Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω. Ανάλογα με τη γλώσσα και τον οργανισμό του διπλώματος θα σου πουν. Παρτους τηλέφωνο, απαντάνε. :-P

δε εχω κατι εγω. απο περιεργεια ρωτησα :P

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σας,
θέλω να κάνω αίτηση για μια προκήρυξη του Ασεπ και μου χουν σπάσει τα νεύρα.
Μου ζητούν μετάφραση proficiency από δικηγόρο. Η μετάφραση από την ελληνοαμερικανική ένωση δεν τους καλύπτει(κοστίζει και 35 ευρώ); Η ένωση μου λέει πως μόνο εκείνη είναι αρμόδια για την μετάφραση!! Ισχύει ή με δουλεύουν;
Πώς να το χειριστώ;Πρέπει να το μεταφράσω στην ένωση και μετά να πάω σε δικηγόρο για επικύρωση; Πρέπει να το μεταφράσω ιδιωτικά και μετά να πάω σε δικηγόρο για επικύρωση;Πρέπει να πάω στο υπουργείο εξωτερικών ή στο british council;Τι να κάνω;
Μετά με το όποιο μεταφρασμένο και επικυρωμένο πάω στα κεπ και βγάζω φωτοτυπία ή πρέπει κάθε φορά να κάνω την ίδια διαδικασία;

Πολλές ερωτήσεις το ξέρω και συγγνώμη.
Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Τα ΚΕΠ δεν μπορούν να κάνουν αντίγραφα απο ιδιωτικά έγγραφα χωρίς να υπάρχει σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας και αυτό γιατί ο κανονισμός δεοντολογίας το απαγορεύει γι αυτό σε υποχρεώνει να πας σε δικηγόρο για επικύρωση θα σου περάσει ο δικηγορικός σύλλογος την σφραγίδα και μετά πας στα ΚΕΠ και κάνεις όσα αντίγραφα θέλεις.Αυτά τώρα στα χαρτιά στην πράξη αν βρείς ΚΕΠ με υπάλληλο μ@...κ@ και σου κάνει επικύρωση αντιγράφων χωρίς να έχει προηγηθεί πριν απο δικηγόρο τότε ισχύει κανονικά στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.Σκοπό έχει να πέσεις όμως σε υπάλληλο να μην ξέρει

Δημοσ.

Τα ΚΕΠ δεν μπορούν να κάνουν αντίγραφα απο ιδιωτικά έγγραφα χωρίς να υπάρχει σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας και αυτό γιατί ο κανονισμός δεοντολογίας το απαγορεύει γι αυτό σε υποχρεώνει να πας σε δικηγόρο για επικύρωση θα σου περάσει ο δικηγορικός σύλλογος την σφραγίδα και μετά πας στα ΚΕΠ και κάνεις όσα αντίγραφα θέλεις.Αυτά τώρα στα χαρτιά στην πράξη αν βρείς ΚΕΠ με υπάλληλο μ@...κ@ και σου κάνει επικύρωση αντιγράφων χωρίς να έχει προηγηθεί πριν απο δικηγόρο τότε ισχύει κανονικά στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.Σκοπό έχει να πέσεις όμως σε υπάλληλο να μην ξέρει

Η μετάφραση από την ένωση κάνει ή πρέπει να βρω άλλο φορέα να την μεταφράσει;

Δημοσ.

Στο υπουργείο ή σε δικηγόρο κατά κύριο λόγο στο πρώτο που έκανε αν θυμάμαι καλά 16 ευρώ όχι 40-50 που ζητάνε οι δικηγόροι.

Δημοσ.

Η μετάφραση του Υπουργείου είναι δημόσιο έγγραφο και δεν χρειάζεται επικύρωση σε ΚΕΠ. Άρα κάνε τη μετάφραση στο υπουργείο για να γλιτώσεις. Εκεί θέλουν επικυρωμένο αντίγραφο του διπλώματος. Το proficiency του Cambridge το πήγα στο British Council και ήθελαν 18€ για την επικύρωση. Το αμερικάνικο δεν ξέρω πόσο θέλει, κάπου εκεί μάλλον...Η μετάφραση στο υπουργείο κοστίζει γύρω στα 10€.

Δημοσ.

παιδια νομιζω πως η μεταφραση του δικηγορου δεν θελει επικυρωση σε ΚΕΠ οπως και τα ξενογλωσσα πτυχια. το ειχα αναφερει σε προηγουμενο ποστ μου.

απλα κανεις αντιγραφα σκετα της μεταφρασης του δικηγορου και της επικυρωσης με το χαρτοσημο απο τον δικηγορο

• Super Moderators
Δημοσ.

παιδια νομιζω πως η μεταφραση του δικηγορου δεν θελει επικυρωση σε ΚΕΠ οπως και τα ξενογλωσσα πτυχια. το ειχα αναφερει σε προηγουμενο ποστ μου.

απλα κανεις αντιγραφα σκετα της μεταφρασης του δικηγορου και της επικυρωσης με το χαρτοσημο απο τον δικηγορο

Το έχουμε ξαναπεί:

- Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν ιδιωτικά έγγραφα. 

- Η μετάφραση του δικηγόρου θεωρείται ιδιωτικό έγγραφο. 

Συμπέρασμα: Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν μετάφραση δικηγόρου. 

;)

Δημοσ.

Τελικά θα το πάω στο υπουργείο!!Ξέρετε αν μου επιστρέφουν το επικυρωμένο αντίγραφο που έδωσα για μετάφραση ή το κρατάνε; Επίσης ο Ασεπ χρειάζεται μόνο τη μετάφραση ή και το πτυχίο στα Αγγλικά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχουμε ξαναπεί:

- Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν ιδιωτικά έγγραφα.

- Η μετάφραση του δικηγόρου θεωρείται ιδιωτικό έγγραφο.

Συμπέρασμα: Τα ΚΕΠ δεν επικυρώνουν μετάφραση δικηγόρου.

;)

Ε αυτό είπα και εγώ :P

Τελικά θα το πάω στο υπουργείο!!Ξέρετε αν μου επιστρέφουν το επικυρωμένο αντίγραφο που έδωσα για μετάφραση ή το κρατάνε; Επίσης ο Ασεπ χρειάζεται μόνο τη μετάφραση ή και το πτυχίο στα Αγγλικά;

Ο ΑΣΕΠ θέλει επικυρωμένο αντίγραφο και μετάφραση

Επεξ/σία από FarCry
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μια επικύρωση ιδιωτικού εγγράφου, συγκεκριμένα του ECDL, από δικηγόρο πόσο κοστίζει;

20 ευρω? καπου εκει 15-20 ευρω νομιζω.

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...