Θεkλα Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Να ρωτησω. Για ξενα εγγραφα και βεβαιωσεις ζητουν και σφραγίδα της Χάγης. Πχ είχα ενα χαρτι απο Ελβετία και μου προτειναν στην Αθήνα που πηγα να τη βαλω στη ..Βέρνη. Παιζει κατι τετοιο για να ισχύουν/μεταφραζονται τα χαρτια μου;;
Gia Chrysa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Ωραία, απ' ότι βλέπω η μετάφραση στο υπουργείο κοστίζει όσο και στο βρετανικό συμβούλιο. Τώρα, ο δικηγόρος για να βάλει μια σφραγίδα και να επισυνάψει το επικυρώσιμο πόσα περίπου θα θέλει; 1
giwrgos555 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Υπάρχουν εκει γύρω απο το υπουργείο εξωτερικών κάτι δικηγορικά γραφεία τουλάχιστον υπήρχαν τώρα δεν ξέρω τι απέγιναν τα οποία σου την έκαναν και τσάμπα απλά πλήρωνες τα 2€ για το επικυρώσιμο και 3,25€ για την σφραγίδα του ΔΣ και ήσουν έτοιμος
Gia Chrysa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Μακάρι να υπάρχουν ακόμα. :-P Πρέπει να γίνει το ίδιο και με το ECDL; Το δικό μου τα γράφει όλα και στα αγγλικα και στα ελληνικα. Και στα ελληνικα δεν έχει μόνο τις ενότητες, εχει και το όνομα και τα ψιλα γράμματα, ο,τι είναι γραμμένο.
giwrgos555 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Οχι μετάφραση δεν θέλει αλλά θέλει επικύρωση απο δικηγόρο γιατί είναι ιδιωτικό έγγραφο απλώς θα βγάλεις φωτοαντίγραφο και θα το πας σε δικηγόρο.Απο εκεί και πέρα δεν το δίνει αυτο το επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απο δικηγόρο στον ΑΣΕΠ το κρατάς και πας και βγάζεις όσα φωτοαντίγραφα επικυρωμένα θες στα ΚΕΠ και σε κάθε διαγωνισμό ασεπ δεν χρειάζεται να πληρώνεις κάθε φορά σε δικηγόρο.
Gia Chrysa Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δηλαδή πρέπει να επικυρωσω και το φωτοαντιγραφο του επικυρωμενου;; Τα χρονια μας και τα λεφτα μας τρωμε στην γραφειοκρατια... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
paularas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 2€ αγοράζεις από τον γκισέ το χαρτόσημο του φωτ/φου και 6€ είναι το χαρτόσημο του συλλόγου (καθαρές τιμές για τα πούλια μόνον). άρα μόνο τα χαρτόσημα κάνουν 8€ χωρίς σφραγίδες ή κάτι άλλο. so... μη σας φαίνονται και τόσο "παράλογες οι τιμές"
Dagobert Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Να ρωτησω. Για ξενα εγγραφα και βεβαιωσεις ζητουν και σφραγίδα της Χάγης. Πχ είχα ενα χαρτι απο Ελβετία και μου προτειναν στην Αθήνα που πηγα να τη βαλω στη ..Βέρνη. Παιζει κατι τετοιο για να ισχύουν/μεταφραζονται τα χαρτια μου;; Σωστά σου είπαν.
giwrgos555 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δηλαδή πρέπει να επικυρωσω και το φωτοαντιγραφο του επικυρωμενου;; Τα χρονια μας και τα λεφτα μας τρωμε στην γραφειοκρατια... Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Ναι μα ολο το τρέξιμο στον δικηγόρο γίνεται για να μπορέίς στην συνέχεια να δίνεις επικυρωμένα φωτοαντίγραφα απο ΚΕΠ όπου χρειάζεται και αυτό δεν μπορέί να γίνει εκ των προτέρων γιατί το έγγραφο δεν έχει σφραγίδα της ελληνικής δημοκρατίας (η στρογγυλή σφραγίδα που θα σου περάσει ο δικηγόρος) και ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων απαγορεύει ρητά σε υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών (ΚΕΠ,αστυνομία,δημαρχεία κτλ) να επικυρώνουν τέτοια έγγραφα.Αντίθετα όμως ο κώδικας των δικηγόρων το επιτρέπει και επειδή ο δικηγορικός σύλλογος είναι ΝΠΔΔ θεωρείται δημόσια αρχή αρα επικυρώνει και κανονικότατα τέτοια έγγραφα.Είναι δηλαδή καθαρά γραφειοκρατικό το όλο της υπόθεσης γι αυτό και όσοι δίνουν για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ χώνουν το χέρι στην τσέπη κάθε φορά
FarCry Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Άρα, το πιστοποιητικό των αγγλικών το κάνουμε μετάφραση στο British Council με 10 ευρώ και επικύρωση σε οποιοδήποτε δικηγόρο; Αν κάνει και επικύρωση το British Council δεν ισχύει, σωστά; οχι απαραιτητα. το κανεις και με δικηγορο οπως εχω κανει εγω. επικυρωση του αγγλικου δικηγορος και μεταφραση δικηγορος που γνωριζει αγγλικη γλωσσα Οχι μετάφραση δεν θέλει αλλά θέλει επικύρωση απο δικηγόρο γιατί είναι ιδιωτικό έγγραφο απλώς θα βγάλεις φωτοαντίγραφο και θα το πας σε δικηγόρο.Απο εκεί και πέρα δεν το δίνει αυτο το επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απο δικηγόρο στον ΑΣΕΠ το κρατάς και πας και βγάζεις όσα φωτοαντίγραφα επικυρωμένα θες στα ΚΕΠ και σε κάθε διαγωνισμό ασεπ δεν χρειάζεται να πληρώνεις κάθε φορά σε δικηγόρο. δεν χρειαζεται επικυρωση της φωτοτυπιας του αντιγραφου για τον ασεπ. απλα φωτοαντιγραφα. το εχω κανει με βεβαιωση για το γνωστικο αντικειμενο ξενογλωσσου πτυχιου και μου μετρησαν τα μορια κανονικα, δηλαδη εκαναν δεκτη την απλη φωτοτυπια της επικυρωμενης ξενογλωσσης βεβαιωσης και της μεταφρασης της απο δικηγορο. καλα εδω μου μετρησαν σε μορια 1 μηνα που απασχοληθηκα σε εργασια χωρις να εχω πληρωσει ασφαλιση (ενω μεσα ελεγε οτι θα μετρηθουν μονο οι ασφαλισμενοι μηνες απασχολησης) τι λεμε τωρα Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2016 από FarCry
giwrgos555 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 οχι απαραιτητα. το κανεις και με δικηγορο οπως εχω κανει εγω. επικυρωση του αγγλικου δικηγορος και μεταφραση δικηγορος που γνωριζει αγγλικη γλωσσα δεν χρειαζεται επικυρωση της φωτοτυπιας του αντιγραφου για τον ασεπ. απλα φωτοαντιγραφα. το εχω κανει με βεβαιωση για το γνωστικο αντικειμενο ξενογλωσσου πτυχιου και μου μετρησαν τα μορια κανονικα, δηλαδη εκαναν δεκτη την απλη φωτοτυπια της επικυρωμενης ξενογλωσσης βεβαιωσης και της μεταφρασης της απο δικηγορο. καλα εδω μου μετρησαν σε μορια 1 μηνα που απασχοληθηκα σε εργασια χωρις να εχω πληρωσει ασφαλιση (ενω μεσα ελεγε οτι θα μετρηθουν μονο οι ασφαλισμενοι μηνες απασχολησης) τι λεμε τωρα To καλό είναι να τηρείται αυτό που αναφέρεται δηλαδή επικύρωση και στα φωτοαντίγραφα αλλιώς αμα πέσεις σε στραβό μπορεί να μην στο περάσει.Συγνώμη αν δεν πλήρωσες ασφάλιση πώς βρήκαν ότι δούλεψες αυτό το μήνα?
FarCry Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 To καλό είναι να τηρείται αυτό που αναφέρεται δηλαδή επικύρωση και στα φωτοαντίγραφα αλλιώς αμα πέσεις σε στραβό μπορεί να μην στο περάσει. δεν αναφερει κατι για επικυρωση των φωτοαντιγραφων. εαν κανεις πλαστογραφια και εχεις δικο σου δικηγορο να επικυρωσει το εγγραφο μετα για να πιασουν την κομπινα πρεπει να πεσεις μεσα στον δειγματοληπτικό ελεγχο του δημοσιου. Ειναι και λιγο τυχη η φαση στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου των φωτοαντιγράφων της τάξης του 5%, που προβλέπεται μετά την κατάργηση των επικυρωμένων αντιγράφων των εγγράφων Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση. Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο. http://www.minadmin.gov.gr/?p=9261 Συγνώμη αν δεν πλήρωσες ασφάλιση πώς βρήκαν ότι δούλεψες αυτό το μήνα? συμβαση που ξεκινησε δεκεμβριο και το ανοιγμα βιβλιων και η πληρωμη τιμολογιου εγινε το γεναρη με ημερομηνια γεναρη. Το παραδοξο ηταν που το ΑΣΕΠ επρεπε να τον κοψει απο τα μορια, αλλα μετρησαν τους μηνες απασχολησης εναντι των μηνων ασφαλισης
Fu Manchu Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα, Μιας και υπάρχει ανοικτό θέμα, ρώτησα για μετάφραση και επικύρωση 2 ξενογλωσσων πτυχίων για τον ΑΣΕΠ και μου είπαν μια τιμή γύρω στα 80€. Ξέρει κάνεις κάτι καλύτερο ή είναι φυσιολογική η τιμή; Για Θεσσαλονίκη μεριά... Ευχαριστω
Θεkλα Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 80 ευρω θα ήταν αν στα μετεφραζαν σαν υπέρ επείγοντα έγγραφα και τα 2. Και παλι θα σε κλεβαν. Δεν γνωρίζω επίσης αν μπορούν να σου επικυρωσουν ξενόγλωσσα πτυχία. Εισαι σίγουρος για την αξιοπιστία αυτου που στα μεταφράζει; Απο περιέργεια θα ρωτούσα και αλλού, όχι μονο για την τιμή αλλα και για τη μεταφρασιμοτητα των εγγράφων.
Dagobert Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2017 80 ευρω θα ήταν αν στα μετεφραζαν σαν υπέρ επείγοντα έγγραφα και τα 2. Και παλι θα σε κλεβαν. Δεν γνωρίζω επίσης αν μπορούν να σου επικυρωσουν ξενόγλωσσα πτυχία. Εισαι σίγουρος για την αξιοπιστία αυτου που στα μεταφράζει; Απο περιέργεια θα ρωτούσα και αλλού, όχι μονο για την τιμή αλλα και για τη μεταφρασιμοτητα των εγγράφων. Μάλλον απευθύνθηκε σε δικηγόρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα