alex_000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Πάντως έχω την εντύπωση ότι χαρτιά ζητάνε κυρίως όπου δεν χρησιμοποιούνται οι γλώσσες, ή μόνο για ευκαιρία να κόψουν κάνα 50ρι από τον μισθό. (επαγγελματικά εννοώ όχι ακαδημαϊκά ή για μεταπτυχιακά κτλ) Σε εμάς που τα αγγλικά είναι απαραίτητα ποτέ δεν ζητήσαμε χαρτί από κανέναν ούτε μας νοιάζει.. Το τσεκάρουμε στο interview η τσεκάρει προφορικά τον υποψήφιο το HR πριν το interview. Να καταλήξω δηλαδή ότι νοιάζομαι πολύ περισσότερο για actual επίπεδο γλώσσας παρά για κάποιο χαρτί. 1
Mr_Proper Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Σε εμάς που τα αγγλικά είναι απαραίτητα ποτέ δεν ζητήσαμε χαρτί από κανέναν ούτε μας νοιάζει.. φαίνεται (producer )
xristos97 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Όσο για τον άλλο φίλο που ρωτάει αν μπορεί να το πάρει χωρίς μαθήματα. Σ' αυτό που χωλαίνουν οι μη μαθητές είναι η έκθεση. Εκεί θα χρειαστείς δουλειά για να δεις δομή, αναπτυξη ιδεών, κτλ. Πραγματικα, η εκθεση δεν ειναι το φορτε μου.
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Πραγματικα, η εκθεση δεν ειναι το φορτε μου. η εκθεση -για εμενα τουλαχιστον- δεν εχει να κανει με το επιπεδο σου στη γλωσσα αλλα με γενικοτερο προβλημα στο γραπτο λογο. Εγω δεν το χω με τις εκθεσεις ουτε στα ελληνικα ουτε στα αγγλικα ουτε σε καμια αλλη γλωσσα γιατι πολυ απλα δεν μπορω το γραπτο
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Να έχεις υπόψη ότι το επίπεδο γνώσης "έχω proficiency" είναι ψιλοτραγικό. Ναι ΟΚ μπορείς να συνεννοηθείς για οποιοδήποτε σχεδόν πράγμα χρειαστεί καθημερινά, αλλά ξερό proficiency δε φτάνει ούτε γι' αστείο για πιο βαριά χρήση (πχ διάβασμα λογοτεχνίας, πάσης φύσης τεχνικού κειμένου και τέτοια πράγματα). Αν συζητάμε απλά να πάρεις το χαρτί για να καλύψεις κάποια τυπικότητα τότε whatever, κάνε ο,τι είναι ευκολότερο. Αν συζητάμε να μάθεις Αγγλικά για τον εαυτό σου πρώτα απ' όλα τότε να δώσεις όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχεις στο πρόγραμμα πολλή χρήση της γλώσσας για να βελτιωθείς στη συνέχεια. Το "όσο το δυνατόν συντομότερα" εξαρτάται από το πρόγραμμά σου, προφανώς δεν έχει νόημα να βάλεις 30 ώρες μαθήματα τη βδομάδα συν σχολείο και να καείς. Στο πανεπιστήμιο θα έχεις χρόνο για να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις, το θέμα είναι πως αν θελήσεις όλη μέρα κωλοβάρα όπως κάνουν αρκετοί αυτό δε συνδυάζεται καλά με άλλα πράγματα. Φτάνει για το 95% των περιπτώσεων πάντως. Αν η δουλειά σου απαιτεί συγκεκριμένη ορολογία τη μαθαίνεις. Από 'κει και πέρα δεν βρίσκω το λόγο να μάθεις καλύτερα αγγλικά κι από τους Άγγλους! Για τον 1 στους 100 που θέλει να διαβάζει αγγλική λογοτεχνία από το πρωτότυπο οκ ας κάτσει να μάθει τα τέλεια αγγλικά ή αν είναι η δουλειά σου τα αγγλικά, για όλους τους άλλους το βρίσκω πολύ πιο χρήσιμο να μάθουν στον ίδιο χρόνο άλλη μία ή δύο γλώσσες σε επίπεδο proficiency ή και χαμηλότερο ή να μάθουν οτιδήποτε άλλο τους αρέσει. 1
theoritikos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Εγώ έδωσα εξετάσεις για Michigan proficiency σχετικά 'μεγάλος' (στα 25). Την προετοιμασία την έκανα ένα μήνα πριν τις εξετάσεις. Το φροντιστήριο που πήγα είχε κάποιες ενστάσεις για το κατα πόσο θα μπορέσω να προετοιμαστώ (προφανώς για δικό τους όφελος..) Τις εξετάσεις τις πέρασα τελικά με σχετική ευκολία, επειδή είχα καθημερινή επαφή με την γλώσσα. Μόνο δυο προβλήματα συνάντησα. Στην έκθεση όπου είχα ευχέρεια στον γραπτό λόγο, μου ήταν δύσκολο να μένω στο όριο των λέξεων, ή να κρατώ ένα όριο στις παραγράφους. Στα προφορικά, επειδή η κοπέλα που κάνανε μαζί την προετοιμασία, δεν μπορούσε να εκφραστεί ελεύθερα . 1
defacer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Διόρθωση: Να ξέρεις αγγλικα ως ένα επίπεδο** και όχι αυτό που προανέφερες [βαριά χρήση (πχ διάβασμα λογοτεχνίας, πάσης φύσης τεχνικού κειμένου και τέτοια πράγματα)] Ναι ΟΚ. @defacer ψιλοδιαφωνώ για το επίπεδο που λες του proficiency για τεχνικά κείμενα προφανώς δεν θα ξέρεις τις ορολογίες αλλά για λογοτεχνία κλπ είναι αρκετά δυνατό ένας από τα μεγαλύτερα κομμάτια του είναι λεξιλόγιο, παραφράσεις και τέτοια Κοίτα, μιλάω από προσωπική εμπειρία οπότε αφ ενός ξέρω πολύ καλά τι λέω, αφ' ετέρου ίσως να μην ισχύει απαραίτητα για όλους αυτό που θα πω. But. Το επίπεδο των αγγλικών μου είναι up there. Way up there. Πήρα prof στα 15 χωρίς να πατάω πάρα πολύ στο φροντιστήριο και σε ρυθμούς προπόνησης. Ήδη για χρόνια πριν το πάρω διάβαζα αγγλικό υλικό (RPG, περιοδικά, νουβέλες) σούπερ άνετα. Στα 13 με πήγε ο μπαμπάς να δούμε τη Σιωπή των Αμνών (τι να πω για την επιλογή δεν ξέρω), της οποίας αργότερα την υπόθεση με έβαλε η καθηγήτρια του lower να διηγηθώ και (με πάρα πάρα πολύ κόπο και ιδρώτα) τα κατάφερα. Όταν αργότερα χρειάστηκε να δώσω IELTS άφησα το γραπτό στο μισό χρόνο και κατέβηκα να φάω μπουγάτσα (σε λλλεω) μέχρι να τελειώσουν όλοι, και πήρα 9 (μέχρι 9 πάει). TL;DR: στα αγγλικά πάντα την είχα τόση με το συμπάθειο. Ε λοιπόν το έχω ξαναπεί σε κάποιο thread: μετά το prof (που προφανώς ήμουν παραπάνω από επίπεδο prof και πριν το πάρω) πήρα να διαβάσω αυτό. Στην πρώτη σελίδα έβγαλα λεξικό και στη δεύτερη το παράτησα. YMMV αλλά όταν αυτός ο τύπος που περιγράφω παίρνει να διαβάσει κάτι δύσκολο και τρώει τέτοια ήττα δε μπορώ να το πω καλό το επίπεδο του κοίτα μαμά πήρα proficiency.
dimitrisOP Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Και η φάση είναι ότι τα φροντιστήρια ακόμα διαφημιζουν την "επάρκεια" που παίρνεις και καλά με το michigan proficiency. To ECPE είναι μόνο για την Ελλάδα , έξω είναι 0 , απλα παρ το έτσι για να μαθαίνεις αγγλικα 1
defacer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Φτάνει για το 95% των περιπτώσεων πάντως. Αν η δουλειά σου απαιτεί συγκεκριμένη ορολογία τη μαθαίνεις. Από 'κει και πέρα δεν βρίσκω το λόγο να μάθεις καλύτερα αγγλικά κι από τους Άγγλους! Για τον 1 στους 100 που θέλει να διαβάζει αγγλική λογοτεχνία από το πρωτότυπο οκ ας κάτσει να μάθει τα τέλεια αγγλικά ή αν είναι η δουλειά σου τα αγγλικά, για όλους τους άλλους το βρίσκω πολύ πιο χρήσιμο να μάθουν στον ίδιο χρόνο άλλη μία ή δύο γλώσσες σε επίπεδο proficiency ή και χαμηλότερο ή να μάθουν οτιδήποτε άλλο τους αρέσει. zio η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πιστεύω πως π.χ. για σπουδές δε φτάνει, ή θα ζοριστείς πάρα πάρα πολύ γιατί θα έχεις και τα αγγλικά μαζί με τα υπόλοιπα. Για δουλειά επίσης δε φτάνει γιατί άλλο το καταλαβαίνω τι λες και άλλο το μπορώ να επικοινωνήσω αυτό που σκέφτομαι όπως το σκέφτομαι. Ίσως να είμαι πολύ biased. ΥΓ τώρα καταλαβαίνεις γιατί πετάω αγγλικά στη μέση της πρότασης: απλά έτσι βγαίνει εφόσον μου έρχεται κατευθείαν η λέξη που προσδίδει το ακριβές νόημα. 1
yannis27gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Πραγματικα, η εκθεση δεν ειναι το φορτε μου.Εμένα πάλι ειναι. Δεν ήταν πάντα. Την πρώτη φορά που έδωσα πανελλήνιες έγραψα έντεκα. Την επόμενη παράτησα το φροντιστήριο κι έκανα ιδιαίτερα με μια φιλόλογο-ποιήτρια. Έγραψα 19. Ειναι πολύ απλό να γράψεις καλη έκθεση. Αρκεί να διδαχθείς σύνταξη έκθεσης (δομή, παραγραφοποιηση, λέξεις κλειδιά). Υ.Γ. Επειδή η κακεντρέχεια περισσεύει ορισμένες φορές δω μέσα, όχι, δεν αναλαμβάνω μαθήματα online, ούτε ψάχνω για πελάτες. Απλά λέω ότι αυτό που του φαίνεται βουνό, στην πραγματικότητα ειναι χαμηλός λόφος. 2
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 zio η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Πιστεύω πως π.χ. για σπουδές δε φτάνει, ή θα ζοριστείς πάρα πάρα πολύ γιατί θα έχεις και τα αγγλικά μαζί με τα υπόλοιπα. Για δουλειά επίσης δε φτάνει γιατί άλλο το καταλαβαίνω τι λες και άλλο το μπορώ να επικοινωνήσω αυτό που σκέφτομαι όπως το σκέφτομαι. Ίσως να είμαι πολύ biased. ΥΓ τώρα καταλαβαίνεις γιατί πετάω αγγλικά στη μέση της πρότασης: απλά έτσι βγαίνει εφόσον μου έρχεται κατευθείαν η λέξη που προσδίδει το ακριβές νόημα. Κοίτα εσύ μπορεί να είχες και μια κλίση και να τα έμαθες ευκολότερα ή επειδή ασχολήθηκες από πολύ μικρός αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει για κάποιον άλλο να ξοδέψει τόσο χρόνο και κόπο, εκτός ειδικών περιπτώσεων, ενώ μπορεί να μάθει κάτι επιπλέον. Αυτό εννοώ. Και στις δουλειές οκ δεν ξέρω σε πόσες είναι απαραίτητα τα τόσο τέλεια αγγλικά που λες. Ειδικά σε τεχνικές δουλειές ή δουλειές που δουλεύουν πολλοί ξένοι. Εκεί που είσαι τώρα πχ ποια είναι η κύρια γλώσσα; Τα αγγλικά; Αν ναι οκ εσύ τα ξέρεις τέλεια, δεν έχει άλλους ξένους που δεν τα ξέρουν τέλεια και τα καταφέρνουν; Αν είναι τα γερμανικά που μάλλον δεν τα ξέρεις στο ίδιο επίπεδο δεν τα καταφέρνεις εσύ; Για τις σπουδές πάλι, όσους ήξερα που σπούδασαν έξω δεν μπορώ να πω ότι μιλούσαν αγγλικά στο επίπεδο που λες, απλά βελτιώνονταν με τον καιρό. Το ίδιο και για σπουδές σε άλλες γλώσσες. Εννοείται ότι το ιδανικό είναι να ξέρεις τέλεια όσο περισσότερα πράγματα μπορείς, απλά μιλάω πιο πρακτικά.
Dare-Devil Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω αλλα είναι αυτή η πίεση στο πρόγραμμα και φυσικά η βαρεμάρα...Και στην περίπτωση που δεν το πάρω,θα τραβάω άλλα βάσανα..... Question: Αφού πας σε μια δουλειά/σχολή ή οτιδήποτε όπου είναι αναγκαίο να έχεις δίπλωμα αγγλικών,κοιτάνε και τον βαθμό ή μονο ότι το έχεις πάρει??? Και κάτι ακόμα που με απασχολέι...Τι είναι πιο σημαντικό,το να λέω ότι έχω Proficiency ή το οτιδήποτε ή να ξέω όντως αγγλικα? Ενταξει,υποτίθεται άμα παρεις το proficiency ξερεις αγγλικά,αλλα αμα δεν τα εξασκέις και δεν τα χρησιμοποιείς τα ξεχνάς.... Ο εργοδότης ακόμα και σε σοβαρή πολυεθνική τα χει γραμμένα τα πτυχία . Θα περάσεις από συνέντευξη στα αγγλικά και εκεί θα φανεί αν ξέρεις . . Με lower πάντως είσαι ικανός να μιλάς και να συννενοήσε άνετα . Το proficiency είναι περιττό . Πολλές οι περιπτώσεις που ζητάνε άριστη γνώση αγγλικών και δεν τους ενδιαφέρει αν έχεις πτυχίο αλλά το αν ξέρεις να τα μιλάς . Το πτυχίο είτε είναι ξένης γλώσσας είτε σχολής είναι απλά μια ένδειξη των υποθετικών δυνατοτήτων σου . Δεν αποδεικνύει την ικανότητα σου ούτε το πόσο ικανός είσαι (s.o.s και κρίσιμη ερώτηση απο τους εργοδότες. "Γιατί αξίζεις να σε προσλάβω; " . Αμα σε αυτό δεν έχεις τι να πεις ή εστω σκαλώσεις η κομπιάσεις στο να υποστηρίξεις γρήγορα τον εαυτό σου είναι τρελό μείον σου για την θέση ) Δυστυχώς ή ευτυχώς ο εργοδότης κοιτάζει άλλα για να σε προσλάβει . 3 είναι τα βασικά . Θα σε τεστάρει για να δει τι ξέρεις , θα σε ρωτήσει τι έχεις κάνει μόνος πάνω στον τομέα που είναι το όποιο πτυχίο σου και το τρίτο είναι να τον πείσεις ότι αξίζεις να σε προσλάβει και δεν θα το μετανιώσει . Πολλοί εργοδότες έχουν άλλη τακτική . Να σε γειώσουν κανονικότατα. Να έχεις τώρα 2 μεταπτυχιακά και βραβεία αριστείας και να σου πει "Εντάξει καλό βιογραφικό αλλά δεν βρίσκω κάτι το αξιόλογο. Γιατί να σε προσλάβω;" Όχι φίλε εκεινη την ώρα ΑΠΛΑ ΣΕ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ . 1
MySt3R10uSs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Να κανω κι εγω μια ερωτηση μιας που ανοιξε το θεμα. Πιστευετε ενα ατομο που δεν εχει lower αλλα εχει αρκετη ενασχοληση με τη γλωσσα μπορει να παρει proficiency με 6 μηνες φροντιστηριο ή εστω ενα χρονο; Γνωριζεται ατομα με παρομοια περιπτωση; Εγω,με αυτο που μου ειπε η καθηγητρια,θα ξεκινησω αυτο το μηνα και θα κανω μεχρι Μαιο.Μετα απο σεπτεμβριο εως μαιο παλι και θα δωσω! Συνεπώς λιγοτερο απο 1 χρονο μαθηματων. Να σημειωθει οτι πείρα το lower με μαθηματα 4 μηνων Τι ταξη πας?Αν μπορεις να το παρεις πριν ξεκινησεις την Γ Λυκειου συνεχισε το! Αλλιως με το που μπεις Πανεπιστημιο το αρχιζεις! Ναι μια χαρα προλαβαίνω! ( 1η λυκειου) Αυτο το toefl και το αλλο πως το είπατε,το δίνεις μόνο πριν πας σε καποια σχολή,ως εξέταση για να δουνε οτι ξερεις αγγλικα ή γίνεται να προετοιμαστώ κατάλληλα και από τώρα και να δώσω σε τέτοια ηλικία?
Mikeasdf Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Θα απαντησω με ενα παραδειγμα που μας ειχε δωσει μια καθηγητρια στο λυκειο πριν απο καμια 5ετια και μαρεσε. Υποθετουμε πως η καθηγητρια ειναι εργοδοτης και ολοι εχουμε τα ιδια πτυχια πανω στο αντικειμενο της δουλειας της και της ζηταμε δουλεια.Ρωταει λοιπον, "ποσοι απο εσας εχετε lower?" σηκωνουν οι 20 απο τους 25 τα χερια.Μετα ρωταει "ποσοι απο εσας εχετε proficiency?" και σηκωνουν τα χερια 2 ατομα.Ε, αυτοματως, εφοσον δεν παιζουν αλλοι παραγοντες στον ανταγωνισμο μεταξυ μας και το θεμα ειναι το πτυχιο αγγλικων, αυτοι που εχουν proficiency αμεσως περνανε μπροστα. Long story short, go for it. 1
kfyros Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Θα σου έλεγα προτιμότερο είναι να μπορείς να συννενοηθείς σε 2 γλώσσες παρά να ασχοληθείς πιο βαθιά με μία.Μάθε Γερμανικά για δεύτερη γλώσσα (αν η επιλογή σου είναι ή επάρκεια σε άλλη γλώσσα ή proficiency).Μαθαίνεις γλώσσες για να μεταναστεύσεις βασικά,οπότε ότι και να ξέρεις δεν θα σου φτάνει στην αρχή, αλλά θα μπορείς να συννενοηθείς.Έχει μηδενική ανεργία η Γερμανία και ζητάει προσωπικό με skills στα πάντα.Έχει ελληνικές κοινότητες (αν και θα προτιμούσες να μην έχει κάποιες φορές), και η ζωή είναι πιο φτηνή απ' το UK.Αν έδινα proficiency εγώ όταν πήρα το lower, θα ήθελα λίγη προσπάθεια ,γιατί την εξασκούσα τη γλώσσα, και σε πιο δύσκολες εποχές,με λεξικά κλπ. (δεν υπήρχε internet και google translate ).Τώρα,μετά από δεκαετίες,μπορώ να διαβάσω κείμενα καθημερινότητας,ειδησεογραφικά σάιτς κλπ., και τεχνικά και εμπορικά κείμενα αρκετά καλά (επειδή έχω συναντήσει αρκετές ορολογίες λόγω δουλειάς), αλλά σίγουρα όχι λογοτεχνία με εκφράσεις και κόλπα. Θα χρειαστώ λεξικό εκεί.Αλλά νομίζω και αρκετοί άγγλοι θα έχουν πρόβλημα να διαβάσουν "βαριά" λογοτεχνία και δεν θα ξέρουν έννοιες και φράσεις.Μπορώ να παρακολουθήσω εκπομπές στα αγγλικά και να δω ταινίες (με λίγη ταλαιπωρία αν έχουν πχ. ιατρική ορολογία).Αν ζήσω όμως έξι μήνες Αγγλία, θα συννενοούμαι σε πολύ καλό επίπεδο.Το ίδιο ισχύει για όλες τις γλώσσες.Το proficiency νομίζω είναι για περιπτώσεις πιο περίεργες, και κυρίως για να διδάξεις αγγλικά (στην Ελλάδα)..Για σπουδές , θα πρέπει να πάρεις αυτό που ζητάνε, που συνήθως είναι και αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο.. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα