαρή ηλικία (15-17 ετών) και χρειάστηκαν το ielts αφού τελείωσαν τις σπουδές για να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό. Καθότι από τη μια είχαν ήδη φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο στη γλώσσα κάποτε και αφετέρου είχαν κρατήσει κάποια επαφή μέσω τραγουδιών, ταινιών, κτλ, ο χρόνος προετοιμασίας για να γράψουν 7/9 στο ielts ήταν πολύ μικρός (1-2 μήνες μαξ).
tsakonas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Ξερω είδη Ελληνικα,Αγγλικα και Σερβικα.Θα προσπαθησω βεβαια να βελτιωσω την 3η γλωσσα σε βαθμο λεξιλογιου και προφορας... Δεν θα ηθελα να ασχοληθω με αλλη γλωσσα επειδη θα θελω πολύ καιρο μεχρι να φτασω σε εναν βαθμο να μπορω να συνεννοηθώ με αλλους... Επειδή και γω ξέρω αρκετά σερβικα και αυτή τη στιγμή είμαι Σερβία, μπορώ να σου πω ότι δεν είναι και τόσο χρήσιμη γλώσσα όσο τα γερμανικά ή τα ισπανικά για παράδειγμα.... Κυρίως σε αυτό που θέλεις να ασχοληθείς. Όπως σωστά σου είπαν κανείς πλέον δεν κοιτάει τι χαρτί γλώσσας έχεις. Το σημαντικό είναι η κατανόηση - συνεννόηση. Σπούδασα και δούλεψα Αγγλία δέκα χρόνια σύνολο και τώρα δουλεύω σε αμερικανική εταιρεία. Lower και ielts λόγω του ότι ήταν προαπαιτουμενο για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Κανείς ποτέ δε θα σου ζητήσει το proficiency.
MySt3R10uSs Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Επειδή και γω ξέρω αρκετά σερβικα και αυτή τη στιγμή είμαι Σερβία, μπορώ να σου πω ότι δεν είναι και τόσο χρήσιμη γλώσσα όσο τα γερμανικά ή τα ισπανικά για παράδειγμα.... Κυρίως σε αυτό που θέλεις να ασχοληθείς. Όπως σωστά σου είπαν κανείς πλέον δεν κοιτάει τι χαρτί γλώσσας έχεις. Το σημαντικό είναι η κατανόηση - συνεννόηση. Σπούδασα και δούλεψα Αγγλία δέκα χρόνια σύνολο και τώρα δουλεύω σε αμερικανική εταιρεία. Lower και ielts λόγω του ότι ήταν προαπαιτουμενο για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Κανείς ποτέ δε θα σου ζητήσει το proficiency. Ναι το ξερω στην περίπτωση όμως που παω και σπουδασω σερβια,συνεπώς και να ζήσω εκει για ενα διαστημα δεν θα μιλαω γερμανικα.Εκτος απο αγγλικα θα μου χρειαστουν και τα σερβικα και γι'αυτο θα προσπαθησω να τα καλυτερεψω....
MySt3R10uSs Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Τελικά πήγα γράφτηκα στα αγγλικα για να συνεχίσω για το Proficiency. Θα είναι δύο 2ωρα την εβδομάδα ιδιαίτερα,σε πολύ καλή τιμή. Θα κάνω μάθημα για περίπου 11 μήνες και θα δώσω τον άλλον Μάιο. Αυτα και βλέπουμε
yannis27gr Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Αν χρειαστείς κάτι, εδώ είμαστε. Καλη επιτυχία!
Tzaa Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Δημοσ. 17 Μαΐου 2020 Στις 3/3/2016 στις 7:08 ΜΜ, MySt3R10uSs είπε Ξερω είδη Ελληνικα,Αγγλικα και Σερβικα.Θα προσπαθησω βεβαια να βελτιωσω την 3η γλωσσα σε βαθμο λεξιλογιου και προφορας... Δεν θα ηθελα να ασχοληθω με αλλη γλωσσα επειδη θα θελω πολύ καιρο μεχρι να φτασω σε εναν βαθμο να μπορω να συνεννοηθώ με αλλους... Καλησπέρα, είμαι σε παρόμοια φάση που ξεκινάω για Lower (δεν διάβαζα μικρός κ τρ είμαι 1η λυκείου κ μάλλον άργησα) πως τα πας τελικά με τις γλώσσες μετά από τόσα χρόνια; (καμιά συμβουλή για τους νέους; χαχαχ😂) ποιες είναι οι απόψεις σας πλέον;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα