MySt3R10uSs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Καλησπέρα! Πρόσφατα βγήκαν τα αποτελέσματα του lower,ECCE B2 του Michigan και φυσικα το πέρασα με B (83%,άλλα 2% για Α :/ ) Και δεν ξερω τι να κάνω,να συνεχίσω για proficiency ή να σταματήσω εδώ?Δεν λέω,πολύ χρήσιμη γλώσσα τα αγγλικα και μιας και θελω να σπουδασω πληροφορικη ή μηχανικος υπολογιστων και θα ηθελα να ασχοληθω και επαγγελματικα με τα PC-ια θα μου χρειαστουν σε μεγαλο βαθμό (το ξέρω είμαι μικρούλης ακόμα ) Μερικοί μου λένε ότι όταν παω να βρω μια δουλεία ο εργοδοτης θα θέλει να δει το δίπλωμα proficiency αγγλικων,για τι δουλειες όμως ισχυει αυτο? Ακούω βεβαι και από πολλούς ότι δεν τους πήραν την δουλειά επειδή ο εργοδότης ζητάει να δει το lower και όχι το proficiency... Όσο για σπουδές θα ήθελα ή εδώ Ελλάδα ή Σερβία,επειδή έχω συγγενείς εκεί... Άμα συνεχίσω όμως αγγλικά θα θέλω τουλάχιστον 8 ώρες την εβδομάδα,εντάξει δεν είναι και πολλές αλλά το προγραμμα μου θα ειναι γεματο,επειδη έχω και άλλα φροντιστήρια όπως Μαθηματικά και φυσική και δεν θα έχω πολύ ελευθερο χρόνο για ξεκούραση και να κάνω πράγματα που μου αρέσουν,δηλαδή γυμναστική και να ασχολούμαι με τους υπολογιστες. Επίσης άμα ξεκινήσω αυτή τη περίοδο αγγλικά,θα δώσω εξετάσεις του χρόνου τον Μάιο. Άμα δώσω για το κρατικό δίπλωμα proficiency αγγλικών,που υποτίθεται είναι πιο εύκολο,θα έχω κενα και λιγότερες γνώσεις από έναν που έχει δώσει για το δίπλωμα του Michigan? Και αναγνωρίζεται από πανεπιστήμια του εξωτερικού,το κρατικό δίπλωμα?(στην περίπτωση που σπουδάσω στο εξωτερικό) Θα μπορέσω να δώσω για proficiency στο πανεπιστήμιο?(στην περίπτωση που σπουδάσω Ελλάδα) Άλλοι λένε ότι θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο στο πανεπιστήμιο άλλοι λένε το αντίθετο... Αα και κατι ακομα,διαβασα είναι ένα δίπλωμα στα αγγλικα,το οποιο είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο,είναι σχετικα εύκολο να το πάρεις και δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο και προτετοιμασία,μήπως έχετε ιδέα πως λέγεται αυτό επειδή δεν μπορώ να το βρω από 'κει που το 'χα διαβάσει??? Λοιπόν τι μου προτείνετε??
kalodrei Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 να συνεχισεις και να το παρεις ,θα σου χρειαστει και να μαθεις μια ακομα ξενη γλωσσα αν δεν εχεις μαθει. Οσο ποιο μικρος εισαι τοσο ποιο ευκολα μαθαινεις. 3
Belisarius Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Εγώ θα πρότεινα να πάρεις το Proficiency και να μην το αφήσεις για μετά από προσωπική εμπειρία. Θα σου επιτρέψει να βρίσκεσαι σε ένα επίπεδο έτσι ώστε όταν χρειαστεί να δώσεις για ielts ή toefl ανάλογα με το τι χρειάζεται το πανεπιστήμιο στο εξωτερικό. Επειδή ουσιαστικά είναι για εσωτερική κατανάλωση θα πρότεινα του Michigan που είναι πιο εύκολο από το αντίστοιχο του Cambridge. Θεωρητικά και πρακτικά του Cambridge θα σου επιτρέψει να έχεις περισσότερες γνώσεις αφού είναι πιο απαιτητικό αλλά δεν νομίζω οτι μπορείς να πας στο εξωτερικό μόνο με αυτό για σπουδές οπότε δεν υπάρχει λόγος να δυσκολευτείς παραπάνω. Μιλαώ πάντα για πανεπιστήμια στην Αγγλία. 1
defacer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Να έχεις υπόψη ότι το επίπεδο γνώσης "έχω proficiency" είναι ψιλοτραγικό. Ναι ΟΚ μπορείς να συνεννοηθείς για οποιοδήποτε σχεδόν πράγμα χρειαστεί καθημερινά, αλλά ξερό proficiency δε φτάνει ούτε γι' αστείο για πιο βαριά χρήση (πχ διάβασμα λογοτεχνίας, πάσης φύσης τεχνικού κειμένου και τέτοια πράγματα). Αν συζητάμε απλά να πάρεις το χαρτί για να καλύψεις κάποια τυπικότητα τότε whatever, κάνε ο,τι είναι ευκολότερο. Αν συζητάμε να μάθεις Αγγλικά για τον εαυτό σου πρώτα απ' όλα τότε να δώσεις όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχεις στο πρόγραμμα πολλή χρήση της γλώσσας για να βελτιωθείς στη συνέχεια. Το "όσο το δυνατόν συντομότερα" εξαρτάται από το πρόγραμμά σου, προφανώς δεν έχει νόημα να βάλεις 30 ώρες μαθήματα τη βδομάδα συν σχολείο και να καείς. Στο πανεπιστήμιο θα έχεις χρόνο για να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις, το θέμα είναι πως αν θελήσεις όλη μέρα κωλοβάρα όπως κάνουν αρκετοί αυτό δε συνδυάζεται καλά με άλλα πράγματα. 4
MySt3R10uSs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Θα ήθελα πολύ να συνεχίσω αλλα είναι αυτή η πίεση στο πρόγραμμα και φυσικά η βαρεμάρα...Και στην περίπτωση που δεν το πάρω,θα τραβάω άλλα βάσανα..... Question: Αφού πας σε μια δουλειά/σχολή ή οτιδήποτε όπου είναι αναγκαίο να έχεις δίπλωμα αγγλικών,κοιτάνε και τον βαθμό ή μονο ότι το έχεις πάρει??? Και κάτι ακόμα που με απασχολέι...Τι είναι πιο σημαντικό,το να λέω ότι έχω Proficiency ή το οτιδήποτε ή να ξέω όντως αγγλικα? Ενταξει,υποτίθεται άμα παρεις το proficiency ξερεις αγγλικά,αλλα αμα δεν τα εξασκέις και δεν τα χρησιμοποιείς τα ξεχνάς....
defacer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Question: Αφού πας σε μια δουλειά/σχολή ή οτιδήποτε όπου είναι αναγκαίο να έχεις δίπλωμα αγγλικών,κοιτάνε και τον βαθμό ή μονο ότι το έχεις πάρει??? Κανένας δεν πρόκειται να κοιτάξει το βαθμό στο δίπλωμα παρα μόνο αν είναι τυπικό -- δηλαδή μόνο σε IELTS, TOEFL. Ο βαθμός είναι ένας πολύ κακός τρόπος εκτίμησης της γνώσης κάποιου σε ένα αντικείμενο. Τον χρησιμοποιούμε σε κάποιες περιπτώσεις που χρειαζόμαστε μαζική εκτίμηση ή κατάταξη (can you say σχολείο) αλλά όταν έχουμε άλλες επιλογές δεν ενδιαφέρει κανέναν. Από τη στιγμή που θα έχεις να δείξεις οτιδήποτε άλλο για οποιοδήποτε θέμα, κανένας δεν πρόκεται να ασχοληθεί με τα νούμερα που γράφουν τα χαρτιά που έχεις μαζέψει. Και κάτι ακόμα που με απασχολέι...Τι είναι πιο σημαντικό,το να λέω ότι έχω Proficiency ή το οτιδήποτε ή να ξέω όντως αγγλικα? Ενταξει,υποτίθεται άμα παρεις το proficiency ξερεις αγγλικά,αλλα αμα δεν τα εξασκέις και δεν τα χρησιμοποιείς τα ξεχνάς.... Να ξέρεις όντως αγγλικά. Το ότι υποτίθεται πως αμα πάρεις CPE ξέρεις αγγλικά το λένε μόνο όσοι δεν ξέρουν αγγλικά.
MySt3R10uSs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Και κατι ακόμα,μπορεί σε κάποιο ξενο πανεπιστήμιο να μην είναι απαραίτητο να δώσεις εξετάσεις(ielts,toefl κλπ) και να μπαίνεις κατευθείαν ή με εξετάσεις σε άλλα μαθήματα πλην αγγλικων? Να ξέρεις όντως αγγλικά. Το ότι υποτίθεται πως αμα πάρεις CPE ξέρεις αγγλικά το λένε μόνο όσοι δεν ξέρουν αγγλικά. Διόρθωση: Να ξέρεις αγγλικα ως ένα επίπεδο** και όχι αυτό που προανέφερες [βαριά χρήση (πχ διάβασμα λογοτεχνίας, πάσης φύσης τεχνικού κειμένου και τέτοια πράγματα)]
yannis27gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Οποιο proficiency παρεις θα ειναι 99% για εσωτερικη χρηση καθως εξω τα περισσοτερα δεν αναγνωριζονται και επιπλεον θελουν να το εχεις παρει προσφατα. Επιπλεον θα αποκτησεις καλες βασεις στη γλωσσα για να την μαθεις καλυτερα αργοτερα αν χρειαστει. Αν εχεις χρονο, καντο τωρα. 2
warlock9_0 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 @defacer ψιλοδιαφωνώ για το επίπεδο που λες του proficiency για τεχνικά κείμενα προφανώς δεν θα ξέρεις τις ορολογίες αλλά για λογοτεχνία κλπ είναι αρκετά δυνατό ένας από τα μεγαλύτερα κομμάτια του είναι λεξιλόγιο, παραφράσεις και τέτοια από την άλλη τα ίδια μπορείς να πετύχεις και με προσωπική ενασχόληση το χαρτί σαν χαρτί πλέον δε λέει και πολλά, αφού όπου κι αν πας έξω σου ζητάνε IELTS, TOEFL κλπ εκτός αν έχεις το proficiency πολύ πρόσφατο, κι αυτό όχι σε όλους
4saken Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Τι ταξη πας?Αν μπορεις να το παρεις πριν ξεκινησεις την Γ Λυκειου συνεχισε το! Αλλιως με το που μπεις Πανεπιστημιο το αρχιζεις!
xristos97 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Να κανω κι εγω μια ερωτηση μιας που ανοιξε το θεμα. Πιστευετε ενα ατομο που δεν εχει lower αλλα εχει αρκετη ενασχοληση με τη γλωσσα μπορει να παρει proficiency με 6 μηνες φροντιστηριο ή εστω ενα χρονο; Γνωριζεται ατομα με παρομοια περιπτωση;
Moderators Spect~ Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 το οτι καποιος δεν εχει πτυχιο δεν σημαινει οτι ξερει ετσι ισχυει κα το αναποδο. Αρα ναι μπορει και χωρις μαθημα να το παρει 1
ProponitisTouKanape Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Παιδια ισχυει αυτο που εγραψε ενας φιλος παραπανω, το Proficiency ειναι για εσωτερικη χρηση και θα ελεγα μονο για να διοριστεις στο Δημοσιο. Σε πανεπιστημια εξω ζητανε TOEFL/IELTS. Σε δουλεια που ειναι στα αγγλικα θα σου παρουν συνεντευξη στα αγγλικα, σιγα μην κατσουν να δουν ενα χαρτι που πηρες πριν 5 χρονια. Αν ξερεις τη γλωσσα, θα φανει. Ξερω ατομα με Proficiency που δεν μπορουν να πουν σωστα 10 προτασεις. Ρωτηστε εναν καθηγητη αγγλικων για το Proficiency και που αναγνωριζεται. Θα σας τα μασησει και μετα θα σας πει οτι ειναι καλο να το δωσετε γιατι θα εχετε εναν στοχο και αλλες τετοιες μπουρδες. Επειδη η προετοιμασια για ενα διπλωμα κοστιζει, πρεπει να το δειτε σαν επενδυση. Βαλτε κατω εξεταστρα, βιβλια με tests και ωρες που θα φατε για να προετοιμαστειτε για τις εξετασεις και δειτε αν θεωρειτε οτι αξιζει. Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει για κανενα λογο. 1
Mr_Proper Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 ψάξε στο google gia IELTS ή TOEFL αυτά θα σου χρειαστούνε σε σχολές στο εξωτερικό ή σε εργασία.... τα προφίσενσια ειναι απλά προϊόν των φροντιστηρίων δεν ξέρω ακριβώς γιατι πάντως ειναι προβληματικά σαν χαρτιά στο εξωτερικό ενω με IELTS/ΤOEFL είσαι κομπλέ είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας.
yannis27gr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Παιδια ισχυει αυτο που εγραψε ενας φιλος παραπανω, το Proficiency ειναι για εσωτερικη χρηση και θα ελεγα μονο για να διοριστεις στο Δημοσιο. Σε πανεπιστημια εξω ζητανε TOEFL/IELTS. Σε δουλεια που ειναι στα αγγλικα θα σου παρουν συνεντευξη στα αγγλικα, σιγα μην κατσουν να δουν ενα χαρτι που πηρες πριν 5 χρονια. Αν ξερεις τη γλωσσα, θα φανει. Ξερω ατομα με Proficiency που δεν μπορουν να πουν σωστα 10 προτασεις. Ρωτηστε εναν καθηγητη αγγλικων για το Proficiency και που αναγνωριζεται. Θα σας τα μασησει και μετα θα σας πει οτι ειναι καλο να το δωσετε γιατι θα εχετε εναν στοχο και αλλες τετοιες μπουρδες. Επειδη η προετοιμασια για ενα διπλωμα κοστιζει, πρεπει να το δειτε σαν επενδυση. Βαλτε κατω εξεταστρα, βιβλια με tests και ωρες που θα φατε για να προετοιμαστειτε για τις εξετασεις και δειτε αν θεωρειτε οτι αξιζει. Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει για κανενα λογο. Καθηγητής αγγλικών ειμαι . Ναι, μερικοί θα τα μασήσουν γιατί κοιτάνε την τσέπη τους. Εγώ λέω στους γονείς αυτά που έγραψα παραπάνω. Όσο για τον άλλο φίλο που ρωτάει αν μπορεί να το πάρει χωρίς μαθήματα. Σ' αυτό που χωλαίνουν οι μη μαθητές είναι η έκθεση. Εκεί θα χρειαστείς δουλειά για να δεις δομή, αναπτυξη ιδεών, κτλ. Κατά τα άλλα, αν έχεις τις γνώσεις σε λεξιλόγιο και άνεση σε προφορικό λόγο, δε θα χρειαστείς τίποτε επιπλέον εκτός από εξάσκηση σε παλαιότερα practise tests να συνηθίσεις στο στυλ εξέτασης και σε διαχείριση χρόνου. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα