Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα! Μόλις απέκτησα το Router του τίτλου και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

1) Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να κάνω έναν εξωτερικο δίκτυο δικτυακό? Θέλω να σταριμάρω χωρίς να ανοίγω υπολογιστή. καρφωσα εναν στη usb αλλα δεν μπορεσαν να τον δω... Τι ρυθμίσεις χρειάζονται?

2) Στη θύρα wan μπορώ να συνδέσω ένα nas ή είανι καλύτερα να την έχω για άλλη χρήση?

3) Aν αναβαθμιστω σε vdsl θα πρεπει να αλλαξω router?

Ευχαριστω!

Δημοσ.

Το συγκεκριμενο μοντεμ δινει ενα σιντι μαζι θελει εγκατασταση το προγραμματακι που εχει μεσα για τετοιες περιπτωσεις τουλαχιστον πριν 2-3 χρονια που πηρα ενα αντηστοιχο ειχε μεσα ενα σιντι με εναν οδηγο που ηθελε ινσταλ

Δημοσ.

1. Έχει ρυθμίσεις για το USB Sharing στο admin panel

post-45085-0-14483700-1456938336_thumb.png

2. H θύρα WAN είναι για την περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις άλλη συσκευή στο ρόλο του modem και να αφήσεις το routing στο 8970 (bridge mode). To nas θα το συνδέσεις σε μία από τις κανονικές gigabit θύρες.

3. Εάν πας σε VDSL θες άλλο modem. ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το 8970 για όλα τα υπόλοιπα.

Προσωπικά, με forthnet είχα συχνές αποσυνδέσεις (1-3 την εβδομάδα) και έτσι χρησιμοποιώ το παλιό καλό wag200g για modem και το 8970 για όλα τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολύ!!! θα το δοκιμάσω και ελπίζω να μην έχω αποσυνδέσεις και επιστρέψω στα παλια!!!

Δινω εγω ip ή παίρνει αυτόματα?

Δημοσ.

καλησπερα! Μόλις απέκτησα το Router του τίτλου και θα ήθελα τη βοήθεια σας.

1) Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να κάνω έναν εξωτερικο δίκτυο δικτυακό? Θέλω να σταριμάρω χωρίς να ανοίγω υπολογιστή. καρφωσα εναν στη usb αλλα δεν μπορεσαν να τον δω... Τι ρυθμίσεις χρειάζονται?

2) Στη θύρα wan μπορώ να συνδέσω ένα nas ή είανι καλύτερα να την έχω για άλλη χρήση?

3) Aν αναβαθμιστω σε vdsl θα πρεπει να αλλαξω router?

Ευχαριστω!

α.για να τον δει δικτυακα δες το manual γιατι θελει μια δυο ρυθμισεις.μην περιμενεις τρελη ταχυτητα ακομα και με gigabit ethernet να εισαι πανω στον ρουτερ ή ακομα και 4 pc να στελνουν data ταυτοχρονα.δηλαδη δεν ειναι η gigabit ethernet το bottleneck αλλα η usb.

2.οχι η θυρα wan αν την βαλεις να παιξει σαν wan ειναι για να κανει κληση pppoe σε καποιο adsl/vdsl router που ειναι bridge.αν την αφησεις σαν κανονικη ethernet ναι βαζεις οτι θες δεν εχει διαφορα με τις αλλες.

3.δεν παιζει vdsl για αυτο λεμε αν ειναι να βαλει καποιος vdsl να παρει το 9980.και το 8980 παιζει vdsl αλλα θελει ψιλο πειραγμα με firmware.

3β.μπορεις να το χρησιμοποιησεις με vdsl μονο αν κανεις bridge το vdsl router του παροχου και μετα κανεις αυτο που ειπαμε πιο πανω την μια θυρα να παιζει wan(ewan) και μετα να κανεις κληση pppoe.

επισης ανα πασα στιγμη μπορει να γινει και access point.

4.περνα το τελευταιο firmware.

Το συγκεκριμενο μοντεμ δινει ενα σιντι μαζι θελει εγκατασταση το προγραμματακι που εχει μεσα για τετοιες περιπτωσεις τουλαχιστον πριν 2-3 χρονια που πηρα ενα αντηστοιχο ειχε μεσα ενα σιντι με εναν οδηγο που ηθελε ινσταλ

τα cd πολλες φορες δινουν καποια wizards αλλα στην ουσια πολλες φορες ειναι μπελας παρα λυση.εχω δει τετοια cd να μην τρεχουν ή να μην γινεται κατι σωστα ή να μην παιζουν στο χ λειτουργικο.πλεον σε πολλα ρουτερ απλα βαζουν μεσα documentation και διαφορα αλλα πραγματα πχ οδηγιες συνδεσης.εχω δει πολυ κοσμο να προσπαθει να περασει το cd και να μην τα καταφερνει ενω αμα ειχε μπει στο interface σε δυο λεπτα θα το ειχε ετοιμο.για αυτο λεω ειναι μπελας ειδικα σε μερικα ρουτερ/repeater εβλεπες και το μυνημα run cd first το οποιο ειχε το αναποδο αποτελεσμα  δηλαδη να μπερδευει το χρηστη και να νομιζει οτι πρεπει να περασει drivers και τετοια για να παιξει το ρουτερ.καλο ειναι καποιος να μαθει να το κανει απο το web interface αυτο που θελει και να μην εξαρτατε απο το cd για να μπορει να σεταρει καποιον εξοπλισμο χωρις να εξαρτατε απο κατι ουτε να φοβατε οτι πχ δεν τρεχει το cd και δεν ξερω τι.στην ουσια το cd δεν χρειαζεται καπου.

1. Έχει ρυθμίσεις για το USB Sharing στο admin panel

2. H θύρα WAN είναι για την περίπτωση που θες να χρησιμοποιήσεις άλλη συσκευή στο ρόλο του modem και να αφήσεις το routing στο 8970 (bridge mode). To nas θα το συνδέσεις σε μία από τις κανονικές gigabit θύρες.

3. Εάν πας σε VDSL θες άλλο modem. ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το 8970 για όλα τα υπόλοιπα.

Προσωπικά, με forthnet είχα συχνές αποσυνδέσεις (1-3 την εβδομάδα) και έτσι χρησιμοποιώ το παλιό καλό wag200g για modem και το 8970 για όλα τα υπόλοιπα.

απλα στο Usb sharing να προσεξει τι επιλογες θελει γιατι εχει απο απλες επιλογες για να δει το δισκο μεχρι ftp server αναλογως τι θελει να στησει.

2.η wan του tp link ειναι και Lan και wan ή ewan οπως την αναφερει οποτε μπορει να βαλει το nas αν δεν την κανει wan.

παραξενο να εχεις αποσυνδεσεις.το wag200 ειναι πολυ καλο απλα σε χαλια γραμμες κανει αποσυνδεσεις.ειχες δοκιμασει και firmware update και παλι το ιδιο?μηπως ηταν προβλημα του εξοπλισμου?γιατι πολυς κοσμος το εχει σε forthnet το συγκεκριμενο tp link.

τωρα ειδα το 1-3 την εβδομαδα.αυτο δεν θεωρειται συχνες.νομιζα οτι εγραφες 1-3 την ημερα.:P.εβλεπες το margin να πεφτει μηπως χαμηλα αν και αν ηταν αυτο θα πρεπε να το ειχες και με το wag200.Μηπως εχανε μονο το ppp ή μηπως εκανε κανα reboot το ρουτερ?θυμασαι μηπως?επισης θα μπορουσες να κανεις bridge το linksys wag200 και να βαλεις το Tp link για ολα τα αλλα αφου δινει n300 και gigabit αντιθετα με το 802.11g και 100ares ethernet του linksys

Ευχαριστω πολύ!!! θα το δοκιμάσω και ελπίζω να μην έχω αποσυνδέσεις και επιστρέψω στα παλια!!!

Δινω εγω ip ή παίρνει αυτόματα?

επισης δεν ξερω αν υποστηριζει ολα τα format των δισκων η usb του tp link.

Λογικα οπως γραφει στην εικονα που εβαλε ο φιλος πιο πανω θα βλεπεις τον δισκο με την ip του ρουτερ και μετα /folder or \folder αναλογως πως θα το δεις. 

Δημοσ.

ευχαριστω θερμα για τις συμβουλες. Εκανα τον δισκο δικτυακο μεσα απο τις ρυθμισεις του router ! το προβλημα μου ειναι οτι εκτός απο τον υπολογιστη  δεν μπορω να τον δω απο καμια άλλη πηγη tv media player κινητο! Τι λάθος κάνω?

Δημοσ.

παιδες πριν λιγο στο 8970 αναβοσβηνε το λαμπακι του WPS ,μπηκα στις ρυθμισεις του και ειδα το WPS ητανε enabled με pin , μου χακαρανε το wifi;;τωρα το γυρισα στο disabled

Δημοσ.

ευχαριστω θερμα για τις συμβουλες. Εκανα τον δισκο δικτυακο μεσα απο τις ρυθμισεις του router ! το προβλημα μου ειναι οτι εκτός απο τον υπολογιστη  δεν μπορω να τον δω απο καμια άλλη πηγη tv media player κινητο! Τι λάθος κάνω?

Ποιες επιλογες διαλεξες?επισης οριζεις workgroup?απο το pc πως τον ανοιγεις τον δισκο?

παιδες πριν λιγο στο 8970 αναβοσβηνε το λαμπακι του WPS ,μπηκα στις ρυθμισεις του και ειδα το WPS ητανε enabled με pin , μου χακαρανε το wifi;;τωρα το γυρισα στο disabled

απο default σε καποια ρουτερ ειναι ενεργοποιημενο.κανεις δεν θα ενεργοποιουσε το wps αν μπορουσε να μπει με τον κωδικο σου.κατι θα πατησες και θα το ενεργοποιησες.σε πολλα ρουτερ υπαρχει κουμπακι που το πατας και ενεργοποιειτε.κλειστο αχρηστο ειναι ετσι και αλλιως

Δημοσ.

Ποιες επιλογες διαλεξες?επισης οριζεις workgroup?απο το pc πως τον ανοιγεις τον δισκο?

Απο το pc τον εμφανίζει στο δίκτυο ως ip/name! Τον βρηκα ακαι απο το run\\ip! Διαλεξα server status enabled, full acess

Δημοσ.

απο τον browser τον ανοιγεις σαν Ip/name?ετσι δοκιμαζεις και απο τις αλλες συσκευες?σε ρωταει στο tp link τιποτα για workgroup?τσεκαρε και για δοκιμη το anonymous access to all the volumes.επισης προληπτικα τελευταιο firmware για το tp link.στο usb mass storage ολα οκ εκει?στον βγαζει connected και αναγνωριζει κανονικα το Filesystem και οτι ειναι shared?

οταν απο το κινητο δινεις πχ 192.168.1.1/μπλαμπλα τι κανει?το λεω μηπως για καποιο λογο δεν αναγνωριζει το filesystem του δισκου.

αν θες και εχεις ορεξη για δοκιμη κανε ενα usb stick fat32 και οχι ntfs και βαλτο πανω και μετα δες αν το βλεπεις καταρχην απο το pc και μετα απο το κινητο.το κινητο βλεπει fat32 οποτε να δουμε αν το βλεπει.

αλλα αμα θες πες τι error πεταει οταν πας να ανοιξεις τον δισκο απο το κινητο ή τον media player.τι filesystem τον εχεις?επισης προσοχη και με τους users και τι access εχει ο καθενας.απο το Pc λογικα οταν πας να συνδεθεις σου βγαζει μυνημα να δωσεις χρηστη ?απο το κινητο το κανει?εκτος αν οταν τσεκαρεις το anonymous access to all the volumes δεν σε ρωταει για credentials.κατα τα αλλα σωστα βλεπω να τα εχεις κανει.

Απο το pc τον εμφανίζει στο δίκτυο ως ip/name! Τον βρηκα ακαι απο το run\\ip! Διαλεξα server status enabled, full acess

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...