DarkoneGr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Γειά σας παιδιά,τέλος του μήνα θα μετακομίσω στο σπίτι μου απο την σχολή (μένω σε νησί) για πρακτική και θα αναγκαστώ να πάρω το desktop μου μαζί. Όμως ανυσηχώ για το θέμα της μεταφοράς. Απο ότι είδα βάζεις το κουτί και την οθόνη σε κούτες , κατά προτίμηση δίκες τους, και μετά βάζεις bubble wrap και packing paper ή shipping popcorn για να μην κουνιούνται και ξεκολλήσει καμία gpu . Αυτό με τις φούσκες ξέρω να το βρω, αλλό τα κομματάκια φελιζολ πού τα βρίσκουμε?Αν δεν μπορούμε να το πάρουμε με το αμάξι και αφού δεν γίνεται να το έχω μέσα στα πλοία, θα αναγκαστώ να το στείλω με μεταφορική ή με courrier. Δεν ξέρω πόσο τα προσέχουν στην μεταφορική ακόμα και αν είναι ευθραυστα , και εξαιτίας αυτού μου λένε προτίμησε courrier , όχι ελτά όμως. Το θέμα είναι ότι ακούω κάτι τιμές γλυρω στα 100. Επίσης μου λένε να το ασφαλίσω για την αξία του? Εσείς τι πιστεύετε? Τι πρέπει να κάνω?Όλες οι γνώμες ευπρόσδεκτες.
La_MoRt Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Καταρχήν να βγάλεις κάρτα γραφικών και ψύκτρα από πάνω να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Κατά δεύτερον θα το έστελνα με courier και θα πλήρωνα όσοα μου λέγανε για να έχω το κεφάλι μου σίγουρο ότι δε θα πάθει καμία ζημιά. Και τρίτον θα το συσκεύαζα όσο το δυνατόν καλύτερα για να το ασφαλίσω ακόμα και αν η συσκευασία μου ήταν υπερβολική. Όσο για τη μεταφορά courier είναι η καλύτερη λύση και το δηλώνεις και ευθραυστον. Για την ασφάλιση που λες δε το ξέρω και δε το έχω κάνει ποτέ. 2
DarkoneGr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Εντάξει την κάρτα γραφικών μπορώ να την βγάλω , αλλά γιατί να βγάλω και την ψύκτρα? Δεν μου φαίνεται και τόσο επικίνδυνη. Αλλά απο ότι βλέπω όλοι με courier λένε.
La_MoRt Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Βγάλτη να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο έχω στείλει υπολογιστή και η ψήκτρα κόντεψε να φτάσει με άλλο δέμα, ξεκούμπωσε τελείως από πάνω. Καλό είναι για μια φορά που θα γίνει να μη λυπηθείς τα χρήματα γιατί αν σου τύχει τίποτα μετά θα πληρώνεις παραπάνω.
DarkoneGr Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Βγάλτη να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο έχω στείλει υπολογιστή και η ψήκτρα κόντεψε να φτάσει με άλλο δέμα, ξεκούμπωσε τελείως από πάνω. Καλό είναι για μια φορά που θα γίνει να μη λυπηθείς τα χρήματα γιατί αν σου τύχει τίποτα μετά θα πληρώνεις παραπάνω. Οκ θα τη βγάλω. Να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.
blitzNikos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Αν η ψύκτρα του επεξεργαστή κουμπώνει απλά με κλιπάκια, όπως η stock της intel, πρέπει να την βγάλεις οπωσδήποτε γιατι είναι πολύ εύκολο να ξεκουμπώσει και να κοπανάει στο εσωτερικό του υπολογιστή "τα πάντα όλα" με καταστροφικές συνέπειες... Αν, όμως, η ψύκτρα είναι από αυτές που βιδώνουν σταθερά σε "πλάτη" στο πίσω μέρος της μητρικής, λογικά, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και αρκεί να βγάλεις το ανεμιστήρι που έχει.
SupaCoopa Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Καλυτερα να το παρεις παραμασχαλα (αφου το εχεις συσκευασει καλα και εχεις βγαλει την καρτα γραφικων τουλαχιστον), εστω και αν ταλαιπωρηθεις λιγο με το κουβαλημα. Αν ειχε τυχει να δεις πως "συμπεριφερονται" οι μεταφορικες/courier/ΕΛΤΑ σε μεγαλα και βαρια δεματα (ακομα και αν ειναι σημασμενα ως ευθραστα) δεν θα ειχες καμια αμφιβολια για το τι πρεπει να κανεις...
La_MoRt Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Όπως είπες και εσύ για παν ενδεχόμενο ακόμα και με βίδες να είναι ας μη το ρισκάρει. Θα μπει στο κόπο όταν με το καλό φτάσει στο προορισμό του να καθαρίσει τη πάστα και να βάλει άλλη από την αρχή και όλα καλά. Μόνο και μόνο η πιθανότητα που ανέφερες να ξεκουμπώσει και να κοπανάει παντού είναι αρκετή. Την έπαθα πάρα πολύ πρόσφατα και όταν είδα τις φωτογραφίες του πως έφτασε το PC στο προορισμό του με πόνεσε η καρδιά μου. Φυσικά πήρα στα χέρια μητρική επεξεργαστή... Όσο και καλά να το συσκευάσεις τον υπολογιστή το κουτί μέσα έχει περιθώρια τα οποία δε μπορείς να καλύψεις για αυτό βγάζεις από πάνω ότι μπορεί να βγει και να κάνει ζημιά και είσαι οκ.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα έστειλα με ελτα ένα υπολογιστή (έβγαλα κάρτα γραφικών και ψυκτρα (παρόλο που ήταν με Backplate ή Ψυκτρα πάλι συνήθως έχουν μεγάλο βάρος που με τους κραδασμους τον φορτηγών τον φορτηγών τους υπάρχει πιθανότητα νέα σου κάνει ζημιά στη μητρική Εγώ τυλιξα κάρτα γραφικών και ψυκτρα (χωριστά) με bubble wrap τα οποία σφινωσα μέσα στο κουτί γεμιζοντας τα κενά με αρκετό bubble wrap Όλο το κουτί το τυλιξα με bubble wrap εξωτερικά και επειδή είχε παράθυρο ανάμεσα στο bubble wrap έβαλα ένα κομμάτι από μπλε φελιζολ που βάζουν στης μονωσεις Μου βγήκε γύρω στο 13 ευρώ (10 μου είπε για το δέμα αλλά επειδή είναι μεγάλου όγκου πάει +30%) και μου είπε ότι ολα τα δέματα είναι αδφαλισμενα έως το ποσό τον 400 ευρώ αν θυμάμαι καλά για ζημιές που θ προβληθούν από την μεταφορά Γενική ταχυδρομική μου ζητούσε πάνω από 40 ευρώ για το ίδιο πακέτο και τα κτελ μου είχαν πει 20 (χωρίς καμία ασφάλεια τα τελευταία) Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2016 από Inuyasha
La_MoRt Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δηλαδή αν ζητούσα ευθύνες από τα ελτά για τη μεταφορά θα έβγαζα άκρη και θα μου αποζημιώνανε τη ζημιά;
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δηλαδή αν ζητούσα ευθύνες από τα ελτά για τη μεταφορά θα έβγαζα άκρη και θα μου αποζημιώνανε τη ζημιά;Εχω πάρει λεφτά για κινητό το οποίο το έστειλα και ο παραλήπτη ούτε καν το παρέλαβε γιατί το κουτί ήταν λες και το πάτησε φορτηγό (εννοείτε μέσα το κινητό ήταν σε 2 κομμάτια και τα πάντα σπασμένα)Βέβαια δεν ξέρω Αν ή ζημιά ήταν από κακή συσκευασία (πχ φενεται έβαλες bubble wrap ή άφησες ψυκτρα επάνω ή οποία έσπασε και έκανε ζημιές επειδή έκοβε βόλτες μέσα στο κουτί) κατά πόσο θα σε καλύψουν
DarkoneGr Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Αν η ψύκτρα του επεξεργαστή κουμπώνει απλά με κλιπάκια, όπως η stock της intel, πρέπει να την βγάλεις οπωσδήποτε γιατι είναι πολύ εύκολο να ξεκουμπώσει και να κοπανάει στο εσωτερικό του υπολογιστή "τα πάντα όλα" με καταστροφικές συνέπειες... Αν, όμως, η ψύκτρα είναι από αυτές που βιδώνουν σταθερά σε "πλάτη" στο πίσω μέρος της μητρικής, λογικά, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα και αρκεί να βγάλεις το ανεμιστήρι που έχει. Ναι απλή της Intel είναι, οπότε βγαίνει. Καλυτερα να το παρεις παραμασχαλα (αφου το εχεις συσκευασει καλα και εχεις βγαλει την καρτα γραφικων τουλαχιστον), εστω και αν ταλαιπωρηθεις λιγο με το κουβαλημα. Αν ειχε τυχει να δεις πως "συμπεριφερονται" οι μεταφορικες/courier/ΕΛΤΑ σε μεγαλα και βαρια δεματα (ακομα και αν ειναι σημασμενα ως ευθραστα) δεν θα ειχες καμια αμφιβολια για το τι πρεπει να κανεις... Η καλύτερη πιθανή λύση ,αλλά μη δυνατή. Θα βγάλω gpu και ψύκτρα και βλέπουμε. Το θέμα με την ασφάλιση θα το ρωτήσω, γιατί είναι ακριβό πράγμα ο υπολογιστής.
mr.angelos Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 καλητερα να τον λυσεις ετσι ειχα κανει εγω ολα με τις συσκευασιες τους με προστασιες σε κουτι. Επισης να προσεχεις με τις μεταφορικες μια φορα που τους ειχα δει να μεταφερουν κουτες τους επεσαν 2 κατω και ακουστικε οτι κατι εσπασε και βαλλαν γριγορα τις κουτες μαζι με τις αλλες σαν να μην ετρεχε τιποτα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα