xpapias Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Ειναι αστειο μεσα στο κατακαλοκαιρο να μη ζεσταινεις το νερο σου με ηλιακο, θα ελεγα. 1
iparou Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Ειναι αστειο μεσα στο κατακαλοκαιρο να μη ζεσταινεις το νερο σου με ηλιακο, θα ελεγα. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για ηλιακό στο σπίτι, δυστυχώς.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Αν την ώρα που κάνεις μπάνιο έχεις κλειστό τον διπλό ασφαλειοδιακόπτη που τροφοδοτεί τον ταχυθερμοσίφωνα τότε δεν έχεις θέμα. Τώρα είδα ότι λες ότι θα δουλεύει. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί σε περίπτωση διαρροής ρεύματος sorry για την έκφραση την γ*****ες. Κανένας θερμοσίφωνας (ταχυθερμοσίφωνας ή απλός) δεν πρέπει να είναι σε λειτουργία όταν κάνουμε μπάνιο. Αν θεωρήσουμε ότι δεν μένει στο χωριό σε πέτρινο σπίτι 60ετίας, τότε στον πίνακά του έχει ρελέ διαρροής και άρα δεν κινδυνεύει αν κάνει μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα. Αν ο πίνακας δεν έχει ρελέ διαρροής, τότε μάλλον το τελευταίο που θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει είναι το αν θα κάνει μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα και θα πρέπει να κοιτάξει να αλλάξει πίνακα το συντομότερο δυνατόν.
adi32 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/4833431/AEG-DDLE-Basis-18-21-24Kw.html https://www.skroutz.gr/s/9154235/Stiebel-Eltron-PHB-18.html Εχω ηλιακο αλλα στα μεγαλα κρυα πρεπει να τον αναβεις καμια ωρα για να κανεις μπανιο Σκεπτομαι για κατι τετοιο να μπει στο μπανιο και να δινει σε ολες τις βρυσες Το νερο θα ειναι αρκετα ζεστο ή πεταμενα λεφτα ? Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2019 από adi32
costis ni Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Φαίνονται πολύ καλά μηχανήματα και οι δυο. Και με αρκετή ισχύ για να δώσουν ζεστό νερό σε όλες τις βρύσες ενος μπάνιου. Έχεις τριφασικό στο σπίτι; 1
haris_216 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Στις 10/12/2019 στις 8:41 ΜΜ, adi32 είπε https://www.skroutz.gr/s/4833431/AEG-DDLE-Basis-18-21-24Kw.html https://www.skroutz.gr/s/9154235/Stiebel-Eltron-PHB-18.html Εχω ηλιακο αλλα στα μεγαλα κρυα πρεπει να τον αναβεις καμια ωρα για να κανεις μπανιο Σκεπτομαι για κατι τετοιο να μπει στο μπανιο και να δινει σε ολες τις βρυσες Το νερο θα ειναι αρκετα ζεστο ή πεταμενα λεφτα ? Όπως λέει και ο costis, σε αυτά τα φορτία πας μόνο αν έχεις τριφασικό ρεύμα στο σπίτι 1
adi32 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Ναι έχω τριφασικό. Επειδή ο πίνακας είναι δίπλα στο μικρό wc λέω να το βάλω εκεί. Επειδη θέλω καυτό νερό στο μπάνιο και είναι 10 μέτρα μακρυά αναρωτιέμαι αν θα κάνει δουλειά
haris_216 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Αν πάρεις αρκετά μεγάλο θα είσαι οκ χειμώνα καλοκαίρι. Προσοχή μόνο στην επιλογή. Πολλές φορές οι πωλητές, μέσα στην αγωνία τους για πώληση (ή και την άγνοια τους, αφού σε πολλές πλέον περιπτώσεις έχουν αντικατασταθεί οι γνώστες με υπαλλήλους μικρότερου κόστος που μπορεί να ισοδυναμεί με λιγότερες γνώσεις και εμπειρία), μπορεί να προτείνουν κάτι πολύ μικρό ή και οριακό για τις ανάγκες σου. Θα έλεγα να τις υπερβάλεις λίγο (τις ανάγκες σου). Δηλαδή αν χρειάζεσαι να καλύψεις 4 άτομα στα 10 μέτρα, ζήτα για 5-6 άτομα στα 15 μέτρα. Ή ενημέρωσε ότι το θες για airBnB φάση και άρα σε ενδιαφέρει η πλήρης κάλυψη καθώς διαφορετικά θα πάρεις κακές κριτικές Πάντως η γνώμη μου είναι ότι αν σε καλύπτει γενικά ο ηλιακός σου να μην μπεις σε τέτοιες διαδικασίες. Βέβαια ίσως να είσαι σε καμιά κορφή και ο χειμώνας να διαρκεί πολύ. Αν όμως είσαι πχ Αθήνα, ο χειμώνας (και βασικά εννοώ τις συννεφιές) δεν είναι πολλές. Χρησιμοποίησε το ηλεκτρικό του ηλιακού ακόμα και αν περιμένεις 1+ ώρες. Εκτός πια αν ο τρόπος ζωής σου είναι τέτοιος που δεν έχεις την "πολυτέλεια" του χρόνου
adi32 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 29 λεπτά πριν, haris_216 είπε Αν πάρεις αρκετά μεγάλο θα είσαι οκ χειμώνα καλοκαίρι. Προσοχή μόνο στην επιλογή. Πολλές φορές οι πωλητές, μέσα στην αγωνία τους για πώληση (ή και την άγνοια τους, αφού σε πολλές πλέον περιπτώσεις έχουν αντικατασταθεί οι γνώστες με υπαλλήλους μικρότερου κόστος που μπορεί να ισοδυναμεί με λιγότερες γνώσεις και εμπειρία), μπορεί να προτείνουν κάτι πολύ μικρό ή και οριακό για τις ανάγκες σου. Θα έλεγα να τις υπερβάλεις λίγο (τις ανάγκες σου). Δηλαδή αν χρειάζεσαι να καλύψεις 4 άτομα στα 10 μέτρα, ζήτα για 5-6 άτομα στα 15 μέτρα. Ή ενημέρωσε ότι το θες για airBnB φάση και άρα σε ενδιαφέρει η πλήρης κάλυψη καθώς διαφορετικά θα πάρεις κακές κριτικές Πάντως η γνώμη μου είναι ότι αν σε καλύπτει γενικά ο ηλιακός σου να μην μπεις σε τέτοιες διαδικασίες. Βέβαια ίσως να είσαι σε καμιά κορφή και ο χειμώνας να διαρκεί πολύ. Αν όμως είσαι πχ Αθήνα, ο χειμώνας (και βασικά εννοώ τις συννεφιές) δεν είναι πολλές. Χρησιμοποίησε το ηλεκτρικό του ηλιακού ακόμα και αν περιμένεις 1+ ώρες. Εκτός πια αν ο τρόπος ζωής σου είναι τέτοιος που δεν έχεις την "πολυτέλεια" του χρόνου Μου ειπαν και γι αυτον οτι ειναι ιδιος με τον AEG αλλα με 10 χρονια εγγυηση https://www.skroutz.gr/s/9154209/Stiebel-Eltron-PEY-18-21-24kW.html Αθηνα ειμαι για ενα μπανιο θελω που θα ειναι 10μ μακρυα απο τον πινακα και για την κουζινα Με τον ηλιακο το χειμωνα ειναι δυσκολο να κανουν μπανιο 4 ατομα Πρεπει να τον αναβεις πολλες φορες και να περιμενεις μια ωρα να ζεσταθει Ενω με αυτο οτι ωρα θες κανεις αμεσως μπανιο , ξυριζεσαι , πλενεις πιατα κλπ Αν πραγματι δουλευει καλα νομζω ειναι απαραιτητο στο καθε σπιτι
haris_216 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, adi32 είπε Μου ειπαν και γι αυτον οτι ειναι ιδιος με τον AEG αλλα με 10 χρονια εγγυηση https://www.skroutz.gr/s/9154209/Stiebel-Eltron-PEY-18-21-24kW.html Αθηνα ειμαι για ενα μπανιο θελω που θα ειναι 10μ μακρυα απο τον πινακα και για την κουζινα Με τον ηλιακο το χειμωνα ειναι δυσκολο να κανουν μπανιο 4 ατομα Πρεπει να τον αναβεις πολλες φορες και να περιμενεις μια ωρα να ζεσταθει Ενω με αυτο οτι ωρα θες κανεις αμεσως μπανιο , ξυριζεσαι , πλενεις πιατα κλπ Αν πραγματι δουλευει καλα νομζω ειναι απαραιτητο στο καθε σπιτι Τί να σου πω; Εσύ ξέρεις τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Έχε μόνο στο μυαλό σου ότι εκτός από το κόστος της αγοράς, που προσωπικά δεν θα το χαρακτήριζα μικρό, και της εγκατάστασης αφού σίγουρα θα χρειαστεί ηλεκτρολόγος (δεν "παίζεις" με εγκαταστάσεις και τριφασικά φορτία) θα έχεις και μία όχι ευκαταφρόνητη κατανάλωση στο ρεύμα. Μπορεί ο ταχυθερμοσίφωνας να μην δουλεύει τόση ώρα όπως ο ηλεκτρικός αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση. πχ ένα 10λεπτο μπάνιο με τον 24άρι είναι σαν να είχες αναμμένο τον ηλεκτρικό σου για...μία ώρα!!! Δηλαδή με την ίδια κατανάλωση στη μία περίπτωση (ταχυθερμοσίφωνας) κάνει μπάνιο ένας (το 10λεπτο που λέμε) ενώ στην περίπτωση του ηλεκτρικού θα κάνει μπάνιο σχεδόν όλη η οικογένεια. Αν φυσικά η προτεραιότητά σου είναι η ταχύτητα και η ευκολία, τότε δεν το συζητώ. 1
costis ni Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Στις 14/12/2019 στις 6:37 ΠΜ, adi32 είπε Ναι έχω τριφασικό. Επειδή ο πίνακας είναι δίπλα στο μικρό wc λέω να το βάλω εκεί. Επειδη θέλω καυτό νερό στο μπάνιο και είναι 10 μέτρα μακρυά αναρωτιέμαι αν θα κάνει δουλειά Θα πετάξεις πολλά λεφτά σε ρεύμα αν θέλεις να πας 10 μέτρα . Πρέπει να τραβήξεις γραμμή ρεύμα στην κατανάλωση.
adi32 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, costis ni είπε Θα πετάξεις πολλά λεφτά σε ρεύμα αν θέλεις να πας 10 μέτρα . Πρέπει να τραβήξεις γραμμή ρεύμα στην κατανάλωση. Θα αργεί λες να φτάσει το ζεστό νερό?
costis ni Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, adi32 είπε Θα αργεί λες να φτάσει το ζεστό νερό? Και αυτό, αλλά και μέχρι να φτάσει στο μπάνιο, θα έχει ζεστάνει κι όλο τον τοίχο πρώτα...
adi32 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2019 Αυτό νομίζω μόνο στην αρχή όπως και με τον ηλιακό που έρχεται από ταράτσα. Αυτό που φοβάμαι πιο πολύ ι είναι το πόσο ζεστό θα είναι το νερό γιατί κάποια μέλη της οικογένειας κάνουμε με σχεδόν καυτό νερό μπάνιο
mewfather Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χρειάζεται να κλείνουμε τον διακόπτη του πίνακα στον ταχυθερμοσίφωνα; Επεξ/σία 20 Δεκεμβρίου 2024 από mewfather
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα