iakoboss7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 μονο που απέδειξα οτι ο 3χχχM ειναι ισαξιος με 6χχχU , καιει παραπανω (χειρωτερη αυτονομία), βγαζει παραπανω θερμοτητα και εχει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ χειρωτερη καρτα γραφικων!
zacharis1955 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 μονο που απέδειξα οτι ο 3χχχM ειναι ισαξιος με 6χχχU , καιει παραπανω (χειρωτερη αυτονομία), βγαζει παραπανω θερμοτητα και εχει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ χειρωτερη καρτα γραφικων! Δηλαδή υπάρχει περίπτωση με i5-5200U ή i5-6200U να τρέξεις προγράμματα τύπου Photoshop, AutoCAD κλπ? Εκεί μετράει ο επεξεργαστής! Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών κλπ μετράνε ελάχιστα ή καθόλου σε εργασίες αυτού του επιπέδου... 1
zio10 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Φυσικά και είναι δυνατότεροι οι i5M! Thanks, έχω χαθεί λίγο τα τελευταία χρόνια... 1
iakoboss7 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δηλαδή υπάρχει περίπτωση με i5-5200U ή i5-6200U να τρέξεις προγράμματα τύπου Photoshop, AutoCAD κλπ? Εκεί μετράει ο επεξεργαστής! Ενσωματωμένη κάρτα γραφικών κλπ μετράνε ελάχιστα ή καθόλου σε εργασίες αυτού του επιπέδου... πρώτων λιγοι τον θελουν αποκλειστικα για αυτο... Δευτερων σου απεδειξα οτι ειναι ισοι... δεν καταλαβαινω που κολλας... τα λινκ μιλανε απο μονα τους!
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2016 Ναι θα τρεξουν και Autocad για παραδειγμαhttp://www.deskeng.com/de/a-workstation-in-an-ultrabook-disguise/πιο αργα απο 4core, αλλα δεν κ@λωνουν
zio10 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Καλά παίζει ρόλο και τι χρήση κάνει ο καθένας στα προγράμματα. Έχω δει autocad να τρέχει και σε παλιά, αδύναμα μηχανήματα.
plpapadopoulos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 μονο που απέδειξα οτι ο 3χχχM ειναι ισαξιος με 6χχχU , καιει παραπανω (χειρωτερη αυτονομία), βγαζει παραπανω θερμοτητα και εχει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ χειρωτερη καρτα γραφικων! Δεν απέδειξες απολύτως το παραμικρό μεγάλε. Ισάξιοι ΔΕΝ είναι όπως και να το κάνουμε. Προσόν του i5-6200U είναι το χαμηλότερο TDP, προσόν του i5-3320M είναι το μεγαλύτερο γκαζι. Τα υπόλοιπα είναι φανφάρες - Ναι θα τρεξουν και Autocad για παραδειγμα http://www.deskeng.com/de/a-workstation-in-an-ultrabook-disguise/ πιο αργα απο 4core, αλλα δεν κ@λωνουν Επειδή το συγκεκριμένο μηχάνημα (ZBook 14 G2 i7-5600U / 16GB RAM) είναι το μηχάνημα που χρησιμοποιώ για τα ταξίδια μου (ακριβώς στο configuration που έβαλες στο λίνκ, αλλά με 256GB M.2 TurboDrive και 1TB 2.5" SSD, συν FHD IPS Touch), ναι είναι τρελό μηχάνημα, ναι έχει φοβερή motherboard γιατί είναι mobile workstation, όμως θεωρώ πως ο i7-3520M που είχαν μηχανάκια 3ετίας, δεν πιάνεται ακόμα και σε σχέση με τον i7-5600U. Tο αβαντάζ του μηχανήματος που έστειλες είναι το combined power που παίρνει από την AMD FirePro που φοράει. Αν ήταν σκέτος ο επεξεργαστής (όπως στο EliteBook 820 G2 i7-5600U ας πούμε), δυστυχώς θα έτρωγε ξύλο από τον προγενέστερο i7-3520Μ (που βρίσκόταν στο προγενέστερο αντίστοιχο EliteBook 2570p). Και στο λέω γιατί αυτή τη σγιτμή που μιλάμε τα έχω όλα τα παραπάνω και τα δουλέυω για ένα project μου, οπότε και μπορώ να συγκρίνω (κι αν δε με πιστεύεις, αύριο πρωί έχεις και photo όλων δίπλα δίπλα datestamped και timestamped). Τέλος δεν ανέφερες πόσο κάνει στην αγορά ένα ZBook 14 G2 με i7-5600U (γιατί έχω την εντύπωση ότι το νόημα της σύγκρισης έχει χαθεί αν συγκρίνετε consumer μηχανάκια κατω των 500 ευρώ με ISV mobile workstation των 2000 ευρώ... 2
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Οι επεξεργαστες ειναι αυτοι ακριβως που ειναι -ασχετως αν θα τους προτιμουσαμε 4πυρηνους-κι ειναι αυτοι που μας λεει η Intel (και επισης αυτοι που δειχνουν τα εκαστοτε benchmarks τους) Αν τυχον καποιος μπορει να αποδειξει, εν πολλοις πως ολα αυτα δεν ισχυουν, οτι προκειται περι...συνομωσιας(!), οτι ξερωγω ειναι "τζουφιοι"(!!), τοτε γιατι δεν το κανει να γινει ετσι -το λιγοτερο- το'προσωπο της ημερας', να εξασφαλισει σιγουρα τον εαυτο του για ολοκληρη την υπολοιπη ζωη??
plpapadopoulos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δε με απασχολεί να αποδείξω το παραμικρό. Κουβέντα κάνουμε δε προσπαθώ να επιβάλλω κάτι. Τους χρόνους και τις αποδόσσεις σε real life επέτρεψέ μου να τα βλέπω καθημερινά στο production και να κρατώ τη γνώμη μου για εμένα. Δεν υπάρχουν συνομωσίες, υπάρχει η έννοια του marketing (a.k.a χτεσινό ξαναζεσταμένο φαγητό τις περισσότερες φορές). Δε με απασχολεί να σε πείσω (ούτε να γράφω με μπλέ ή άλλα χρώματα για να τραβώ την προσοχή στα offtopic), έχεις τη γνώμη σου, έχω τη γνώμη μου (απλά θέλω να πιστεύω ότι έχεις κι εσύ τις εμπειρίες σου και δε βασίζεσαι μόνο σε benchmarks και κουβέντες του καναπέ). Αυτό. PS: Είμαι Αγγλία, αλλιώς θα σε προσκαλούσα μετά χαράς να έρθεις για καφε και για να τα δουλέψεις δίπλα δίπλα να βγάλεις μόνος σου τα δικά σου συμπεράσματα για την πραγματική επεξεργαστική ισχύ του καθενός. - Επειδή ξεφύγαμε του θέματος, η τιμή ξαναλέω στο μηχάνημα του τίτλου (Laptop Lenovo B51-80 80LM) σαφώς και αποτελεί προσφορά για διάφορους λόγους. Όποιος θέλει κάτι τίμιο για κάτω από 500 ευρώ (με τα συν και με τα πλήν του), το χτυπάει. 2
iakoboss7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δεν απέδειξες απολύτως το παραμικρό μεγάλε. Ισάξιοι ΔΕΝ είναι όπως και να το κάνουμε. Προσόν του i5-6200U είναι το χαμηλότερο TDP, προσόν του i5-3320M είναι το μεγαλύτερο γκαζι. Τα υπόλοιπα είναι φανφάρες λογια λογια λογια αλλα αποδειξεις μηδενικες... http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-6200U-vs-Intel-Core-i5-3320M/m36796vsm402 http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6600U-vs-Intel-Core-i7-3520M/m36828vsm50
plpapadopoulos Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 λογια λογια λογια αλλα αποδειξεις μηδενικες...http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-6200U-vs-Intel-Core-i5-3320M/m36796vsm402http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6600U-vs-Intel-Core-i7-3520M/m36828vsm50 --
zacharis1955 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Ναι θα τρεξουν και Autocad για παραδειγμα http://www.deskeng.com/de/a-workstation-in-an-ultrabook-disguise/ πιο αργα απο 4core, αλλα δεν κ@λωνουν Τώρα μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το μηχάνημα με το αξιοπρεπές για τα λευτά του laptopάκι του νήματος?
TheDevilMayCare Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Τώρα μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το μηχάνημα με το αξιοπρεπές για τα λευτά του laptopάκι του νήματος? Η απαντηση μου ηταν στην ακολουθη (παραπανω) ερωτηση: Δηλαδή υπάρχει περίπτωση με i5-5200U ή i5-6200U να τρέξεις προγράμματα τύπου Photoshop, AutoCAD κλπ? Εκεί μετράει ο επεξεργαστής! - - - - - εκεινο που θα ηθελα να δω στα "U" -και οχι μονο, μα δυσκολο σε λαπτοπ- ειναι ενα αρκουντως παραμετροποιησιμο bios (οπως π.χ. σε καποια nuc)
zacharis1955 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Η απαντηση μου ηταν στην ακολουθη (παραπανω) ερωτηση: Δηλαδή υπάρχει περίπτωση με i5-5200U ή i5-6200U να τρέξεις προγράμματα τύπου Photoshop, AutoCAD κλπ? Εκεί μετράει ο επεξεργαστής! ... ... Tο αβαντάζ του μηχανήματος που έστειλες είναι το combined power που παίρνει από την AMD FirePro που φοράει. Αν ήταν σκέτος ο επεξεργαστής...δυστυχώς θα έτρωγε ξύλο από τον προγενέστερο i7-3520Μ (που βρίσκόταν στο προγενέστερο αντίστοιχο EliteBook 2570p). ...
haHa Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) Ισχύει το βλέπω κι εγώ. Τα καλύτερα value for money μηχανήματα που έχω δεί είναι τα 3ης γενιάς M και QM series. Πολλοί σήμερα τα θεωρούν "παλιά", αλλά ακόμα και σήμερα ο ένας i5-5200U κι ένας i5-6200U τρώνε σκόνη στο γκάζι που βγάζει ένας i5-3320M. Δεν ισχυει κατι τετοιο. Ο i5-6200U ειναι σε υπολογιστικη ισχυ ισαξιος και σε μερικες περιπτωσεις πιο γρηγορος απο εναν i5-3320Μ. Σε multithreading εφαρμογες ειναι που ειναι λιγο μπροστα, ενω σε single-threaded ειναι στο ιδιο επιπεδο ή ελαχιστα πιο αργος. Στην καρτα γραφικων, o i5-3320m τρωει πραγματικα την σκονη του i5-6200u , γιατι ο i5-6200u εχει καρτα γραφικων ~2 φορες πιο γρηγορη. Επισης παραγει λιγοτερη θερμοτητα κ καταναλωνει λιγοτερη ενεργεια. Ενδεικτικα: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmark-List.2436.0.html Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2016 από haHa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα