Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εχω ενα νουμερο στη yuboto και δεν λεει να συνεργαστει με τον ΟΤΕ. Μολις πηρα το νουμερο ειχε λειτουργησει για λιγες ωρες με freepbx αλλα μονο για εισερχομενες αφου δεν ειχε ταυτοποιησει ακομα τα στοιχεια μου η yuboto. Σημερα δεν ελεγε να δουλεψει ουτε με το freepbx ουτε απευθειας σε xlite, zoiper κ.α. Τους πηρα τηλεφωνο, ελεγξαν με teamviewer τις ρυθμισεις και ειπαν οτι ειναι σωστες. Εκαναν και απο κει δοκιμη και λειτουργουσε. Τωρα που το δοκιμασα σε CYTA αλλα και σε COSMOTE 3G λειτουργει αλλα οχι με την σταθερη συνδεση μου στον ΟΤΕ. Εκανα και portforward 5060 και 10000-20000 UDP αλλα τιποτα. Η αυξημενη προστασια του πΟΤΕ ειναι απενεργοποιημενη. Εννοειται firewall παντου κλειστα προς το παρον.

Καμια ιδεα?

ΥΓ: Μολις διαβασα τι εγραψα πιο πανω και τρομαξα λιγο με τις φοβερες ικανοτητες που εχω στη συνταξη κειμενου!  Ελπιζω να καταλαβατε την ιστορια! :-)   (νυσταζωωωω! -_- )

Δημοσ.

Άσχετο αλλά αυτό που λες για τον ΟΤΕ με την αυξημένη προστασία που μπήκες και το έκλεισες;

Εδω μπηκα αν και απο προεπιλογη ειναι απενεργοποιημενο. Απλα να τσεκαρω μπηκα.

Και οι σχετικες οδηγιες απο COSMOTE εδω

Δημοσ.

Έκανες τεστ να δεις αν πράγματι οι πόρτες ειναι ανοιχτές, ο ote(πάει αυτος τον φάγανε λάχανο) cosmote ειναι πολύ δύστροπη στην εξω επικοινωνία για λογούς ασφαλείας, αν δεν ειναι ανοιχτές πρέπει να μιλήσεις μαζι τους

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια θα τρελαθω ειλικρινα. Δοκιμασα να συνδεσω το freepbx σε cyta και επαιξε τελεια χωρις portforward η κατι αλλο. Δοκιμασα να βαλω και DMZ αλλα και παλι τιποτα. Θα μας τρελανει ο ΟΤΕ/COSMOTE μου φαινεται. Αν τους παρω τηλεφωνο θα μου πουν το γνωστο οτι δεν μπλοκαρουν τιποτα. Τι να κανω την τυχη μου μεσα?

Έκανες τεστ να δεις αν πράγματι οι πόρτες ειναι ανοιχτές, ο ote(πάει αυτος τον φάγανε λάχανο) cosmote ειναι πολύ δύστροπη στην εξω επικοινωνία για λογούς ασφαλείας, αν δεν ειναι ανοιχτές πρέπει να μιλήσεις μαζι τους

http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

Πως να τις δοκιμασω αφου ειναι port forwarded στην ip του freepbx. Δεν μπορω να βαλω το μtorrent να κανει listen.

Edit: Κανω ping στο sip.yuboto.com απο ΟΤΕ και μου λεει request timed out. Σε cyta ολα κομπλε παιρνω απαντηση. Τι να παρω τηλεφωνο να τους πω? Απο τι στιγμη που δεν μπορω να κανω ΕΓΩ ping στους servers της yuboto τι μπορει να ειναι εκτος απο το να με εχει μπλοκαρει επιτηδες ο ΟΤΕ?

Επεξ/σία από me3ikan
Δημοσ.

Με dns διαφορετικα (πχ της google) δοκιμασες να δεις αν κανει ping προς yuboto;

Όχι άλλα δοκίμασα να κάνω απευθείας ping την IP της yuboto. Για δείτε και κανενας άλλος 213.144.173.77
Δημοσ.

Απο οτε οκ

PING 213.144.173.77 (213.144.173.77) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 213.144.173.77: icmp_seq=1 ttl=52 time=97.3 ms
64 bytes from 213.144.173.77: icmp_seq=2 ttl=52 time=96.7 ms
64 bytes from 213.144.173.77: icmp_seq=3 ttl=52 time=96.3 ms

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα στο πατρικό μου vdsl 30 cosmote και λειτουργεί και μέσω freepbx και απευθείας. Θα τρελαθώ μου φαίνεται. Από ρούτερ εγώ έχω το entry 2i και οι γονείς μου το w724. Και στα 2 το firewall είναι κλειστό. Και στο w724 δεν έκανα ούτε portforward ούτε τίποτα.

Αν πάρω τηλεφωνο cosmote λέτε να βγάλω άκρη η δεν υπάρχει περίπτωση;

Δημοσ.

Δοκιμασε στην γραμμη σου με το router απο τους γονεις σου ή καποιο αλλο.

Αυτό δε γίνεται γιατί μας χωρίζουν 100 χιλιόμετρα αλλά θα δοκιμάσω από βδομάδα με ένα αρχαίο baudtec του ΟΤΕ.

Δημοσ.

Λοιπον παιδια το θεμα διορθωθηκε αλλα δεν εχω ιδεα πως. Πηρα στη yuboto και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να μπλοκαρουν την IP μου. Πηρα και στην COSMOTE και μου ειπαν οτι δεν μπλοκαρουν τιποτα. Στο μεταξυ ξεχασα οτι το παλιο ρουτερ που ειχα ηταν Annex B και ελεγα ο βλακας τι δε συγχρονιζει 10 λεπτα το ρημαδι!  :confused:

Πιθανολογω οτι το φοβερο speedport το οποιο ειχε να κανει disconnect πανω απο μηνα καπου σκαλωσε και δε γουσταρε να συνδεθει με τη yuboto. Mολις το αποσυνδεσα και το ξανασυνδεσα για να δοκιμασω με το παλιο baudtec λογικα ξυπνησε το καμαρι μου και τωρα δεν εχει θεμα. :lol:

Αα ρε DT με τα ωραια σου τα εκτρωματα που μας δινεις!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...