TheELF Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Το all rurbo core του 8320e είναι στα 3.6ghz και το turbo που ειναι για έως 4 πυρήνες σε λειτουργία είναι στα 4ghz. http://images.bit-tech.net/content_images/2011/10/amd-fx-8150-review/turbo-core.jpg Στην ουσία για games που παίζουν με έως 4 πυρήνες ο επεξεργαστής μπουσταρει στα 4ghz. Το συγκεκριμένο chip το έχει σεταρει πολύ καλά ή amd σε σχέση με τα power states και σε ότι αφορά το turbo core Στην ουσία όλα τα παιχνίδια τρέχουν με πάρα πολλά νήματα που όμως σχεδόν όλα δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις,δεν θα βρεις παιχνίδι που να έχει 4 νήματα μετρημένα με φουλ απαιτήσεις,οπότε με ανοιχτό το turbo ο θεός και η ψυχή του το τι θα κάνει. Δεν είναι πάντως λίγες οι αναφορές στο νετ που λόγου turbo είχαν μεγάλα drops σε παιχνίδια αφού δουλεύουν όλοι οι πυρήνες μεν αλλά με μικρή χρίση δε.
x.ristos1980 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ειλικρινα παιδια δεν θελω να γινει το σκηνικο amd vs intel.δεν ειμαι κατα της intel απλα μου τη βαρεσε να παω σε amd.για τα λεφτα τους ειναι τιμια.οποτε αν εχετε να μου προτεινετε το οτιδηποτε,θα παρακαλουσα προτασεις μονο σε amd 5
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Την 970a ud3p την έχεις ήδη ; Αν όχι αγοράζεις 970a ds3p, 8320e και smart se 630w και είσαι jet. Ρυθμίζεις την στοκ ψύκτρα από το bios να δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές και δεν είναι τόσο θορυβώδης πια, έτσι και εξάλλου και στις 3000 στροφές να την ρίξεις από τις 5000 κάτι που πάει η διαφορά στην θερμοκρασία είναι πολύ μικρή και δεν δικαιολογεί τον επιπλέον αριθμό στροφών στον ανεμιστήρα. Με την στοκ ψύκτρα θα είσαι οκ πάντως, αργότερα αν θελήσεις κοτσάρεις μια aftermarket τύπου raijintek aidos / themis / cm 212 evo και είσαι οκ. 1
LouCi4er Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ειλικρινα παιδια δεν θελω να γινει το σκηνικο amd vs intel.δεν ειμαι κατα της intel απλα μου τη βαρεσε να παω σε amd.για τα λεφτα τους ειναι τιμια.οποτε αν εχετε να μου προτεινετε το οτιδηποτε,θα παρακαλουσα προτασεις μονο σε amd Εξαρταται τι παιχνιδια παιζεις.Επειδη σε κοβω call of duty και assassins creed τυπο (σαν εμενα δλδ ),πετα πανω στην ud3p εναν 8320 και θα σφυροκοπαει το συστημα.Αν την 280Χ που εχεις την βαλεις πανω σε i5 και μετα πανω σε FX 83xx,δεν προκειται να καταλαβεις καμια διαφορα,σε games.Εχω συστημα (ο αδερφος μου) με 4460+290 και δεν εχω δει καμια διαφορα με το δικο μου με την ιδια ακριβως καρτα και τον 8320.Τωρα αμα κατσεις να ακουσεις γνωμες που λενε οτι οι Intel στα παιχνιδια σκοτωνουν και τετοια,και να τα λενε τυποι που εχουν dual core,αστα,χαπια θα παρεις στο τελος.Αν εχεις την ud3p,ο 8320 ειναι μονοδρομος για σενα. Αν παιζεις WoT πουλα οτι AMD εχεις(επεξεργαστη-μητρικη) και πανε σε εναν i3. 6
x.ristos1980 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Την 970a ud3p την έχεις ήδη ; Αν όχι αγοράζεις 970a ds3p, 8320e και smart se 630w και είσαι jet. Ρυθμίζεις την στοκ ψύκτρα από το bios να δουλεύει σε χαμηλότερες στροφές και δεν είναι τόσο θορυβώδης πια, έτσι και εξάλλου και στις 3000 στροφές να την ρίξεις από τις 5000 κάτι που πάει η διαφορά στην θερμοκρασία είναι πολύ μικρή και δεν δικαιολογεί τον επιπλέον αριθμό στροφών στον ανεμιστήρα. Με την στοκ ψύκτρα θα είσαι οκ πάντως, αργότερα αν θελήσεις κοτσάρεις μια aftermarket τύπου raijintek aidos / themis / cm 212 evo και είσαι οκ. την περιμενω την 970.αν δεν εχω θεμα με την stock ψυκτρα ειναι καλη φαση..απλα εχω ακουσει τα χιλια μυρια για τις ψυκτρες οποτε καταλαβαινεις.. Εξαρταται τι παιχνιδια παιζεις.Επειδη σε κοβω call of duty και assassins creed τυπο (σαν εμενα δλδ ),πετα πανω στην ud3p εναν 8320 και θα σφυροκοπαει το συστημα.Αν την 280Χ που εχεις την βαλεις πανω σε i5 και μετα πανω σε FX 83xx,δεν προκειται να καταλαβεις καμια διαφορα,σε games.Εχω συστημα (ο αδερφος μου) με 4460+290 και δεν εχω δει καμια διαφορα με το δικο μου με την ιδια ακριβως καρτα και τον 8320.Τωρα αμα κατσεις να ακουσεις γνωμες που λενε οτι οι Intel στα παιχνιδια σκοτωνουν και τετοια,και να τα λενε τυποι που εχουν dual core,αστα,χαπια θα παρεις στο τελος.Αν εχεις την ud3p,ο 8320 ειναι μονοδρομος για σενα. Αν παιζεις WoT πουλα οτι AMD εχεις(επεξεργαστη-μητρικη) και πανε σε εναν i3. ειμαι πιο πολυ του single player.αντε να παιξω κανενα cod μονο online(σαν εσενα δηλαδη ) Εξαρταται τι παιχνιδια παιζεις.Επειδη σε κοβω call of duty και assassins creed τυπο (σαν εμενα δλδ ),πετα πανω στην ud3p εναν 8320 και θα σφυροκοπαει το συστημα.Αν την 280Χ που εχεις την βαλεις πανω σε i5 και μετα πανω σε FX 83xx,δεν προκειται να καταλαβεις καμια διαφορα,σε games.Εχω συστημα (ο αδερφος μου) με 4460+290 και δεν εχω δει καμια διαφορα με το δικο μου με την ιδια ακριβως καρτα και τον 8320.Τωρα αμα κατσεις να ακουσεις γνωμες που λενε οτι οι Intel στα παιχνιδια σκοτωνουν και τετοια,και να τα λενε τυποι που εχουν dual core,αστα,χαπια θα παρεις στο τελος.Αν εχεις την ud3p,ο 8320 ειναι μονοδρομος για σενα. Αν παιζεις WoT πουλα οτι AMD εχεις(επεξεργαστη-μητρικη) και πανε σε εναν i3. gta,batman arkham,assasins creed,far cry κλπ
adtakhs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Στην ουσία όλα τα παιχνίδια τρέχουν με πάρα πολλά νήματα που όμως σχεδόν όλα δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις,δεν θα βρεις παιχνίδι που να έχει 4 νήματα μετρημένα με φουλ απαιτήσεις,οπότε με ανοιχτό το turbo ο θεός και η ψυχή του το τι θα κάνει. Δεν είναι πάντως λίγες οι αναφορές στο νετ που λόγου turbo είχαν μεγάλα drops σε παιχνίδια αφού δουλεύουν όλοι οι πυρήνες μεν αλλά με μικρή χρίση δε. Αν έχουν παρά πολλα νήματα δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί θα καταμεριζεται το φορτιο στους πυρήνες άρα θα αυξάνει η επεξεργαστική ισχύ που χρησιμοποιειται από τον επεξεργαστή. Αν παίζει με μέχρι τέσσερεις πυρήνες θα παίζει στα 4ghz. Στην πολύ σπάνια περίπτωση που παίζει ένα κύριο νήμα και κάποια δςυτερευοντα από πίσω που δεν αφήνει να μπουσταρει στα 4ghz παίζεις με affinity δίνοντας αποκλειστικους πυρήνες στο game κλειδώνοντας το παιχνίδι μόνο σε αυτούς .
x.ristos1980 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Αν έχουν παρά πολλα νήματα δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί θα καταμεριζεται το φορτιο στους πυρήνες άρα θα αυξάνει η επεξεργαστική ισχύ που χρησιμοποιειται από τον επεξεργαστή. Αν παίζει με μέχρι τέσσερεις πυρήνες θα παίζει στα 4ghz. Στην πολύ σπάνια περίπτωση που παίζει ένα κύριο νήμα και κάποια δςυτερευοντα από πίσω που δεν αφήνει να μπουσταρει στα 4ghz παίζεις με affinity δίνοντας αποκλειστικους πυρήνες στο game κλειδώνοντας το παιχνίδι μόνο σε αυτούς . ρε guys τα περισσοτερα games δεν ειναι gpu based;;τι διαφορες θα δω πια;δεν εχω και τρελλες απαιτησεις.αλλωστε ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις
TheELF Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Αν έχουν παρά πολλα νήματα δεν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί θα καταμεριζεται το φορτιο στους πυρήνες άρα θα αυξάνει η επεξεργαστική ισχύ που χρησιμοποιειται από τον επεξεργαστή. Ναι αν ήταν όλα τα νήματα μεγάλης χρήσης δεν πάει έτσι όμως, έχουν το πολύ μέχρι 4 «μεγάλα» νήματα (που δουλεύουν στον έναν από τους δύο CPU που έχουν οι κονσόλες ώστε να επικοινωνούν γρήγορα) και ένα μάτσο μικρότερα νήματα (που δουλεύουν στον δεύτερο από τους δύο CPU που έχουν οι κονσόλες) αν είναι σε αυτήν την περίπτωση,που είναι σχεδόν όλες πλέον,να δουλεύει στα 3,2 ή έστω 3,6 την έκατσε. Αν είναι να ρίχνει τους τελευταίους 4 πυρήνες για να σπρώχνει τους πρώτους 4 πυρήνες την έκατσε ακόμα περισσότερο μιας και χάνεται ο συγχρονισμός (θα τρέχουν υπερβολικά αργά τα μικρά νήματα για να προλαβαίνουν τα 4 πρώτα) . Χρίστο,θες δεν θες θα πρέπει να μπεις στο Bios για να κλείσεις το turbo και να θέσεις μια συχνότητα λειτουργίας για όλους τους πυρήνες.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Η στοκ ψύκτρα θα είναι κομπλέ, όπου ακους πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι, κάτι ξέρει που το λέει ο λαός. Είναι ελάχιστα θορυβώδης στις 3000 στροφές, στο λέω γιατί την είχα δοκιμάσει αλλά θα είσαι κοντά 60 βαθμούς σε stress test, το όριο είναι οι 65. Εμένα μου φάνηκε σκάρτη η στοκ, γιατί ο 8320 που δοκίμασα ήταν πάνω σε 970 fatal1ty performance, που φοράει κάκιστο σε ποιότητα κύκλωμα τροφοδοσίας και τα vrm ψήνονταν με στοκ 8320 και έτσι ανέβαινε και η θερμοκρασία του socket, τι να πεις... Η 970a ud3p είναι σκυλί, άψογη σε ποιότητα και με φοβερή τιμή, θα σε υπερκαλύψει.
TheELF Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 ρε guys τα περισσοτερα games δεν ειναι gpu based;;τι διαφορες θα δω πια;δεν εχω και τρελλες απαιτησεις.αλλωστε ισχυει το οτι πληρωνεις παιρνεις Γίνονται οι μετρήσεις στης σελίδες με τέτοιες ρυθμίσεις που γονατίζουν της κάρτες και δεν δείχνουν καμία διαφορά μεταξύ των επεξεργαστών,δεν είναι το ίδιο πράμα. Χώρια που σχεδόν πάντα τρέχουν την μέτρηση που δίνει το ίδιο το παιχνίδι που είναι καθαρά και μόνο για τα γραφικά.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ας μπει ένα φρένο εδώ και ας επιστρέψουμε στο θέμα του ts, δεν βλέπω να έχει καλή κατάληξη και αυτό το θέμα .
x.ristos1980 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ναι αν ήταν όλα τα νήματα μεγάλης χρήσης δεν πάει έτσι όμως, έχουν το πολύ μέχρι 4 «μεγάλα» νήματα (που δουλεύουν στον έναν από τους δύο CPU που έχουν οι κονσόλες ώστε να επικοινωνούν γρήγορα) και ένα μάτσο μικρότερα νήματα (που δουλεύουν στον δεύτερο από τους δύο CPU που έχουν οι κονσόλες) αν είναι σε αυτήν την περίπτωση,που είναι σχεδόν όλες πλέον,να δουλεύει στα 3,2 ή έστω 3,6 την έκατσε. Αν είναι να ρίχνει τους τελευταίους 4 πυρήνες για να σπρώχνει τους πρώτους 4 πυρήνες την έκατσε ακόμα περισσότερο μιας και χάνεται ο συγχρονισμός (θα τρέχουν υπερβολικά αργά τα μικρά νήματα για να προλαβαίνουν τα 4 πρώτα) . Χρίστο,θες δεν θες θα πρέπει να μπεις στο Bios για να κλείσεις το turbo και να θέσεις μια συχνότητα λειτουργίας για όλους τους πυρήνες. bro απ'οτι ξερω η συγκεκριμενη mobo εχει και πολυ βολικο biosΑς μπει ένα φρένο εδώ και ας επιστρέψουμε στο θέμα του ts, δεν βλέπω να έχει καλή κατάληξη και αυτό το θέμα .αν εχετε ορεξουλα για κουβεντα no problem μαθαινω κιολας
adtakhs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ναι αν ήταν όλα τα νήματα μεγάλης χρήσης δεν πάει έτσι όμως, έχουν το πολύ μέχρι 4 «μεγάλα» νήματα (που δουλεύουν στον έναν από τους δύο CPU που έχουν οι κονσόλες ώστε να επικοινωνούν γρήγορα) και ένα μάτσο μικρότερα νήματα (που δουλεύουν στον δεύτερο από τους δύο CPU που έχουν οι κονσόλες) αν είναι σε αυτήν την περίπτωση,που είναι σχεδόν όλες πλέον,να δουλεύει στα 3,2 ή έστω 3,6 την έκατσε. Αν είναι να ρίχνει τους τελευταίους 4 πυρήνες για να σπρώχνει τους πρώτους 4 πυρήνες την έκατσε ακόμα περισσότερο μιας και χάνεται ο συγχρονισμός (θα τρέχουν υπερβολικά αργά τα μικρά νήματα για να προλαβαίνουν τα 4 πρώτα) . Χρίστο,θες δεν θες θα πρέπει να μπεις στο Bios για να κλείσεις το turbo και να θέσεις μια συχνότητα λειτουργίας για όλους τους πυρήνες. Υπάρχει και το affinity πράγμα που το αγνοεις.Δεν χρειάζεται να κλεινεις πυρήνες, απλά δηλώνει συγκεκριμένους πυρήνες που θα παίζει το παιχνίδι. Έτσι μπορείς να έχεις τα 4ghz μέσω turbo core χωρις να κλεινεις πυρήνες κ.λ.π. Εγώ πάντως προσωπικά δεν έχω δει κάποιο θέμα με fx 8320e στα games που δοκιμασία με R9 390 σε σύστημα φίλου παίζοντας BF4 και Witcher 3 το τελευταίο 3 ήμερο που εστησα το σύστημα. Μιλάμε για default.
x.ristos1980 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Υπάρχει και το affinity πράγμα που το αγνοεις. Δεν χρειάζεται να κλεινεις πυρήνες, απλά δηλώνει συγκεκριμένους πυρήνες που θα παίζει το παιχνίδι. Έτσι μπορείς να έχεις τα 4ghz μέσω turbo core χώρος να κλεινεις πυρήνες κ.λ.π. affinity???ειμαι αμπαλος τελειως χαχαχαχα
adtakhs Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 affinity???ειμαι αμπαλος τελειως χαχαχαχα Αν παρουσιαστεί κάποιο θέμα με την διαχείριση των πυρήνων από το λειτουργικό σε παλαιά παιχνίδια ή κάποια παράξενη συμπεριφορά με την διαχείριση πόρων, μπορείς να θέσεις από την διαχείριση εργασιών των windows συγκεκριμένους πυρήνες που να τρέχει η εφαρμογή σου. Αν θέσεις 4 πυρήνες συγκεκριμένα σε ένα game τότε θα έχεις σίγουρο και το turbo στα 4ghz. Πάντως το chip αυτό μπορεί άνετα να κλακαριστει στα 4,2ghz χωρίς κανένα ζόρι, μιας και είναι απόλυτα ίδιο με έναν 8370/8350. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα