Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο 7κιλο χωράει διπλό πάπλωμα; Για ποιο λόγο.να πάρω ένα 8κιλο; Απλά για να βάζω δύο τρεις ρούχα παραπάνω μέσα;

Από την εμπειρία σας όσοι έχετε 7 και 8 κιλά τι λέτε;

Δεν το έχω παρακολουθήσει ποτέ. Στα πλυντήρια παίζουν εκπτώσεις τον Αύγουστο;

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 17/7/2018 στις 2:14 ΜΜ, orck είπε

Θα ηθελα, εαν υπαρχει, μια αποψη για τα παρακατω πλυντηρια.

Bosch WAE20267GR, https://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/washing-machines/washing-machines/187011-bosch-wae20267gr
LG F4J5QN3W, https://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/washing-machines/washing-machines/171694-lg-f4j5qn3w
Pitsos WFP1203C7, https://www.kotsovolos.gr/site/household-appliances/washing-machines/washing-machines/165795-pitsos-wfp1203c7

Γενικα θελω κατι στα 7κιλα, να μην ξεφυγω πολυ πανω απο τα 350ευρω και προσπαθω να αποφυγω οσα εχουν μεγαλο βαθος (δευτερευων ειναι ομως αυτο).
Εχουμε καμια γνωμη για αυτα; Φτιαχνεται κανενα απο αυτα στην Ελλαδα (pitsos ισως;). Το direct drive εχει κατι καλυτερο η απλα ειναι πολυχρωμες χαντρουλες στους ιθαγενεις;

Επισης ειδα οτι ολα ειναι με πριζα σουκο, επισημα πως πρεπει να συνδεθουν αυτα ΜΕΣΑ στον χωρο του μπανιου; Απο οσο ξερω δεν επιτρεπεται να εχεις πριζες εκει μεσα, εμεις το παλιο το εχουμε σε χωνευτο κουτακι στον τοιχο (υποτιθεται στεγανο).

Θα έλεγα Bosch με κλειστά μάτια.

Είχαμε το Ariston και το LG παλαιότερα το οποία έβγαλαν νωρίς προβλήματα. 10+1 χρόνια έχουμε ένα Bosch 7 κιλών παλαιότερο μοντέλο βέβαια.

Σκυλί.Το τι έχει πλύνει δε λέγεται και δεν έχει κάνει κιχ.Σήμερα πλένει το δεύτερο.Βέβαια Γερμανία όπως και το PITSOS (μάλλον αν δεν ήταν οι Γερμανοί θα είχα χαθεί και ως όνομα) αλλά όπως και να το κάνουμε η Γερμανική τεχνολογία σε αντοχές είναι η πρώτη παγκοσμίως.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, orck είπε

Στο 7κιλο χωράει διπλό πάπλωμα; Για ποιο λόγο.να πάρω ένα 8κιλο; Απλά για να βάζω δύο τρεις ρούχα παραπάνω μέσα;

Πριν 2 χρόνια πήραμε 9κιλο AEG,προσωπική μου γνώμη ότι καλύτερο σε πλυντήριο που πήραμε ποτέ.Αθόρυβο παντελώς.

Τέλος πάντων πριν είχαμε 7κιλο bosch,το aeg  πλένει πιο καλά.

Αλλιώς είναι να είναι γεμάτος ο κάδος από έναν λιγότερο γεμάτο.

Στο επόμενο θα προτιμήσω 10κιλο αν βρω.Και ίσως να είναι πιο οικονομικοί μιας και αν έχεις πολλά ρούχα,με ένα πλύσιμο τελείωσες.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, orck είπε

Στο 7κιλο οχι δε χωραει . Οπως ειπε ο φιλος οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καταραμένη samsung!!!
μακρυά παιδιά απο τα κωλοπλυντήρια τους!!! ίσα που τελείωσε η εγγύηση σταμάτησε να δουλεύει

τζάμπα τα 450€, ούτε 2,5 χρόνια και τους παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε 220€ για πλακέτα και 40 η επίσκεψη

δεν ντρέπονται καθόλου οι αλήτες ....

• Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, samniotis είπε

καταραμένη samsung!!!
μακρυά παιδιά απο τα κωλοπλυντήρια τους!!! ίσα που τελείωσε η εγγύηση σταμάτησε να δουλεύει

τζάμπα τα 450€, ούτε 2,5 χρόνια και τους παίρνεις τηλέφωνο και σου λένε 220€ για πλακέτα και 40 η επίσκεψη

δεν ντρέπονται καθόλου οι αλήτες ....

Να την δωσεις σε ηλεκτρονικο για να δει εαν περνει επισκευη το δοκιμασες;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, orck είπε

Να την δωσεις σε ηλεκτρονικο για να δει εαν περνει επισκευη το δοκιμασες;

Νομίζω ότι πλέον τα περισσότερα έχουν ρυτινη στην πλακέτα για να μην έχουν προβλήματα με υγρασία (και να μην επισκευάζονται) 😁 . Άνοιξε μόνος σου να το δεις και αν είναι το πας σε ηλεκτρονικό ή αλλάζεις και την πλακέτα μόνος σου αν είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό το πρόβλημα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

τελικά αυτό έκανα

είδα ότι πατώντας την πλακέτα απο πάνω δούλευε το πλυντήριο και κατάλαβα ότι είχαν ξεκολλήσει οι κολλήσεις απο τους κραδασμούς

οπότε έβγαλα την πλακέτα, έκοψα το κάτω πλαστικό με dremel και έβγαλα σιγά σιγά την σιλικόνη η οποία ήταν αρκετά μαλακή

μετά πέρασα τις κολλήσεις του κεντρικού τσίπ με το κολλητήρι (εκεί είχε το θέμα προφανώς λόγω του βάρους της ψύκτρας) και αφού είδα ότι δουλεύει κανονικά για καμιά 10αριά πλυντήρια κόλλησα το πλαστικό απο κάτω με θερμόκολλα και όσο αντέξει!

τσίμπα τα παπ@κια μου σκατο samsung που ήθελες και κοντά 300€ για επισκευή!!!!

και youtube

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Samsung έχω δει μοντέλα από Κορέα ,Πολωνία και Κινα .Για να τα φέρνουν από όπου θέλουν  ,κάτι θα τρέχει με τα εσωτερικά τους μέρη για να βγάλουν κέρδος

Δημοσ.

Ειδα το βιντεο σου. Καταρχας συχγαρητηρια που το εψαξες και δεν ενεδωσες στον εκβιασμο που κανουν (ειναι προσωπικη μου αποψη ολο αυτο το παιχνιδι που γινεται με τα ανταλλακτικα να υπερκοστολογουνται, το θεωρω εκβιασμο).
Διαφωνω ομως σε πολλα απο αυτα που λες.
1) που ειναι γνωστο οτι τα Sasmsung χαλανε λιγο μετα την εγγυηση; Εδω στο φορουμ ειχα ψαξει για πλυντηριο πριν απο λιγους μηνες και ειχα γραψει και σε σχετικα θεματα, δεν ειχα διαβασει τιποτα ιδιατερα κακο για Samsung, πολυ συντομα απεριψα τις Γερμανικες παπαριες οποτε ειμουν αναμεσα σε Samsung-LG.
2) η ρητινη πως δημιουργει το προβλημα; δεν ειναι εκει για να κολλησει την ψυχτρα
3) αμφιβαλλω εντονα οτι μπορει καποιος κατασκευαστης να ορισει τον χρονο καταστροφης κυκλωματος με ακριβεια, αστοχιες συμβαινουν σε ολους, ισως μια κακη υλοποιηση να ειναι η πηγη του προβληματος εαν εχεις βρεις πολλους να αναφερουν προβληματα.
4) οι κολλησεις δεν ειναι κακες, ειναι σωστες, επαρκεις εαν θες, οι πλακετες αυτες κολλουνται σε μπανιο κολλησης μαζικα και αυτοματοποιημενα, οι κολλησεις που κανουμε εμεις με το χερι και το κολλητηρη ειναι μετριες επειδη βαζουμε πολυ κολληση.

Προτεινω μετα την επισκευη να αγορασεις ενα σπρευ plastidip που προσφερει αδιαβροχοποιηση στα παντα, βαζεις κομματακια χαρτοταινιας στα βυσματα και ψεκαζεις τα παντα αρκετα χερια χρωμα για να σφραγισει.

Δημοσ.

Είχα πάει στην αποθήκη και ακούω δίπλα στην πλύστρα ένα πλυντήριο να κάνει σαν κομπρεσέρ, κοιτάω και ναι ήταν Samsung και όχι φτηνό μοντέλο όπως το έκοψα.Βουρστ από δω λέω σαπιοsamsung.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, orck είπε

Ειδα το βιντεο σου. Καταρχας συχγαρητηρια που το εψαξες και δεν ενεδωσες στον εκβιασμο που κανουν (ειναι προσωπικη μου αποψη ολο αυτο το παιχνιδι που γινεται με τα ανταλλακτικα να υπερκοστολογουνται, το θεωρω εκβιασμο).
Διαφωνω ομως σε πολλα απο αυτα που λες.
1) που ειναι γνωστο οτι τα Sasmsung χαλανε λιγο μετα την εγγυηση; Εδω στο φορουμ ειχα ψαξει για πλυντηριο πριν απο λιγους μηνες και ειχα γραψει και σε σχετικα θεματα, δεν ειχα διαβασει τιποτα ιδιατερα κακο για Samsung, πολυ συντομα απεριψα τις Γερμανικες παπαριες οποτε ειμουν αναμεσα σε Samsung-LG.
2) η ρητινη πως δημιουργει το προβλημα; δεν ειναι εκει για να κολλησει την ψυχτρα
3) αμφιβαλλω εντονα οτι μπορει καποιος κατασκευαστης να ορισει τον χρονο καταστροφης κυκλωματος με ακριβεια, αστοχιες συμβαινουν σε ολους, ισως μια κακη υλοποιηση να ειναι η πηγη του προβληματος εαν εχεις βρεις πολλους να αναφερουν προβληματα.
4) οι κολλησεις δεν ειναι κακες, ειναι σωστες, επαρκεις εαν θες, οι πλακετες αυτες κολλουνται σε μπανιο κολλησης μαζικα και αυτοματοποιημενα, οι κολλησεις που κανουμε εμεις με το χερι και το κολλητηρη ειναι μετριες επειδη βαζουμε πολυ κολληση.

Προτεινω μετα την επισκευη να αγορασεις ενα σπρευ plastidip που προσφερει αδιαβροχοποιηση στα παντα, βαζεις κομματακια χαρτοταινιας στα βυσματα και ψεκαζεις τα παντα αρκετα χερια χρωμα για να σφραγισει.

όσον αφορά το "1" μπορείς να δείς στο επίσημο ευρωπαικού φόρουμ του support της samsung απ όπου πήρα και την ιδέα της επισκευής, τί πάρτυ γίνεται για τα πλυντήρια https://eu.community.samsung.com/t5/Home-Appliances/SAMSUNG-ECOBUBBLE-KEEPS-STOPPING-MID-WASH/td-p/198478/page/9
και τις κριτικές πιο ειδικά απο το μοντέλο που αγόρασα εγώ στο skroutz https://www.skroutz.gr/s/2996142/Samsung-WF80F5E5U4W.html

εννοείται και εγώ για να το πάρω πρίν 2.5 χρόνια δεν είχα δεί κάτι κακό, μετά προέκυψε....

για το "2", η συγκεκριμένη απ όσο διάβασα προκαλεί πρόβλημα απο σπόντα (επειδή η πλακέτα δεν εχει μονωθεί απο κραδασμούς, ότι κραδασμός περνάει απο την ψύκτρα μεταφέρεται σε όλη την πλακέτα επειδή η ρητίνη ενώνει μηχανικά όλες τις κολλήσεις μεταξύ τους)

για το "3" όντως μπορεί να ισχύει αυτό που λές και άρα κινεζοεταιρίες που κάνουν τεστ στα προιόντα τους ας πούμε, είναι πιο επαγγελματίες απο την samsung....

για το "4" υπάρχει video με τις κολλήσεις (όχι δικό μου) εδώ https://www.youtube.com/watch?v=INJgzefQG24&t=3s

για την αδιαβροχοποίηση, είναι το κάτω μέρος της πλακέτας και το έχω ήδη σφραγίσει με καπάκι και θερμόκολλα - εννοείται όσο αντέξει αν και πρέπει να μου έχει περισσέψει plasti dip που είχα βάλει στις φούχτες της μηχανής μου - δεν είναι άσχημη ιδέα!

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

παιδια καλησπερα, γνωριζει καποιος που εχει 8κιλο πλυντηριο αν χωραει να πλυθει μεσα υπερδιπλο παπλωμα; Ή παμε σε 9κιλο για αυτη τη δουλεια;

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, zaratustra21 είπε

παιδια καλησπερα, γνωριζει καποιος που εχει 8κιλο πλυντηριο αν χωραει να πλυθει μεσα υπερδιπλο παπλωμα; Ή παμε σε 9κιλο για αυτη τη δουλεια;

Καλησπέρα,

Το θέμα δεν είναι αν χωράει, το θέμα είναι αν με το βάρος που θα αποκτήσει το πάπλωμα από το νερό σου κάνει ζημιά στο πλυντήριο.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, zaratustra21 είπε

Σε 10κιλο μπαίνει ίσα ίσα, αλλά όπως λέει ο lightsout επιβαρύνεις το πλυντήριο. Δες μήπως είναι καλύτερα να πλένεις τη θήκη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...