Προς το περιεχόμενο

Θέμα με Overheating. FX 6300

coreman7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω σοβαρο προβλημα με Overheat στο συστημα μου.

Δεν έχω κάνει Overclock, τρέχω με maximum 99% useage ( βοήθησε αυτο αλλα λιγο )

Έχω ψύκτρα  Τhermaltake Contact 16 με Motherboard Asus M5A78 L LE.

Χθες το pc καθαρήστικε ολόκληρο, και επανατοποθέτησα πάστα.

Ετρεξα intelburntest με επιτυχεια, ιδού τα αποτελεσματα.

Πείτε μου οτι δεν πρεπει να τα ξαναβγάζω :S Επεισης, για αλλαγη ψυκτρας θα θελω πολυ κοπο, γιατι αυτή είχε δική της 'τοποθετηση' και εβγαλα τα προηγουμενα της στοκ ψυκτρας

http://postimg.org/image/nx947hswd/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ψήκτρα του επεξεργαστή σου γράφει μέχρι 100W, προσωπική μου άποψη είναι οτι δεν κάνει ούτε για 65... Με 2 heatpipes δύσκολα τα πράγματα....

Μετά ο επεξεργαστής σου είναι 95Watt, άρα και στα χαρτιά είσαι κοντά στο όριο (αν δεν το περνάς...).

Μετά στο HWmonitor δείχνεις συχνότητες, όχι θερμοκρασίες, ένα 75ρι φαίνεται και τίποτα άλλο.

• Like 1

H ψήκτρα του επεξεργαστή σου γράφει μέχρι 100W, προσωπική μου άποψη είναι οτι δεν κάνει ούτε για 65... Με 2 heatpipes δύσκολα τα πράγματα....

Μετά ο επεξεργαστής σου είναι 95Watt, άρα και στα χαρτιά είσαι κοντά στο όριο (αν δεν το περνάς...).

Μετά στο HWmonitor δείχνεις συχνότητες, όχι θερμοκρασίες, ένα 75ρι φαίνεται και τίποτα άλλο.

Ναι το 75αρι ειανι για την θερμοκρασια.

Εχεις να προτεινεις καποια ψυκτρα , αν γινετε φθηνη γιατι μολις πηρα οθονη :S

(Μου ειχε προτεινει ενας φιλος του ινσομνια αλλα ηταν >40Ευρω. δεν υπαρχει καποια πιο φθηνη να κανω τη δουλεια μου? και οταν βρω χρημα βαζω καλυτερη)

Πόσο ~ να κάνει η ψήκτρα; Καινούργια ή απο καμιά αγγελία εδώ;

Α, και τι κουτί έχεις καλού κακού (αν και στις χαμηλές δύσκολα να υπάρχει θέμα αλλά just in case).

Edit:

Κοίτα αυτές αν θες:

1)Zalman Performa

2)matterhorn

3)Aidos

4)cosmo

5)contac

6)Freezer13

Απλά επιβεβαίωσε οτι κουμπώνουν στο σόκετ σου πριν αγοράσεις και δες τις αποστάσεις με τις μνήμες και το κουτί.

Λογικά έχεις και throttling λόγω VRM. Βάλε κανα ψυκτράκι πάνω.

Τι εννοείς, ψυκτρακι πανω? Στο κουτι εχω εναν ανεμηστιρα. VRM δεν ειανι της μητρικης?

Πόσο ~ να κάνει η ψήκτρα; Καινούργια ή απο καμιά αγγελία εδώ;

Α, και τι κουτί έχεις καλού κακού (αν και στις χαμηλές δύσκολα να υπάρχει θέμα αλλά just in case).

Edit:

Κοίτα αυτές αν θες:

1)Zalman Performa

2)matterhorn

3)Aidos

4)cosmo

5)contac

6)Freezer13

Απλά επιβεβαίωσε οτι κουμπώνουν στο σόκετ σου πριν αγοράσεις και δες τις αποστάσεις με τις μνήμες και το κουτί.

Αν υπαρχει και απο αγγελια και μου βγει πιο φθηνα καλο θα ήταν. Σκεψου οτι δεν εχω κανει overclock, Και ειαμι με λιγοτερα Hz απο τα κανονικα ( με την ρυθμιση στα 99% ). Εγω ελεγα να βαλω την stock ψυκτρα.. μπας και ειαν καλυτερα.

εχεις εναν ανεμιστηρα μονο μεσα στο κουτι?πρεπει να βαλεις και αλλο.

αλλιως εαν χωρανε στο κουτι σου κοιτα μια απο αυτες τις 2.

Thermalright ultra 120

Scythe Mugen 2

• Like 1

Γεια σας, έχω νέα αν μπορει να με ενημερώσει κάποιος για το αν τα αποτελεσματα είναι καλα.

Αρχηκα, με ενα φιλο διαπιστώσαμε, οτι η ψύκτρα, δεν στεκόταν καλα. και οταν την πιέζαμε προς τα μεσα+πανω επεφτε πολύ η θερμοκρασια. Με μία πατέντα ( με σπάγγο ) το φτιάξαμε πολυ καλα και τα αποτελεσματα ήταν τα εξής:

http://postimg.org/image/ip9ox5aod/

Είναι καλα τα αποτελεσματα?

Μπορώ να σκεφτώ για Overclock ή μπά?

Βρε αγόρι μου με σπάγκο κ σκέφτεσαι oc?

Έπειτα, η μητρική δεν είναι για πολλά πολλά και το πολύ να πας στα 4.2 με υψηλη πιθανότητα throttle.

Διέθεσε σε πρωτη φαση κάποιο ποσο κοντά στα 30 να πάρεις ψηκτρα , διαφορετικά υπολόγιζε +70/80 για νέα μητρική + ψήκτρα αν θες oc

Εντιτ:

Γιατί το core temp δείχνει underclock τον fx6300 στα 2.1κατι;

Είμαι απο κινητό και δε τα διακρινω όλα.

• Like 1

Βρε αγόρι μου με σπάγκο κ σκέφτεσαι oc?

Έπειτα, η μητρική δεν είναι για πολλά πολλά και το πολύ να πας στα 4.2 με υψηλη πιθανότητα throttle.

Διέθεσε σε πρωτη φαση κάποιο ποσο κοντά στα 30 να πάρεις ψηκτρα , διαφορετικά υπολόγιζε +70/80 για νέα μητρική + ψήκτρα αν θες oc

χαχαχαχαχα

Σωστος. ειπα μπας και xD. Aπλως δεν ξερω αν θα παιζει csgo στα 150> fps @720p lowest

Ελπιζω να δουλευει. Οπως και να χει θα παρω ψυκτρα καποια στιγμη.

Ευχαριστω πολυ !

Baλε την στοκ, φτιαξε λίγο τη ροή με τα φανς στο κουτί μεσΑ.

Με fx6300 και την κάρτα σου λογικά δεν είσαι μακρια απο αυτό πουζητας. Το cs δεν είναι κάνα τέρας απαιτήσεων. Και για να πιάσεις τα 180 fps πρεπει να χεις κ κάνα μόνιτορ της Προκόπης με υψηλό αριθμο hertz.

Γτ όμως λέει στο core temp 2.1 ghz; underclockarez τον cpu ή throttlare λόγω θερμότητας;

Baλε την στοκ, φτιαξε λίγο τη ροή με τα φανς στο κουτί μεσΑ.

Με fx6300 και την κάρτα σου λογικά δεν είσαι μακρια απο αυτό πουζητας. Το cs δεν είναι κάνα τέρας απαιτήσεων. Και για να πιάσεις τα 180 fps πρεπει να χεις κ κάνα μόνιτορ της Προκόπης με υψηλό αριθμο hertz.

Γτ όμως λέει στο core temp 2.1 ghz; underclockarez τον cpu ή throttlare λόγω θερμότητας;

Εχει σχεση το monitor με τα hz?

Λεει 2.1 λογω του turbo clock νομιζω. Οταν δεν τρεχω εργασιες κατεβαινουν τα Hz ενω οταν τρεχω πανε μεχρι 4.κατι ghz.

Το μονιτορ μου ειναι Benq XL2411Z και θελω >150 fps για τα 144 hz.

ΑΝ τυχον και δεν τα πιασω, τι λετε να φταιει/ ( Επίσης εχω 4 GB οχι 8 οπως λεει η υπογραφη μου αλλα εχω ξεχασει να το αλλαξω)

Απτή στιγμη που θες 180fps, αρκετά υψηλα για το ανθρώπινο μάτι, πιο "smooth" αποτέλεσμα θα εχεις με μόνιτορ υψηλών χερτζ. Δε θα εχεις κ καμια εξωπραγματική διάφορα με ενα αντίστοιχο πχ 85hz. Γενικώς το θέμα hz, fps είναι κάπως αμφιλεγόμενο κ υπαρχουν αρκετές απόψεις.

Οκ οποτε εχεις ενεργοποιημένο το turbo core. Υποπτεύθηκα οτι εριξες τη συχνότητα προς όφελος των λιγότερων volts κι αρα θερμοκρασιων.

Καλό θα ηταν να εχεις 8 gb γενικά για τα games. Το συγκεκριμένο καλά είναι με τα 4

Απτή στιγμη που θες 180fps, αρκετά υψηλα για το ανθρώπινο μάτι, πιο "smooth" αποτέλεσμα θα εχεις με μόνιτορ υψηλών χερτζ. Δε θα εχεις κ καμια εξωπραγματική διάφορα με ενα αντίστοιχο πχ 85hz. Γενικώς το θέμα hz, fps είναι κάπως αμφιλεγόμενο κ υπαρχουν αρκετές απόψεις.

Οκ οποτε εχεις ενεργοποιημένο το turbo core. Υποπτεύθηκα οτι εριξες τη συχνότητα προς όφελος των λιγότερων volts κι αρα θερμοκρασιων.

Ειναι στο Αuto το Turbo Clock, απο οτι checkara, ποτε το κανει μονο του λιγο OC ποτε κατεβαζει μονο του τα Hz

Οσον αφορα την οθονη , το χω ψαξει, ειδα τεραστια διαφορα απο τα 75 Hz στα 144Ηz, απο το Desktop μεχρι τα παιχνιδια.

Οποτε θα μπορω να τρεχω >150 fps σε 1024 x 768 λες ετσι? ( Γιατι δεν ειδα αν απαντησες D: )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...