The_Judas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2017 Προχθές που πήγα στα ΚΕΠ μου είπαν ότι αν βγάλω φωτοτυπία της μετάφρασης του δικηγόρου (του lower) αρκεί και δεν χρειάζεται να παίρνω συνέχεια καινούργια. Ισχύει αυτό; 1
Gia Chrysa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Τελικά, για την επικύρωση του ECDL πήγα σε αυτά τα γραφεία που υπάρχουν δίπλα από την μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου, που κάνουν μεταφράσεις και επικυρώσεις από δικηγόρους. Έβγαλαν φωτοτυπία το πρωτότυπο, μου το έδωσαν πίσω, πήγε η κοπέλα μέσα την φωτοτυπία και μετά από λίγο βγήκε με το επικυρωμένο αντίγραφο από δικηγόρο. Μέσα σε ένα λεπτό έγιναν όλα και η επικύρωση κόστισε 5€. Έχει, όμως, μόνο την σφραγίδα της δικηγόρου και την υπογραφή της, δεν έχει αυτά που λέγατε για επικυρώσιμο και σφραγίδα δικηγορικού συλλόγου...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Τελικά, για την επικύρωση του ECDL πήγα σε αυτά τα γραφεία που υπάρχουν δίπλα από την μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου, που κάνουν μεταφράσεις και επικυρώσεις από δικηγόρους. Έβγαλαν φωτοτυπία το πρωτότυπο, μου το έδωσαν πίσω, πήγε η κοπέλα μέσα την φωτοτυπία και μετά από λίγο βγήκε με το επικυρωμένο αντίγραφο από δικηγόρο. Μέσα σε ένα λεπτό έγιναν όλα και η επικύρωση κόστισε 5€. Έχει, όμως, μόνο την σφραγίδα της δικηγόρου και την υπογραφή της, δεν έχει αυτά που λέγατε για επικυρώσιμο και σφραγίδα δικηγορικού συλλόγου... Το επικυρώσιμο έχει καταργηθεί (ως εισφορά υπέρ τρίτων) από 01.01.2017. Σφραγίδα Δικηγορικού Συλλόγου δεν μπαίνει στις επικυρώσεις. 1
Gia Chrysa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Α ωραία, ευχαριστώ! Επίσης, ρώτησα την κοπέλα αν μπορώ να το βγάλω απλές φωτοτυπίες ή χρειάζεται να τις πηγαίνω στο ΚΕΠ για γνήσιο και μου είπε ότι απλές φωτοτυπίες αρκούν.. 1
kogba Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Προχθές που πήγα στα ΚΕΠ μου είπαν ότι αν βγάλω φωτοτυπία της μετάφρασης του δικηγόρου (του lower) αρκεί και δεν χρειάζεται να παίρνω συνέχεια καινούργια. Ισχύει αυτό; Σε εμένα έδειξαν την τεράστια αφίσα κάπου μέσα στο ΚΕΠ(που έλεγε "ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ" ) . Έτσι ακριβώς, με απλή φωτοτυπία της μετάφρασης του δικηγόρου, τα έστειλα σε διαγωνισμό που με ενδιέφερε(φαντάζομαι ότι την γνησιότητα του εγγράφου διενεργεί ο φορέας-επόπτης [[ΑΣΕΠ]) . 1
FarCry Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Προχθές που πήγα στα ΚΕΠ μου είπαν ότι αν βγάλω φωτοτυπία της μετάφρασης του δικηγόρου (του lower) αρκεί και δεν χρειάζεται να παίρνω συνέχεια καινούργια. Ισχύει αυτό; ναι ισχυει. την επικυρωση και τη μεταφραση την εχει κανει ο δικηγορος. μετα απλη φωτοτυπια της μεταφρασης δεν θελει κατι αλλο. αλλα για καταθεση στον ασεπ θελει και αντιγραφο της επικυρωσης και της μεταφρασης Σε εμένα έδειξαν την τεράστια αφίσα κάπου μέσα στο ΚΕΠ(που έλεγε "ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΕΛΟΣ" ) . Έτσι ακριβώς, με απλή φωτοτυπία της μετάφρασης του δικηγόρου, τα έστειλα σε διαγωνισμό που με ενδιέφερε(φαντάζομαι ότι την γνησιότητα του εγγράφου διενεργεί ο φορέας-επόπτης [[ΑΣΕΠ]) . θελει αντιγραφο και της επικυρωσης του ξενογλωσσου εγγραφου απο το δικηγορο για να ειναι εγκυρη η μεταφραση στον ΑΣΕΠ ο δικηγορος επικυρωνει πως το αντιγραφο που θα κανει μεταφραση ειναι αντιγραφο του γνησιου και μετα σου κανει τη μεταφραση την μεταφραση την κανει δικηγορος που κατεχει το γνωστικο αντικειμενο, δηλαδη αγγλικα ή αλλη γλωσσα οποια ειναι. την επικυρωση την κανουν ολοι οι δικηγοροι, και αυτα δεν ληγουν μια φορα τα κανεις και τελος. μιλαμε για βεβαιωσεις. μονο για συγκεκριμενα εγγραφα θελει ο ΑΣΕΠ προσφατη επικυρωση και μεταφραση, αυτα τα χαρτια που επιδεχονται μεταβολη με το χρονο, οπως χαρτι ανεργιας κλπ. μη σας ψαρωσει κανεις και δωσετε τσαμπα λεφτα Το επικυρώσιμο έχει καταργηθεί (ως εισφορά υπέρ τρίτων) από 01.01.2017. Σφραγίδα Δικηγορικού Συλλόγου δεν μπαίνει στις επικυρώσεις. δηλαδη ποσο ειναι το κερδος απο την επικυρωση? δε το ηξερα καλο αυτο 1
opcorsa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 ανοιξα κι εγω θεμα για παρομοια ιστορια , οποτε ρωταω κι εδω για να συνοψισουμε.. εχω στα χερια μου διφυλλη φωτοτυπια, 1 το "πτυχιο" αγγλικων με σφραγιδα δικηγορου οτι ειναι ακριβες αντιγραφο του πρωτοτυπου, και 2η σελιδα η μεταφραση αυτου στα ελληνικα απο δικηγορο.. "μετραει" κανονικα και δεν εχω θεμα ακομα και ας ειναι "φωτοτυπημενα" τα χαρτοσημα κλπ που πληρωνουμε στους δικηγορους? οποτε την ξανα βγαζω 4 εκατομμυρια φωτοτυπιες και χρησιμοποιω αυτα μεχρι να πεθανω? μην με αποκλεισουν καλα καλα δεν δηλωσα ακομα.. αν παρω τον δικηγορο τηλεφωνο ειμαι σιγουρος οτι θα πει θελει νεα μεταφραση και να τα πουμε κατ ιδιαν
Anorymous Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 σε σχετικη συζήτηση με φιλη βαση νομου αν το επικυρώσετε μια φορα μετα θελει απλη φωτοτυπια οπως δηλαδη και τα εγγραφα του δημοσιου, ΑΛΛΑ επειδη υπαρχουν ΑΡΚΕΤΟΙ μλκς στο δημοσιο οσοι μπορειτε και εχετε την οικονομικη δυνατοτητα πηγαίνετε γνησιο επικυρομενο και οχι αντιγραφο.
opcorsa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 σε σχετικη συζήτηση με φιλη βαση νομου αν το επικυρώσετε μια φορα μετα θελει απλη φωτοτυπια οπως δηλαδη και τα εγγραφα του δημοσιου, ΑΛΛΑ επειδη υπαρχουν ΑΡΚΕΤΟΙ μλκς στο δημοσιο οσοι μπορειτε και εχετε την οικονομικη δυνατοτητα πηγαίνετε γνησιο επικυρομενο και οχι αντιγραφο. ναι αλλα εγω τωρα πως θα ξανα κανω γνησια επικυρωση ? ΚΕΠ? κανουν ακομα? και θα επικυρωσω πχ το ξενογλωσσο και απο μπροστα κανονικα την φωτοτυπια της μεταφρασης του δικηγορου που εχω απο παλια?
Anorymous Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 ναι αλλα εγω τωρα πως θα ξανα κανω γνησια επικυρωση ? ΚΕΠ? κανουν ακομα? και θα επικυρωσω πχ το ξενογλωσσο και απο μπροστα κανονικα την φωτοτυπια της μεταφρασης του δικηγορου που εχω απο παλια? δυστηχως φιλε μου δεν ξερω πιστευω στον δικηγορο που ειχες παει , οπως και να εχει αν τελικα στειλεις φωτοτυπια κοιτα να ειναι πολυ καλης ποιοτητας μην σε κοψουν οτι ηταν δυσανάγνωστη 1
opcorsa Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 χμμ καποιος που να ξερει σιγουρα μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι? ετσι και για future reference
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Για τα ξενόλγωσσα πτυχία βασικών/μεταπτυχιακών σπουδών πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα καταργήθηκε η υποχρέωση επίσημης μετάφρασης/επικύρωσης τους τουλάχιστον για προκηρύξεις δημοσίου. Αρκούν οι αναγνωρίσεις ΔΟΑΤΑΠ, ΔΙΚΑΤΑΣΑ, ΣΕΑΠ κτλ. ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Στην ανωτέρω περίπτωση που αφορά τίτλους σπουδών που αποκτήθηκαν στην αλλοδαπή, οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αντίγραφο του ξενόγλωσσου τίτλου που έχει επικυρωθεί από δικηγόρο ούτε επίσημη μετάφραση αυτού. Αρκεί η υποβολή των απαιτούμενων πράξεων ή πιστοποιητικών ή αποφάσεων ή βεβαιώσεων των αρμοδίων οργάνων που ορίζονται ανωτέρω.
BillisGS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα έχω και εγώ κάτι απορίες. 1) Ανέφερε κάποιος ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών για να σου κάνουν μετάφραση χρειάζεται επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου αγγλικών. Ωραία το Υπουργείο εξωτερικών δεν μπορεί να κάνει και επικύρωση και μετάφραση, να το κάνω σε έναν φορέα να τελειώνω. Άν πάω στο ΥΠΕΞ με το πρωτότυπο και το αντίγραφο του πτυχίου αγγλικών μόνο και τους πως θέλω επικύρωση και κατόπιν μετάφραση το κάνουν έτσι; Θέλω να γλιτώσω τον δικηγόρο. 2) Μια ερώτηση ακόμα στον ΑΣΕΠ θέλουν είπαμε αντίγραφο επικυρωμένο και την μετάφραση. Αν έχεις το αντίγραφο επικυρωμένο από το British Council και τη μετάφραση από το ΥΠΕΞ είσαι δεκτός ή όχι στον ΑΣΕΠ; Φαντάζομαι όχι αν κατάλαβα γιατί το British Council δεν είναι δημόσια αρχή. Για ΑΕΠ με νοιάζει. Άρα στο British Council δεν έχει νόημα να πάω καν. Καλύτερα ΥΠΕΞ ή δυστυχώς δικηγόρο ή συνδυασμός των 2. Ευχαριστώ
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Καλησπέρα έχω και εγώ κάτι απορίες. 1) Ανέφερε κάποιος ότι στο Υπουργείο Εξωτερικών για να σου κάνουν μετάφραση χρειάζεται επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου αγγλικών. Ωραία το Υπουργείο εξωτερικών δεν μπορεί να κάνει και επικύρωση και μετάφραση, να το κάνω σε έναν φορέα να τελειώνω. Άν πάω στο ΥΠΕΞ με το πρωτότυπο και το αντίγραφο του πτυχίου αγγλικών μόνο και τους πως θέλω επικύρωση και κατόπιν μετάφραση το κάνουν έτσι; Θέλω να γλιτώσω τον δικηγόρο. 2) Μια ερώτηση ακόμα στον ΑΣΕΠ θέλουν είπαμε αντίγραφο επικυρωμένο και την μετάφραση. Αν έχεις το αντίγραφο επικυρωμένο από το British Council και τη μετάφραση από το ΥΠΕΞ είσαι δεκτός ή όχι στον ΑΣΕΠ; Φαντάζομαι όχι αν κατάλαβα γιατί το British Council δεν είναι δημόσια αρχή. Για ΑΕΠ με νοιάζει. Άρα στο British Council δεν έχει νόημα να πάω καν. Καλύτερα ΥΠΕΞ ή δυστυχώς δικηγόρο ή συνδυασμός των 2. Ευχαριστώ 1-2. Επικύρωση ιδιωτικών εγγράφων (δηλ. εγγράφων που δεν έχουν εκδοθεί από δημόσια αρχή) γίνεται μόνο σε δικηγόρο. Οπότε τον δικηγόρο δεν τον γλυτώνεις.
BillisGS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 1-2. Επικύρωση ιδιωτικών εγγράφων (δηλ. εγγράφων που δεν έχουν εκδοθεί από δημόσια αρχή) γίνεται μόνο σε δικηγόρο. Οπότε τον δικηγόρο δεν τον γλυτώνεις. Α εντάξει ευχαριστώ. Οπότε τα κάνω όλα σε δικηγόρο και τέρμα. Και κάτι ακόμα επικυρωμένο αντίγραφο στα αγγλικά από δικηγόρο, και το μεταφρασμένο θα είναι επικυρωμέο πάλι από τον δικηγόρο έτσι; Δεν χριεάζεται κάτι άλλο μετά ούτε ΚΕΠ ούτε τίποτα σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα