redhotstef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Εγω ηξερα οτι τα τελευταια χρονια(5-6) επικυρωναμε τα πτυχια μας ταυτοτητες κτλ στα κεπ. Εχω ενα πιστοποιητικο αποδειξης γνωσης ηλεκτρονικων υπολογιστων (word κλπ) i-skills certificate, που κατω δεξια εχει και το σηματακι : ΟΕΕΚ. Και στο χαρτι αυτο γραφει και στα αγγλικα και στα ελληνικα τις ενοτητες στις οποιες εξεταστηκα, τα ονοματα των υπευθυνων και το δικο μου, και κατω κατω γραφει με μικρα γραμματα οτι το παρον πιστοποιητικο αναγνωριζεται απο το Ελληνικο δημοσιο. Το πιστοποιητικο αυτο το ελαβα μεσω επιδοτουμενου προγραμματος του οαεδ. Πηγα στα ΚΕΠ της περιοχης μου να μου επικυρωσουν ενα αντιγραφο (επειδη θελω να το στειλω σε μια προκυρηξη του δημοσιου που θελουν να εχεις αποδειξη γνωσης υ/ων). Αυτοι αρνηθηκαν να μου το επικυρωσουν επειδη λενε ειναι ξενο πτυχιο και να παω σε δικηγορο και να πληρωσω κιολας!!!! Και ρωτησα και μια ασχετη κοπελα επισης οτι το ιδιο ειχε κανει με αντιγραφα στο προφισενσι της με εναν γνωστο της δικηγορο που δεν της πηρε πολλα λεφτα κτλ κτλ. Πανε καλα ρε παιδια?????? Ενω πριν τα καναμε μεσω του ΚΕΠ γιατι τωρα να πληρωνουμε δικηγορους?? Θα τρελαθουμε τελειως?? Επισης ποση η ταριφα των δικηγορων για καθε επικυρωση αντιγραφου;; Και οκ, ας αφησουμε απ εξω τα Proficiency,,, οσον αφορα το πιστοποιητικο το δικο μου, ισχυει οντως;;;
l337 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Εαν είναι στα αγγλικά τότε καλά σου είπαν, γίνεται μόνο από δικηγόρο, συμβολαιογράφο ή british council.(για την περίπτωση που αναγράφονται και αγγλικά και εληνικά, όπως αναφέρεις, δεν γνωρίζω) 1
paularas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 τα κεπ επικυρώνουν μόνο έγγραφα που είναι όλα στα ελληνικα. τα ecdl και άλλα συναφή είναι μισά ελληνικά μισά αγγλικά και γι αυτό δεν στα κάνει το κεπ. δυστυχώς πρέπει να πας σε δικηγόρο για να σου κάνει ακριβές φωτοαντίγραφο με χαρτόσημα και όλα τα συναφή 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Τα ΚΕΠ μπορούν να επικυρώσουν μόνο αντίγραφα δημοσίων εγγράφων - ήτοι έγγραφα που έχουν εκδοθεί από ελληνική δημόσια αρχή. Οι δικηγόροι (όχι οι συμβολαιογράφοι) είναι εκ του νόμου αρμόδιοι να επικυρώνουν και δημόσια και ιδιωτικά έγγραφα, δηλαδή έγγραφα που δεν έχουν εκδοθεί από ελληνική δημόσια αρχή. Στην περίπτωση των εγγράφων που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα, νόμιμη μετάφραση μπορούν να κάνουν: - οι δικηγόροι (εφ'όσον βεβαιώνουν κάτω από τη μετάφραση ότι γνωρίζουν τη γλώσσα από την οποία ή προς την οποία μεταφράζουν) - η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. - στην περίπτωση ξενόγλωσσων πτυχίων, συνήθως οι οργανισμοί που έχουν εκδώσει τα πτυχία αυτά (για παράδειγμα το British Council - δεν γνωρίζω αν το κάνουν άλλα επίσημα ινστιτούτα όπως το Γαλλικό, το Γκαίτε ή το Θερβάντες). 3 1
redhotstef Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Ξερετε ποσο ειναι το αντιτιμο για καθε επικυρωμενο αντιγραφο;; 1-2 ευρω η καμια δεκαρια πχ το καθενα? Επισης γινεται να παω σε καποιον να το κανει τζαμπα πχ συνηγορο του πολιτη;
in2dark Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Φιλε μου υπαρχει και αλλη λυση Κανεις μια υπευθυνη δηλωση που λες πως εισαι κατοχος του ταδε πιστοποιητικου με ταδε αριθμο και ταδε ημερομηνία εκδοσης στις εξης ενοτητες Πας σε κεπ, επικυρωνεις το γνησιο της υπογραφης και μαζι με μια απλη φωτοτυπια του χαρτιου το καταθετεις Κοστος ΜΗΔΕΝ ;-) Σχολη πληροφορικης εχω.... Ακουσε με
paularas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2016 γινεται και αυτό, και μετά είναι στην διακριτική ευχέρεια αυτού που θα δει τον φάκελό σου να στον βγάλει άκυρο επειδή δεν του αρέσει ότι το έκανες αυτό. ελλας το μεγαλείο σου
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Ξερετε ποσο ειναι το αντιτιμο για καθε επικυρωμενο αντιγραφο;; 1-2 ευρω η καμια δεκαρια πχ το καθενα? Επισης γινεται να παω σε καποιον να το κανει τζαμπα πχ συνηγορο του πολιτη; Απ' ότι βλέπω στην αγορά, η αμοιβή για κάθε επικυρωμένο έγγραφο κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ. Ο Συνήγορος του Πολίτη δεν επικυρώνει έγγραφα, δεν είναι δικηγόρος. Φιλε μου υπαρχει και αλλη λυση Κανεις μια υπευθυνη δηλωση που λες πως εισαι κατοχος του ταδε πιστοποιητικου με ταδε αριθμο και ταδε ημερομηνία εκδοσης στις εξης ενοτητες Πας σε κεπ, επικυρωνεις το γνησιο της υπογραφης και μαζι με μια απλη φωτοτυπια του χαρτιου το καταθετεις Κοστος ΜΗΔΕΝ ;-) Σχολη πληροφορικης εχω.... Ακουσε με Αυτή η "διαδικασία" που γράφεις δεν έχει καμία νομική ισχύ. Σε καμία υπηρεσία δεν δέχονται τέτοια "υπεύθυνη δήλωση".
in2dark Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δεν την βγαζω απο το μυαλο μου Την εχουν κανει μαθητες μου επιτυχως Καλημερες
paularas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 @paredwse, yeap, είναι διαδικασία των ΚΕΠ που κάνεις "με δική σου ευθύνη" 1/5 ίσως περάσει, τα άλλα βγαίνουν άκυρα και ψάχνεις να δεις γιατί σου έβγαλαν άκυρη την αίτηση. ναι, ακούγεται λίγο τανζιανιά αλλά ελλάδα 2016 είσαι. (ουσιαστικα σε ΚΕΠ μπορείς να κάνεις / να σου κάνουν ακριβές αντίγραφο απο την στιγμή που θα κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση ότι είναι αυθεντικό/ το έχεις εσύ κτλ κτλ κτλ ώστε να αποποιηθούν της ευθύνης σε περίπτωση προβλήματος. ουσιαστικά δεν τους νοιάζει ποιος θα το κάνει αλλα να μην έχουν αυτοί πρόβλημα)
41ex Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Εγώ το προφισιενσυ μου το είχα μεταφράσει μόνος μου > πήγα τη μετάφραση σ’ ένα γνωστό μου δικηγόρο για να την επικυρώσει (προσφέρθηκα να του δώσω κάτι τελικά δε μου πήρε τίποτα) > έβγαλα φωτοτυπία της επικυρωμένης μετάφρασης > πήγα στο ΚΕΠ με τη φωτοτυπία και την πρωτότυπη μετάφραση > επικύρωσα την φωτοτυπία της μετάφρασης καθώς ήταν επίσημο έγγραφο στα ελληνικά! Έχω φυλάξει την πρωτότυπη μετάφραση και κάθε φορά που χρειάζεται πάω στο ΚΕΠ κι επικυρώνω την φωτοτυπία της μετάφρασης free of charge. ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου!!
paularas Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 αυτό κανονικά είναι άκυρο μιας και η μετάφραση δεν είναι original έγγραφο. για να γίνει επίσημη μία μετάφραση έχει επάνω το μπλε χαρτόσημο προνοίας εάν δεις. το ότι έκανες ολόκληρο το πακέτο (μετάφραση + original έγγραφο) ένα πακέτο και αυτό το πακέτο το έκανες ακριβές φωτοαντίγραφο δεν σημαίνει και ότι το δέχονται / να ισχύει. σκέψου να έχεις την μετάφραση με ημερομηνία πχ 10.10.2015 και απο πάνω να φαίνεται και ότι έγινε αντίγραφο 02.03.2016. apart from that, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έχουν οι μεταφράσεις μία ημερομηνία λήξεως (οι επίσημες) όπου είναι πάντα στην διακριτική ευχαίρεια του καθενός. δλδ 3 - 6 μήνες ή εντός του ημερολογιακού έτους (έχει τύχει μετάφραση του 12ου μήνα να μην περνάει τον 1ο επειδή άλλαξε το έτος). Βέβαια πάντα είναι που θα πέσεις και εάν θα έχει όρεξη να το πάει όλο το θέμα by the letter ή να κάνει απλά την δουλεία του. Το σωστό είναι όταν θα πρέπει να υποβληθεί μια μετάφραση για ασεπ / προκύρηξη να είναι "Φρέσκια" μετάφραση ημερών + χαρτόσημα + ακριβές αντίγραφο αυτό απο πίσω. Θα πει κάποιος "και θα πληρώνω κάθε φορά για μεταφράσεις?". Υπάρχουν μερικά γραφεία (όχι πολλα) που δίνουν για χρήση αρχείου (την μετάφραση που κάνατε αλλά σαν "για χρήση αρχείου") και χρησιμοποιώντας αυτό πληρώνετε μόνον τον δικηγόρο + χαρτόσημα απο εκεί και πέρα και δεν πληρώνετε ξανά την μετάφραση. Δεν λέω ότι έτσι πρέπει να γίνεται, απλά με αυτόν τον τρόπο για τις προκυρήξεις του ασεπ ΣΙΓΟΥΡΑ δεν έχετε πρόβλημα να θεωρηθεί κάτι άκυρο. Επίσης μιλάμε για την μετάφραση και την επικύρωση σύμφωνα με τον κώδικα των δικηγόρων και ΟΧΙ για τα ακριβη αντίγραφα που ήταν αυτό που ρώτησε ο ts. Τα ακριβή αντίγραφα πας σε έναν δικηγόρο και στα κάνει. Το κόστος είναι τα χαρτόσημα + η σφραγίδα του δικηγόρου και πρέπει ΚΑΘΕ φορα να τα χρεωνόμαστε όταν θέλουμε να υποβάλουμε κάτι (για το ακριβές αντίγραφο ξενόγλωσσου εγγράφου ή εγγράφου που είναι ελληνικά - αγγλικά μέσα ή που είναι ελληνικά και έχει κάτι ξενογλωσσο μεσα και τα κεπ δεν το επικυρώνουνε) 1
redhotstef Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Απ' ότι βλέπω στην αγορά, η αμοιβή για κάθε επικυρωμένο έγγραφο κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ. η". Τελικα πηρα τηλεφωνο σε γραφειο και οντως η ταριφα ειναι δεκα ευρω... Τωρα (απο το 13 που πηρα την πιστοποιηση και δεν μου χρειαστηκε πουθενα) καταλαβα τον λακκο της φαβας.... Στο επιδοτουμενο προγραμμα που παρακολουθησα ηταν να βγαλω δωρεαν την πιστοποιηση ecdl και ταυτοχρονα θα επαιρνα καποια χρηματα απο τον οαεδ. Ε να που σημερα καταλαβα που επρεπε να πανε αυτα τα χρηματα.. Στους δικηγορους για επικυρωση αντιγραφων πιστοποιητικου. Ας ειναι, δεν ασχολουμαι αλλο ουτε θα δωσω λεφτα για μια θεση που δεν ειναι σιγουρη. Ευτυχως που δεν πληρωσα κιολας να βγαλω το ecdl ενα αχρηστο χαρτι, που δεν εχει καμια ισχυ αν δεν σκασεις δεκα ευρω για μια φωτοτυπια του....! ΕυχΑριστω για τις απαντησεις. Αν βεβαια ειχα σπουδασει σε τει η αει συγκεκριμενων ειδικοτητων που παιρνουν μια ειδους πιστοποιηση οτι ξερεις απο υπολογιστες, και μετρανε στο δημοσιο, απλως θα επικυρωνα στα κεπ το πτυχιο μου τει η αει Οποτε υπαρχει και αυτο το παραθυρακι για καθε ενδιαφερομενο που διαβαζει το θεμα αυτο..
UniversalMachine Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 με τη λογική όταν ένα επίσημο χαρτί έχει αγγλικά πάνω πρέπει να επικυρωθεί από αγγλική αρχή.. μην πάς σε δικηγόρο, πήγαινε στο Βρετανικό Συμβούλιο να στο κάνουν πιο φτηνά.. αλλά όχι ότι έχουν και άδικο οι άνθρωποι.. μην είμαστε και πλεονέκτες.. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Μαρτίου 2016 [...] Στο επιδοτουμενο προγραμμα που παρακολουθησα ηταν να βγαλω δωρεαν την πιστοποιηση ecdl και ταυτοχρονα θα επαιρνα καποια χρηματα απο τον οαεδ. Ε να που σημερα καταλαβα που επρεπε να πανε αυτα τα χρηματα.. Στους δικηγορους για επικυρωση αντιγραφων πιστοποιητικου. [...] Έχεις δίκιο, άκου να ζητάνε και χρήματα οι χαλβάδες. Ας ζήσουν με αέρα κοπανιστό, τι κακό έχει; Θα χάσουν και κανά κιλό... με τη λογική όταν ένα επίσημο χαρτί έχει αγγλικά πάνω πρέπει να επικυρωθεί από αγγλική αρχή.. μην πάς σε δικηγόρο, πήγαινε στο Βρετανικό Συμβούλιο να στο κάνουν πιο φτηνά.. αλλά όχι ότι έχουν και άδικο οι άνθρωποι.. μην είμαστε και πλεονέκτες.. Το Βρετανικό Συμβούλιο μεταφράζει μόνο πτυχία που έχουν εκδοθεί από το Βρετανικό Συμβούλιο, όχι "όταν επίσημο χαρτί έχει αγγλικά πάνω". Δεν είναι αρχή για να επικυρώνει. Εάν θες να δώσεις αντίγραφο του πτυχίου, πρέπει να πας σε δικηγόρο. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα