Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να βελτιώσεις τα αγγλικά σου. Στην Ελλάδα αυτό συνήθως σημαίνει να πάρεις το επόμενο πτυχίο, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Βοηθάει με την έννοια του στόχου και του οργανωμένου διαβάσματος. Από εκεί και πέρα, στην πραγματικότητα μετράει η τριβή σου με την γλώσσα.

Εγώ π.χ. πήρα το Proficiency στα 16. Για τα επόμενα 3-4 χρόνια, η επαφή μου με τη γλώσσα ήταν πολύ περιορισμένη κι έτσι όταν πήγα σε αγγλόφωνη χώρα ταξίδι στα 20 μου, έλεγα και καταλάβαινα μόνο τα πολύ βασικά. Στη συνέχεια όμως άρχισα να διαβάζω βιβλία στα αγγλικά, να βλέπω ταινίες με αγγλικούς υποτίτλους ή και καθόλου, να μιλάω με ξένους, να γράφω κείμενα στα αγγλικά για τη δουλειά μου και να ταξιδεύω στο εξωτερικό. Έτσι, όταν χρειάστηκε να δώσω TOEFL στα 31 μου, ασχολήθηκα ένα απόγευμα να κάνω δυο δοκιμαστικά τεστάκια και πήγα κι έγραψα 115/120.

Συμπέρασμα; Το πτυχίο δε μετράει, αλλά σου δίνει ένα λόγο να ασχοληθείς με την γλώσσα. Εγώ προτείνω να το πάρεις το Proficiency, αλλά το στοίχημα είναι τι θα κάνεις μετά με τη γλώσσα.

Όσο για το επίπεδο γνώσης που απαιτείται, αυτό προφανώς εξαρτάται από το τι θες να κάνεις στη ζωή σου. Αν θες να γίνεις περιπτεράς, σερβιτόρος, έμπορος ή κάτι τέτοιο, μια χαρά είναι το lower και χρήσιμη θα σου είναι μια δεύτερη γλώσσα. Αν θες να γίνεις επιστήμονας ή στέλεχος επιχειρήσεων, οπότε θα χρειάζεται να διαβάζεις και να γράφεις αγγλικά, προφανώς χρειάζεσαι αγγλικά σε καλύτερο επίπεδο.

Υ.Γ. Αφού είσαι 16άρης, να βρίσκεις τουρίστριες το καλοκαίρι και πιάνε κουβέντα. Θα βελτιώσεις τα αγγλικά σου και μπορεί να σου τύχει και κάτι καλό.

• Like 2
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αρχικα το prof θα το παρεις για τις εξτρα γνωσεις.μετα για την αναγωριση απο ασεπ, και τελος για να μην το κανεις στη 3βαθμια.νωρις καλυτερα. τωρα ielts  και τα συναφη εχουν διαρκεια 2 ετη και χρησιμοποιούνται κυρίως για ακαδημαϊκούς σκοπους. κοιτα για το msu, πολυ ευκολο. μακρια απο το κπγ γιατι η δομη του ειναι καπως σαν το ικα..

Δημοσ.

ένας φίλος δουλεύει στον ΟΤΕ και αν πάρεις το proficiency αφού μπεις στην εταιρία σου δίνουν 3000

απέκτησε κίνητρο για να το πάρει  :-D

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Απο προσωπικη εμπειρια. Ειχα αφησει τα αγγλικα αν και διαβαζα συνεχεια σελιδες, ταξιδια κτλ ειχαι επαφη. Ξεκιναω Σεπτεμβρη  και Μαι δινω FCE + ECCE σταματαω Ιουνιο με Αυγουστο και ξεκιναω Οκτωβρη τελος Νοεμβρη δινω ECPE και γεναρη IELTS (χωρις να διαβασω ουτε μια μερα μεταξυ τελη νοεμβρη και αρχες γεναρη που ηταν η εξεταση). Τα πηρα ολα. Το ηθικο διδαγμα!? Οι γνωσεις μου απο Μαι μεχρι Γεναρη οι γνωσεις μου δεν αλλαξαν και πολλοι. Μονο οταν εφυγα και τα αγγλικα εγιναν η βασικη γλωσσα επικοινωνιας  αλλαξε το ολο σκηνικο.Επισης εχω μια συλλογη απο πτυχια να χω να τα καμμαρωνω. 

Οποτε προσωπικη συμβουλη, αν θες να μαθεις αγγλικα ξεκινα ταινιες,διαβασε βιβλια μιλα με κοσμο. Αν θες πτυχιο για καποιο λογο πχ σπουδες στο εξωτερικο πας για IELTS. To πτυχιο δεν θα σου αλλαξει τιποτα

• Like 1
Δημοσ.

Να παραθεσω κ γω την προσωπική μου εμπειρία εγω Μεχρι lower ο αδερφος απο τα 16 Cambridge proficiency. 10 χρόνια μετα ο αδερφος μου δεν μπορει να συνεννοηθεί ακομα κ να παρακολουθησει χωρίς υπότιτλους ταινια , ενω εγω το αντίθετο πλεον κι ολας που ειμαι εδω κ 7 μηνες Σκωτία το επίπεδο μου έχει αυξηθεί γεωμετρικά τόσο στο να καταλαβαινω οσο κ στο να μιλάω. Στο μονο που τον βοηθησε το proficiency ειναι οτι ξερει καλη γραμματική κ συντακτικό. Για μενα μην δώσεις κρατα επαφη με την γλώσσα ταινιες αρχικα με αγγλικούς υποτιτλους μετα χωρις, διαβαζε ειδήσεις. Και στα 20+ αν θες δινεις εξετάσεις

• Like 2
Δημοσ.

να παραθέσω και γώ την άποψή μου.. ότι μαθαίνεις είναι χρήσιμο!.. τίποτε δέν πάει χαμένο.. ακόμα και να κάνεις χρόνια να μιλήσεις αγγλικά άν ξεκινήσεις μιά σοβαρή επανάληψη θα δείς ότι θα τα θυμάσαι ακόμα.. καμιά πληροφορία δέν διαγράφεται από τον εγκέφαλό μας.. επίσης η εκμάθηση μιάς ξένης γλώσσας κάνει τον εγκέφαλο να σκέφτεται γρηγορότερα.. άν σου αρέσει κι όλας αυτό που κάνεις τότε ακόμα καλύτερα..

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αα και κατι ακομα,διαβασα είναι ένα δίπλωμα στα αγγλικα,το οποιο είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο,είναι σχετικα εύκολο να το πάρεις και δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο και προτετοιμασία,μήπως έχετε ιδέα πως λέγεται αυτό επειδή δεν μπορώ να το βρω από 'κει που το 'χα διαβάσει???

Λοιπόν τι μου προτείνετε??

μηπως εννοεις το TIE (Test of Interactive English) ?

Link.png Site: TIE(για ενήλικες, φοιτητές και μαθητές. Όλα τα επίπεδα και αναγνωρισμένο proficiency)

Εξετάσεις απεριόριστες φορές το χρόνο. Οποτε ζητηθεί από το φροντιστήριο. Είναι εξετάσεις που διεξάγει το Υπουργείο Πεδίας της Ιρλανδίας, δηλαδή Κρατικό Πιστοποοιητικό Γλωσσομάθειας της Ιρλανδίας, αναγνωρισμένο από το ελληνικό ΑΣΕΠ και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Περιλαμβάνει μόνο έκθεση και προφορικά, πάνω σε προετοιμασμένα projects (δεν περιλαμβάνει reading comprehension, listening, use of english - γραμματικές ασκήσεις). Η προετοιμασία για αυτό το πτυχίο μπορεί να είναι μηνιαία, δίμηνη, τρίμηνη ή τερτράμηνη, ανάλογα με την υποδομή που έχει ο υποψήφιος στα αγγλικά. Τα επίπεδα εξετάσεων είναι Β1, Β2 (Lower), Γ1 (Advanced), Γ2 (Proficiency - αναγνωρισμένο).

• Like 1
Δημοσ.

Μαγκες ευχαριστω για όλες τι απαντησεις! Πραγματικα με βοηθατε πολυ!

Αυτες τις μερες,μαλλον την παρασκευη,θα παω και στο φροντηστηριο να την ρωτησω για ολα αυτα(TIE,TOEFL,IELTS κλπ κλπ)

Θα μου τα πει αναλυτικοτερα και θα τις κανω και αλλες ερωτησεις πανω στο καθε θεμα.

Απο κει και περα βλεπω.Θα το ψαξω βεβαια και αλλο στο νετ να διαβασω διαφορα..

Μονο που δεν θελω να αργησω πολυ,επειδη αν ειναι να γραφτω στην ταξη του Proficiency(το οποιο θα ειναι "ιδιαιτερα",4 ωρες τη βδομαδα σε πολυ καλη τιμη)να το κανω απο την αλλη βδομαδα...

Οσο για την επαφη μου με τα αγγλικα,μεχρι τα 18-19 μου θα εχουμε επαφη επειδή θα ασχολουμαι με τον υπολογιστη συνέχεια.Δηλαδη προγραμματισμο,ταινιες,διαφορα βιντεο για PC,επιστημες ή γενικα βιντεο στα αγγλικα...

--------------------

Κατι τι οποιο δεν ειδα αν απαντηθηκε απο καποιον.

Μπορω να δωσω Toefl ή Ielts απο τώρα? Ετσι ωστε να το χω καβατζα? Ή γινεται παντα πριν μπω σε καποια σχολη στο εξωτερικο???

Δημοσ.

Όση προετοιμασία κι αν κάνεις σε φροντιστήριο, αυτό που μετράει περισσότερο είναι η προσωπική σου ενασχόληση με τη γλώσσα. Το να βρεις ένα τρόπο να μιλάς/γράφεις όσο το δυνατόν περισσότερο στα αγγλικά με κάποιον/κάποιους και το να εκθέτεις τον εαυτό σου σε αυθεντικές πηγές γλώσσας είναι τα πιο σημαντικά απ' όλα. Μόνο με προσωπική τριβή βελτιώνεις το επίπεδό σου και το φροντιστήριο, εκτός από το να σε προετοιμάσει για κάποιο πιστοποιητικό (λάθος η λέξη πτυχίο, εννοείται) λειτουργεί παράλληλα με όλο αυτό. Όποιος περιμένει να μάθει μόνο με βιβλία παπαγαλίζοντας λίστες με λεξιλόγιο και κανόνες γραμματικής, απλά κάνει τη ζωή του σημαντικά πιο δύσκολη και την προετοιμασία πιο δυσάρεστη και κουραστική. Βρες ένα φροντιστήριο να εφαρμόζει την επικοινωνιακή μέθοδο και υποστήριξε την προετοιμασία σου με τον τρόπο που σου προτείνω.

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δε διάβασες προσεχτικά αυτά που έγραψα γιατί ρωτάς κάτι που έχω ήδη απαντήσει. Παμε άλλη μια: Στο εξωτερικό, ειδικά για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, θέλουν το πιστοποιητικό που έχεις πάρει να ειναι πρόσφατο, και το πρόσφατο ορίζεται συνήθως ως τα τελευταία δυο έτη απο τότε που θα κανεις την αίτηση.

Όποτε όχι, δεν έχει και πολύ νόημα να πάρεις απο τώρα το ielts για να το έχεις καβάτζα για το εξωτερικό. Οποίο και να πάρεις θα σου χρειαστεί μόνο για Ελλάδα. Ως καθηγητής έχω συγκεκριμένες προτιμήσεις αλλα την τελική επιλογή θα την κανεις με την καθηγήτρια σου, άλλωστε αυτή θα σε προετοιμάσει!

Καλη επιτυχία!

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Μάλλον δε διάβασες προσεχτικά αυτά που έγραψα γιατί ρωτάς κάτι που έχω ήδη απαντήσει. Παμε άλλη μια: Στο εξωτερικό, ειδικά για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, θέλουν το πιστοποιητικό που έχεις πάρει να ειναι πρόσφατο, και το πρόσφατο ορίζεται συνήθως ως τα τελευταία δυο έτη απο τότε που θα κανεις την αίτηση.

Όποτε όχι, δεν έχει και πολύ νόημα να πάρεις απο τώρα το ielts για να το έχεις καβάτζα για το εξωτερικό. Οποίο και να πάρεις θα σου χρειαστεί μόνο για Ελλάδα. Ως καθηγητής έχω συγκεκριμένες προτιμήσεις αλλα την τελική επιλογή θα την κανεις με την καθηγήτρια σου, άλλωστε αυτή θα σε προετοιμάσει!

Καλη επιτυχία!

+1

Γνώμη μου να δώσεις προτεραιότητα σε μαθηματικά και φυσική.

Το proficiency το παίρνεις και αργότερα. Με αυτά που είπες, δεν το έχεις σε άμεση ανάγκη (και θα σε επιβαρύνει από θέμα χρόνου/ενέργειας)

Τα πτυχία και λοιπά χαρτιά τα ζητούν συνήθως όταν κάνεις αιτήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες. Αν δεν έχεις στόχο στα επόμενα 2-3 χρόνια να κάνεις αιτήσεις σε Αγγλία για παράδειγμα, τότε άδικα θα πάει το IELTS/TOEFL. Καλύτερα να δώσεις όταν (και αν) χρειαστεί παρά "να το έχεις καβάτζα"

Αν τελικά δεν κάνεις φροντιστήρια σε μαθηματικά/φυσική, τότε δώσε για proficiency.

Δημοσ.

Μαγκες ευχαριστω για όλες τι απαντησεις! Πραγματικα με βοηθατε πολυ!

Αυτες τις μερες,μαλλον την παρασκευη,θα παω και στο φροντηστηριο να την ρωτησω για ολα αυτα(TIE,TOEFL,IELTS κλπ κλπ)

Θα μου τα πει αναλυτικοτερα και θα τις κανω και αλλες ερωτησεις πανω στο καθε θεμα.

Απο κει και περα βλεπω.Θα το ψαξω βεβαια και αλλο στο νετ να διαβασω διαφορα..

Μονο που δεν θελω να αργησω πολυ,επειδη αν ειναι να γραφτω στην ταξη του Proficiency(το οποιο θα ειναι "ιδιαιτερα",4 ωρες τη βδομαδα σε πολυ καλη τιμη)να το κανω απο την αλλη βδομαδα...

Οσο για την επαφη μου με τα αγγλικα,μεχρι τα 18-19 μου θα εχουμε επαφη επειδή θα ασχολουμαι με τον υπολογιστη συνέχεια.Δηλαδη προγραμματισμο,ταινιες,διαφορα βιντεο για PC,επιστημες ή γενικα βιντεο στα αγγλικα...

--------------------

Κατι τι οποιο δεν ειδα αν απαντηθηκε απο καποιον.

Μπορω να δωσω Toefl ή Ielts απο τώρα? Ετσι ωστε να το χω καβατζα? Ή γινεται παντα πριν μπω σε καποια σχολη στο εξωτερικο???

Να συνεχίσεις Αγγλικά, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις βάσεις σε γραμματική, σύνταξη και λεξιλόγιο. Αντίθετα το Lower δεν προσφέρει επαρκείς γνώσεις.

Προτείνω να το δώσεις τώρα επειδή στο σχολείο δεν υπάρχει ακόμη μεγάλος φόρτος εργασίας. Αργότερα ως φοιτητής δε θα δυσκολευτείς να τα βελτιώσεις μέσω προσωπικής ενασχόλισης.

Το IELTS έχει διετή ισχύ και συνήθως το δίνουν όσοι θέλου να σπουδάσουν στο εξωτερικό.

• Like 2
Δημοσ.

Μάθε άλλη γλώσσα.

Ξερω είδη Ελληνικα,Αγγλικα και Σερβικα.Θα προσπαθησω βεβαια να βελτιωσω την 3η γλωσσα σε βαθμο λεξιλογιου και προφορας...

Δεν θα ηθελα να ασχοληθω με αλλη γλωσσα επειδη θα θελω πολύ καιρο μεχρι να φτασω σε εναν βαθμο να μπορω να συνεννοηθώ με αλλους...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...